Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Στον pioneer vsx 1017av ο ΕΤ6500 έκανε DTS pass-through από την HDMI, εχθές το δοκίμασα και με τον solo2, το έκανε και αυτός...

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα μετακόμισα στο εξωτερικό και ετοιμάζομαι να πάρω ένα καινούριο δέκτη.
Θέλω να είναι Enigma2 και η μέγιστη τιμή είναι 200 ευρώ.

Πρόχειρα που κoίταξα βρήκα τους εξής:

Amiko alien 2
MaxDigital XP1000
Optibox HD EVO
Xtrend ET4000

Ποιόν προτείνετε απο αυτούς ή μήπως υπάρχει και κάποιος άλλος?
Σημαντική παράμετρος είναι η υποστήριξη για το δέκτη.

Ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:
Χαιρετω τους ανησυχους συναδελφους μου και θετω μερικες ερωτησεις.
1. Κανενας Ε2 δεκτης, media player, PVR μεχρι 200 ευρω +/- 10% με καλες συστασεις, κυκλοφορει;
Ψαχνω εδω και καιρο και δεν μπορω να καταληξω. Σκεφτομουν τον Azbox Me.

Σε ενα μηνα ληγει η προσφορα που εχω της nova και θελω να ειμαι ετοιμος.
2. Επισης οταν λεμε PVR εννοουμε και παγωμα στο ζωντανο προγραμμα ή μονο προγραμματισμενη εγγραφη;

3. Το διπλο DVB-S2 tuner σε τι οφελει; Εγγραφη και παρακολουθηση αλλου καναλιου ταυτοχρονα μηπως;

Ευχαριστω

2. Επισης οταν λεμε PVR εννοουμε και παγωμα στο ζωντανο προγραμμα ή μονο προγραμματισμενη εγγραφη;

3. Το διπλο DVB-S2 tuner σε τι οφελει; Εγγραφη και παρακολουθηση αλλου καναλιου ταυτοχρονα μηπως;

2. Εννοoύμε και πάγωμα στο ζωντανο προγραμμα (timeshift)

3. Το διπλό εξυπηρετεί αυτό ακριβώς που λες (ισχύει και με μονό tuner αν τα κανάλια βρίσκονται στον ίδιο trasponder)

Eυχαριστω Σπυρο, εισαι γρηγορος.
Περιμενω απαντησεις στο 1ο ερωτημα απο οποιον γνωριζει...

Ποιος λινουξάτος δέκτης θεωρείτε ότι έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας ;
Ο Kathrein UFS 910 που είχα, στα επίσημα firm είχε πολύ καλή ποιότητα εικόνας.
Στα Enigma2 όμως έχανε πολύ .

Εγώ με την είκόνα του azbox είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν έχω βάλει Ε2 για να σου πω αν έχει διαφορά.
Αν θες σου στέλνω τον elite για μια δοκιμή. ;)

Ευχαριστω

3. Το διπλό εξυπηρετεί αυτό ακριβώς που λες (ισχύει και με μονό tuner αν τα κανάλια βρίσκονται στον ίδιο trasponder)

+ ότι, αν καταβάσεις κι άλλο καλώδιο από το LNB , μπορείς να κάνεις εγγραφές από άλλη συχνότητα.

Γενικα βλεπω οτι ο Alien 2 εχει ολα τα στοιχεια που με ενδιαφερουν αλλα το μονο που λειπει ειναι δευτερο usb στην πισω μερια. Αν το ενα καλυφθει με wifi (πρωτο κριτηριο για μενα) τοτε δε θα χωραει ο σκληρος. Δεν εχει και εσωτερικο χωρο.
Ο Γκολντεν ειναι μια απο τα ιδια.
Κατι αλλο;;;

Γεια σε όλους είμαι καινούργιος στο φόρουμ αυτό και θα ήθελα να αγοράσω έναν δέκτη linux έχω ακούσει ότι είναι παρά πολλοί καλοί οι δέκτες Xtrend αλλά θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτούς. Το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει σε έναν δεκτή και βάζω σαν προϋπόθεση για να τον αγοράσω είναι η καλή ποιότητα εικόνας και ήχου και μετά όλα τα άλλα. Θα ήθελα λοιπόν ρωτήσω εάν οι δεκτές αυτοί έχουν καλή απόδοση σε εικόνα και ήχο και γενικώς να πάρω όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτούς. Το μπάτζετ που βάζω είναι μέχρι 200 ευρώ άντε λίγο παραπάνω εάν είναι κάτι παρά πολύ καλό. Φυσικά εάν υπάρχει και κάποιος άλλος δέκτης linux με καλή ποιότητα εικόνας και ήχου είμαι εδώ για να το ακούσω.

Συγγνώμη αλλα την καλή ποιότητα ήχου πώς την εννοείς γιατι δεν το καταλαβαίνω...
Τον ήχο θα τον βγάλεις ψηφιακά απείραχτο στον ενισχυτή σου ο οποίος θα αναλάβει τα υπόλοιπα μαζί με τα ηχεια σου.
Αν δεν έχεις καλό ενισχυτή και καλά ηχεία και ακούς απ' τα ενσωματωμένα ηχεία της TV, μάπα ήχο θα σου δώσει οποιοσδήποτε δέκτης.

ευχαριστω φιλε για την απαντηση εχω ηχεια καλα crystal audio ο δεκτης vu solo2 που προτεινες ποσο κανει περιπου;

δεν μπορω να δωσω τοσα λεφτα εχω βαλει μπατζετ μεχρι 200 ευρω θα μπορουσε να μου πει καποιος εαν ειναι οι δεκτες Xtrend εχουν καλη ποιοτητα σε εικονα με ενδιαφερουν αυτα τα μοντελα ex4000 ,ex5000 ,ex6000

Σίγουρα δεν είμαι κ ο ποιο σχετικος εχω το ET5000 κ τον edision argus piccolo plus hdip-Κ φίλος τον dreambox 800 κλώνο όμωσ - ο xtrend έχει πολύ καλύτερη εικόνα, στη θέση σου θα έπαιρνα τον 4000 μια κ ειναι ποιο καινούργιο μοντέλο. ΠΡΟΣΟΧΗ από που θα τον παραγγείλεις.

Το πρόβλημα στην ποιότητα εικόνας στους λινουξάτους δέκτες είναι , ότι από image σε image έχουν διαφορετική ποιότητα εικόνας.

Γεια σας και πάλι παιδιά σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας στα ερωτήματα μου.Ας μπούμε όμως και πάλι στο θέμα μας ο xtrend 4000 είναι καλύτερος από τον xtrend 6000; η όχι θα μπορούσατε να μου πείτε που υπερέχει ο καθένας και ποιον από τους δυο θα μου προτείνατε. Τον amiko alien 2 μπορούμε να τον συγκρίνουμε με τους Xtrend δέκτες είναι ανώτερος η κατώτερος θα μου τον προτείνατε. Υπάρχουν άλλοι δέκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως οι xtrend 4000,5000, 6000 και με καλή ποιότητα εικόνας ;