Αγορά νέας τηλεόρασης!

nikosn14

Senior Member
30 September 2009
364
Καλησπέρα!

Θέλω την γνώμη σας για την αγορά μιας τηλεόρασης μιας και η philips crt 29'' matchline τα έφτυσε.

Η απόσταση θέασης είναι περίπου 7 μέτρα...Αλλά περιοριζόμαστε λόγο χρημάτων... <500.

Η χρήση της θα είναι μόνο για αναλογικό σήμα...(χρειάζεται και mpeg4)
Η τηλεόραση θα είναι για την γιαγιά μου οπότε δεν χρειάζεται και την καλύτερη εικόνα...Ο χώρος είναι αρκετά φωτεινός..(Μάλλον για lcd την κόβω την δουλειά)

Ο μπαμπάς μου είδε μια samsung στα 350e περίπου αλλά είναι 37'' και του είπα να το ψάξω λίγο να βρώ λίγες παραπάνω ίντσες!

Ευχαριστώ εκ'τον προτέρων!

Φίλε μου στα 7 μέτρα............ <500 και lcd ? Λίγο δύσκολο να βρεις κάτι καλό.
Τουλάχιστον 50' πρέπει να πας! Να μπορείς να βλέπεις βρε παιδί μου από τόση απόσταση!
Πάντος μια καλή επιλογή είναι η Panasonic U10 μπορείς να βρεις την 50άρα γύρω στα 850 - 900 και την 42άρα 550 - 600 . Βέβαια εκπτώσεις έχουμε και αν περιμένεις μέχρι 10 -15 Φλεβάρη ίσως την βρεις σε καμιά προσφορά.-bye-

Η τηλεοραση ειναι για την γιαγια του οπως λεει...:D

Αλλιως θα ψαχναμε τωρα για προβολι με πανι 120" και ηχεια με προενισχυτη...-bye-

Η τηλεοραση ειναι για την γιαγια του οπως λεει...:D

Αλλιως θα ψαχναμε τωρα για προβολι με πανι 120" και ηχεια με προενισχυτη...-bye-
Γιατί βρε η γυναίκα να μην δει λίγο φως?-bye-
(Το γιαγια τώρα σοβαρά δεν το είδα)-bye-

Χάλασε η 29αρα crt..Καλή θα είναι και η 42αρα... :P

Yperion σε ευχαριστώ.

Εγω έβλεπα αυτήν..

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42-42PQ3000.htm

Ξέρεις τις διαφορές τους?

@emskan υπάρχει περιορισμός χρημάτων...Δεν έχει τηλεόραση τώρα και είναι λίγο στριμωγμένα τα πράγματα απο θέμα χρημάτων...

Κάτι ακόμα..Κατανάλωση που έχει η lg περίπου? Και η διαφορά απο μια lcd στις 42''? (Τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια τρέλα με την κατανάλωση..Θέλω να γίνω όσο το δυνατόν πράσινος μπορώ! :flipout:)

Edit στο απο πάνω...Δέν είδα οτι είναι lcd η τηλεόραση που πόσταρες Yperion..

Καλησπέρα!

Ο μπαμπάς μου είδε μια samsung στα 350e περίπου αλλά είναι 37'' και του είπα να το ψάξω λίγο να βρώ λίγες παραπάνω ίντσες!

Ερώτηξη: Ποιά Samsung, 37" με 350 ?

Σειρά PQ πάντως, συστήνεται ανεπιφύλακτα, αρκεί να μην είναι σε μόνιμο 4:3 πλάνο.. (γιαγιά γαρ).. ποιότητα εικόνας CRT style :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης!

Κάτι ακόμα..Κατανάλωση που έχει η lg περίπου? Και η διαφορά απο μια lcd στις 42''? (Τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια τρέλα με την κατανάλωση..Θέλω να γίνω όσο το δυνατόν πράσινος μπορώ! :flipout:)

Ας πούμε ότι έχουμε μια τηλεόραση LCD και μια τηλεόραση Plasma ίδιας διάστασης.......π.χ. 40" LCD - 42' Plasma

....με 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα θα έχουν λειτουργήσει περίπου 3.500 ώρες σε 1 έτος...

...ας πούμε ότι η LCD καίει 100 W/h και η plasma 200 W/h, οπότε θα έχουν κάψει αντίστοιχα 350 KWh και 700 KWh σε ένα έτος...

η KWh , σύμφωνα με το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ1 κοστολογείται και διαφοροποιείται, ανάλογα με την συνολική κατανάλωση ανά τετράμηνο, αν η εγκατάσταση είναι μονοφασική ή τριφασική, αν υπάρχει νυκτερινό κ.λ.π., ας πάρουμε λοιπόν τον Μ.Ο. περίπου της περίπτωσης 1.3, το οποίο μας δίνει μια τιμή 0,08761+0,11165+0,13705 / 3 = 0,11210 / ΚWh ....

Έτσι έχουμε...

LCD - 350 KWh/έτος -> 39,23

Plasma - 700 KWh/έτος -> 78,47

Τα συμπεράσματα δικά σας και αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να το διορθώσουμε και να ξανακάνουμε τον υπολογισμό..

.................2

Last edited:
@mce22 Δεν ξέρω ποια samsung...Σε κάποιο φυλλάδιο το είδε.

@czoun Ευχαριστώ πάρα πολύ!