Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Απάντηση: Προτασεις για αγορα δεκτη με συγκεκριμενες "απαιτησεις"

Αν δεις, γράφει dbv-t στην παρένθεση. Είναι σαν την έξοδο που έχει το 99% των επίγειων ψηφιακών δεκτών, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να βλέπει τα εναπομείναντα αναλογικά κανάλια από την τηλεόρασή του. Δεν έχει όμως σχέση με rf modulator και κακώς το αναφέρουν / γράφουν "rf out". Το ορθό είναι "loop out".

Re: Προτασεις για αγορα δεκτη με συγκεκριμενες "απαιτησεις"

Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Η κάρτα της Νόβα δεν λειτουργεί μόνο με τον δέκτη της Νόβα; Ο φίλος έχει παλιότερη κάρτα που δεν είναι "παντρεμένη"; Αν αλλαχτούν οι παλιές κάρτες κάποια στιγμή δεν θα είναι άχρηστος ο δέκτης όσο αναφορά τη Νόβα; Ευχαριστώ!

Ναι, έχει από τις παλιές, μη δεσμευμένες κάρτες. Αν αποφασίσει η nova να περάσει σε "πάντρεμα" όλων των ελεύθερων καρτών με το δέκτη της pace, τότε κανένας από τους δέκτες της αγοράς δε θα παίζει την κάρτα. Αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα γίνει αυτό και επίσης τι εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τη χρήση module + "παντρεμένης" κάρτας.

Αν δεις, γράφει dbv-t στην παρένθεση. Είναι σαν την έξοδο που έχει το 99% των επίγειων ψηφιακών δεκτών, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να βλέπει τα εναπομείναντα αναλογικά κανάλια από την τηλεόρασή του. Δεν έχει όμως σχέση με rf modulator και κακώς το αναφέρουν / γράφουν "rf out". Το ορθό είναι "loop out".

A, OK. Το επιασα. Οπως ειπα, δεν ειμαι εξπερ. Σε ευχαριστω :) Δυστυχως δεν μπορω να καταλαβω αν στο βιντεο που εχω η εξοδος απο την οποια στελνω σημα στις αλλες τηλεορασεις ειναι loop οπως το αναφερεις ή rf modulator. Θα το ελεγξω καποια στιγμη με περισσοτερη ανεση, διοτι τωρα πρεπει να αφαιρω καλωδια :)

Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Η κάρτα της Νόβα δεν λειτουργεί μόνο με τον δέκτη της Νόβα; Ο φίλος έχει παλιότερη κάρτα που δεν είναι "παντρεμένη"; Αν αλλαχτούν οι παλιές κάρτες κάποια στιγμή δεν θα είναι άχρηστος ο δέκτης όσο αναφορά τη Νόβα; Ευχαριστώ!

Ναι, αληθεια ειναι. Εχω παλιοτερη καρτα, που την εχω ενεργοποιησει μαλιστα σε αντιπροσωπο ΝΟΒΑ διοτι στον δικο μου αποκωδικοποιητη δεν μπορουσε να "παρει μπρος". Ηταν "τυπου Ζ" ή κατι τετοιο αν θυμαμαι καλα...

Εφοσον, ομως, η ΝΟΒΑ αποφασισει να "παντρεψει" ολες τις καρτες, ο δεκτης δε θα ειναι αχρηστος... Απλα θα αδειασει το Card Reader για να μπει η καρτα της Αλ Τζαζιρα και η μοντουλα θα μπει ξανα στο συρταρι :D Δεν εχω καμια διαθεση να εξαρτωμαι αποκλειστικα απο τις ορεξεις της ΝΟΒΑ, απλα θα χασει εναν πελατη. Θεωρω οτι δεν προσφερει τοσο τρομερες υπηρεσιες (για τα γουστα μου φυσικα) ωστε να δεσμευθω στους ορους που θετει. Παντρευει καρτα, παιρνει καρτα. Τοσο απλα.

Μολις ασχοληθηκα λιγακι με τις μοντουλες που εχω στο συρταρι. Μολις "ανακαλυψα" οτι εχω δυο: μια irdeto και μια viaccess. Δεν ξερω καν αν μπορουν πια να λειτουργησουν για να πω την αληθεια, η τεχνολογια αλλαζει αλλωστε και ισως π.χ. η irdeto να μην κανει. Ειναι ακριβως αυτη, ενω η viacess ειναι αυτη.

Είναι το μπλε irdeto cam. Ίσως υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με την κάρτα σου. Θα χρειαστεί να τη δοκιμάσεις να δεις τι γίνεται.

Το πολυ-πολυ θα χρησιμοποιησω τη viaccess για το Τζαζιρα ή ισως να ειναι συμβατο το Τζαζιρα με την ιρντετο. Θα το δω οταν ερθει η ωρα. Ευχαριστω και παλι, καληνυχτα σε ολους.

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Ωραία, τώρα σε κατάλαβα...
Για τους άλλους δεν ξέρω γιατί δεν έχω κάποιον από αυτούς.

Θα θα σου πρότεινα δέκτη που είναι είναι ολοκαίνουριος στην αγορά, και αν δεν καίγεσαι να πάρεις κάτι άμεσα θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο να δούμε πως θα τα πάει.
Golden Media Triplex με δύο DVB-S2 tuner + 1 DVB-T που "πιθανότατα" είναι και Τ2. Ο δέκτης είναι με λογισμικό SPARK και τιμή κάτω από 190 ευρώ!
Αν διαβάσεις πουθενά πως τα tuner είναι αποσπώμενα, αυτό δεν ισχύει.

Υπάρχει κανένα ανοιχτό topic για αυτόν ? τον έχει πάρει κανείς ?

Παιδια ενδιαφερομαι για τον Medialink Black Panther Premium FTA ΗD Αγορα μαλλον απο Γερμανια με 70ε και 20ε μεταφορικα.Αν γνωριζει κανεις κατι για τον παραπανω δεκτη ας στειλει κανα pm
Ευχαριστω

Σκέφτομαι να αγοράσω τον AMIKO SHD-8110 CX (FullHD-1080p) γνωρίζει κανείς ? θέλω να παίρνει κλειδιά BISS για να βλέπω τα επίγεια κανάλια DIGEA στα 69.90 η τον FERGUSON ARIVA 150 COMBO HD στα 100 ευρώ ... η αν με προτείνεται κάτι αλλο στα 100 ευρώ για fullHD Δέκτη

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Ψαχνω HD δεκτη με λειτουργικο LINUX open source και να παιζει οσο το δυνατον καλυτερα cccam , mgcamd , newcamd ...σε επιπεδα dreambox αν γινεται .
Δεν μ ενδιαφερει το media player του δεκτη.
Μεχρι 200 ευρω.
περιμενω προτασεις.
ευχαριστω

Θέλω δέκτη combo με βασικό κριτήριο την ποιότητα εικόνας, μετά ήχου, μετά ευχρηστία (αλλαγή καναλιών κλπ). Το σήμα μου είναι πολύ καλό, οπότε διαφορές από πιο ευαίσθητο δέκτη ίσως να μην έχουν σημασία. Media player κλπ δεν με ενδιαφέρει, αλλά αν κάποιοι είναι πανομοιότυποι στα προηγούμενα θα έπαιρνα όποιον έπαιζε/έγραφε σε usb.

Σε λίγα σχετικά χρήματα έχω δει τον inet (δεν είδα καλά λόγια εδώ) και τον Telestar TD2220HD ( 100). Η επόμενη κατηγορία τιμής είναι γύρω στα 140 (Edision combo highspeed), SAB κ.ά. Τι λέτε γι' αυτούς και αν έχετε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.

Ποιος δορυφορικός δέκτης μπορεί να παίξει ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους σε μορφή ANSI? Εάν δεν υπάρχει, υπάρχει τουλάχιστον κάποιος που να αντικαθιστά επαρκώς ένα media player? Να μπορείς να αλλάξεις μέγεθος/θέση υποτίτλων και να παίζει φυσικά τις ματρόσκες χωρίς πρόβλημα?