Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Φίλε Thomasbh εγώ έχω γράψει ένα αναλυτικό how to use για τον VU+ solo2, τον κορυφαίο ίσως linux δέκτη που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. (βλέπε την υπογραφή μου)
Σχεδόν βήμα βήμα πώς να τον ρυθμίσει κάποιος που δεν έχει ιδέα απο linux.
Tα ίδια ισχύουν και για τα παλιότερα και φθηνότερα μοντέλα της VU+ αν δε θέλεις να δώσεις τόσα χρήματα.

Πολλοί ίσως φοβούνται τη λέξη linux ίσως απ' τα PCs αλλα τα πράγματα είναι πολύ απλά στους δέκτες.
Τί μπορεί να προσφέρει ένα linux δέκτης? Τρομερές δυνατότητες και παραμετροποίηση. Απ' το να ενσωματώνει ελληνικούς υπότιτλους σε ταινίες, να κάνει streaming του σήματος σε PCs του τοπικού δίκτύου, μέχρι και να στέλνει το κανάλι στο κινητό ή tablet ή ακόμα και μέσω adsl σε σπίτι που δεν έχει καν πιάτο! (φαντάσου να πας δηλαδή διακοπές ή σε κάποιο σπίτι γείτονα ή συγγενή και να μπαίνεις στον δέκτη σου απο μακριά, ακόμα και απ' την καφετέρια ) Η δυνατότητα λέγεται transcoding και είναι ένα απ' τα φοβερα χαρακτηριστικά του VU solo2 πέρα απ' τα υπόλοιπα καλούδια.

Ο,τι χρειαστείς ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε.
Thx vaflas. Με βάζεις σε πειρασμό :) με το review σου (ωραία δουλειά btw) αλλά είναι πολλά τα ευρά. Μέχρι 200 απο δαύτα λέω να δόκω. Νομίζω πως είναι υπερβολικό να ξοδέψω παραπάνω όντως άσχετος.
Σε αυτά τα λεφτά υπάρχει κάτι αξιόπιστο με παρόμοια χαρακτηριστικά;
Μέχρι να ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική σαιζόν δηλ μέχρι Αύγουστο- Σεπτέμβριο μπορώ να περιμένω. Στην αναμονή έχει νόημα καλύτερες τιμές ή πχ νέα μηχανήματα στα όρια των χρημάτων που διαθέτω;

Έχω καταλήξει σε αγορά νέου δορυφορικού δέκτη και με βάσει όσα έχω διαβάσει και εδώ και έχω ψάξει και γενικότερα, καταλήγω σε VU+ Solo2 ή Xtrend 9200.

Με ενδιαφέρει πρωτίστως το PiP, το οποίο θα χρησιμοποιώ σε μεγάλο βαθμό καθημερινά στην TV.

Με ποιον πιστεύεται ότι θα κάνω καλύτερα τη δουλειά μου από τους δύο αυτούς; Τι περιορισμούς έχω γενικά με το PiP όσον αφορά τα κανάλια που βλέπω εφόσον μιλάμε για 1 lnb και τον νέο δέκτη που συζητάμε με το διπλό tuner;

Thomasbh δεν έχω εμπειρία απο άλλους δέκτες για να σου πω τί είναι καλύτερο για τα λεφτά σου. Διαβασε τί προτείνει ο malakudi που είναι γνωστης της αγοράς.
Επειδή είχα όμως τον απλό Solo1 που κοστίζει γύρω στα 220euro μπορώ να σου πω ότι είχε εφάμιλλη κορυφαία ποιότητα εικόνας σε HD και SD, χωρίς να είναι βέβαια τόσο γρήγορος στο boot όσο ο Solo2 και χωρίς να έχει διάφορα καλούδια όπως 2ο δέκτη και δυνατότητα transcoding (να στέλνεις δηλαδή το σήμα στο κινητό ή το tablet ή το σπίτι του αδερφού σου σε άλλη πόλη που δεν έχει πιάτο).
Έχει τρομερή υποστήριξη σε updates ομως που αμφιβάλλω αν άλλοι δέκτες έχουν και εξαιρετική ποιότητα.

