Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

ρε θα μας τρελλάνετε τώρα?
256 flash και 1GB DDR3 ram εχει!
Εχετε solo2 ή μονο στην υπογραφή σας τον έχετε?

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

γιατί όχι τον σολο2?

Και σε μένα αρέσει ο SOLO2 αλλα θέλω δέκτη που να έχει και επίγειο tuner έχω μια tv 25 crt που έχω συνδέσει πάνω της 1 EDISION(επίγειο) 1 MANHATTAN(sat,για αλλαγή)1 PIRELLI(ip tv ote)για αυτό θέλω λίγο να τα μαζέψω ο SOLO2 απο ότι κατάλαβα τα επίγεια τα παίζει με στικάκι αφού πρώτα του βάλεις ανεπίσημο λογισμικό και θα τον χρησημοποιεί και άλλο άτομο στο σπίτι που δεν το έχει με την τεχνολογία οπότε αν το στικάκι κολήσει και δεν είμαι εγω εκτός του ότι λογικά χάνω και την εγγυηση αν ο DUO 2 έχει 600e ομως δεν μπορώ να τον πάρω οπότε μάλλον τον GIGABLUE βλέπω

vagos84 βάζε και καμια τελεία ρε φίλε. Μας βγήκαν τα μάτια να διαβάσουμε αυτά που γράφεις και ψάχνεις και απάντηση υποτίθεται.
Γιατί να βγάλει τα μάτια του ο άλλος για να σου απαντήσει?

Δε μπόρεσα να καταλάβω γιατί φοβάζσαι μη χάσεις την εγγύηση βάζοντας ένα USB εξωτερικό στικάκι για τα επίγεια ψηφιακά.
Ούτε κολλάει, ούτε δύσκολο είναι, ούτε ακριβό είναι, ούτε χάνεις καμια εγγύηση.
Εγώ είχα ένα στικάκι των 15euro απ' το laptop μου που μου ήταν άχρηστο και τελικά το έβαλα στον σολο2 για να κάνω απ' εκεί τις εγγραφές μου ΑΡΙΣΤΑ.

διαθέσιμα μόνο τα 5χχ

Τί σημασία πόση διαθέσιμη ram έχει? Ki εμένα ο υπολογιστής τώρα έχει διαθέσιμα τα 3 απ' τα 4GB. Αρα η μνήμη του ειναι 3GB, σωστά?
Δηλαδή συγκρίνουμε τον ένα με τα διαθέσιμα και τον άλλο με τα υποθετικά συνολικά.
Γιατί προσπαθείτε να μειώσετε τον solo2 δε μπορώ να το καταλάβω.
Οποιος έχει τα 600euro για δέκτη ας περιμένει τον duo2 οποτε βγει.
Εγώ τέτοια παλαβά λεφτά για δέκτη δε θα τα έδινα πάντως όταν δεν έχει και τίποτα ουσιαστικό παραπάνω να μου προσφέρει σε σχέση με τον solo2.

Last edited by a moderator:
@ vaflas ο leo06 είναι από τους πρώτους που πήραν τον solo2... δεν σου έθιξε κανείς τον δέκτη μη τρελαίνεσαι !!!

Τί σημασία πόση διαθέσιμη ram έχει? Ki εμένα ο υπολογιστής τώρα έχει διαθέσιμα τα 3 απ' τα 4GB. Αρα η μνήμη του ειναι 3GB, σωστά?
Δηλαδή συγκρίνουμε τον ένα με τα διαθέσιμα και τον άλλο με τα υποθετικά συνολικά.
Εγώ τέτοια παλαβά λεφτά για δέκτη δε θα τα έδινα πάντως όταν δεν έχει και τίποτα ουσιαστικό παραπάνω να μου προσφέρει σε σχέση με τον solo2.
από που κατάλαβες ότι μειώνω το solo2?το ότι η vu λέει οτι έχει 1 γιγα αλλά από αυτά διαθέσιμα μόνο τα 5χχ ενώ τα υπόλοιπα είναι δεσμευμένα απο το σύστημα δεν σε πειράζει (βέβαια ο solo2 δεν έχει πρόβλημα με κωλύματα ή οτιδήποτε)?όσο για το pc αν το λειτουργικό είναι 64bit θα ήταν διαθέσιμα και 4 γιγα αν είναι 32bit και 16 γιγα να του βάλεις αυτό μόνο 3 γιγα θα βλέπει άρα τα υπόλοιπα είτε υπάρχουν είτε οχι το ίδιο είναι

Δεν είναι θέμα μείωσης, φοβερος είναι όμως,
όταν έχεις πάρει ένα σωρό δέκτες, ξέρεις πως κάτι υπολείπεται απο τον καθ' ένα για να βγει ο επόμενος 'καλύτερος'

κι ο duo2 μπορεί απ' τα 2 να έχει ελεύθερο το 1GB. Δε μπορεί να συγκρίνουμε τα ελεύθερα του ενός με τα συνολικά του άλλου. Αυτό ειπα.
Ο άλλος πήγε κι εβγαλε τον solo2 να έχει το 1/10 flash του επερχόμενου duo2 !
O solo2 έχει επαρκέστατη flash και αν καποιος χρειαστεί παραπάνω επεκτείνεται πανεύκολα με ένα στικάκι.

Για μένα ο duo2 έχει νόημα μόνο αν ένας θέλει να βλέπει 4 κανάλια ταυτόχρονα με τον 4πλό του δέκτη.

Ο επεξεργαστής του Duo2 έχει επιπλέον:
- OpenGL ES 2.0 υποστήριξη (συνεπώς πιθανή υποστήριξη XBMC)
- HD transcoding (Ο Solo2 έχει SD transcoding)

Η RAM του Solo2 είναι 1GB. Από αυτά είναι δεσμευμένα περίπου 400 MB για τους video decoders και τα frame buffers. Η flash του Solo2 είναι 256 MB. Από αυτά είναι διαθέσιμα μέσω UBIFS περίπου 200ΜΒ.

Last edited:
Ο Hypercube δεν μου γεμίζει το μάτι σαν προδιαγραφές ενώ και το Android που έχει είναι παμπάλαιο και λογικά θα έχει πρόβλημα συμβατότητας με τις περισσότερες εφαρμογές. Για τον Evo δεν έχω καταλάβει ακόμη τι προσφέρει και αυτό το dual boot είναι τελείως ασαφές και δεν ξέρω τι πραγματικά προσφέρει.

Βάση προδιαγραφών και μόνο , επειδή κι εγώ βρίσκομαι στην αναζήτηση θα προτιμούσα σε σχέση με αυτούς τους 2 τον xtrend 4000 και περιμένω περισσότερες λεπτομέρειες για τον prismcube που από ότι φαίνεται θα είναι ότι καλύτερο σε συνδυασμό receiver και media player.

Last edited by a moderator:
Στα 200-220 δεν είναι μια καλή λύση και ο VENTON HD1? Τουλάχιστον στα χαρτιά είναι δυνατός.

Βάση προδιαγραφών και μόνο , επειδή κι εγώ βρίσκομαι στην αναζήτηση θα προτιμούσα σε σχέση με αυτούς τους 2 τον xtrend 4000 και περιμένω περισσότερες λεπτομέρειες για τον prismcube που από ότι φαίνεται θα είναι ότι καλύτερο σε συνδυασμό receiver και media player.

Μιλώντας για τον Hypercube, ακόμα και αν το Android έχει τα παιδικά προβληματάκια του, υπάρχει πάντα το αξιόπιστο enigma σαν επιλογή. Συν το επίγειο tuner. Τι παραπάνω έχει ο xtrend;

Στα 200-220 δεν είναι μια καλή λύση και ο VENTON HD1? Τουλάχιστον στα χαρτιά είναι δυνατός.

Ο Venton έχει τσιπάκι προηγούμενης τεχνολογίας, έχω την εντύπωση.

Να προσθέσω ότι με ενδιαφέρουν πάρα πολύ και οι δυνατότητες media player.

Ο xtrend βάση προδιαγραφών έχει καλύτερο επεξεργαστή από όλους αυτούς , enigma 2 και τιμή γύρω στα 160 ευρώ. Ως media player επειδή κι εμένα με ενδιαφέρει , έχω καταλάβει από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι όλοι οι enigma2 με τα καινούρια τσιπάκια (όπως και ο xtrend) είναι πολύ καλοί με τα ευρέως διαδεδομένα codecs (avi , mkv κλπ.) αλλά δεν είναι επιπέδου καλών media players της αγοράς (π.χ. Dune , Popcorn) και σε αυτό από ότι έχω καταλάβει δεν φταίει η δύναμη των επεξεργαστών τους αλλά το software.

Επειδή κι εμένα με ενδιαφέρει πολύ το θέμα media player (σε τέτοιο βαθμό που πρώτα με ενδιαφέρει ο media player και σε δεύτερη μοίρα ο δέκτης φτάνει να είναι HD και να έχει κανονικό cccam) για αυτό σου είπα ότι θέλω να περιμένω τον prismcube που δείχνει πολλά υποσχόμενος σε αυτό το κομμάτι.

Όσο για επίγειο tuner εμένα δεν με ενδιαφέρει και δεν το έχω ψάξει αν και λογικά ο xtrend πρέπει να παίρνει στικάκι επίγειας , δες το καλύτερα στο δικό του thread

κι ο duo2 μπορεί απ' τα 2 να έχει ελεύθερο το 1GB. Δε μπορεί να συγκρίνουμε τα ελεύθερα του ενός με τα συνολικά του άλλου. Αυτό ειπα.
Ο άλλος πήγε κι εβγαλε τον solo2 να έχει το 1/10 flash του επερχόμενου duo2 !
O solo2 έχει επαρκέστατη flash και αν καποιος χρειαστεί παραπάνω επεκτείνεται πανεύκολα με ένα στικάκι.

Για μένα ο duo2 έχει νόημα μόνο αν ένας θέλει να βλέπει 4 κανάλια ταυτόχρονα με τον 4πλό του δέκτη.

Καλα ντε μην βαρας! Δεν στον ειπαμε και καμπουρη.
Εγω απο εδω βλεπω τις διαφορες και ειπα οτι εχει το 1/10.
http://wiki.et-view-support.com/index.php?title=Tabellarische_Übersicht_Hardware#Twin_Tuner

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του avclub.είμαι ο ιδιοκτήτης της σελίδας http://doryforika.blogspot.gr/ που ειχε γινει θέμα μέσα στη σελίδα σε αυτό το θέμα.
να διαυκρινήσω οτι εχω κατάστημα στα τρίκαλα με δορυφορικά συστήματα.όλα τα μηχανηματα που πουλάω ειναι παντα με αποδειξη του καταστήματος μου και εγγυηση κανονικα.η σελίδα είναι δοκιμστική και σε λίγες μέρες πιστεύω να είναι έτοιμη και η καινούρια μου σελίδα.
απλά για να μην υπαρχει απορία και καχυκτικότητα προς τη σελίδα το αναφέρω.
η καλύτερη απόδειξη είναι οι πελάτες μου.
οποιος ενδιαφέρεται μπορει να επικοινωνήσει στο email ή στο τηλεφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.
σας ευχαριστώ

lx911 λάθος τα γράφει το chart.
Oποιος ψάχνει για media player καλό είναι πιστεύω να αγοράσει ανεξάρτητο και όχι δορυφορικό δέκτη.
Στον solo2 ενεργοποιηθηκε το DTS-HD και το έχουν κλειδώσει ως λειτουργία media player γιατί λεει θα παραβίαζε τα copyrights του DTS!
Με τη λογική αυτή όλα τα media players ειναι παράνομα!
Αρα εχουμε μεν DTS-HD αλλα μόνο για δορυφορικά κανάλια όταν και άμα υπάρξει κανάλι που να υποστηρίξει DTS-HD master audio...