Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Τελικά υπέκειψα στον πειρασμό. VU+SOLO 2.Τον περιμένω Τρίτη-Τετάρτη.
Βασίλης

Μπράβο panelbas! Δε θα το μετανιώσεις! Είναι πιστεύω η κορυφαία επιλογή αυτή τη στιγμή.
Κι εγώ έλεγα ότι δε θέλω το 2ο tuner αλλα τώρα ψήνομαι να περάσω 2ο καλώδιο και να αλλάξω το lnb.

acaliptos στον solo2 μπορείς να βάλεις ένα φθηνό USB στικάκι για τα επίγεια ψηφιακά. Μπορεί να έχεις ήδη κάποιο τέτοιο για τον υπολογιστή σου. Δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα αυτό.

Καλημερα στην παρεα.Εχω ενα δίλημμα και θα ηθελα μια γνωμη.Ειμαι αναμεσα σε 2 δεκτες μετα απο πολυ ψαξιμο.ο πρωτος ειναι ο vu solo2 και ο δευτερος ειναι gigablue 800 hd quad.Το εχει ψαξει κανεις να μου δωσει μια αποψη?

παιδια γεια μια ερωτηση ενδιαφερομαι για αγορα νεου δεκτη και ειμαι μεταξυ extrend και mk max xp1000 πιον απο τουs δυο ειναι καλυτεροs αν και εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα, ειμαι πιο κοντα στον χp 1000 τον θελω για δευτερο εχω dreambox800hdse ευχαριστω

Και εγώ στην αναζήτηση νέου δέκτη. Με ενδιαφέρει κυρίως το να κάνει πολύ καλό upscale στα SD τα οποία είναι το 90+% της θέασής μου. Που να κινηθώ για καλή SD εικόνα;
Σκέφτομαι τον Vu+ Solo2 σαν δέκτη που θα με απαλλάξει από την αλλαγή για αρκετά χρόνια (βάσει των δυνατοτήτων του). Αλλά πριν καταλήξω σε κάτι τόσο ακριβό, μήπως μπορώ να βρω και πιο οικονομικό HD linux με πολύ καλή εικόνα στα SD;

Re: Απάντηση: xtrend et 9500 ή vu solo 2

Δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο 9500 από τον 9200, τον οποίο βρίσκεις στα 330 με 350. Τώρα μεταξύ Solo2 και 9200, σίγουρα ο Solo2 είναι το καινούργιο, πιο γρήγορο, νέες δυνατότητες κτλ. Από την άλλη ο 9200 είναι ένα ώριμο προϊόν που δε θα προβληματίσει σε τίποτα, με μεγάλη υποστήριξη. Σε 3-4 μήνες από τώρα δε θα τίθεται καν το ερώτημα, δαγκωτό Solo2. Σήμερα όμως με τον Solo2 να είναι πολύ φρέσκος, και οι δύο επιλογές (Solo2 ή 9200) είναι καλές. O 9500 δεν αξίζει και σίγουρα πρέπει να πέσει πολύ η τιμή του (στα επίπεδα του 9200) για να έχει θέση στην αγορά.

Θέλω να ενημερώσω την κοινότητα πως το παραπάνω post μου φαίνεται να ενόχλησε ορισμένους που είχαν στοκάρει δέκτες ET9500. Θα τους επισημάνω λοιπόν να μη κινούνται στο παρασκήνιο και αν διαφωνούν επί της ουσίας σε αυτό που έγραψα να το λένε δημόσια.

Το ότι γράφω σε ένα περιοδικό του χώρου δε σημαίνει πως είμαι εξαρτημένος από αυτό. Θα γράφω δημόσια ότι θέλω και όποτε θέλω και είμαι υπεύθυνος για αυτά που γράφω, εγώ και μόνο εγώ.

Αν συνεχίσουν να φτάνουν στα αυτιά μου πληροφορίες παρασκηνίου θα μιλήσω και με ονόματα.

έχουμε βαρεθεί εδώ και χρονια με τις διαμάχες των φόρουμ..με αρχιμάστορα τον λεγόμενο δάσκαλο.."παλιοερα"...ο malkoydi αρχίζει και σκέφτεται σωστά αλλα πράτει λάθος..έχεις να μάθεις πολλά ακόμη...

Δεν υπάρχει καμία διαμάχη, διάβασε καλύτερα τι έγραψε ο Malakoudi ....

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Ψάχνω, για ένα δεύτερο δέκτη για το πατρικό. Ποιος είναι ο φθηνότερος enigma που έχετε δει;

Ο,τι πιο cheap and dirty που μπορεις να βρεις ειναι κανενας κλωνος DM500S για SD κ κανενας κλωνος παλι DM800HD για τα HD.

Κατ'εμέ, όποιος γουσταρει το άθλημα, παει για Vu+ Solo2. Περασα απο πολλα dreambox κ xtrend, γνησια και μη, και ο Solo2 ειναι ό,τι καλυτερο κυκλοφορεί τωρα κ θα κυκλοφορει για πολλα χρονια. Μην ακουω βλακειες για τα "πανηγυρια" 9200, 9500 κτλ..

Edit: θα "διαφωνησω" με τον φιλο malakudi ως προς την ωριμοτητα μεταξυ 9200 κ Solo2. H Vu+ εβγαλε τοσο δυνατο προιον που λογικα τραβηξε πολλη προσοχη και προσωπικά, μέσα τους ελαχιστους μηνες που κυκλοφορεί, εχω δει images που πετάνε κ χωρις ιχνος απο bug, και διαθεσιμα καθημερινα updates. Η Xtrend δεν ειναι ωριμη, αλλα σιτεμενη..

