Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Με δεδομένο ότι ψάχνει για ταχύτητα κυρίως, δε νομίζω ότι ο et4000 είναι η καλύτερη επιλογή! Φυσικά δεν ξέρω πόσο γρήγοροι είναι οι "μη enigma2" για να συγκρίνω!

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, ο συγκεκριμένος δεν είναι enigma, ενώ οι άλλοι της εταιρείας είναι (π.χ. nerine).
Οντως δεν ειναι enigma2, αλλα δεν ειναι και το απολυτο λογισμικο. Υπαρχει ζωη και χωρις Ε2... :)

Αν δεν είναι enigma2 για να μπορείς να του "βάλεις χέρι", δεν έχει κάποια διαφορά είτε είναι linux είτε όχι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Οντως δεν ειναι enigma2, αλλα δεν ειναι και το απολυτο λογισμικο. Υπαρχει ζωη και χωρις Ε2... :)

Σίγουρα, αλλά όταν η τιμή φτάνει στα 300 ευρώ, ε, το enigma ως προϋπόθεση είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Αλήθεια, για τα άλλα μοντέλα (Jobi, Kleio, Nerine) έχουμε κάποια στοιχεία; Και αλήθεια, γιατί τόσα πανομοιότυπα μοντέλα;

Όταν μιλάμε για Linux STBs, το enigma2 είναι το απόλυτο.

Οτι ειναι το καλυτερο και ισως πιο πολυφορεμενο συμφωνω. Οτι εχει πολλα images για επιλογες interface και οχι μονο συμφωνω επισης. Για καποιον που μια ασημαντη κατ'αλλους λεπτομερεια σε αυτον κανει το κατι παραπανω.
Για τον απλο χρηστη που κανει τη δουλεια του ομως και με Spark (και σε δεκτη χωρις linux ακομα) δεν συμβαινει τιποτα. Να μην καταδικασουμε ολους τους δεκτες με STi επεξεργαστη που
ειναι αρκετοι και αξιολογοι τελευταια και βγηκε μια βρωμα οτι δεν τρεχουν σωστα το Ε2. Κανοντας ερευνα αγορας εδω και περιπου ενα μηνα σε οποιον δεκτη καταληγω τρεχει με STi. Τυχαιο; ισως

Σίγουρα, αλλά όταν η τιμή φτάνει στα 300 ευρώ, ε, το enigma ως προϋπόθεση είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Αλήθεια, για τα άλλα μοντέλα (Jobi, Kleio, Nerine) έχουμε κάποια στοιχεία; Και αλήθεια, γιατί τόσα πανομοιότυπα μοντέλα;

Μπορω να σου βρω δεκαδες δεκτες Ε2 με πολυ υψηλοτερη τιμη. Θα προτιμουσες π.χ εναν κλωνο ονειροκουτιου απο τον Skytec Blackbox;

@Entso11: Δεν είναι "βρώμα" ότι οι STi δέκτες δεν παίζουν σωστά το E2, είναι η πραγματικότητα. Και δε φταίνε οι ομάδες βέβαια που το παλεύουν, φταίει η STi που δε δίνει συμβατούς με E2 dvbapi drivers. Από κει και πέρα θα συμφωνήσω πως τα STi chipsets έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το Spark καλό είναι, αλλά δεν είναι ανοικτό όπως το E2, με αποτέλεσμα να μη μπορεί κανείς να το βελτιώσει. Αυτή είναι η διαφορά του enigma2, ότι είναι ανοικτό και μπορείς να του κάνεις ότι τροποποίηση θες. Και όταν μιλάμε για Linux δέκτες, η λέξη "ανοικτό" είναι η πρώτη που πρέπει να σου έρχεται στο μυαλό. Το ότι ένας δέκτης τρέχει πυρήνα Linux δε τον κατατάσσει σε αυτή την κατηγορία. Αν ήταν έτσι, Linux δέκτες είναι και ο Pace της Nova ή ο Kaon του ΟΤΕ TV.

Last edited:
Καποια πραγματα πρεπει να λεγονται και τα ξεκαθαριζουμε γιατι το θεμα μας ειναι η αγορα νεου δεκτη. Προς τη σωστη πληροφορηση πρεπει να κινουμαστε ολοι.

@malakudi: Μια και εκανες τον κοπο να αναλυσεις καποια πραγματα στο ανω ποστ δεν μου λες κανενα σοβαρο δεκτη με 2 τυνερ γυρω στα 200 ευρω να με βγαλεις απο τη δυσκολη θεση να αλλαζω καθε μερα γνωμη και να ειμαι παντα σε αδιεξοδο;
Αν θεωρειται διαφημιση τοτε στειλε μου σε μηνυμα.

Γεια σας παιδιά ήρθε και για μένα η ώρα να αλλάξω δέκτη.Λοιπόν εδώ και αρκετά χρόνια είχα πάρει τον MANHATTAN PLAZA ST 350 (ο οποίος έπαιζε μια χαρά και την κάρτα της νόβα που είχα τότε)αλλά μας άφησε χρόνους έτσι λοιπόν αναζητώ τον αντικαταστάτη του.Θέλω ένα δέκτη που να έχει:

τουλάχιστον 2 tuner (δορυφορικό+επίγειο)

να δέχεται σκληρό δίσκο

και να παίζει συνδρομητικές κάρτες(με ή χωρίς CI)

Όπως καταλαβαίνεται και από τον παλιό δέκτη πάω για μεγάλη αλλαγή,έχω βρει κάποιους δέκτες και θα ήθελα τη συμβουλή σας

Πρώτα από όλα τεχνικός που ρώτησα μου είπε να μην πάρω δέκτη με πολλά tuner γιατί δεν είναι καλοί,βγάζουν προβλήματα ισχύει?

ότι είναι πολύπλοκοι και οτι πρώτα πρέπει να διαλέξω τι δορυφορικό πακέτο θέλω και μετά το δέκτη εσείς που είστε πιο ειδικοί τι λέτε?

μέχρι τώρα έχω βρει τους παρακάτω:
http://shls.gr/product.asp?catid=2936
http://shls.gr/product.asp?catid=2930 και αυτόν εδώ αν αλλάζει το ένα tuner
http://shls.gr/product.asp?catid=2912

Περιμένω λοιπόν τη βοήθεια τις γνώμες και τις συμβουλές σας κάθε πρόταση δεκτή

ευχαριστώ προκαταβολικά

Κορυφαιοι αυτοι που προτεινεις Χρηστο.
Πολυ δυνατος ο Solo2 αλλα δεν ξερω τι παιζει στην τιμη με τον Duo2 και αν αξιζει τυχον διαφορα τους στην τιμη.
Αφου ο φιλος εχει ανεβασει τον πηχη ας δει και αυτον
http://www.tronix.gr/gigablue-hd-quad-1-3-mhz-dual-core-linux-e2_p626.html
ο οποιος ειναι το διδυμο αδελφακι του solo2 με τη διαφορα οτι εχει Loop through για να μην κατεβαζεις 2ο καλωδιο (πολυ βασικο) και εχει και θυρα e-sata.
Βασικα με αυτο το budget και κληρο να τραβηξεις οτι και να βγει πολυ καλο θα ειναι.

Kristos & Entso11 αν απευθύνεστε σε εμένα ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση για τα προβλήματα που μου είπαν τι έχετε να μου πείτε δηλαδή σε αυτούς τους δέκτες μπορώ να παίξω άνετα πχ το AL JAZEERA SPORTS ο SOLO 2 νομίζω μου είπαν ότι πιάνει τα επίγεια με στικάκι και αν ναι δεν θα <<κουράζεται>> από τη χρήση?
συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις

Καλημέρα σας!!Μήπως κάποιος έχει πληροφορίες για αυτόν; Ελπίζω να είμαι στο σωστό thread!!

Καλημέρα.

Ψάχνω για τον καλύτερο δέκτη κλώνο του Dreambox 500 HD. Μπορείτε να μου προτείνετε;

Ή και για τον καλύτερο δέκτη κλώνο του DM HD 800se. Έχετε κάποιον να μου προτείνετε;

Ευχαριστώ.