Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

H τελευταία alpha του XBMC Gotham έχει υποστήριξη για 3D. Υποθέτω γύρω στα Χριστούγεννα θα βγει η τελική έκδοση 13.

κανονικό 3d bd.iso ή sbs και ou?

Stereoscopic 3D Rendering

For you lovers of 3D out there, we are also pleased to say that we now support 3D movies encoded in the following formats: SBS, TAB, anaglyph, and interlaced (on supported platforms for passive TVs). Unfortunately, XBMC cannot yet support 3D blurays and cannot provide hardware acceleration for FullSBS/TAB movies (therefore limiting those videos to relatively high powered CPUs).

http://xbmc.org/xbmc-13-gotham-august-cycle/

Καλημέρα σε όλους,

Αναζητώ για να αγοράσω έναν media player για έναν ημι-τεχνοφοβικό μη αγγλομαθή φίλο, ο οποίος διαθέτει μία τεράστια συλλογή από ταινίες στον υπολογιστή του και στους εξωτερικούς σκληρούς του δίσκους και ενδιαφέρεται να βλέπει τις ταινίες αυτές στην τηλεόραση μέσω ασύρματου δικτύου.

Ψάχνω για μία λύση με ελληνικό μενού, καλαίσθητη (στην οθόνη αλλά και ως μηχάνημα) με χειριστήριο (αν γίνεται απλό), με κόστος κάτω από 500e. Θέλω επίσης να του βρω μία λύση που να του κρατήσει.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η ευκολία στη χρήση, τα ελληνικά και η σταθερότητα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Από την μια συμφωνώ (προσωπικά έχω και το 600 και το 1000 της Mede8er), από την άλλη θέλω να παραθέσω την προσωπική μου επιλογή - καθ'ότι παλιός κυνηγός των BR menus- ότι ...:απλά με κουράσανε. Αφού απ'ότι έχω καταλάβει κανείς μας δεν τα χρησιμοποιεί και..απλά είναι εκεί για να καταδείξουν το αυθεντικό της αντιγραφής....Μια μέρα λοιπόν . ό,τι έβγαινε αυτούσιο από τον φάκελο Streams το έβγαλα. Ο,τι δεν έβγαινε και ήταν σπασμένο σε κομμάτια το αφαίρεσα, το ένωσα και το έβγαλα κι αυτό. Και ησύχασα ..χωρίς να χάσω καθόλου την ποιότητα των αρχείων μου.

Ψιλό(οχι χοντρό) διαφωνώ Νίκο.

Πλέον με τα πολλά branch , ευκολα χάνεις την μπάλλα με bd lite θέλοντας να τρέξεις ενα bd.iso.Εκτος αν τα "αποκτήσεις" απευθείας σε remux.
Με τα μενού ξέρεις οτι θα παίξει κανονικά.Ασε που τα μενού τα χρειάζεσαι σε μουσικά bd (εχω μπόλικα).
Για τα περι μεγέθους μαζί σου είμαι.
Γενικά , το 3D και το cinavia μας χάλασε την όλη δουλειά ...

Ψιλό(οχι χοντρό) διαφωνώ Νίκο.

Πλέον με τα πολλά branch , ευκολα χάνεις την μπάλλα με bd lite θέλοντας να τρέξεις ενα bd.iso.Εκτος αν τα "αποκτήσεις" απευθείας σε remux.
Με τα μενού ξέρεις οτι θα παίξει κανονικά.Ασε που τα μενού τα χρειάζεσαι σε μουσικά bd (εχω μπόλικα).
Για τα περι μεγέθους μαζί σου είμαι.
Γενικά , το 3D και το cinavia μας χάλασε την όλη δουλειά ...

Γι αυτές τις περιπτώσεις....:cool4: έχω το DVD Fab 8 . ( To πρόβλημα είναι ότι θέλεις κανα 2 ωρο την ταινία ....)

Δεν εχω χρόνο για τέτοια Νίκο...
Ακόμα και κάποτε που είχα , δεν θεωρούσα οτι αξιζε τον κόπο ...

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλημέρα σε όλους,

Αναζητώ για να αγοράσω έναν media player για έναν ημι-τεχνοφοβικό μη αγγλομαθή φίλο, ο οποίος διαθέτει μία τεράστια συλλογή από ταινίες στον υπολογιστή του και στους εξωτερικούς σκληρούς του δίσκους και ενδιαφέρεται να βλέπει τις ταινίες αυτές στην τηλεόραση μέσω ασύρματου δικτύου.

Ψάχνω για μία λύση με ελληνικό μενού, καλαίσθητη (στην οθόνη αλλά και ως μηχάνημα) με χειριστήριο (αν γίνεται απλό), με κόστος κάτω από 500e. Θέλω επίσης να του βρω μία λύση που να του κρατήσει.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η ευκολία στη χρήση, τα ελληνικά και η σταθερότητα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Σταθερό με ελληνικό μενού είναι το medXXX3d

Τα medxx3d εχουν και ελληνικο μενου?

Πολυ καλο αυτο.

Επισης παιδια τελικα τι λεει καλυτερα να παρεις ενα σκετο media player με δικο του λειτουργικο ή ενα android media player γιατι εχω βρει καποια android media players που ειναι και τρομερα φτηνα και σαν τεχνικα χαρακτηριστηκα ειναι πολυ δυνατοτερα απο τα αντιστοιχα media player με δικο τους λειτουργικο.

Π.χ. το minix neo x5 που προτεινε ενα παιδι στο android media player topic εχει σαν τεχνικα χαρακτηριστικά:
Processor
Dual-Core Cortex A9 Processor

GPU
Quad-Core Mali 400 (Open GL ES2.0/1.1, Open VG1.1, Flash 11.1)

Supports Flash hardware decoding by exclusive FTR technology

Memory
1GB DDR3

Internal Storage
16GB NAND Flash

Wireless Connectivity
802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth V4.0

OS
Android™ ICS 4.1.1

Video Output
HDMI™ 1.4a, Full HD 1080p, 3D movie file format supported

Audio Output
HDMI™ 1.4a, Optical S/PDIF

Peripheral Interface
RJ-45 Ethernet jack (10/00Mbps) - Supports hotspot sharing via Wi-Fi
SD/MMC card reader (SD 3.0, MMC V4.41)
USB 2.0 port x 3
Micro USB OTG port (also serves as the 4th USB port)
Headphone jack
Microphone jack
IR receiver
Power
DC 5V, 3A adapter included (NEO X5 required less than 1A to operate)

Supported Video Format
AVI/RM/RMVB/MKV/WMV/MOV/MP4/WEBM/DAT(VCD format)/
VOB(DVD format)/MPEG/MPG/FLV/ASF/TS/TP/3GP…etc

Supported Audio Format
WMA/WMV/APE/OGG/FLAC/AAC…etc

Ο,τι πληρώνεις, παίρνεις. Σε android δεν έχει βγει ακόμα firmware με 24p, αρκετά δεν σηκώνουν πάνω απο 720p, bitstreaming χλωμό (ειδικά σε HD ήχο).

Ο,τι πληρώνεις, παίρνεις. Σε android δεν έχει βγει ακόμα firmware με 24p, αρκετά δεν σηκώνουν πάνω απο 720p, bitstreaming χλωμό (ειδικά σε HD ήχο).

Για πάνε στο topic Android players.... κάτι περιμένω, που hd ήχο έχει, από το περσινό μοντέλο και φέτος εκτός από 2d.iso παίζει και 3d.iso, υπάρχει αναλυτικό τεστ.... στα κινέζικα. Δεν ξέρω τι κάνει σε playback από δίκτυο, αν τα 24p τα παίζει σωστά και πως τα πάει με xbmc γιατί το τσιπακι είναι ειδικό για media player της Huawei και δεν έχει καμμία σχέση με αυτά στα tablet.

To Himedia λες; Τώρα το έψαχνα αλλα δεν αναφέρει 24p στο site τους.

Εγώ έλεγα να πάρω, ένα stick αλλά έχω tablet με rockchip 3188 και 2gb οπότε ξέρω τι θα ήταν... αυτό είναι κάτι διαφορετικό, στο αναλυτικό τεστ φαίνεται ότι hd ήχο έχει, παίζει 3d.iso απο usb δίσκο και 2d.iso από δίκτυο, μέχρι και 4k.mp4 παίζει τοπικά με mx player. Bεβαια δεν μιλάνε για 24p και για 3d.iso απο δίκτυο άρα μάλλον δεν τα υποστηρίζει. Xbmc παίζει τοπικά αλλά το τσιπακι δεν πρέπει να είναι στα υποστηριζομενα ως προς ha. Aν miracast, hicontrol και hishare δουλέψουν και τρέχουν οι μισές εφαρμογές του play store... τα έβγαλε τα λεφτά του.

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Μα καλα ειναι δυνατον με τετοια τεχνικα χαρακτηριστηκα να ΜΗΝ σηκωνει 1080p ταινια?

Μαλλον δεν μιλας σοβαρα και μας κανεις πλακα...

Πως ειναι δυνατον να ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕΙ 1080P ταινια με 4πιρυνο επεξεργαστη και 1gb ram??????

Δηλαδη τα αλλα media player που εχουν 1πιρυνο επεξεργαστη και λιγοτερη ram πως μπορουν και παιζουν ανετα 1080p ταινιες?

Όταν κάνω πλάκα θα το καταλάβεις.

Αν το λογισμικό είναι γραμμένο στο πόδι, οτι hardware και να του βάλεις απο κάτω δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Μα καλα ειναι δυνατον με τετοια τεχνικα χαρακτηριστηκα να ΜΗΝ σηκωνει 1080p ταινια?

Πως ειναι δυνατον να ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕΙ 1080P ταινια με 4πιρυνο επεξεργαστη και 1gb ram??????

Δηλαδη τα αλλα media player που εχουν 1πιρυνο επεξεργαστη και λιγοτερη ram πως μπορουν και παιζουν ανετα 1080p ταινιες?

Aν τα android media players ηταν εστω απλα καλά , θα το ξέραμε ...

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Δεν έχει σχέση ούτε ο χρονισμός, ούτε οι πυρήνες, ούτε η ram: Τα καθαρόαιμα MPs έχουν επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ΜΙΡS, ενώ τα android αρχιτεκτονικής ARM. Τα δε MPs έχουν φτιαχτεί για να κάνουν μία και μόνο δουλειά: media playback. Είναι εξειδικευμένα σε αυτό, και το κάνουν καλά. Αντίθετα τα all around SoCs των androids (που προέρχονται από tablets/κινητά), μόνο για media playback δεν είχαν φτιαχτεί... απλά τους έκατσε και αυτό...

το πρώτο που πάει να ξεχωρίσει είναι αυτό του HiMedia Q5 II (με το huawei SoC), που διαφημίζεται σαν ειδικευμένο στην αναπαραγωγή media...

παιδιά καλησπέρα, ψάχνω για media player με την εξης ιδιαιτερότητα όμως
Εχω παλιο ενισχυτή οπότε για να ακούσω dts-hd κ.λ.π. χρειάζομαι αναλογικές εξόδους για να συνδεθει
Ποιον μου προτείνεται και αν υπάρχει και με blu-ray player
Εχω χαθεί λίγο και δεν βρίσκω άκρη

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καθηστε ρε παιδια γιατι εσεις θα με τρελανετε.
Αφου οπως λετε εσεις τα android media players δεν ειναι φτιαγμενα για media player τοτε γιατι στο κινητο μου samsung galaxy s2 i9100 εχω δει ανετοτατα ακομα και full 1080p mkv αρχειο χωρις κανενα απολυτως προβλημα?
Και το κινητο βασισμενο στην ιδια αρχιτεκτονικη με αυτη των android media players δεν ειναι οποτε δεν θα επρεπε συμφωνα με τα λεγομενα σας να ηταν αθλιο στην αναπαραγωγη 1080p αρχειων.

Επομενως...

Μηπως δεν εχετε δει κανενα android media player στη πραξη γι' αυτο και τα λετε αυτα?