Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Μπορει να μου πει καποιος εναν δεκτη hd linux που εχει και dvb-t tuner για να αγορασω; Αυτο που με ενδιαφερει ποιο πολυ απο ολα ειναι να εχει γρηγορη αποκριση απο το χειριστηριο να πατας δηλαδη κ να πιανει αμεσως στο δεκτη,θελω δηλ σε αυτο να ειναι ο ποιο γρηγορος που κυκλοφορει

Οι βασικές νέες δυνατότητες που έχει όλη η σειρά των νέων chip είναι υποστήριξη 1080p60, HDMI 1.4. Από κει και πέρα κάθε τσιπάκι έχει και άλλες δυνατότητες, πχ το 7358 είναι στα 500MHz με 750 DMIPS, δηλαδή συνολικά πιο αργό από το 7413 (1100 DMIPS), ενώ τα BCM7356 και BCM7424 είναι στο 1,3 GHz με 5000 DMIPS ισχύ. Το 7424 έχει full OpenGL ES 2.0 υποστήριξη, κάτι που ενδεχομένως να του επιτρέψει να παίζει XBMC. Επίσης όλα τα τσιπάκια έχουν τη δυνατότητα για hardware transcoding ώστε να μπορούν να στριμάρουν σε χαμηλού εύρους ζώνης συνδέσεις, αλλά δεν είναι σαφές ακόμα ποιοι δέκτες θα το έχουν ενεργοποιημένο (ο μόνος που το έχει ξεκάθαρα αναγγείλει είναι ο VU+ Duo2).

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως η DMM είναι τελείως έξω από αυτό το παιχνίδι. Κοιμάται ύπνο βαθύ. Είναι να την λυπάσαι αυτή την εταιρεία, άλλοτε πρωταγωνιστή του χώρου των Linux δεκτών.
Παναγιωτη,στην επισημη σελιδα της vu στο facebook o εκπροσωπος απαντησε αυτο:

Can you please answer my question below. Will solo2 have transcoding capabilities, enabling streaming to mobile devices?

"Dear Mr.,

Sorry for the late response. Transcoding feature is to be supported in the future with appropriate resolution for streaming to mobile devices. Thank you very much for your understanding."

Πρακτικα τι σημαινει αυτο για εμας ως εν δυναμει αγοραστες του solo2?H προσωπικη σου εκτιμηση ποια ειναι?

Μόνο ο Duo2 το έχει ανακοινώσει επίσημα. Δε μπορώ να κάνω εκτίμηση για τον Solo2. Πάντως ο Gigablue Quad δεν έχει αυτή τη δυνατότητα ως τώρα (ίδιο τσιπ με Solo2).

Μόνο ο Duo2 το έχει ανακοινώσει επίσημα. Δε μπορώ να κάνω εκτίμηση για τον Solo2. Πάντως ο Gigablue Quad δεν έχει αυτή τη δυνατότητα ως τώρα (ίδιο τσιπ με Solo2).
σε ρωτησα προφανως επειδη σκεφτομαι τελικα για τον solo2 γιατι με βαση τις ανακοινωσεις-γνωστοποιησεις στη σελιδα της vu στο facebook ο duo2 αναμενεται σε αρκετους μηνες απο τωρα...

Μας έχουν πρήξει με τους vu.. Περιμένω πως και πως για να αναβαθμισθώ και με έχουν κουράσει...
Τώρα, έχω έναν φίλο που διαθέτει μέχρι 200 ευρώ..
ΤΙ του συστήνετε;;; Προφανώς linux + mgκαμd enigma2...
Προτάσεις????

ευχαριστώ!!

ΥΓ έπεσα σε αναζήτηση μου, πάνω σε αυτόν: iNET MINI Wizard
http://www.skroutz.gr/s/1918968/iNETHD-MiniHD.html

Η τιμή πολύ ελκυστική... Για χρήση χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες και απαιτήσεις, πως είναι???

Last edited:
υπομονη εως 15 δεκεμβριου οπως με ενημερωσαν απο τον εισαγωγεα (majar electronics) και σε τιμη που θα ανακοινωθει με δελτιο τυπου.αναμενουμε

Επεξεργασία:
και αν δουμε αυτο
http://www.hm-sat-shop.de/hdd-recei...l-hd-1080p-twin-linux-receiver-pvr-ready.html
θα μιλαμε για εναν κορυφαιο δεκτη σε φοβερη τιμη(ειδικα αν ισχυουν τα transcoding feature & gigabit lan)
too good to be true

Last edited by a moderator:
Μπράβο ρε παιδιά..
Στο γερμανικό site λεει ότι είναι διαθέσιμα από 20.12... Και τότε ακόμη, μια χαρά θα είναι!!

Ομως, μιας και τα 350 είναι χρήματα για τους μερακλίδες και όχι για απλές τηλεθεάσεις, πείτε μου λίγο και την γνώμη σας εάν ξέρετε για αυτό που ρώτησα παραπάνω...

Μας έχουν πρήξει με τους vu.. Περιμένω πως και πως για να αναβαθμισθώ και με έχουν κουράσει...
Τώρα, έχω έναν φίλο που διαθέτει μέχρι 200 ευρώ..
ΤΙ του συστήνετε;;; Προφανώς linux + mgκαμd enigma2...
Προτάσεις????

ευχαριστώ!!

ΥΓ έπεσα σε αναζήτηση μου, πάνω σε αυτόν: iNET MINI Wizard
http://www.skroutz.gr/s/1918968/iNETHD-MiniHD.html

Η τιμή πολύ ελκυστική... Για χρήση χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες και απαιτήσεις, πως είναι???
Πολύ καλή επιλογή είναι ο Xtrend ET 4000 στα 190

O ET 4000 έχει καλύτερο chip από τον Vu solo2 που περιμένουμε?? Γιατί υπάρχει μια διαφορά χρημάτων..
Επίσης να ρωτήσω: Είναι και ο xtrend ενιγμα2??
Ευχαριστώ..

Ο VU Solo2 είναι άλλη κλάση δέκτης, ο ET4000 έχει το entry level chipset της Broadcom από τα νέας γενιάς τσιπάκια.

Xtrend είναι linux enigma2.

Για μια ακόμη φορά Malakudi σε ευχαριστώ για την απάντηση..
Σκέφτομαι μόλις γίνει διαθέσιμος (όπως γράφετε παραπάνω στα μέσα του μήνα) ο vu solo2 να προχωρήσω στην αγορά του. ΕΠειδή όμως τα χρήματα δεν είναι, όπως έχω γράψει, για entry level χρήστες, και υπάρχει η ανάγκη αγοράς ένος αξιοπρεπούς μηχανήματος με κοστολόγιο γύρω στα 150-200, σκέφτομαι να προμηθευτώ κάτι που είναι φρέσκο και αξιοπρεπές...

O ET4000 είναι φρέσκος και αξιοπρεπής - αν και σαν νέο προϊόν έχει τα θεματάκια του με τους οδηγούς.

Ο VU Solo2 είναι twin tuner δέκτης με καινούριο πολύ δυνατό chipset και με δυνατότητα να πάρει εσωτερικά δίσκο. Τα 330-350 ευρώ γι' αυτό το δέκτη είναι απολύτως λογικό ποσό, μη πω πως είναι και λίγα ... Θυμίζω πχ πως ο single tuner VU+ Uno είχε 300 ευρώ, με το προηγούμενης γενιάς chipset.

edit: Ο ΕΤ4000 υποστηρίζει κανονικά USB DVB-T. Τα θέματά του ως τώρα με τους οδηγούς είναι:
α. Πρόβλημα με το setup diseqc 1.0 (spaun) + diseqc 1.1 (emp centauri 16 port) που έχω. Κάνει από 15 ως 30 δευτερόλεπτα να λοκάρει σήμα μετά από power off ή standby. Άπαξ και πάρει σήμα, οι αλλαγές καναλιών ακόμα και από δορυφόρο σε δορυφόρο δουλεύουν ΟΚ.
β. Πρόβλημα με το 1080p, μάλλον λόγω ελλιπούς ακόμα υποστήριξης από το enigma2 (έχει 1080p50 αλλά όχι 1080p60).
γ. Πρόβλημα απόκρισης του δέκτη όταν δεν έχει σήμα, σέρνεται. Περιέργως αυτό έχει συμβεί σε όλους σχεδόν τους enigma2 δέκτες που έχω δοκιμάσει με φρέσκους οδηγούς. Μάλλον το bug είναι στο SDK της Broadcom και κάθε πελάτης της το διορθώνει μόνος του από την αρχή. Απαράδεκτο (για την Broadcom - όχι την Xtrend).

Αυτά μέσες άκρες.

Last edited:
Και μιας και είσαι πολύ γνώστης αυτών των πραγμάτων, χωρίς να θέλω να κάνω κατάχρηση των γνώσεων και του χρόνου σου: Με αυτό το range χρημάτων, να κινηθώ προς τον ΕΤ4000 ή να πάω σε κάτι άλλο;; Η διαχείριση του θα γίνεται από Mac αν αυτό έχει σημασία.
Ευχαριστώ πολύ και παλι...

Στα 200 ευρώ δεν υπάρχει άλλος δέκτης mips enigma2, μόνο κλώνοι dreambox τους οποίους προσωπικά δε προτείνω.

medi@link ixuus one απο γερμανια με αποστολη 203 ευρω.
το εφερα, το τεσταρα, και ειμαι ικανοποιημενος.
προτεινω να δειτε τις δυνατοτητες.
δεχεται pli image.δεχεται γραμμη-ες με rs-232 και προγραμμα dcc.
γεια σας.

Ο δέκτης αυτός (Medi@link ixuss) είναι παρόμοιος με τον Zuron Zero. Είναι δέκτες με το BCM7405/BCM7413 και όχι με τα νέας γενιάς τσιπάκια. ΔΕΝ υποστηρίζονται από το OpenPLI, απλώς οι εταιρείες που τους προωθούν πακετάρουν μία έκδοση OpenPLI με τους οδηγούς τους. Δε θα τους πρότεινα σε καμία περίπτωση αφού είναι αμφίβολο πόσο θα υποστηριχθούν.

Επιπροσθέτως, αν κοιτάς για αγορά εκτός Ελλάδος, ρίξε μια ματιά και στον XP1000 (αν και νομίζω ότι υποστήριξη σαν του xtrend δύσκολα βρίσκεις σε τέτοια κατηγορία τιμής).

Αλήθεια, σκέφτομαι την αγορά του GigaBlue 800UE λόγω και dvb-t tuner (και εντυπωσιακής εμφάνισης). Τι λέτε;

παιδιά διαβαζοντας και το προηγουμενο ποστ με τα προβληματακια του Xtrend ET4000 ειναι προτιμότερο να παω για τον Xtrend ET5000 HD ή οχι, μιας και ειναι στην ιδια τιμή (και ποιες ειναι οι διαφορες τους;)

Ο ΕΤ5000 δεν παράγεται εδώ και αρκετό καιρό. Αν κάπου τον βρήκες είναι στοκ που έχει ξεμείνει.
Μεταξύ ET6000 και ET4000, αν ήταν στην ίδια τιμή, θα διάλεγα αυτή τη στιγμή τον πρώτο, αλλά να ξέρεις ότι τέτοια προβληματάκια σαν αυτά που ανέφερα διορθώνονται με τις πρώτες αναβαθμίσεις οδηγών και στο πλήρωμα του χρόνου ο ΕΤ4000 θα είναι καλύτερη επιλογή αφού έχει νέας γενιάς chipset και υποστηρίζει πχ 1080p50 που ο ΕΤ6000 δε θα υποστηρίξει ποτέ.