Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Ψάχνω ένα HD δέκτη που να μπορώ να βάλω cccam ή mgcamd (είμαι νέος και δεν τα ξέρω και πολύ καλά) μέχρι 100 - 120 ευρώ.
Υπάρχει κάτι?

Είχα ένα Ferguson Ariva 120 που έκανα δουλειά αλλά έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα και μου έκαψε την πλακέτα.

Last edited by a moderator:
Οι παρακάτω δέκτες είναι ίδιοι μεταξύ τους απλά η επωνυμία αλλάζει. Υπάρχουν και με άλλες ονομασίες.

Opticum HD X406P

Openbox X3 HD PVR

Skybox F3

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους,
θέλω να πάρω 2 δέκτες Skybox F3 σαν φθηνή λύση για τα παιδικά δωμάτια.
Μήπως έχει κάποιος από εσάς άποψη για τον παραπάνω δέκτη ;
Θέλω HD, cccam, Ethernet και από ότι είδα τα έχει όλα, το θέμα είναι κατά πόσο
δουλεύουν και σωστά…

Ευχαριστώ.

Παιδιά, υπάρχει κανένα HD δορυφορικός δέκτης με αξιόλογο USB Media Player οικονομικό;

Μπαινω στη κουβεντα μετα απο πολυ καιρο απουσιας.
Παιδια θα ηθελα καμια προταση για δορυφορικο δεκτη hd (εχω το γνωστο πακετο hotbird+astra).
Με ενδιαφερει η δυνατοτητα dts downmix.(Νομιζω αυτο ειναι το χαρακτηριστικο ωστε να εχω ηχο στη τηλεοραση βλεποντας .mkv)
Εννοειται οσο πιο προσιτο (οικονομικα) τοσο πιο καλα!
Eυχαριστω.

καλησπέρα ειμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τα φώτα σας εαν γίνεται...εχω ενα πιατο 1.65 ηλεκτρικό και θέλω να βάλω ένα δέκτη για να πιάνω κυρίως ανατολικά Ασία,Ινδία και πάει λέγοντας..μπορεί κάποιος που ξέρει να μου πει τι δέκτη πρέπει να βάλω? (το πιάτο ξέρω ότι είναι μικρό θα αλλαχθεί είναι απο παλιά εγκατάσταση..ευχαριστώ

Re: Eπιλογή δέκτη

Χρησιμοποιώ τον argus mini 2in1 ip εδώ και 2 χρόνια. Πέρασα σε αυτόν αλλάζοντας τον DM500s. Δε λέω, καλό μηχάνημα αλλά λιγάκι αργό στην απόκριση (με 4 δορυφόρους) και επίσης εικόνα σε SD κανάλια χειρότερη από αυτήν του DM (ειδικά στην 50ST30)... Επίσης υποτυπώδης media player.
Ψάχνω για αντικατάσταση κάποιον HD αποκωδικοποιητή ο οποίος να καλύπτει αυτά μου μου παρέχει ο argus mini και επιπλέον να μην έχει τα μειονεκτήματά του.
Θέλω δηλαδή καλή εικόνα σε SD (99% της θέασης), και δυνατότητα να παίζει περισσότερα αρχεία από τον mini (υπότιτλους κτλ).
Θέλω να κυμανθώ κάτω από τα 200 ευρώ.
Είχα καταλήξει προς τον νέο mini hispeed plus αλλά προτού να τον αγοράσω θα ήθελα και τη γνώμη σας ή κάποια εναλλακτική πρόταση μιας και έχω καιρό να παρακολουθήσω τα δρώμενα στην αγορά των αποκωδικοποιητών.

Επίσης είδα ότι ο Xtrend ET-4000 έχει καλές κριτικές και είναι κάτω από το όριό μου σε τιμή, αν και linux οπότε θα έπρεπε να ρωτήσω γιαυτόν στο άλλο thread. Δεν έχω απαίτηση να είναι linux. Απλώς να καλύπτει τις ανάγκες μου είτε linux είτε όχι.

Όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα του είμαι ευγνώμων.

καλησπέρα ειμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τα φώτα σας εαν γίνεται...εχω ενα πιατο 1.65 ηλεκτρικό και θέλω να βάλω ένα δέκτη για να πιάνω κυρίως ανατολικά Ασία,Ινδία και πάει λέγοντας..μπορεί κάποιος που ξέρει να μου πει τι δέκτη πρέπει να βάλω? (το πιάτο ξέρω ότι είναι μικρό θα αλλαχθεί είναι απο παλιά εγκατάσταση..ευχαριστώ

Με τον όρο ηλεκτρικό φαντάζομαι εννοείς κινητό :-)
Καταρχήν πρέπει να κατανοήσεις λίγα πράγματα σχετικά με το πώς λειτουργούν και πού βρίσκονται οι δορυφόροι. Οι περισσότεροι πάροχοι κάποιας χώρας φροντίζουν για την ευκολία των συνδρομητών τους να τοποθετούν τα κανάλια τους σε δορυφόρους που βρίσκονται κοντά στη χώρα τους (σε κοντινό γεωγραφικό μήκος). Αυτό για να μην απαιτούνται μεγάλα κάτοπτρα.
Έτσι κανάλια της Ασίας που θέλεις να βλέπεις βρίσκονται αντίστοιχα σε δορυφόρους κάτω από τις χώρες αυτές που δυστυχώς όσο μεγάλο πιάτο και να βάλεις, δεν μπορείς να τους δεις από την Ελλάδα.
Βέβαια, με την έλευση πολλών μεταναστών από τις χώρες αυτές, πολλά από αυτά τα κανάλια εκπέμπουν πλέον και από δορυφόρους στην Ευρώπη. Έτσι ας πούμε, πολλά ινδικά έχει ο δορυφόρος που εκπέμπει τα βρετανικά κανάλια. Πήγαινε στο kingofsat.net και κάνε μια αναζήτηση ανάλογα με τη χώρα, ώστε να δεις τί περίπου μπορείς να δεις καθώς και ποια απο αυτά είναι ελεύθερα και όχι κωδικοποιημένα.
Θεωρητικά, με ένα μοτέρ στο πιάτο μπορείς να πιάσεις ένα εύρος 150 περίπου μοιρών, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι -για Ελλάδα- μπορείς να δεις από τον Hispasat στις 30w δυτικά μέχρι 90-100 μοίρες ανατολικά. Δυστυχώς οι δορυφόροι αυτοί στα ανατολικά μετά από τις 75Ε μοίρες (Ταϊλάνδη, Ινδία κλπ), απαιτούν μεγάλα κάτοπτρα και με ένα 80ρι (80 εκατοστών) που είναι μια τυπική οικονομική εγκατάσταση για κινητό πιάτο, δεν μπορούν να ληφθούν. Θα αποζημιωθείς όμως με πλήθος άλλων καναλιών που εκπέμπουν στους υπόλοιπους. Το 1.65 πιάτο βέβαια που λες μπορεί να είναι ακόμα πολύ καλό, δοκίμασε να βάλεις ένα καινούριο καλό lnb επάνω πρώτα πριν το αλλάξεις.
Ψάξε λοιπόν στο site που σου έδωσα πιο πάνω για τα κανάλια που εκπέμπονται στους δρουφόρους από 30w μέχρι 75e να δεις τί σε ενδιαφέρει και εδώ είμαστε πάλι..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

@regbulk, αφού δεν είσαι ευχαριστημένος με τον Mini, γιατί κοιτάς τον Highspeed?
Να τον κοιτάω εγώ που είμαι fan του Mini... οκ. Εσύ όμως, προτείνω καλύτερα να δεις κάποιο άλλο διαφορετικό μοντέλο.

Παιδια, την βοηθεια σας,αν γνωριζεται. Ενδιαφερομαι για την αγορα του Ariva Ferguson 102E. Γνωριζει κανεις αν ο εν λογω δεκτης με το καταλληλο emu δινει "φως' στον ΑΝΤ1 11052 V 30000 στον Hellas Sat.
Οποιος φιλος εχει τον δεκτη και γνωριζει κατι ας κανει τον κοπο να μου στειλει ενα p.m
Eυχαριστω πολυ

Last edited:
Γνωρίζετε καθόλου την σειρά των Ολλανδικών δορυφορικών δεκτών SAB UNIX HD?

http://www.sabsatellite.nl/upload/idosyalar/405_SABReceivers.pdf

Έχει κανείς αγοράσει κάποιον από αυτούς; Μου είπε ένα φιλαράκι για τον Sab unix F+ solo hd ότι κάνει πολλά και διάφορα... Υπάρχει έτσι ένας τρόπος να κάνουμε μία έρευνα για το τι δέκτες είναι αυτοί?

Είναι σαν τους Golden Media Spark, Edision Pingulux, Amiko Alien 8900.
Το επίσημο λογισμικό είναι το Spark. Παίρνει και Enigma 2 για dual boot.

Εμένα το Spark μου αρέσει πολύ, από αυτά που έχω δει από το ίντερνετ γιατί δεν έχω δέκτη με Spark.

Γεια σας
Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με αγορα ενος δεκτη.κυριως θα ηθελα να λαμβανω τα ψηφιακα καναλια της digea στις 3Ε.οχι καποιον ακριβο.τι λετε?

Υπάρχουν αρκετοί δέκτες που σου κάνουν... βάλε μερικά μοντέλα "στο καλάθι" να σου προτείνουμε αντίστοιχα.
Έως πόσα χρήματα δίνεις... και αν ζητάς τίποτα άλλο από τον δέκτη.

Δεν θα ηθελα να ξεπερνα τα 100ε αυτα που ζητάω απο το δεκτη κυριως ειναι να βαλω κλειδια για digea κ οτιδηποτε αλλο γινεται, να εχει θυρα usb και να ειναι hd αυτα κυριως

Δεν σε βοηθάω μια και είναι άγνωστη μάρκα και η εταιρία συνεργάζεται και αποστέλλει μέσω του αμερικάνικου amazon που δεν στέλνει Ελλάδα, αλλά το βάζω για να υπάρχει στο νήμα. Tο πιο φτηνό μηχανάκι που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι αυτό: Χ2 Premium HD
Με κόστος γύρω στα 40 ευρώ, πιστεύω έχει τον υψηλότερο δέκτη απόδοσης προς τιμή από όλους τους δέκτες της αγοράς... DVB-S2, συμπεριλαμβάνει 2 χειριστήρια και καλώδιο hdmi, μπορεί να τρέξει cam μέσω lan, παίζει youtube στην τηλεόραση αλλα είναι και media player που παίζει όλα τα γνωστά φορματ αλλά και mp3 μέσω λαν από pc ή από σκληρό από usb, κάνει blind scan, υποστηρίζει timeshift και εγγραφή από usb κλπ.
Κινέζικο μηχανάκι που θα ήθελα κάποια στιγμή να το δω και στην ελληνική αγορά.. Στην τιμή αυτή με αυτά που προσφέρει δύσκολα θα βρεθεί ανταγωνιστής...

Last edited: