Αγορά νέας TV 47+

Χτύπα μία Έξυπνη 3D Samsung :coool: PS51E550D1 για το τηλεοπτικό - αθλητικό και πολυθρονάτες :builder: προβολές ταινίας ... και κράτα τα ρέστα προβολικό όταν μπορέσεις ....

Εννοείται ότι θα πας σε PLASMA ... :music-smiley-005:

Last edited:
Έχω διαβάσει τόσα reviews αυτές τις μέρες που έχω θολώσει ...

Προς το παρών για καθαρά οικονομικούς λόγους δεν με παίρνει να πάω και για projector και TV, μιας και έχω πάρει απόφαση οτι θέλω και 3D αλλά και καλή εικόνα (μιας και θα είναι κυρίως για ταινίες - δεν με ενδιαφέρουν τα αθλητικά), οπότε μια φτηνή Plasma με σχετικά καλή απόδοση στις 50 θα πάει κάπου στα 800, αν πω ότι συμπληρώνω και ένα προβολέα με πανί και όλα (ακόμα και τον acer που ήταν σχετικά φτηνός) θέλω άλλα 800 στην καλύτερη πάλι = 1600 (ξεφύγαμε για αρχή).

Οπότε προς το παρών ψάχνω για TV 3D 50+ και αργότερα μελετάω τις επιλογές για πανί αν χρειαστεί.

Όπως έλεγα και στην αρχή έχω διαβάσει ΠΟΛΥ review. Σε αυτά που καταλήγω λοιπόν και μερικά που δεν βρήκα σχεδόν τίποτα και θα ήθελα και την γνώμη σας είναι αυτά:

Panasonic TX-P50ST50 : Έχω διαβάσει τα καλύτερα για το συγκεκριμένο μοντέλο της Panasonic, και είναι μια πρόταση που σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Τιμή περίπου 1050Ε (στις 55 φεύγει πάνω από 1600)
Samsung UE55ES6300 : Καλές κριτικές, χάνει λίγο στο 2D απο την Panasonic αλλά με καλό 3D στις 55" και τιμή στα 1200

Σε ίδια επίπεδα τιμών είναι και η LG 55LM615S αλλά ενώ προσφέρει πολύ άνετο 3D (λόγο passive) γίνεται αναφορά απο όλους για τα χρώματα και το πολύ χαμηλό contrast της και στην ουσία μάλλον την βγάζει απο την λίστα και βάζει την Samsung UE55ES6300 στην θέση της.

Για τις Sony KX750 και 850 (55") απο όσα είδα το 850 μοντέλο έχει πάρα πολυ καλές κριτικές ενώ αντίστοιχα απαξιώνουν το 750... το κακό είναι ότι η 850 τσιμπάει αρκετά με τιμές που ξεκινάνε από περίπου 1700...

H Panasonic ET5E που αναφέρεται υπάρχει σε 47 και 55", με τιμή στην 55 στα 1500+ και από κριτικές έχουν την ST50 καλύτερη σε απόδοση.

Αρα στην ουσία καταλήγω από ότι φαίνεται σε μία απο τις Panasonic TX-P50ST50 ή Samsung UE55ES6300.

Πια θα προτείνατε εσείς; ( Με γνώμονα πάντα να μην ξεφύγουμε χρηματικά )

PS

Είδα και την Samsung UE60EH6000 στα 1350 αλλά δεν μπορώ να βρω καμία παρουσίαση της προκοπής για αυτή ...

Έχω διαβάσει τόσα reviews αυτές τις μέρες που έχω θολώσει ...

Προς το παρών για καθαρά οικονομικούς λόγους δεν με παίρνει να πάω και για projector και TV, μιας και έχω πάρει απόφαση οτι θέλω και 3D αλλά και καλή εικόνα (μιας και θα είναι κυρίως για ταινίες - δεν με ενδιαφέρουν τα αθλητικά), οπότε μια φτηνή Plasma με σχετικά καλή απόδοση στις 50 θα πάει κάπου στα 800, αν πω ότι συμπληρώνω και ένα προβολέα με πανί και όλα (ακόμα και τον acer που ήταν σχετικά φτηνός) θέλω άλλα 800 στην καλύτερη πάλι = 1600 (ξεφύγαμε για αρχή).

Οπότε προς το παρών ψάχνω για TV 3D 50+ και αργότερα μελετάω τις επιλογές για πανί αν χρειαστεί.

...

Άρα στην ουσία καταλήγω από ότι φαίνεται σε μία από τις Panasonic TX-P50ST50 ή Samsung UE55ES6300.

Πια θα προτείνατε εσείς; ( Με γνώμονα πάντα να μην ξεφύγουμε χρηματικά )

Σου αλλάζω λίγο την επιλογή .

Samsung PS51E550D ( λόγω τιμής ) skroutz.gr Samsung PS51E550D 787 euro
Panasonic TX-P50ST50 skroutz.gr Panasonic TX-P50ST50E 1035 euro
Samsung PS51E6500ES ( που έχει το Pro Panel ) skroutz.gr Samsung PS51E6500ES 1060 euro

Διαφορές PS550 με PS6500 samsung.gr compare PS51E6500 vs PS51E550

Εγώ θα επέλεγα την 6500 ... μάλλον

Σε LED LCD η Sony HX750 είναι καλύτερη από τις Samsung σειρά ES6xxx.

Σε Passive 3D καλύτερα να προτιμήσεις την Panasonic 55ET5 (ορατά καλύτερη εικόνα από τις LG σειρά LM6xxx).

Σε πλάσμα για εμένα η 51Ε6500 είναι για τα λεφτά της η καλύτερη επιλογή , ειδικά σε φωτεινό χώρο το καλό αντανακλαστικό της φίλτρο δίνει καλύτερη εικόνα από την ST50 που όμως και αυτή είναι πολύ καλή (αν δεν πέσεις σε κομμάτι banding βέβαια κάτι αρκετά δύσκολο).

Συνολικά αν θα έπρεπε να διαλέξω μια από τις παραπάνω θα σου έλεγα την 55ΗΧ750 αν σε ενδιαφέρει το 2D και την 55ΕΤ5 αν σε ενδιαφέρει το 3D. Με τις πλάσμα θα χάσεις 5" και θα πρέπει και να βάλεις το χέρι στην τσέπη για την διπλάσια κατανάλωση ρεύματος που με τις νέες αυξήσεις της ΔΕΗ θα είναι γύρω στα 40-50 ευρώ το χρόνο (για 8 ώρες την ημέρα).