Αγορά νέου δικαναλου ενισχυτη..και οχι μονο...?

droopy

New member
8 April 2013
6
Καλησπέρα παιδιά και απο εμένα , παρα πολύ νεος εδω στην παρεα σας. Λοιπόν στο ζουμί τωρα. Δεν γνωρίζω σχετικα τπτ, σε σχαση με αυτα που γνωριζετε εσεις, σχετικα παντα με μηχανηματα, πυκνωτες, λυχνιες...κτλ κτλ. . Αυτο που με νοιαζει εμενα ειναι να ακουω τα cd μου και τα βινυλια μου απροβληματιστα(οσο ειναι εφικτο). Λοιπον αυτη τη στιγμη κατεχω τα εξης:

1) ενισχυτης denon PMA 655 R ....ο οποιος εδω και 2 χρονια κανει τα παλαβα του , και δεν αντεχω αλλο θελω ΑΜΕΣΑ την αλλαγη του
2) cd player: denon DCD-500 AE....αροβληματιστο...αλλά.....
3) πικαπ: denon DP-300F...για τα λεφτα του μια χαρα
4) ηχεια: DALI concept 2

Απο ολα αυτα μαλλον θα κρατησω μονο τα ηχεια και το πικαπ....λεω μάλλον , διοτι αναλογα με το μπατζετ θα δω τι θα κανω. Θέλω λοιπον προτασεις για αγορα ενισχυτη και cd player....ισως και ενος καλυτερου ζευγαρι ηχειων.
Το μπατζετ θα ειναι γυρω στα 1000 ευρω.
Τα σύστημα θα στηθει σε ενα χώρο περλιπου 25-30 τετραγωνικα.
Ευχαριστώ πολυ, περιμενω τια απαντησεις σας....αν θελετε φυσικα.

Καλως ηρθες.
Νομιζω οτι πρωτα πρεπει να αποφασισεις αν αλλαξεις ηχεια, και μετα αποφασιζεις για καταλληλο ενισχυτη.
κατα τη γνωμη μου τα ηχεια που εχεις ειναι μικρα για το χωρο σου.

εστω λοιπον οτι αλλαζω και ηχεια και παω σε ηχεια βασης, το μπατζετ ομως δεν μπορω να το υπερβω και παρα πολυ. Δλδ μιλαμε για 1000 +...μαξιμουμ τα 1500.
κοιτανα δεις που για εναν ενισχυτη ξεκινησα....και θα τα ξαναπαρω ολα!!!
ευχαριστω Στράτο.

Αν αποφασισεις να παρεις και ηχεια και ενισχυτη τοτε θα πρεπει να τα ψαξεις σαν συνολο [ενισχυτης-ηχεια] γιατι το ταιριασμα των δυο ειναι πολυ βασικο.Θα πας στα καταστηματα που εχουν αρκετους συνδυασμους ενισχυτων-ηχειων και θα ακουσεις οσο μπορεις περισσοτερους γιατι μονο ετσι θα βρεις αυτα που πραγματικα σου αρεσουν.

Δυστυχως δεν εχω το χρονο, για να το ψαξω και τοσο πολυ, ασε που απο τα λιγα που ξερω δεν εχουν μεινει και παρα πολλα μαγαζια εδω στη θεσσαλονικη που να ασχολουνται ψιλοαποκλειστικα με HiFi. Θα με βοηθουσε πολυ αν γνωριζατε μερικα, ξερω φυσικα εγω καναδυό, αλλα μηπως μου ξεφευγουν καποια πολυ καλα.
Επειδη εχω κανει λιγο ψαχτηρι με τιε τιμες, και εχω δει καποιες μαρκες (μονο online), διαπιστωσα οτι ΟΛΑ σχεδον πλεον κατασκευαζονται στην Κίνα?
οπως πχ, marantz, denon, cambridge audio..κτλ κτλ. Εχω μια καχυποψια με τα made in china....αλλα να μου πεις εκει πλεον σχεδον, φτιαχνονται ΟΛΑ...απο iphone μεχρι αμαξι.

Καλώς ήλθε κ απο μένα.
Αν τελικά αποφασίσεις να αλλάξει τις συσκευές σου πρέπει μα βρεις χρονο να πας να ακουσεις διάφορα πραγματα... Οσο περισσότερα μπορείς ... γιατί αλλιως θα δώσεις ενα αρκετά σεβαστό ποσο με τον κίνδυνο να μην σε ικανοποιεί τελικό αποτέλεσμα...
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν γίνεται αλλιώς... Κάνε λοιπον την έρευνα κ τις ακροάσεις σου κ εδώ είμαστε...

Πάντως εκτος του Ορφέα, και του παλιου εκεινου μαγαζιου λιγο πιο πανω απο το berlin, για οσους ξερουν τη θεσσαλονικη, δεν γνωριζω αλλα μαγαζι στη θεσσαλονικη. Αν καποιος γνωριζει κατι ας μου πει. Υπαρχει βεβαια και ο νακας, αλλα εχει κυριως ή μάλλον αποκλειστικα yamaha....τα οποια να σας πω την αληθεια , τα φτηνα της μοντελα ειναι μεσα στα υποψηφια για αγορα.

Καλημέρα συντοπίτη. Υπάρχει και η Mythos audio η οποία όμως αυτή τη στιγμή είναι σε φάση αλλαγής καταστήματος οπότε για τη νέα διεύθυνση θα πρέπει να μπεις στο site της. Τα ηχεία που φτιάχνει είναι αρκετά έως πολύ πάνω από το budget σου αλλά πιθανότατα θα έχει κάποια απο ανταλλαγή που θα χωράνε στο budget σου.
Τώρα, ένα ακόμη ενδιαφέρον ηχείο που λόγω ευκολίας στην οδήγηση θα μπορέσει να χωρέσει στον max προυπολογισμό σου είναι του δικού μας του Νίκου (geometric harmony) και παρουσιάζεται εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106050-Made-in-Greece-my-name-is-Bianka-Bianka-Centi κι εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106619-Ταπεινό-και-άκρως-Ελληνικό!!!!!!!!!!
Μουσικό ηχείο με πολύ ωραίες υψηλές και μεσαίες και στακάτο χαμηλό. Ίσως με μια επικοινωνία με τον Νίκο να βρείτε κάποιο τρόπο - ασφαλιστική δικλείδα για να σου τα στείλει να τα ακούσεις και να σε βοηθήσει να τα ματσάρεις με κάποιο ενισχυτή στον προυπολογισμό σου.

Πολύ θετικά σχόλια έχουν ακουστεί και για αυτά http://www.avclub.gr/forum/showthre...or-7-Ο-λογοκριτής-της-ταπεινής-κατηγορίας-(-) τα οποία και πάλι στο max του προυπολογισμού σου φαίνεται να δένουν κουτί με τον ενισχυτή της xtz. Δυστυχώς ακρόαση στη Θεσσαλονίκη δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να κάνεις.

Για κάτι πιο μαζεμένο οικονομικά μπορείς να δεις και αυτά http://www.whathifi.com/review/q-acoustics-2050i που σε συνδυασμό με ένα yamaha as700 θα κάνανε καλή δουλειά μάλλον. Και πάλι βέβαια για ακρόαση... Δύσκολο μάλλον.

Υπάρχει ένας μεταχειρισμένος Primare I30 στο χιλιάρικο θα σε καλήψει και για τα ηχεία που έχεις τώρα (μακράν) αλλά και σε τυχόν μελλοντική αναβάθμιση. Το cd player θα το κράταγα στην θέση σου σε ρόλο transport και θα έπαιρνα ένα εξωτερικό dac για να αναβαθμίσω το player και θα έπερνα αυτό για εξωτερικό dac που είναι και ενισχυτής ακουστικών

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας, δυστυχως ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ εντελως με τα DAC, και γενικα οτι αφορα τον ηχο και τα γυρω συναφη, αν και εχω μια ικανοποιητικη συλλογη απο cd(καμια 800, ΟΛΑ αυθεντικα) και βινύλια (περιπου 300). Μακαρι να μπορουσα να διαθεσω πολλα παραπανω χρηματα, ειμαι ΛΑΤΡΗΣ της μουσικης, ακουω διαφορα ειδη, κυριως new wave, λιγο dark, electro-synth pop....κτλ κτλ , αλλα καθόλου μεταλ, χαρντ ροκ. Το σύστημα θα μπει σε ενα σαλονι, δυστυχως (το ονειρο μου ειναι καποτε να φτιαξω το δικο μου δωματιο ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο σπιτι μου), με επιπλα, καναπεδες.....κ κτλ κτλ. Ξεχασα να πω οτι χρειαζομαι και βασεις για τα ηχεια, διοτι, ως εντελως ασχετος, δεν πηρα αρχικα απο ασχετοσυνη αλλα μελλοντικα απο ....αμελεια....το λεω ευγενικα, και εχω τα dali βασης στο εδαφος απο την ημερα της αγορας τους. επισης ενδιαφερομαι για αγορα καινουργιων μηχανηματων και οχι μεταχειρισμενων.

Ως προς το μέγεθος των ηχείων, ίσως λίγο βιαστικά σου πρότεινα ηχεία βάσης. Πρέπει να λάβεις υπόψην σου πως τα ηχεία δαπέδου θέλουν συνήθως περισσότερο αέρα γύρω τους για να ακουστούν σωστά. Κοινώς αν ο χώρος σου δεν επιτρέπει "σωστή" τοποθέτηση ίσως τα ηχεία βάσης είναι καλύτερη επιλογή. Ένα ηχείο βάσης με εξιμισάρι woofer πιθανόν να μπορούσε να σε καλύψει επαρκώς. Από την άλλη, η μουσική που ακούς έχει πολλά να κερδίσει από το χαμηλό.
Για πες και δύο τρια λογάκια για την τοποθέτηση των ηχείων....

Τα ηχεια θα τοποθετηθουν , και εiναι βασικα εκει αυτη τη στιγμη(απλως ειναι στο πατωμα, δεξια κ αριστερα του συστηματος, σε κοντινη σχετικα αποσταση(>= 50cm), και θα "κοιτάνε" προς το καθιστικο και κατεπεκταση την κουζινα. Μιλαμε για ενα χωρο περιπου 27 m2.
Απο ενισχυτες και players, αυτα τα οποια εχω δει μεχρι στιγμης, εκτος απο την σειρα της yamaha, ειναι τα cambridge audio (μονο online), marantz, και καποια rotel. Νομιζω πως βαση τιμών καπου εκει θα κινηθω, απλως θελω να κανω εναν "αξιοπρεπη" συνδυασμο. Τα ηχεια μαλλον θα τα κρατησω, αφου φυσικα αγορασω βασεις. Ίσως βεβαια αγορασω και ενα δευτερο ζευγαρι, αν αυτο ειναι εφικτο και δυνατον για να τα συνδυασω. Τι λέτε?

Πρεπει να αποφασισεις τι θελεις απο ολα να αλλαξεις και μετα να ψαξεις για αυτα που πραγματικα θελεις.Αν κρατησεις τον ενισχυτη μπορεις να τον πας για αναβαθμιση[υπαρχουν ειδικοι τεχνικοι και εδω στη θεσσαλονικη]και με τον αναβαθμισμενο ενισχυτη υπο μαλλης να πας να ακουσεις ηχεια.Αν αλλαξεις τον ενισχυτη τοτε ακολουθεις την ιδια διαδικασια με τον καινουργιο ενισχυτη υπο μαλλης.Για το cd player δεν χρειαζεται να το αλλαξεις γιατι με ενα dac των 300ε αναβαθμιζεται μια χαρα.

Τα ηχεια θα τοποθετηθουν , και εiναι βασικα εκει αυτη τη στιγμη(απλως ειναι στο πατωμα, δεξια κ αριστερα του συστηματος, σε κοντινη σχετικα αποσταση(>= 50cm), και θα "κοιτάνε" προς το καθιστικο και κατεπεκταση την κουζινα. Μιλαμε για ενα χωρο περιπου 27 m2.
Απο ενισχυτες και players, αυτα τα οποια εχω δει μεχρι στιγμης, εκτος απο την σειρα της yamaha, ειναι τα cambridge audio (μονο online), marantz, και καποια rotel. Νομιζω πως βαση τιμών καπου εκει θα κινηθω, απλως θελω να κανω εναν "αξιοπρεπη" συνδυασμο. Τα ηχεια μαλλον θα τα κρατησω, αφου φυσικα αγορασω βασεις. Ίσως βεβαια αγορασω και ενα δευτερο ζευγαρι, αν αυτο ειναι εφικτο και δυνατον για να τα συνδυασω. Τι λέτε?

Φίλε, με 50cm μεταξύ των ηχείων, καλύτερα αγόρασε βάσεις για τα υφιστάμενα κ κάνε ένα service στον ενισχυτή (κάτι γράφεις στην αρχή ότι "κάνει τα παλαβά του")
Δεν έχει νόημα ο,τιδήποτε άλλο.
Καλά που σε ρώτησε ο Panoramix να λες!

Στα 50cm αγοράζεις "compact" σύστημα για να ακούς μουσική.
Ή ψάχνεις να τοποθετήσεις τα ηχεία "δορυφόρους" σε κανά ράφι δεξια κ αριστερά!
Βέβαια τα Dali που έχεις δεν είναι πολύ μικρά και δε νομίζω ότι είναι κατηγορίας "ραφιού", αλλά εν πάση περιπτώσει, καλύτερο είναι αυτό, από το να δώσεις χρήματα κ να στριμώξεις μέσα σε 50cm 2 άλλα ηχεία κ νέο εξοπλισμό γενικότερα.

Αν καταφέρεις να τοποθετήσεις τα ηχεία σε μια απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ τους, τότε προχώρα σε αλλαγές.
Αλλιώς, απλά δε θα ακούς αυτό που θα αγοράσεις.
Φιλικά πάντα.