Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Μωρέ το νόημα δεν το έχω χάσει, τα καλώδια έχω χάσει που μαζεύονται παντού. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να γεμίζεις κουτιά, γιατί με τη λογική σου θέλουμε ένα κουτί για media player, ένα για δορυφορική, ένα για ψηφιακή και ένα dvd/bluray. Αν είμαστε τυχεροί και έχουμε combo, τη βγάζουμε μάνι-μάνι με 3 κουτιά. Κι αν θέλουμε και στην κρεβατοκάμαρα, άλλα 3. Άρα δεν έχω χάσει κανένα νόημα, προσπαθώ να τα μαζέψω όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα...

Συμπληρώνω δε ότι ο AZbox Me στον τομέα του media player ήταν απείρως καλύτερος (παρότι είχε κι αυτός τα θεματάκια του) απ' όσους δέκτες BCM εχω δει μέχρι στιγμής.

Ο Azbox Me είχε τσιπάκι από media player. Λογικό λοιπόν να είναι καλύτερος σε αυτό το θέμα. Σαν δορυφορικός δέκτης όμως, και ειδικά με enigma2, καλύτερα να μη σχολιάσω ...

Το πρόβλημα στα enigma2 έχει να κάνει με το gstreamer, που είναι παλιό και κουβαλά πολλά bugs. Δυστυχώς από τις δεκάδες (μη πω εκατοντάδες) ομάδες που υποστηρίζουν enigma2, μόνο ΜΙΑ κάνει πραγματικό development στο enigma2. Η χρήση gstreamer 1.x θα λύσει πολλά προβλήματα, αλλά αργεί ακόμα. Και δυστυχώς αν δε το κάνει η OpenPLI, δε μπορεί να το κάνει κανείς - ούτε καν η DMM. Οι δε δεκάδες κατασκευαστές που βγάζουν λεφτά από το enigma2 δε κάνουν επίσης απολύτως τίποτα. Ούτε καν μία χορηγία βρε παιδί μου ...

Η λογική του all-in-one καλή είναι, αλλά συνήθως κάνεις συμβιβασμούς στο αποτέλεσμα. Αν πρώτη σου προτεραιότητα είναι το σωστό media player, πρέπει να πάρεις media player. Κάποιοι καλύπτονται ακόμα και με τους media players που έχουν κάποιες tv. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι σε αναζήτηση καινούργιου αποκωδικοποιητή ..σκέφτομαι να πάρω τον VU+ Solo 2 αλλά δεν διαθέτω 300+ ευρώ για την αγορά του...στο alibaba είδα κάποιους κλώνους μάλλον, σε χαμηλές τιμές...αξίζει να πάρεις κλώνο εν συγκρίση με το original ;;; μέχρι τώρα έιχα κλώνους dreambox χωρίς κανένα πρόβλημα...

Να σου θέσω το ερώτημα διαφορετικά: Αξίζει να δώσεις 200-250 ευρώ για να πάρεις ένα μηχάνημα αμφιβόλου ποιότητας χωρίς εγγύηση; (και με το "χωρίς εγγύηση" εννοώ το κόστος να στείλεις το μηχάνημά σου στην Κίνα σε περίπτωση βλάβης, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα σε καλύψουν κιόλας)

Δεν υπάρχουν. Ρώτα τους αν έχουν άμεσα διαθέσιμο κομμάτι. Έχω ρωτήσει σε 2-3 και όλοι λένε "coming soon" και "under testing". Παραμύθια των κινέζων.

Καλησπερα.
Σκεφτομαι να αγορασω εναν δεκτη lnux με Enigma 2.
Ειμαι μεταξυ του Vu Solo2 και του Vu Uno.
Μπορει να μου πει καποιος με λιγα λογια τι παραπανω θα μου προσφερει ο Vu Solo 2 ωστε να δικαιολογει την διαφορα τιμης ( και να μου εξηγησει τι ακριβως κανει το δευτερο tuner )
Ευχαριστω

καλησπερα σε ολους
κοιταζω για αγορα ενος οικονομικου linux δεκτη και ειμαι αναμεσα σε Cloud-Ibox στα 100ευρω,MAX+ ULTRA SOLO HD στα 100ευρω,Skybox F5 HD στα 80ευρω,Skybox F3 HD στα 70ευρω.
αυτη τη στιγμη εχω ενα dreambox 500s και ειμαι ικανοποιημενος απλα δεν ειναι HD,του εχω βαλει Gemini 4.70 με Ελληνικο μενου και με διευκολυνουν η ρυθμισης που του κανω με pc (DCC) και το βασικο οτι μεσω web interface κανω streaming στο Pc (μεσω ρουτερ).
απο τους παραπανω δεκτες θα μπορω να εχω της ευκολιες του 500s?
αναμεσα σε αυτους τους δεκτες ποιον να επιλεξω?

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πήγαινε σε dreambox 800hd se v2 ή 500hd v2 ή Vu+Solo2

εναν dreambox 500hd-800hd θα τον ηθελα αλλα μιλαμε για τριπλασια τιμη οποτε κοιταζω για κατι κινεζικο εως 100ευρω.
στο πρωτο ποστ ξεχασα να αναφερω οτι δεν με ενδιαφερει καθολου το media player.

Επειδή είμαι παλιός με το χόμπι και έχουν περάσει απ’τα χέρια μου αρκετοί δέκτες θα σε συμβούλευα να το αφήσεις λίγο παραπίσω να μαζέψεις τα χρήματα που απαιτούνται και να αγοράσεις καλό δέκτη. Εγώ την πάτησα γι’αυτό μακριά από κινέζικα

καλημέρα
είμαι στην αναζήτηση καινούριου δέκτη, και ενω στη αρχή σκεφτόμουν για κλώνο του vu, τελικά ειπα να ανεβάσω το μπατζετ για να πάρω κατι γνήσιο. στην αρχή είπα μέχρι 200 τελικά έχω φτάσει τα 270 . Οποτε είμαι μάλλον ανάμεσα σε vu uno και xtrend et-6500. Τι θα μου προτείνατε απο τα 2 η κάτι άλλο
? Με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα εικόνας(στα sd) του δέκτη καθώς και η ευκολία του στη καθημερινή χρήση. Ευχαριστώ

Γνωστος μου θελει να αλλαξει τον dm7000 σε καποιον με HD .
Δεν ξερει ποσο να δωσει σε χρηματα.
Μπορειται να μου προτεινεται καποιον μεχρι 100ευρω και καποιον μεχρι 160ευρω?

ευχαριστω

Θα πρέπει να ανέβει αρκετά παραπάνω αν θέλει αντίστοιχο δέκτη με τον 7000. Στα 100 ευρώ μόνο κλώνοι της κακιάς ώρας υπάρχουν.

τι πρωτεινεται τοτε σε αυτα τα λεπτα να του το διαβιβασω και οτι 8ελει να κανει μετα

Προσωπικά δεν προτείνω κανέναν δέκτη μέχρι τα 160 ευρώ. Ο φτηνότερος δέκτης που προτείνω είναι ο VU+ Uno στα 260.

Καλησπέρα. Ο δεκτης VU+SOLO2 εχει 350-360 ευρο? Μπορει να μου πει κάποιος αν παιζουν κάρτες απο ξένα πακέτα και πως μπορω να κάνω συνδρομή σε ξένα πάκετα. Ευχαριστώ πολύ!!!