Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Υπαρχει καποιο συγκριτικο ποιοτητας εικονας αναμεσα στους δεκτες που κυκλοφορουν?

Ψάχνοντας μόνος μου, εφόσον δεν έχω πάρει ακόμη καμία απάντηση στο φόρουμ, βρήκα κάποιους δέκτες σε στυλ Dreambox (δεν ξέρω αν μπορούμε να τους πούμε κλώνους), όπως π.χ. ο VU+ Solo, αλλά δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στην τιμή για να τους προτιμήσω τόσο σε σχέση με τους Dreambox. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να πάω σε κλώνο, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο ανταγωνιστικό προϊόν σε αρκετά καλύτερη τιμή!.....

Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Κάποτε είχαν την πρωτοκαθεδρία οι dreambox, ελλείψει αντιπάλου. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον. Υπάρχουν υλοποιήσεις ανώτερες των dreambox. Θα σε διαφωτίσουν περισσότερο οι γνώστες των δεκτών linux.
Σημείωση: οι δέκτες vu+ φυσικά δεν είναι κλώνοι dreambox, κάθε άλλο.

Ψάχνοντας μόνος μου, εφόσον δεν έχω πάρει ακόμη καμία απάντηση στο φόρουμ, βρήκα κάποιους δέκτες σε στυλ Dreambox (δεν ξέρω αν μπορούμε να τους πούμε κλώνους), όπως π.χ. ο VU+ Solo, αλλά δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στην τιμή για να τους προτιμήσω τόσο σε σχέση με τους Dreambox. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να πάω σε κλώνο, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο ανταγωνιστικό προϊόν σε αρκετά καλύτερη τιμή!.....

Ο VU+ Solo (ο αυθεντικός - γιατί υπάρχουν και κλώνοι του) κάνει περίπου 200 ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει dreambox αυθεντικός, ο φτηνότερος που είναι ο DM500HD κάνει 320 ευρώ.

Τώρα, απ' ότι είδα, στο προηγούμενό σου post αναφέρεσαι σε κλώνους. Όμως οι κλώνοι έχουν αμφίβολη ποιότητα κατασκευής, μπορεί να σου κάτσει καλό κομμάτι, μπορεί και όχι, ενώ θα έχεις και θέμα με την υποστήριξη σε images. Για παράδειγμα, οι κλώνοι των ομάδων Ferrari και Sim 2.x έχουν να δουν νέους οδηγούς πάνω από χρόνο, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δουλέψουν images με 3.x kernel. Υπάρχει και μία νέα sim που δουλεύει με 3.x kernels.

Κατά τη γνώμη μου, καλύτερα να πάρεις πχ τον Xtrend ET6000 παρά έναν οποιοδήποτε κλώνο. Για την τιμή του είναι πολύ καλό μηχάνημα - και δεν είναι κλώνος.

Ε οχι και οι VU+ να ειναι κλωνοι των Dreambox. Για μενα ειναι το λιγοτερο ισαξιοι αν οχι και καλυτεροι ειδικα σε σχεδη αποδοσης/τιμης

Kristos & Entso11 αν απευθύνεστε σε εμένα ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση για τα προβλήματα που μου είπαν τι έχετε να μου πείτε δηλαδή σε αυτούς τους δέκτες μπορώ να παίξω άνετα πχ το AL JAZEERA SPORTS ο SOLO 2 νομίζω μου είπαν ότι πιάνει τα επίγεια με στικάκι και αν ναι δεν θα <<κουράζεται>> από τη χρήση?
συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις

Εδω το λεει ξεκαθαρα, διαβαζει το Al Jazeera sports (viacess)
http://www.satshop.fi/vu-solo2.html?___store=default&___from_store=fi

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα σε όλους,
Χωρίς να είμαι ειδήμων με μια ματιά που έριξα είδα τον Edision Argus Pingulux Plus. Η τιμή είναι καλή, φαίνεται να τα έχει όλα ή μήπως παίζει κάτι άλλο; Μου εκανε εντύπωση ότι δεν τον έχει αναφέρει κανείς μεχρι τώρα....
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

O Edision Pingulux ειναι περιοπισμενου Enigma2 δεκτης, δεν εχει ανοιχτο Linux,αρα αυτα που κανει π.χ ο VU+ ο Pingulux δεν τα κανει ουτε στα ονειρα του!..........

Ο Pingulux και γενικά οι Spark δέκτες είναι πολύ καλοί, απλώς αν σε ενδιαφέρει το enigma2, δυστυχώς αυτοί οι δέκτες δεν αποδίδουν πολύ καλά. Δουλεύουν μεν και με enigma2, αλλά με το δικό τους spark αποδίδουν καλύτερα. Το spark τώρα κάνει αρκετά από αυτά που κάνει και το enigma2, απλώς δεν είναι ανοικτό, δε μπορεί δηλαδή ο οποιοσδήποτε να παρέμβει στον κώδικά του.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τωρα αν θέλετε μου απαντάτε και σ'αυτό: Αν ένας δέκτης έχει Internet browser και ενας άλλος λέει για IPTV είναι καθαρά θέμα plugin, σωστά; Δηλ. με τα κατάλληλα plugin θα μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και στους δύο δέκτες...

Να ρωτήσω κάτι .....τον Atemio AM 510 HD TitanNit Edition τον ξέρει κάποιος φίλος??
Κοστιζει περιπου οσο και ο Xtrend ET-4000 αλλα διαβάζω ότι έχει λίγο καλύτερη εικόνα....τι λέτε σε σχέση με τον xtrend αξίζει??

Ενδιαφέρομαι για αγορά δέκτη, είμαι κάτοχος ενός DM500 κλώνου για το δωμάτιο και θέλω ένα δέκτη για το σαλόνι και την τηλεόραση με budget γύρω στα 200 .
Είχα ένα EDISION ARGUS PINGULUX PLUS τον οποίο και έδωσα γιατί η συνεργασία του με CCcam και MGcamd που χρησιμοποιώ δεν ήτανε καλή.
Με ενδιαφέρει η απροβλημάτιστη λειτουργία του με τα παραπάνω EMU- είμαι "καμένος από τα κολλήματα του PINGULUX- όπως επίσης και το streaming μέσω ENIGMA 2 αφού το μοιράζω μέσω οικιακού δικτύου. Επίσης η σύνδεση σκληρού δίσκου και εγγραφή είναι κάτι που με ενδιαφέρει.
Γενικά δεν έχω πολύ μεγάλες απαιτήσεις για extreme πράγματα αν και στην πορεία σίγουρα θα ψαχτώ με το ENIGMA 2-πιστεύω-.
Στην αρχή κοιτούσα τους κλώνους DM800se αλλά κατέληξα ότι μάλλον αξίζει κάτι γνήσιο. Κρυφός μου πόθος είναι ο SOLO2 αλλά είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ. Μου φάνηκαν ενδιαφέρον οι XTREND αλλά δεν ξέρω τίποτα για αυτούς-υποστήριξη, image plugins κ.τ.λ.
Απ'οτι κατάλαβα πάντως που είδα κάποια πράγματα στο forum αξίζει να πάω στα νεα chipsets. Τέλος και η αγορά κάποιου μεταχειρισμένου VU είναι στα πλάνα μου για οικονομικούς λόγους.
Ευχαριστώ

Στα 200 ευρώ δεν υπάρχει κάτι που να παίρνει εσωτερικά σκληρό.
Θα πρέπει να ανέβεις στα 265-270 για ET6500 ή VU+ Uno.

Δεν εχω προβλημα να βαλω κ εξωτερικο σκληρο me usb. O Xtrend 4000 δεν ειναι καλύτερος με το νεο chip?
Oi "παλιοι" VU uno ή VU duo(μεταχ/μενος) τι λένε?

Last edited:
O vu duo ειναι ακομα ο βασικος δεκτης μου (και εχω πολλους) σιγουρα οι καινουργιοι θα ειναι πιο γρηγοροι και θα εχουν μερικα πραγματα επιπλεον, αλλα ειναι "κλασσικη" επιλογη ,ειδικα αν θες δυο tuner σε καλη τιμη.

Δεν εχω προβλημα να βαλω κ εξωτερικο σκληρο me usb. O Xtrend 4000 δεν ειναι καλύτερος με το νεο chip?
Oi "παλιοι" VU uno ή VU duo(μεταχ/μενος) τι λένε?

Ο ET4000 έχει κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα. Το πλεονέκτημά του είναι πως παίζει μέχρι 1080p60 ενώ κάνει και upscale σε 1080p50/60.
Το μειονέκτημά του είναι πως ο γενικής χρήσης επεξεργαστής του είναι μονοπύρηνος, πιο αργός από τους 7405/7413, με αποτέλεσμα το enigma2 να φορτώνει πιο αργά, να μη μπορεί να κάνει DTS downmix και να δυσκολεύεται γενικότερα σε αναπαραγωγή mkv (στα mkv το demuxing γίνεται από τον γενικής χρήσης επεξεργαστή).

Στα 200 -περίπου- του ET4000&ΕΤ5000 υπάρχει κάτι άλλο με παρόμοιo chip ή καλύτερο? Το μάτι μου έπεσε πάνω σε έναν TECHNOMATE TM-single τον οποίο δεν τον γνωρίζω καθόλου- τους ξέρεις? Τα ΒCΜ7405/7413 που αναφέρεις είναι τόσο καλύτερα?
Η αναπαραγωγή αρχείων mkv ή άλλων δεν με πολυενδιαφέρεουν γιατί στην τηλεόρεαση έχω και pc.
Mε ενδιαφέρει πιο πολύ το γρήγορο άνοιγμα των καναλιών από τους δορυφόρους και το θέμα του σκληρού- αν μπορείς σε παρακαλώ να με διαφωτίσεις- γιατί δεν το ξέρω. Οι USB θύρες που έχουν όλοι δεν παίρνουν 3,5'' εξωτερικό?
Ευχαριστώ

Κόβω NOVA και μεταναστεύω αλλού για να βλέπω ποδόσφαιρα μάλλον στο Jazeera. Tον 865 δέκτη δεν ξέρω τι να τον κάνω που να τον βάλω (μα δεν υπάρχει κάποια μαϊμουδιά να τον απελευθερώνει;) και επίσης δεν ξέρω τι θα πρέπει να αγοράσω προς αντικατάσταση. Σαν εντελώς άσχετος αρχίζω το διάβασμα-ψάξιμο και ρωτώ εδώ α) Τι παραπάνω θα μου προσφέρει ένας linux δέκτης β) Πόσο δύσκολα είναι τα κόλπα τους για έναν γέρο σκύλο και γ) Τι να διαβάσω και που για να μάθω;
Ευχαριστώ προκατοβολικά.

Φίλε Thomasbh εγώ έχω γράψει ένα αναλυτικό how to use για τον VU+ solo2, τον κορυφαίο ίσως linux δέκτη που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. (βλέπε την υπογραφή μου)
Σχεδόν βήμα βήμα πώς να τον ρυθμίσει κάποιος που δεν έχει ιδέα απο linux.
Tα ίδια ισχύουν και για τα παλιότερα και φθηνότερα μοντέλα της VU+ αν δε θέλεις να δώσεις τόσα χρήματα.

Πολλοί ίσως φοβούνται τη λέξη linux ίσως απ' τα PCs αλλα τα πράγματα είναι πολύ απλά στους δέκτες.
Τί μπορεί να προσφέρει ένα linux δέκτης? Τρομερές δυνατότητες και παραμετροποίηση. Απ' το να ενσωματώνει ελληνικούς υπότιτλους σε ταινίες, να κάνει streaming του σήματος σε PCs του τοπικού δίκτύου, μέχρι και να στέλνει το κανάλι στο κινητό ή tablet ή ακόμα και μέσω adsl σε σπίτι που δεν έχει καν πιάτο! (φαντάσου να πας δηλαδή διακοπές ή σε κάποιο σπίτι γείτονα ή συγγενή και να μπαίνεις στον δέκτη σου απο μακριά, ακόμα και απ' την καφετέρια ) Η δυνατότητα λέγεται transcoding και είναι ένα απ' τα φοβερα χαρακτηριστικά του VU solo2 πέρα απ' τα υπόλοιπα καλούδια.

Ο,τι χρειαστείς ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε.

Καλημέρα σας φίλοι μου. Αγόρασα πριν από κανα μήνα ένα δέκτη Xtrend ET 4000 από τον οποίο είμαι πολύ απογοητευμένος. Υποτίθεται τον πήρα για να αναβαθμίσω από το Edision Argus 2 in 1 που είχα αλλά τελικά αυτός υπερτερεί μόνο στην ταχύτητα του menu και στην αλλαγή καναλιών. Χειρότερη ποιότητα εικόνας και σε sd αλλά κυρίως σε HD κανάλια και το χειρότερο για μένα η αδυναμία ταυτόχρονης χρήσης του hdmi με το scart (ούτως ώστε να στείλω στο υπνοδωμάτιο το σήμα του δέκτη). Παρ'ολα αυτά εξοικειώθηκα ελαφρώς με το linux και δε θέλω να γυρίσω πίσω. Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε νέο δέκτη ο οποίος :

1. Να είναι linux
2. Να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα εικόνας
3. Να δίνει σήμα ταυτόχρονα και στις 2 εξόδους (HDMI και Scart)
4. Να κοστίζει περίπου στα 250 ευρώ

Last edited by a moderator: