Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Παναγιώτη, ήθελα να ρωτήσω για αυτόν...

Φαίνεται καλή επιλογή και από τη στιγμή που ο vu+ zero δεν υποστηρίζει επίσημα εγγραφές και streaming από το webif είναι η μόνη καλή επιλογή σε αυτή την τιμή και με 5 χρόνια εγγύηση.

Γνωρίζεις αν πρόκειται να υποστηριχθεί και από το openpli (αν και δεν το βλέπω γιατί δεν υποστηρίζουν άλλους δέκτης της edision).

Το OpenPLi είναι λίγο αυστηρό στο τι δέκτες υποστηρίζει. Απαιτεί μία συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κατασκευαστής (εν προκειμένω η Edision). Αν η Edision ενδιαφέρεται να υποστηριχτεί ο δέκτης και από το OpenPLi, μπορώ να τους ενημερώσω ακριβώς για τη διαδικασία. Παρ' ολ' αυτά, ο δέκτης υποστηρίζεται από το OpenATV που σε ότι αφορά το enigma2 codebase, βασίζεται στο OpenPLi - μάλιστα το OpenATV 5.1 έχει ήδη ενσωματώσει στα daily images το gstreamer 1.5.x ενώ το OpenPLi ακόμα το σκέφτεται.

Προσωπικά ήμουν πάντα επιφυλακτικός με enigma2 δέκτες από άλλες εταιρείες (εκτός δηλαδή VU/Xtrend/DMM) αλλά ομολογώ πως η υποστήριξη που έχει ο OS Mini είναι πολύ καλή. Κατά τη διάρκεια του review βρήκα διάφορα προβλήματα τα οποία τους αναφέραμε, και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες είχαν νέο driver που τα διόρθωνε. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Τόσο στην Xtrend όσο και στη VU+ είχα αναφέρει προβλήματα κατά την διάρκεια reviews αλλά αυτά διορθώθηκαν μετά από βδομάδες και όχι σε 1 μέρα.

Last edited:
Η υποστήριξη είναι πολύ σημαντική και για μένα. Ένας από τους λόγους που προτιμώ enigma2 δέκτες είναι και αυτός άλλωστε.

Στο χαμηλό τμήμα τιμής, πολύ καλή επιλογή είναι και ο Edision OS Mini.... έχει και Wifi 802.11n και bluetooth, ενώ υποστηρίζεται από το OpenATV.
Τον πήρα σήμερα, αλλά δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ στο δίκτυο μου με το ασύρματο wifi. Για την ακρίβεια, βρίσκει το ssid, επιλέγω WPA2 (όπως το δίκτυό μου), περνάω το κλειδί αλλά δεν παίρνει ip.

Δοκίμασε να βάλεις χειροκίνητα ip.Συμβαίνει αυτό σε μερικούς δέκτες.Λογικά,θα σου δουλέψει έτσι.
Εκτός κι αν υπάρχει κάτι που σου ξεφεύγει από τη ρύθμιση wireless του router σου.

ποιον έχεις πάρεις;
Με ενδιαφέρει αυτός με το DVB-T για να τον χρησιμοποιήσω για έγραφες και για να κάνω streaming απο την Ethernet την tv.

επισεις αν περνει και εξτρα udb DVB-T

...είναι η μόνη καλή επιλογή σε αυτή την τιμή και με 5 χρόνια εγγύηση.
Ήθελα να επιβεβαιώσω κάτι αλλά τελικά έχεις δίκιο... θυμόμουν πως είχα δει πως οι OS Mini έχουν 2 χρόνια εγγύηση, το θυμόμουν και ισχύει αλλά όχι στην χώρα μας.
Στην Ελλάδα οι OS Mini έχουν 5 χρόνια εγγύηση, ενώ στην Γερμανία και στην Βουλγαρία έχουν 2.

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Τον πήρα σήμερα, αλλά δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ στο δίκτυο μου με το ασύρματο wifi. Για την ακρίβεια, βρίσκει το ssid, επιλέγω WPA2 (όπως το δίκτυό μου), περνάω το κλειδί αλλά δεν παίρνει ip.

Πήρες κάποιον από αυτούς
Ποιόν δέκτη αντικατέστησες? Είδες διαφορά στο σήμα (αυξομείωση).
Όποτε μπορέσεις γράψε θα με ενδιέφερε :a0210:

Όπως γράφω και πιο πάνω, πήρα τον OS Mini, κανέναν από αυτούς που αναφέρεις. Αντικατέστησα τον Vu+ Zero, λόγω του ενσωματωμένου επίγειου tuner και του WiFi (που μεταφράζεται σε λιγότερα καλώδια). Διαφορές δεν εντόπισα στο σήμα, αλλά δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Χρησιμοποιώ και σε αυτόν και στον προηγούμενο το λογισμικό της OpenATV. Πάντως, αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται γι' αυτά που προανέφερα, ο Vu+ είναι σαφώς πιο όμορφος από τους low budget δέκτες.

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Καλησπέρα. Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω τον παλιό μου δέκτη (OPTICUM 4100TSCX) με έναν καινούριο που να είναι HD. Ένας λόγος είναι ότι πολλά κανάλια χάθηκαν επειδή έγιναν HD. Μέχρι τώρα βλέπω τα ελεύθερα του hotbird 13 για τα ιταλικά καναλια.
Οι απαιτήσεις μου είναι ο δέκτης να ειναι HD, να έχει ελληνικό μενού, να βλέπω τα κανάλια της digea, να μην ξεπεράσω τα 50 και αν ειναι δυνατόν όσο πιο αξιόπιστος σε αυτό το μπατζετ.
Εχω δει τον COMMANDER 8500 HD στα 49 απο το e-shop. Ειναι καλός ή έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο?

Δε τον γνωρίζω τον δεκτη, αγνωστο αν παιρνει emulators για 3E. Σε τετοια χρηματα, η πιο λογικη λύση ειναι μάλλον καποιος edision που εχει και καλη υποστηριξη.

Edit: Φαινεται πως ο δεκτης που λες, κάνει για την χρηση που τον θελεις. Απο αποψη υποστηριξης, θα προτιμουσα εναν edision-πχ τον progressiv hd

Last edited by a moderator:
Edit: Φαινεται πως ο δεκτης που λες, κάνει για την χρηση που τον θελεις. Απο αποψη υποστηριξης, θα προτιμουσα εναν edision-πχ τον progressiv hd

Ok ευχαριστω. Θα ριξω και μια ματιά στον edision...

παμε σε enigma 2
με ενδιαφερει πολυ το κομματι Media player.
τελικες σκεψεις.ποιον απο ολους..?

edision os mini
CLOUD-IBOX3 SE
CLOUD-IBOX2 HD

vu+ zero που ηταν πρωτη επιλογη,δεν υπαρχει πουθενα..!