@mindscape.
Για τον Solo2 μπορώ να σου πω ότι το PIP λειτουργεί μια χαρά. Αρκεί όμως , όπως σε όλους τους δέκτες με 2πλα tuners να έχεις διπλά LNB και διπλό καλώδιο να κατεβαίνει απ' την κεραία σου.
Αν δεν ισχύουν αυτές οι προυποθέσεις μάλλον τα νεύρα σου θα σπάσεις όπως κι εγώ πριν κατεβάσω 2ο καλώδιο. Θα ψάχνεις να βρεις δηλαδή ποιο κανάλι είναι στον ίδιο transpoder στον ίδιο δορυφόρο. Μπορεί πχ να έχεις το RAI1 στο κυρίως κανάλι και το RAI2 στο minimized αλλα αυτό είναι που πραγματικά θέλεις?
Ή μήπως να ΜΗ σκέφτεσαι σε ποιο δορυφόρο είναι το 2ο κανάλι κατεβάζοντας 2ο καλώδιο?
Και δεν είναι μόνο το PIP. Εγώ πάρα πολλές φορές χρειάστηκε να γράψω 2 κανάλια ταυτόχρονα, ή να γράφω ένα και να μπορώ με τον άλλο δέκτη να κάνω zapping χωρίς περιορισμούς στους δορυφόρους.
Για να μην πω και το ενδεχόμενο να στέλνεις το σήμα στον αδερφό σου σε άλλη πόλη που δεν έχει πιάτο και να μη σε περιορίζει το τί κανάλι θα βλέπει...
Μην το ψάχνεις. Οι δυνατότητες είναι τεράστιες με διπλα LNBs. Αλλιώς χαραμίζεται το 2ο tuner.

Last edited:
θα ηθελα να ρωτησω στην πραξη τι διαφορες θα υπαρξουν αν παρω τον DM 800HD κλωνο , συγκεκριμενα αυτο http://www.ptm-sat.gr/dm800-hd-oem-p-359.html που γραφει οτι ειναι ο καλυτερος κλωνος που υπαρχει , σε σχεση με τον original?

αξιζει να δωσω τα 300 ευρω επιπλεον για τον οριτζιναλ?

Αξίζει να δώσεις τα χρήματα σου για να πάρεις άλλο δέκτη... Ούτε κλώνο ούτε οριτζιναλ dreambox...

Μάλλον έχεις μείνει κανα δυο -τρία χρόνια πίσω .. δες τα νήματα με τους linux δέκτες εδώ μέσα και σύγκρινε χαρακτηριστικά...

Η DM όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε αργοπεθαίνει...

ρωταω γιατι μεχρι τωρα ειχα ΜΟΝΟ dreambox.... Δεν εχω ασχοληθει ποτε με αλλο δεκτη και δεν ξερω τι παιζει...

Γενικα ποιος ειναι ο καλυτερος που μπορω να παρω μεχρι 250-300 ευρω?

θα ηθελα να ρωτησω στην πραξη τι διαφορες θα υπαρξουν αν παρω τον DM 800HD κλωνο , συγκεκριμενα αυτο http://www.ptm-sat.gr/dm800-hd-oem-p-359.html που γραφει οτι ειναι ο καλυτερος κλωνος που υπαρχει , σε σχεση με τον original?

αξιζει να δωσω τα 300 ευρω επιπλεον για τον οριτζιναλ?
Ο,τι σου είπε ο afam.

Εδώ είσαι:
http://www.satrix.gr/Doryforikoi_dektes_linux_HD/365/VU+_Solo_2.htm
(βάζω το μαγαζί του afam χωρίς να τον ξέρω τον άνθρωπο γιατί έχει καλές τιμές και είναι σωστός επαγγελματίας βοηθώντας κόσμο κι εδώ μέσα)

Ο,τι πιο φρέσκο και γρήγορο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.
Καλωσήλθες στο club των προνομιούχων :grinning-smiley-043

Last edited:
Εγω τωρα εχω εναν DREAMBOX 500 HD original που τον εχω αγορασει στα 350 ευρω....

Ποια πιστευετε οτι ειναι μια δικαιη τιμη για να ζητησω σε αγγελια για τον συγκεκριμενο?

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Kαλησπέρα παιδιά, μια ερωτηση για ένα δέκτη που μόλις βρήκα τυχαία στο νετ.
Τον γνωρίζει κάποιος να μας πει κάτι? "medi@link ixuss one"
Εχει υποστήριξη απο VU -από ότι είδα- και τα χαρακτηριστικά του με τη τιμή του είναι ενδιαφέροντα.
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Με ενδιαφέρει πρωτίστως το PiP, το οποίο θα χρησιμοποιώ σε μεγάλο βαθμό καθημερινά στην TV.

