Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Καλησπέρα..
Εθεσα αλλού (σε άλλο τοπικ που είχα ανοίξει σχετικά με την ποιότητα 2D του Dm800HD) και σήμερα αναρωτήθηκα για το τι καινουργιο έχει βγει..
Λίγο αργότερα, βρήκαο το παρόν, οπότε, ως πιο κατάλληλο, το θέτω εδώ το ερώτημα.

Θέλω να αλλάξω τον 800αρι, με κάτι ποιοτικότερο. Στο HD , 3D είναι πολύ καλό, αλλά στο SD είναι μετριότατο.. Ακόμη και ο δέκτης pace της νοβα είναι πολύ ανώτερος ως πορς την ποιότητα της εικόνας στο SD.
Διαβάζω διάφορα και διάβασα και εδώ.
Με ενδιαφέρει εάν ως δυνατότητα θα μπορώ να μοιράζομαι τα settings που έχω με τον DM800. Γίνεται αυτό, με άλλον δέκτη?
Μιας και έχω macintosh με ενδιαφέρει επίσης να υπάρχει πρόγραμμα διαχείρισης όπως έχουμε το idreamx ω´στε να μπορώ να ανεβάζω και να κατεβάζω διάφροα.
Με ενδιαφέρει η ύπαρξη σκληρού δίσκου (ίσως εάν πάρω τον σκληρό από τον 800αρι, να γίνεται δουλειά??).
Χρησιμοποιώ newnigma και ccam για οικιακή χρήση..
Οπως καταλαβαίνετε, με ενδιαφέρει ένα συνολικώς καλύτερο μηχάνημα, το οπίοι όμως να μην φάει μια ζωή/ατέλειωτες ώρες για να το μάθω όπως με τον DM μετά από τόσα χρόνια...

Ειδα ένα λινκ για τα gigablue... Μιας και απ ο,τι κατάλαβα είανι τα πρώτα που βγαίνουν με το νέο τσιπ, θα με καλύψουν??

Σας ευχαριστώ πολυ..

ΥΓ Διαπιστώνω ότι εδώ και 4 χρόνια που έχω τον 800αρι, τελικά, έχω μείνει πολύ πίσω... Και η DMM μαζί μου βέβαια.. ,ε???

@wave1975: Οι δέκτες με το BCM7413 έχουν βελτιωμένη απόδοση του scaler, υποστηρίζουν vector antialiasing και είναι καλύτερα από το BCM7401 που έχει ο DM800. Τέτοιοι δέκτες είναι οι DM800SE, DM7020HD, Xtrend ET9X00 και ET6Χ00, οι VU+ Uno και Ultimo και άλλοι.

Για τους νέους δέκτες δε ξέρουμε ακόμα, θα πρέπει να τους δούμε πρώτα!

Ευχαριστώ... Με τα λίγα που διάβασα, θα πρέπει να περιμένω... φαίνεται οτι ανοίγει πολύ η τεχνολογία... airplay στον Vu 2 κτλ. Δεν ξερω το κόστος, βέβαια..

Καλύτερα να περιμένεις τους νέους δέκτες. O VU Solo2 θα κάνει γύρω στα 300-350 πιστεύω και έχει πολύ ανώτερο hardware από τους δέκτες που έχουμε σήμερα.

Ο Solo πάντως δεν έχει καλύτερο τσιπάκι από τον DM800 που έχεις. Ο Uno έχει.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα θα κάνω αγορά καινούργιου δεκτή και είμαι ανάμεσα σε δυο,στονVu+Duo Twin και στον xtrend 6500 και τα δυο είναι στα 300ευρω.καμια συμβουλή;ευχαριστώ.

Γύρω στα 300 πωλείται ο υnο στην ελλάδα. τώρα η επιλογή είναι δική σου..

Βλέπω σε γνωστό κατάστημα διαθέσιμους τους Xtrend ET-4000 και ET-5000 με τιμές 220 και 200 ευρώ αντίστοιχα. Ο ET-5000 έχει τον ίδιο επεξεργαστή με τον ET-6500 αλλά υστερεί σε μνήμη. Έχουμε κάποια γνώμη γι' αυτούς τους δύο νέους δέκτες (κυρίως για τον 5000 που δεν έχω ξαναδεί);

Edit: Το link που είδα δεν είναι καλά ενημερωμένο. Με ειδοποίησε ο AFam ότι ο 5000 κυκλοφορεί εδώ και καιρό και δεν έχει σχέση με τον 6500...

http://wiki.et-view-support.com/index.php?title=Tabellarische_Übersicht_Hardware

Έχει αρκετά λαθάκια τελικά...

Καλησπέρα.
Κύριοι θέλω τη βοήθεια σας σχετικά με την αγορά HD δορυφορικού δέκτη.
Θέλω από το συγκεκριμένο δέκτη αν γίνεται να μου παίζει και αρχεία ήχου σε FLAC μορφή.
Ευχαριστώ.

Μόνο ο VU Duo2 έχει OpenGL ES 2.0

Η OpenGL είναι γλώσσα για 3D εφαρμογές. Πχ το XBMC "μιλάει" με OpenGL στο γραφικό του περιβάλλον.

Καλημέρα,

Εγώ ήθελα να ρωτήσω εάν ένα καλός δέκτης με τα νέα chip μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες και ενός media player? Για να είμαι ακριβής αυτή τη στιγμή εγώ έχω ένα popcorn a300 , αν πάρω έναν xtrend 6500 θα μου καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε media player που μου καλύπτει το popcorn? Ή υπάρχει σήμερα δέκτης που να μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε media player που καλύπτει το popcorn? Γιατί αυτό θα ήταν ιδανικό να αντικαταστήσω 2 κουτιά με 1.

Ευχαριστώ

Ματρόσκες με απλό ήχο AC3 ή dts θα τις αναπαράγει χωρίς πρόβλημα. Τους υπότιτλους θα πρέπει να τους μετατρέπεις σε UTF-8. Στο Popcorn δεν χρειάζονται μετατροπή, διαβάζει και ANSI και unicode.

Επίσης με το popcorn θα έχεις και ήχο dts HD-MA στον ενισχυτή σου από αρχεία mkv με τέτοιο ήχο. Ο ΕΤ-6500 δεν κάνει pass through HD Audio.

Προσωπικά εξακολουθώ και χρησιμοποιώ το C-200 ως media player, παρ' ότι έχω και τον ΕΤ-6500.

Ξερουμε καποιο καταστημα στην Ελλαδα να εχει διαθεσιμο το Gigablue Quad?

Καλησπέρα,

Ψαχνομαι και εγώ αυτό τον καιρό να βάλω ενα δορυφορικό δεκτη, αλλα θα προτιμούσα να αντκαταστήσω το htpc που "xbmc" με ένα κουτί που να παίζει και τα δύο σαν τον φίλο
gusmin, να παίζει μέσω dlna για να κρατήσω ατην υπάρχον σύλλογή που έχω στον nas και αν γίνεται να εκμεταλευτώ τα περίεργα που κάνει ένας linux sat reciever.

Ευχαριστώ.