Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

αυτος που εχω ηδη ομως δεν εχει υποδοχη για HDMI ενω αυτος που βρηκα απο οτι μου λεει ο πωλητης εχει.......ψεμματα μηπως?

Από το λινκ που έβαλες ο 800 είναι ο HD και τον δίνει 250

Ο 500s είναι σαν αυτόν που έχεις.. και τον δίνει 65.

Ψάξε τις τιμές για κλώνους dreambox αφού θέλεις τέτοιον σε κανονικά μαγαζία, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσετε να αγοράζετε από "άγνωστες" πηγές..... με υποστήριξη.. και να στηρίξετε τα Ελληνικά μαγαζία...

Εκτός αν είναι μαγαζί και στον δώσει με απόδειξη για να σε καλύπτει και η εγγύηση...

Μη παίρνετε τόσο ελαφριά τις αγορές σας......

Εχεις δικιο δεν λεω αλλα οταν ψαχνεις κατι φθηνο αλλα να σου κανει και την δουλεια σου τοτε θα κοιταξεις και σε 'αγνωστες πηγες' που λες και εσυ.....με 100 ευρω ομως που διαθετω μπορω να βρω καποιον δεκτη HD εστω και μεταχειρισμενο? ...

αυτος που εχω ηδη ομως δεν εχει υποδοχη για HDMI ενω αυτος που βρηκα απο οτι μου λεει ο πωλητης εχει.......ψεμματα μηπως?

Όχι δε λέει ψέμματα, απλά πουλάει δύο δέκτες. Ο HD με hdmi είναι φυσικά ο ακριβότερος εκ των δύο, όσο για τον άλλον τόσο τον βρίσκεις σε όλα τα ελληνικά μαγαζιά, ιντερνετικά και μη.

Εχεις δικιο δεν λεω αλλα οταν ψαχνεις κατι φθηνο αλλα να σου κανει και την δουλεια σου τοτε θα κοιταξεις και σε 'αγνωστες πηγες' που λες και εσυ.....με 100 ευρω ομως που διαθετω μπορω να βρω καποιον δεκτη HD εστω και μεταχειρισμενο? ...

Με 100 ευρώ που διαθέτεις βρίσκεις ολοκαίνουργους δέκτες HD, απλά δεν είναι enigma. Μεταχειρισμένους HD enigma στα 100 ευρώ βρίσκεις, 3-4 ετών, απλά θέλει λίγο ψάξιμο και υπομονή.

Last edited by a moderator:
HD linux δέκτης έως 200 ευρώ;

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Αφού έκανε την μετάβαση από την 32άρα HD ready TV μου στην 46hx750 sony διαπίστωσα οτι το σήμα που δίνει ο κλώνος dreambox dm500 είναι απογοητευτικό. Πρέπει λοιπόν να μπψ σε νέα έξοδα και να αναβαθμίσω και τον δέκτη μου σε έναν καλύτερο. Ποιόν μου προτείνεται έτσι ώστε να δω κάποια βελτίωση και να μην δώσω τρελά λεφτά; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Ποιοι δέκτες διαθέτουν Gigabit LAN;

(Offtopic: Mήπως πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του θέματος σε "Αγορά νέου HD enigma δορυφορικού δέκτη"; Αφού linux είναι σχεδόν όλοι)

(Offtopic: Mήπως πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του θέματος σε "Αγορά νέου HD enigma δορυφορικού δέκτη"; Αφού linux είναι σχεδόν όλοι)

Μια χαρά είναι ο τίτλος. Linux δορυφορικό δέκτη λέμε αυτούς που δίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρόσβαση στον κώδικα του λογισμικού και δυνατότητα επεμβάσεων. Πχ Amiko Alien, αν και δεν είναι enigma2 δέκτης, είναι Linux. Αντίθετα δεν είναι Linux δέκτης ο Pace της Nova, παρ' όλο που κι αυτός Linux τρέχει, γιατί πολύ απλά το λογισμικό του είναι κλειδωμένο. Ενδιαφέρον θα είχε πάντως να γίνει μία καταγγελία προς το FSF για το γεγονός πως αυτοί οι δέκτες αν και ενσωματώνουν Linux, δε δίνουν ούτε τις αλλαγές που έχουν κάνει στον πυρήνα ούτε δυνατότητα ελέγχου του λογισμικού τους.

Xtrend ET9500 ή Vu+ Solo2

καλημερα παιδια ποιον απο τους δυο δεκτες προτιματε και για ποιον λογο!!!

τον xtrend et 9500 στα 450 ευρω ή
τον vu solo 2 στα 349 ευρω

σαν υποστηριξη ποιος υπερτερει?

σαν χαρακτηριστηκα ποια τα υπερ και ποια τα κατα του καθε δεκτη?

Απάντηση: xtrend et 9500 ή vu solo 2

Δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο 9500 από τον 9200, τον οποίο βρίσκεις στα 330 με 350. Τώρα μεταξύ Solo2 και 9200, σίγουρα ο Solo2 είναι το καινούργιο, πιο γρήγορο, νέες δυνατότητες κτλ. Από την άλλη ο 9200 είναι ένα ώριμο προϊόν που δε θα προβληματίσει σε τίποτα, με μεγάλη υποστήριξη. Σε 3-4 μήνες από τώρα δε θα τίθεται καν το ερώτημα, δαγκωτό Solo2. Σήμερα όμως με τον Solo2 να είναι πολύ φρέσκος, και οι δύο επιλογές (Solo2 ή 9200) είναι καλές. O 9500 δεν αξίζει και σίγουρα πρέπει να πέσει πολύ η τιμή του (στα επίπεδα του 9200) για να έχει θέση στην αγορά.

Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους. Ειμαι κατοχος ενος XTREND 5000 και σκεφτομαι να αναβαθμιστω σε ΕΤ6500. Θα ηθελα να ρωτησω τους πιο γωστες στο αντικειμενο, αν αξιζει αυτη η αναβαθμιση ή αν εχουν
να προτεινουν κατι αλλο. Σκεφομαι να γιαν τον vu+ solo 2 αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν μπορω να τον αξιοποιησω στο επακρο. Εξαλλου ειμαι συνηθισμενος και στο image του ΟpenPli που
υποστηριζει 100% την XTREND.
Ευχαριστω προκαταβολικα.
Γιαννης Μ.

Αυτός που το έκλεισε, όταν το ανοίξει ξανά, θα μας εξηγήσει και τον λόγο.
Όλοι έχουμε την απορία αυτή. Υπομονή.

Last edited by a moderator:
Το νήμα έχει ανοίξει κανονικά. Το είδαμε με τον Σεραφείμ σήμερα το πρωί. Προφανώς έγινε από λάθος, δεν υπήρχε κανένας λόγος κλειδώματος.

Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

είμαι σε αναζήτηση νέου δέκτη προς αντικατάσταση του dm500s που μας άφησε.
Το budjet μου είναι με τα βίας 200 .
Προσανατολίζομαι προς τον ET4000 ή καλύτερα να βρώ έναν μεταχειρισμένο vu+ duo? είναι καλύτερο μηχάνημα?
ή προτείνεται κάτι άλλο?
Ευχαριστώ

Με αυτά τα χρήματα "υποχρεωτικά" πας στον ΕΤ-4000 .

Ψάχνοντας στις αγγελίες , υπάρχει ο DUO στα 220 ευρώ.

Με μια καλύτερη τιμή, εγώ θα πήγαινα στον ΕΤ-6500 .

Και εδώ ο ΕΤ-9000 στα 240 ευρώ.

Ψάξε λίγο στο google και θα βρεις τα χαρακτηριστικά τους.

Γνώμες θα ακούσεις πολλές. Ότι βολεύει εσένα θα αγοράσεις.

Είχα δει τον duo στις αγγελίες, αυτόν είχα υπόψην μου.
Το ερώτημα είναι εάν αξίζει να δώσω τα +30 γι' αυτόν.
Με τους ΕΤ-9000 αρχίζουμε να ξεφεύγουμε εκτός εάν είναι τόσο καλύτερη περίπτωση, ο ΕΤ-6500 έχει ξεφύγει εντελώς
Θελω να παίζει απροβλημάτιστα cams/emus, να έχει καλή υποστήριξη και καλή εικόνα.
Ο vu+ duo νομίζω ότι έχει μεγάλη υποστήριξη και τα όποια bugs είχε ελπίζω νε έχουν ξεπεραστεί, τον ET-4000 τον φοβάμε λίγο επειδή είναι καινούριος και πιθανόν να έχει κάποιες "παιδικές ασθένειες".
Το PiP του ΕΤ-9000 με ενδιαφέρει αρκετά αλλά δεν ξέρω εάν αξίζει τα extra χρήματα

Δεν ξέρω από δέκτες, δεν έχω δεί άλλον πέρα από τον dm500 οπότε πιστεύω ότι με όλους θα δω διαφορά.
Δεν με ενδιαφέρει να έχω την τελευταία τεχνολογία απλά θέλω να βλέπω αξιοπρεπώς χωρίς να δώσω τσάμπα περισσότερα χρήματα.
Όσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι :)

δεν ξερω ποιον θα διαλεξεις στο τελος αλλα εχε στην ακρη του μυαλου σου την αντιμετώπιση της αντιπροσωπίας σε περιπτωση βλαβης και αναφερομαι στους xtrend... διαβασε τα ποστ εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103630-Xtrend-ET5000-και-απαράδεκτο-service
εγώ δυστυχώς αγορασα τον 6500 πριν τα μαθω και κανω το σταυρό μου να μου βγει γερός.