Με ποιον πιστεύεται ότι θα κάνω καλύτερα τη δουλειά μου από τους δύο αυτούς; Τι περιορισμούς έχω γενικά με το PiP όσον αφορά τα κανάλια που βλέπω εφόσον μιλάμε για 1 lnb και τον νέο δέκτη που συζητάμε με το διπλό tuner;
Ενδιαφέρεσαι μόνο για Linux/E2 ή και για δέκτες εκτός Linux?

Παιδιά μπορεί να λειτουργήσει κάποιος από τους γνωστούς linux δέκτες επαρκώς και ως media player? Μου κάηκε πρόσφατα η μητρική από το htpc (παίξιμο ταινιών,λήψη δορυφορικής και επίγειας) που είχα και σκέφτομαι τη λύση ενός αυτόνομου δέκτη. Από παλιές αναφορές έχω δει πως κάτι τέτοιο δεν προτείνεται και δυστυχώς λύση τύπου XBMC που να τα κάνει όλα δεν έχω δει. Πχ στο HTPC μπορούσα να γράφω ένα πρόγραμμα και ταυτόχρονα να βλέπω μια ταινία. Υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες στους linux δορυφορικούς δέκτες;

Γιατί δεν προτείνεται δηλαδή? Μια χαρά μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά με linux καλό δέκτη.

Παιδιά μπορεί να λειτουργήσει κάποιος από τους γνωστούς linux δέκτες επαρκώς και ως media player? Μου κάηκε πρόσφατα η μητρική από το htpc (παίξιμο ταινιών,λήψη δορυφορικής και επίγειας) που είχα και σκέφτομαι τη λύση ενός αυτόνομου δέκτη. Από παλιές αναφορές έχω δει πως κάτι τέτοιο δεν προτείνεται και δυστυχώς λύση τύπου XBMC που να τα κάνει όλα δεν έχω δει. Πχ στο HTPC μπορούσα να γράφω ένα πρόγραμμα και ταυτόχρονα να βλέπω μια ταινία. Υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες στους linux δορυφορικούς δέκτες;

εγω τραβαω δικτυακα στο dreambox 500hd αρχεια μεχρι 15-20Gb και δεν εχει κανενα απολυτως θεμα.ειδικα τωρα η καινουργια φουρνια δεκτων με καινουργιους επεξεργαστες,ακομα καλυτερα..

τωρα εχω εναν dreambox 500 HD.

Βρηκα αυτο το καταστημα http://doryforika.blogspot.gr που εχει τον VU+ solo 2 στα 300 ευρω δηλαδη στην καλυτερη τιμη της αγορας.... αλλα ηθελα να ξερω αν εχετε αποψη για το συγκεκριμενο μαγαζι, και δευτερον αν υπαρχει περιπτωση ο δεκτης αυτος να μην ειναι αφθεντικος... γενικα δεν ξερω υπαρχουν μαιμου VU οπως συμβαινει και με τους dreambox?

Last edited by a moderator:
Πρώτη φορά ακούω για το συγκεκριμένο κατάστημα. Η τιμή είναι όντως πολύ χαμηλή. Το θέμα είναι τι παίζεται με την εγγύηση, αν οτιδήποτε πάει στραβά...

τωρα εχω εναν dreambox 500 HD.

Βρηκα αυτο το καταστημα http://doryforika.blogspot.gr που εχει τον VU+ solo 2 στα 300 ευρω δηλαδη στην καλυτερη τιμη της αγορας.... αλλα ηθελα να ξερω αν εχετε αποψη για το συγκεκριμενο μαγαζι, και δευτερον αν υπαρχει περιπτωση ο δεκτης αυτος να μην ειναι αφθεντικος... γενικα δεν ξερω υπαρχουν μαιμου VU οπως συμβαινει και με τους dreambox?
κλώνος VU solo2 απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει.
Απ' την άλλη εγώ δε θα αγόραζα ρε φίλε απο ένα μαγαζί blogsite που δεν αναφέρει καμία διεύθυνση και έχει μόνο ένα κινητό για τηλέφωνο επικοινωνίας...
Πάρε απο ένα γνωστό μαγαζί και μην παίζεις με τα νεύρα σου .

Δεν έχω ξαναδεί ηλεκτρονικό κατάστημα στο blogspot! Μακριά, δεν αναφέρει τίποτα εκτός από ένα κινητό.
Στα 335-340 το βρίσκεις από online καταστήματα που είναι γνωστά στο χώρο.

Last edited: