Αγορά νέου ασύρματου DSL Router

Για να καταλαβεις Κωστα κι εγω που αμφιταλαντευτηκα μεταξυ αυτου που προτεινε ο Goeha (εχει το + οτι υποστηριζει και wifi n) προτιμησα να παραγγειλω αλλο ενα vigor2700g (ηθελα ενα backup modem)

Mιλαμε για 23 ευρω !! σχεδον κλοπη για αυτα που προσφερει.

Και αν και εφοσον παμε σε vdsl ή σε IPv6 δεν θα κλαιω τα λεφτα μου μιας και θα θελουμε αλλο μοντεμ.....( για το netgear 2200v3 λενε οτι θα υπαρξει firmware για υποστηριξη IPv6 αλλα ακομα δεν εχει βγει κατι...)

Last edited:
Οταν διαλεγεις ενα ρουτερ τι χαρακτηριστικα κοιτας κατα την επιλογη σου? Επειδη ειναι παλιο αυτο το τοπικ αυτο περι Drytek Vigor ισχυει ακομα?

Το δικό μου Drytek συνεχίζει να δουλεύει σαν γαϊδούρι 24 ώρες το 24ωρο με ελάχιστα κολλήματα που μπορεί να οφείλονται στη Wind. Δεν μπορώ να πω οτι μου λείπει κάποια δυνατότητα.

Τι παραπανω εχει απο αυτα που δινουν οι παρχοι (SAGEM/Thomson)? Δλδ τι πρεπει να με κανει να σκεφτω την αγορα του? Κλειδωνει πιο ψηλα? Καλητερο θορυβο, καλυτερες ταχυτητες, λιγοτερες αποσυνδεσεις? Παιζουν τετοια? Δεν γνωριζω και πολλα, αλλα αν αξιζει και υπαρχει λογος, να παρω και γω ενα μετα απο τοσα χρονια που εχω αυτα που μου δωσανε...

To D-Link που μου είχε δώσει η Wind ήταν για πέταμα. Πάνω απο 5 λεπτά σταθερό WiFi δεν μπορούσα να πετύχω. Με τα LevelOne και Draytek κανένα πρόβλημα.

Το Draytek κλειδώνει περίπου 1Mbps πάνω απο το D-Link και έχει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, τόσες που αν δεν είσαι και πολύ σχετικός, μπορεί να προκαλέσουν και προβλήματα.

Το μόνο που του λείπει βέβαια είναι το WiFi N για μεγαλύτερες ταχύτητες σε ασύρματη σύνδεση.

Καλημέρα παιδια,έχω κάνει σύνδεση στο VDSL 2 του ΟΤΕ(50 Mbps) και το router του ΟΤΕ(ZTE) κλειδώνει στα 49.998 Kbps/download.Η γραμμή είναι όντως πολύ γρήγορη αλλά δεν ξέρω αν είναι οντως τόσο όσο λέει το router του ΟΤΕ.Αν κάποιος ξέρει ας μου πεί. Τώρα θέλω να αγοράσω ένα καλό router το οποίο να μη το ξανααλλάξω και να μου δίνει τα μέγιστα από ταχύτητα και έχω καταλήξει στο "Draytek Vigor 2750n".Το βασικό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αυτό το router είναι συμβατό με τη γραμμή που έχω(από τις λίγες γνώσεις που έχω,έχω καταλάβει ότι είναι) και αν μέσω των θυρών Usb που έχει μπορώ να κάνω streaming τις ταινίες από τον σκληρό μου 2 TB στο δίκτυο του σπιτιού μου.Thanks...

Στα χαρακτηριστικα του λεει οτι υποστηριζει ntfs περα απο fat που ειναι θετικο για δισκους εξωτερικους. Αναφερει κιολας οτι υποστηριζει μεχρι ενα σημειο καποιους σκληρους και μετα οτι χρειαζονται εξωτερικη τροφοδοσια. Ακομη ενα δειγμα οτι παιρνει εξωτερικο σκληρο περα απο usb stick. Πιστευω οτι κανει γιατι δουλεια που το θες. Ως vdsl router δεν ξερω πως θα τα παει.

Θα σου πρότεινα να δηλώσεις βλαβη στον οτε και να ελπίζεις να σου στείλουν για αντικατάσταση Huawei. Ολος ο εξοπλισμός του οτε για VDSL είναι Huawei οπότε πιό σταθερό router δύσκολα θα βρείς. Μόνο άν έχεις μεγάλη απόσταση του router απ την TV (πάνω από 10μ ή σε άλλο όροφο) αξίζει τον κόπο να πας σε ακριβές λύσεις τύπου dual band και 5ghz. Τα Draytek έχουν όνομα κυρίως για το VoIP και γενικά θεωρούνται επαγγελματικα εργαλεία

Θα σου πρότεινα να δηλώσεις βλαβη στον οτε και να ελπίζεις να σου στείλουν για αντικατάσταση Huawei. Ολος ο εξοπλισμός του οτε για VDSL είναι Huawei οπότε πιό σταθερό router δύσκολα θα βρείς. Μόνο άν έχεις μεγάλη απόσταση του router απ την TV (πάνω από 10μ ή σε άλλο όροφο) αξίζει τον κόπο να πας σε ακριβές λύσεις τύπου dual band και 5ghz. Τα Draytek έχουν όνομα κυρίως για το VoIP και γενικά θεωρούνται επαγγελματικα εργαλεία
Τη βλάβη απ το Σεπτέμβριο γιατί ακόμα δίνουν μόνο ΖΤΕ, δές το πώς πάει γιατί δεν πιστεύω ότι θα δείς διαφορα (σε ταχύτητα) με κάποιο άλλο

Καλησπέρα και πάλι.Τελικά αγόρασα το router Draytek Vigor 2760n για το VDSL2 του ΟΤΕ.Οι εντυπώσεις πολύ καλές.Μήπως ξέρει κάποιος να μου πεί τις ρυθμίσεις Usb που πρέπει να βάλω,ώστε να βλέπω το περιεχόμενο του σκληρού μου δίσκου στο δίκτυο?????