Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Εγώ φίλε θα σου πρότεινα να πάρεις το wd tv live gen2 που και 80-100 ευρώ κοστίζει, και μια χαρά τα πάντα παίζει, και δυνατότερο chipset από αυτό που έχει το media player που λες.

Εγώ φίλε θα σου πρότεινα να πάρεις το wd tv live gen2 που και 80-100 ευρώ κοστίζει, και μια χαρά τα πάντα παίζει, και δυνατότερο chipset από αυτό που έχει το media player που λες.

Επειδή είμαι κάτοχος Panasonic Plasma 42" χωρίς mpeg4 θα χρειαστώ κάποια στιγμή και αποκωδικοποιητή. Επιπλέον το σπίτι διαθέτει δομημένη καλωδίωση οπότε η βέλτιστη λύση θα ήταν ένα μηχανάκι "ένα σε όλα" με δέκτη DVB-T και κάρτα δικτύου. Εδώ να επισημάνω ότι το σπίτι διαθέτει και πλασματάκι 3,5 ετών το οποίο παρακολουθεί όλα του τα παιδικά αποθηκευμένα σε σκληρό. Η πρώτη μου λοιπόν επιλογή θα ήταν το AC Ryan PV76120 ή κάτι αντίστοιχο αν δεν με περιόριζε το απαγορευτικά υψηλό κόστος.
Συμπερασματικά, ένας καλός & επώνυμος media player χωρίς τα παραπάνω επιπλέον χαρακτηριστικά & δεν θα βόλευε αλλά και θα με ανάγκαζε μελλοντικά και σε διπλές αγορές (βλ. DVB-T).
Αν έχετε να μου προτείνετε οτιδήποτε άλλο είμαι ανοιχτός.

Λοιπόν, επειδή έχω βρει το φετινό WD TV Live στα 98 ευρώ σύνολο (95 + 3 τα έξοδα αποστολής) από το pixmania.com.cy θα ήθελα να ρωτήσω να αξίζει η διαφορά στα χρήματα με τα Crystal Audio MediaMatchBox και HiMedia 200B. Ο λόγος που με κερδίζει το καινούργιο TV Live είναι κυρίως το interface του και το τηλεχειριστήριο. Με το MediaMatchBox ειδικά, η διαφορά ποιότητας στο χειριστήριο είναι εμφανής. Σήμερα, αύριο το πολύ θα γίνει η αγορά, οπότε αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι επί του θέματος θα μου ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό. Να προσθέσω πως η χρήση του media player θα είναι κυρίως για αναπαραγωγή video από σκληρό δίσκο και usb flash drive οπότε τα επιπλέον χαρακτηριστικά του TV Live είναι κάτι σαν bonus και όχι κάτι σημαντικό. Επίσης έχω διαβάσει τα αντίστοιχα threads και έχω αγοράσει ξανά από το εν λόγω site, άρα δεν έχω κανένα πρόβλημα αγοράς από εκεί (αν και συνηθίζουν να καθυστερούν οι παραγγελίες...).

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Μιχάλη για μένα ναί. αξίζει. το βρίσκεις σε καλή τιμή. το crystal audio αν δεν κάνω λάθος δεν βγάζει ψηφιακή έξοδο έξοδο από οπτική και coaxial (πρόβλημα αν θές να συνδέσεις παλαιό ενισχυτή) και δεν ξέρω τι εικόνα βγάζει. στον κωτσόβολο που το είδα μου φάνηκε πολύ φτηνοκατασκευή στο πλαστικό και γενικά δεν μου άφησε καλή εντύπωση. το piko 5.1 που είχα έπαιζε μια χαρά στη crt αλλά όταν το έβαλα στην πανασονικ δεν μπορούσα να φέρω με τίποτα τα μαύρα με τα κλιπάκια του avforums. αλλα ντάλα της παρασκευής το γάλα και το έδωσα. το himedia δεν το ξέρω.

πιστεύω όμως ότι είναι πολύ καλύτερα τα sigma τσιπάκια και το βασικό το βρίσκεις σε απόλυτα λογική τιμή για φρέσκο μοντέλο.

Και εγώ πιστεύω πως μέχρι το όριο των 100 ευρώ είναι η καλύτερη επιλογή. Μάλλον θα το παραγγείλω σύντομα για να το έχω σε 3 περίπου εβδομάδες όταν θα πάω Κύπρο.

Καλησπέρα παιδιά,
Θα ήθελα τη βοήθειά σας και τις γνώσεις σας για αγορά mp, για να συνδεθεί με μία sony EX720.

Δεν έχω καθόλου ιδέα (μα καθόλου) από αυτά τα θέματα (pc, tv, mp, ενισχυτές, bd, κλπ).

Στο δια ταύτα λοιπόν. Ένα mp περίπου στα 150-180 ευρώ που να παίζει τα περισσότερα αρχεία εικόνας και ήχου όπως λένε όλοι, και αν γίνετε να μπορώ να εκμεταλλευθώ την 3d ικανότητα της τηλεόρασης (για να δούμε και καμία 3d ταινία).

Δεν ξέρω αν παίζει κανένα ρόλο, αλλά να αναφέρω πως θα αγορασθεί μαζί με τον mp ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και προς το παρών δεν υπάρχει ενισχυτής.

Και τώρα δύο ίσως χαζές ερωτήσεις αλλά πρέπει να τις κάνω.

1[SUP]η[/SUP]. Ο mp βγαίνοντας από το κουτί συνδέεται απλά στην τηλεόραση και παίζει ή χρειάζεται ρύθμιση ? Ή ακόμα χειρότερα θα χρειάζεται κάθε φορά ρύθμιση ανάλογα με τα διάφορα φορμά που θα έχει η ταινία? Γιατί αν χρειάζεται ρύθμιση μόνο στην αρχή, τότε κάτι γίνεται με λίγη βοήθεια και από εσάς. Αλλά εάν χρειάζεται κάθε φορά ρύθμιση ανάλογα με την ταινία τότε την έκατσα (γιατί είπαμε, δεν καταλαβαίνω γκρί απ’ αυτά).

2[SUP]η[/SUP]. Πρέπει να υπάρχει συμβατότητα μεταξύ του mp και της tv και τι εννοώ? Αν κάποια αρχεία εικόνας ή ήχου τα υποστηρίζει ο mp αλλά δεν τα υποστηρίζει η tv σημαίνει ότι ανάλογα δεν θα έχω εικόνα ή ήχο ή και τα δύο μαζί?

Συγνώμη που σας κούρασα με το μεγάλο post, και αν χρησιμοποίησα λάθος ορολογία συγχωρέστε με αλλά πιστεύω πως καταλάβατε τι εννοώ και κυρίως τι χρειάζομαι.

Υ.Γ. Κάθε ερώτηση-γνώμη-συμβουλή-παρατήρηση καλοδεχούμενη.

Which media player w storage

Geia sas!!!
loipon eimai ena vima prin kanw la8os k patisw BUY se opoiodipote media player vrw mprosta mou giati pragmatika oso diavazw vlepw oti anairountai ola ta proigoumena uper k kata gia proionta pou koitaw!!!gi auto 8a i8ela tin voi8eia sas k 8a ektimousa an milate apo proswpiki peira ennontas na exete ontws ta prointa oi idioi wste na apoteloun eggyres plirofories!

loipon, vasiko san kritiria m exw ta eksis :
apo 1tb me 2tb xwritikotita sto media player p 8a epileksw. vasiko na exei firmware updates (pou pi8ano na mporei na paixei kainouria codecs), ka8ws k flac,dts,divx+ klp. 8a i8ela dvd menus sta iso, k ekpliktiko 8a itan na m katevazei information gia tis tainies k cover!!!! [sundesi me left right k video..to xreiazomai hia na paizei k se pio palies tvs]

kataligw s auta pou koitaw k m lete sxolia:

-iomega MULTIMEDIA SCREENPLAY DIRECTOR TUNER TV - 1 TΒ 186 euro
-iomega MULTIMEDIA SCREENPLAY DX HD - 2 TΒ 197 euro
-iomega MULTIMEDIA SCREENPLAY MX2 HD - 2 TΒ 167 euro
-xtreamer sidewinder2-165euro + samsung internal hard drive 113euro
-wd Elements Play 1TB -163euro

(ola xwris metaforika)

wraia...kat arxas as ksekinisw legontas oti ta iomega de ta vlepw pou8ena na kukloforoun se forums oson afora reviews k comments!(periergo!)
2on ap oti eida to DX HD den paizei flac!!(IMARTON! http://go.iomega.com/en/products/mu...creenplay-dx/?partner=4740#tech_specsItem_tab)

gia ta iomega paratirw ta eksis: [http://go.iomega.com/en/products/multimedia-drive/screenplay/?partner=4740]
oti to tuner p ap tin official selida kanei pio akriva apo dx hd...to vriskw akrivws anapoda!oti to tuner einai pio ftino ap to DX HD!!! (periergo!) ka8ws k ta fware updates de katalavainw an isxuoun..k an mporoun na anava8misoun tis morfes arxeiwn p mporei na paixei to mplayer

gia to MX2 den exw kapoio sxolio para to oti me provlimatizei san sugkrisi o eswklistos diskos...

pame sto xtreamer...ap oti vlepw ksekinaei 99euro xwris fpa metaforika klp...p fainetai ftino..vevaia pros8etontas k ena disko ftaneis gyro sta 290 euro!!!kanontas to ap ta akrivotera! to kalo einai oti exei fw updates, dvd menus... sta meion epipleon tou vazw oti opws diavasa argei na paixei video files(p de vrisko logo ena swsto mixania na to kanei auto!)...k se sugkrisi me alla oti exei chipset pio palio (apo WD px) vevaia, kukloforei polu reviews se forums, arketoi einai euxaristimenoi k arketoi oxi!...to opoio me provlimatizei (opws k i teliki timi t!)

gia to WD apla vlepw oti polu to upostirizoun full k alloi lene mi to plisiazeis!!

Rikste ligo fws...giati exw provlima GB k xreiazomai na eleu8erwsw apo tou PC m!!

an kserete k alla proionta p na pliroun auta p 8elw peite m!!!!......... [asus exw diavasei ta xeirotera ...k lacie nomizw..opws k tis seagate]

Re: Which media player w storage

Καλως ηρθες φιλε,μια παρατηρηση θα κανω μην γραφεις greeklish.

Φιλτατε tsatsos007 καλως ηρθες αλλα δεν νομιζω οτι θα παρεις καποια απαντηση αν δεν το γραψεις στα ελληνικα.Δεν μπορεις να γραφεις με greeklish εδω...
Εγω τουλαχιστον οχι μονο δεν μπορεσα να διαβασω τετοιο κατεβατο, αλλα ουτε καν θα κανω αλλη προσπαθεια.

πάντως ρίξε μια ματιά στο παρόν νήμα (όλα σε ένα - νοικοκυρεμένα) και πιστεύω ότι θα καταλήξεις κάπου.

μια παρατήρηση για σκληρό (εσωτερικού - εξωτερικού και μέσα σε mplayer). λόγω πλυμμηρών στην ταιβαν έχουν ανέβει οι τιμές τους στο θεό και έχουν συμπαρασύρει και τα mplayers που έχουν μέσα σκληρό στα ύψη. καλό θα είναι να βολευτείς με ένα υπάρχοντα σκληρό μέχρι να ισορροπήσουν λίγο οι τιμές αν και απότι καταλαβαίνω θα αργήσει λίγο αυτό.

Καλημέρα και απο μένα. Κάτοχος μιας 3d lg lw4500 σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός media player κυρίως για παρακολούθηση mkv sbs αφου ο ενσωματομενος media player software εννοείται δεν βλέπει τα συγκεκριμένα αρχεία απευθείας απο τη θυρα USB σε αντίθεση με οποιαδήποτε αλλη matroska και avi. Ενω και η συνδεση του net top της acer τρώει κόλληματα δεν δίνει ήχο και έχει προβλήματα lip sync και συγχρονισμού υπό τίτλων. Θα ηθελα κάποια προταση σε λογική τιμή ενω στα +++ η ύπαρξη δικτυακών δυνατοτήτων χωρίς να με ενδιαφέρει το sharing αλλα ακρόαση ραδιοφώνου εφαρμογές και YouTube . Θα εκτιμούσα πολυ κάθε προταση. Ευχαριστω

Αν είχες samsung 3dtv πιστεύω δεν θα χρειαζόσουν καν hd media player γιατί παίζει κανονικά όλες τις matroskes ακομα και τις 3d sbs κατευθείαν από τις usb θήρες που έχει πάνω η τηλεόραση.

Εγώ έχω μια απλή le40c653 ΟΧΙ 3DTV αλλά παίζει μια χαρά ακομα και τις 3d sbs ταινίες εννοείτε χωρίς να ενώνει τα δυο μέρει(Αριστερό & δεξιό) της ταινίας αφού δεν είναι 3dtv αλλά το αρχείο το παίζει κανονικά χωρίς κάποιο μήνυμα.

Καλησπέρα παιδιά,
Θα ήθελα τη βοήθειά σας και τις γνώσεις σας για αγορά mp, για να συνδεθεί με μία sony EX720.

Δεν έχω καθόλου ιδέα (μα καθόλου) από αυτά τα θέματα (pc, tv, mp, ενισχυτές, bd, κλπ).

Στο δια ταύτα λοιπόν. Ένα mp περίπου στα 150-180 ευρώ που να παίζει τα περισσότερα αρχεία εικόνας και ήχου όπως λένε όλοι, και αν γίνετε να μπορώ να εκμεταλλευθώ την 3d ικανότητα της τηλεόρασης (για να δούμε και καμία 3d ταινία).

Δεν ξέρω αν παίζει κανένα ρόλο, αλλά να αναφέρω πως θα αγορασθεί μαζί με τον mp ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και προς το παρών δεν υπάρχει ενισχυτής.

Και τώρα δύο ίσως χαζές ερωτήσεις αλλά πρέπει να τις κάνω.

1[SUP]η[/SUP]. Ο mp βγαίνοντας από το κουτί συνδέεται απλά στην τηλεόραση και παίζει ή χρειάζεται ρύθμιση ? Ή ακόμα χειρότερα θα χρειάζεται κάθε φορά ρύθμιση ανάλογα με τα διάφορα φορμά που θα έχει η ταινία? Γιατί αν χρειάζεται ρύθμιση μόνο στην αρχή, τότε κάτι γίνεται με λίγη βοήθεια και από εσάς. Αλλά εάν χρειάζεται κάθε φορά ρύθμιση ανάλογα με την ταινία τότε την έκατσα (γιατί είπαμε, δεν καταλαβαίνω γκρί απ’ αυτά).

2[SUP]η[/SUP]. Πρέπει να υπάρχει συμβατότητα μεταξύ του mp και της tv και τι εννοώ? Αν κάποια αρχεία εικόνας ή ήχου τα υποστηρίζει ο mp αλλά δεν τα υποστηρίζει η tv σημαίνει ότι ανάλογα δεν θα έχω εικόνα ή ήχο ή και τα δύο μαζί?

Συγνώμη που σας κούρασα με το μεγάλο post, και αν χρησιμοποίησα λάθος ορολογία συγχωρέστε με αλλά πιστεύω πως καταλάβατε τι εννοώ και κυρίως τι χρειάζομαι.

Υ.Γ. Κάθε ερώτηση-γνώμη-συμβουλή-παρατήρηση καλοδεχούμενη.

για 3d σου προτείνω τα himedia 900B και το xtreamer prodigy που έχουν chip το οποίο παίζει όλα τα είδη 3D.

οι απαντήσεις:

1) κάθε MP βγαίνοντας από το κουτί παίζει κανονικά αλλά συνήθως χρειάζεται ρύθμιση γιατί δεν είναι όλα τα μάτια ίδια, όλα τα αυτιά ίδια και όλοι ίδιας εθνικότητας.
Η ρύθμιση συνήθως γίνεται μία φορά και μετά δε χρειάζεται άλλη εκτός και αν εσύ θέλεις να αλλάξεις κάτι. π.χ θα ρυθμίσεις μία φορά ότι οι υπότιτλοι θα είναι ελληνικά και μετά δε χρειάζεται.
Επίσης ο MP έχει κάποιες προδιαγραφές. Μπορεί να λέει ότι παίζει MKV μόνο. Αν εσύ του βάλεις κάποιο ISO δε θα στο παίξει σίγουρα.

2) από θέμα εικόνας δε θα έχεις πρόβλημα. Η τηλεόραση υποστηρίζει ανάλυση 1920 x 1080p οπότε δεν υπάρχει MP που να δίνει κάτι διαφορετικό και νέο. Στον ήχο όμως, αν η σύνδεση είναι μεταξύ MP και τηλεόρασης μόνο όπου το MP δεν υποστηρίζει DTS downmix σε στέρεο και η τηλεόραση δεν υποστηρίζει την λήψη πολυκάναλου DTS όπου να το κάνει μόνη της σε stereo τότε θα έχεις πρόβλημα. π.χ έχεις ένα mkv που έχει μία ταινία με ήχο DTS 5.1. Αν το MP δε μπορεί να το κάνεις stereo αλλά το DTS 5.1 το περνάει όπως είναι και ούτε η τηλεόραση δε μπορεί να 5.1 να το κάνει stereo τότε δε θα έχεις ήχο από την τηλεόραση.

Καλημερα κ απο μενα.Αγορασα χθες το media player της Sony SMP-N100.
Οσο χαρηκα που το πηρα τοσο ξενερωσα μετα....
μπορει καποιος να με βοηθησει στα εξης θεματα?
1.Οι υποτιτλοι δεν αλλαζουν μεγεθος?
2.σε καποια mkv sbs που εχω παρολο που τους κανω μετατροπη με ενα προγραμμα το 3d subtitler
συνεχιζουν να φαινονται μισοι στην μια πλευρα της οθονης κ οι αλλοι μισοι στην αλλη πλευρα.
Οσο ειχα το media player της WD δεν ειχα προβλημα...
απλα ειχα το παλιο κ το μονο που εκανα ηταν σχεδον σε ολα τα mkv για να παιζουν στην tv να τα περναω πρωτα με το mkvfix.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Αφού ήσουν ευχαριστημένος με το wd tv που είχες για ποιο λόγο δεν αγόρασες το νεότερο που λογικά θα ήτανε μια σίγουρη λύση και πήγες σε κάποιο αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας media player?

Στο wd tv που είχες οι 3d movies σου έπαιζαν κανονικά στην 3dtv σου?

Επίσης ποιο ακριβώς wd tv είχες?

Ψαχνω ενα media player χαμηλου κοστους για απλη χρηση.Ο ηχος δεν με απασχολει αφου δεν εχω ενισχυτη απλα θελω να παιζει απροβληματιστα ολα τα αρχεια βιντεο και υποτιτλους srt.
Το crystal audio picohd μου φαινοταν ιδανικο αλλα δεν βλεπω να ειναι διαθεσιμο πλεον.Καποια αλλη προταση;

Αν θέλεις κάτι σχετικά φθηνό υπάρχει το Crystal Audio MediaMatchBox. :guitarist:

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Eχω το απλο WD TV HD Media Player χωρις ethernet.Ειδα κ το Philips HD Media player HMP5000 αυτο τι λεει?

Ποιο media player?

Καλησπέρα, και για άλλη μια φορά ευχαριστώ το forum για τις βοήθειες που μου έχει προσφέρει όλο αυτό τον καιρό.
Έχω το wd live (gen2) όπως το λέμε εν συντομία και έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του. Σκέφτομαι την αντικατάσταση του με κάποιο άλλο εξίσου καλό αλλά θέλω να έχει τα εξής:
dts-ma passthrough, δίκτυο για να μπορώ να μεταφέρω ταινίες στον δίσκο του (εξωτερικό ή εσωτερικό δε με νοιάζει) απο το pc όπως έκανα με το wd και να είναι σχετικά φτηνό, τιμή δλδ μέχρι 150 .
Δεν με νοιάζει να παίρνει δίσκο εσωτερικό (έχω εξωτερικό) αρκεί να μπορώ να τον βλέπω απο το δίκτυο και να στέλνω ταινίες απο το pc. Δεν εννοώ streaming αλλά να μπορώ να τον βλέπω σαν δικτυακό δίσκο και να κάνω paste εκεί την ταινία. Θεωρητικά το wd gen 3 εχει υποστήριξη δικτύου αλλά δεν έχει το dts-ma pass.
Είμαι ανάμεσα στα 1)xtreamer sidewinder , 2)himedia HD600Α αλλά δεν ξέρω αν σίγουρα υποστηρίζουν τα ίδια δικυτακά με το wd.
Οποιος έχει δοκιμάσει μπορεί να με βοηθήσει?
Ευχαριστώ

Απάντηση: Ποιο media player?

99% κάνουν και τα δύο αυτά που θες.

Είσαι όμως ικανοποιημένος από τις ταχύτητες μεταφοράς? Το λέω γιατί και εγώ με WDTVL πήγα αρχικά να περάσω ταινίες σε δίσκο πάνω του, και ήταν τραγικά αργή η μεταφορά (για τα δικά μου κριτήρια, και φυσικά για το 1000άρι δίκτυο που έχω)

Αν έχεις και εσύ 1000άρι δίκτυο και θες καλύτερες ταχύτητες μεταφοράς, περίμενε λιγο να δεις μήπως τo 900Α που λογικά δεν θα ξεφεύγει από τα χρήματα σου, τα πάει καλύτερα ( = γρηγορότερα), λόγο ισχυρότερου επεξεργαστή (ίσως να μην κάνει διαφορά, αλλά... ακόμα δεν έχει αναφέρει κάποιος κάτι)

Αλλιώς υπάρχει και άλλη λύση για πραγματικά γρήγορο γέμισμα του ενσωματωμένου δίσκου σε κάποια media players: Αν έχεις usb3 στο πισί σου, πολλά ΜΡ έχουν usb3 θύρα για να συνδέονται σαν εξωτερικοί δίσκοι απευθείας στο πισί.