Last edited:

Edit: θα "διαφωνησω" με τον φιλο malakudi ως προς την ωριμοτητα μεταξυ 9200 κ Solo2. H Vu+ εβγαλε τοσο δυνατο προιον που λογικα τραβηξε πολλη προσοχη και προσωπικά, μέσα τους ελαχιστους μηνες που κυκλοφορεί, εχω δει images που πετάνε κ χωρις ιχνος απο bug, και διαθεσιμα καθημερινα updates. Η Xtrend δεν ειναι ωριμη, αλλα σιτεμενη..

Η VU+ έχει χειρότερο τμήμα ανάπτυξης οδηγών από την Xtrend. Αυτό φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα οι οδηγοί όλων των δεκτών της εκτός του Solo2 είχαν μόνο δύο αναβαθμίσεις εκδόσης kernel. Ξεκίνησαν με 2.6.18-7.3, πήγαν σε 2.6.18-7.4 (μη ουσιαστική αναβάθμιση) και μετά σε 3.1.1. Αντίθετα, η Xtrend είναι ήδη στην 3.6.

Επίσης έχουν προβλήματα που χρονίζουν, όπως πχ η μη υποστήριξη alpha blending σε hardware στον frame buffer. Υπάρχουν και άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, και το κακό είναι πως ενώ έχουν αναφερθεί πολλές φορές στην VU+, δεν κάνει κάτι για να τα διορθώσει. Μπορεί εσύ να μη τα βλέπεις, αλλά ένας developer τα βλέπει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι οι drivers του Solo2 αναφέρουν πως το τηλεκοντρόλ τους είναι keyboard, ότι έχει δηλαδή κουμπιά Α-Ζ, ενώ δεν έχει. Bugs που άλλα images τα διορθώνουν με χαζά patches στο enigma2 ενώ θα έπρεπε να τα διορθώσει η VU+ στους drivers.

Είναι γνωστο το παλαιοτερο θεμα με οδηγούς, ομως ο σχολιασμός μου αφορούσε τον Solo2 και το αποτελεσμα που εχουν στον τελικο καταναλωτη. Το αν θα κοψεις τον κόμπο, ή αν θα τον λυσεις δεν αφορά τον δεμένο αλλα τον φύλακα.. Τι έχεις να πεις για την τεχνικη υποστηριξη της Xtrend...;

Last edited:

Είναι γνωστο το παλαιοτερο θεμα με οδηγούς, ομως ο σχολιασμός μου αφορούσε τον Solo2 και το αποτελεσμα που εχουν στον τελικο καταναλωτη. Το αν θα κοψεις τον κόμπο, ή αν θα τον λυσεις δεν αφορά τον δεμένο αλλα τον φύλακα.. Τι έχεις να πεις για την τεχνικη υποστηριξη της Xtrend...;

Δεν είναι παλαιότερο, το θέμα είναι υπαρκτό, και στον Solo2. Δε το βλέπω τόσο σαν τελικός χρήστης όσο σαν developer. Δες τα παράπονα του OpenPLI core team για την ποιότητα των οδηγώ της VU+.

Για το θέμα της τεχνικής υποστήριξης των Xtrend δε μπορώ να κρίνω αν φταίει η μαμά εταιρεία ή οι Έλληνες αντιπρόσωποι - προφανώς αναφέρεσαι στο θέμα εγγυήσεων που φαίνεται πως έχει προκύψει μετά το "κλείσιμο" της Tronix και μεταφορά της στην Βουλγαρία. Δεν έχω αρκετά στοιχεία για να ρίξω την ευθύνη. Πάντως η αποποίηση της ευθύνης εγγύησης από τον όποιο εισαγωγέα δεν αφορά τους τελικούς χρήστες τόσο όσο τα καταστήματα - resellers. Αυτοί έχουν το πρόβλημα, αφού αυτοί είναι υπεύθυνοι απέναντι στον τελικό πελάτη.

Να συμπληρώσω πως πλέον έχω VU+ Solo2 γιατί είναι πραγματικά πολύ καλύτερος σαν υλικό, και σε πολύ σωστή τιμή. Όμως σίγουρα θα προτιμούσα καλύτερη υποστήριξη από την VU+ στο θέμα οδηγών. Δεν είναι δυνατόν νέος δέκτης να βγαίνει με τον 3.3 kernel. Είμαστε ήδη στον 3.7 και πάμε για 3.8

Last edited:

Δε θέλω να διαφωνώ μαζί σου, αλλά τη συσκευη την αγοραζει κυριως κόσμος οχι developers. Υπαρκτο "προβλημα" μπορει να είναι στον κόσμο των προγραμματιστών. Στον πραγματικό κόσμο, θέλεις ένα μηχανημα που να ειναι γρήγορο και σταθερο (ασχετα με το τι κερνελ εχει.. σιγά τον πολυελαιο κιολας...) κ που άμα χαλασει να εχεις καπου να το στειλεις.. Όταν η συγκριση γινει επί αυτής της βάσης, προσθέτωντας και τον χρηματικό παραγοντα, τότε πραγματικα βρίσκεις αυτο που αξιζει κ η Xtrend εχει σταματησει να αξιζει προ πολλου.
Φιλικά

Last edited: