Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη
καλησπέρα ειμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τα φώτα σας εαν γίνεται...εχω ενα πιατο 1.65 ηλεκτρικό και θέλω να βάλω ένα δέκτη για να πιάνω κυρίως ανατολικά Ασία,Ινδία και πάει λέγοντας..μπορεί κάποιος που ξέρει να μου πει τι δέκτη πρέπει να βάλω? (το πιάτο ξέρω ότι είναι μικρό θα αλλαχθεί είναι απο παλιά εγκατάσταση..ευχαριστώ
Με τον όρο ηλεκτρικό φαντάζομαι εννοείς κινητό
Καταρχήν πρέπει να κατανοήσεις λίγα πράγματα σχετικά με το πώς λειτουργούν και πού βρίσκονται οι δορυφόροι. Οι περισσότεροι πάροχοι κάποιας χώρας φροντίζουν για την ευκολία των συνδρομητών τους να τοποθετούν τα κανάλια τους σε δορυφόρους που βρίσκονται κοντά στη χώρα τους (σε κοντινό γεωγραφικό μήκος). Αυτό για να μην απαιτούνται μεγάλα κάτοπτρα.
Έτσι κανάλια της Ασίας που θέλεις να βλέπεις βρίσκονται αντίστοιχα σε δορυφόρους κάτω από τις χώρες αυτές που δυστυχώς όσο μεγάλο πιάτο και να βάλεις, δεν μπορείς να τους δεις από την Ελλάδα.
Βέβαια, με την έλευση πολλών μεταναστών από τις χώρες αυτές, πολλά από αυτά τα κανάλια εκπέμπουν πλέον και από δορυφόρους στην Ευρώπη. Έτσι ας πούμε, πολλά ινδικά έχει ο δορυφόρος που εκπέμπει τα βρετανικά κανάλια. Πήγαινε στο kingofsat.net και κάνε μια αναζήτηση ανάλογα με τη χώρα, ώστε να δεις τί περίπου μπορείς να δεις καθώς και ποια απο αυτά είναι ελεύθερα και όχι κωδικοποιημένα.
Θεωρητικά, με ένα μοτέρ στο πιάτο μπορείς να πιάσεις ένα εύρος 150 περίπου μοιρών, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι -για Ελλάδα- μπορείς να δεις από τον Hispasat στις 30w δυτικά μέχρι 90-100 μοίρες ανατολικά. Δυστυχώς οι δορυφόροι αυτοί στα ανατολικά μετά από τις 75Ε μοίρες (Ταϊλάνδη, Ινδία κλπ), απαιτούν μεγάλα κάτοπτρα και με ένα 80ρι (80 εκατοστών) που είναι μια τυπική οικονομική εγκατάσταση για κινητό πιάτο, δεν μπορούν να ληφθούν. Θα αποζημιωθείς όμως με πλήθος άλλων καναλιών που εκπέμπουν στους υπόλοιπους. Το 1.65 πιάτο βέβαια που λες μπορεί να είναι ακόμα πολύ καλό, δοκίμασε να βάλεις ένα καινούριο καλό lnb επάνω πρώτα πριν το αλλάξεις.
Ψάξε λοιπόν στο site που σου έδωσα πιο πάνω για τα κανάλια που εκπέμπονται στους δρουφόρους από 30w μέχρι 75e να δεις τί σε ενδιαφέρει και εδώ είμαστε πάλι..