Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Αφου εχει και εσενα armlogic stream-αρεις μεσω LAN-wifi υλικο απο το pc σου να μου πεις αν εχει θεμα στην κινουμενη εικονα? Δηλαδη σαν να φαινεται το κεφαλι να αφηνει πολυ λιγο ιχνος μετα την κινηση...

Αφου εχει και εσενα armlogic stream-αρεις μεσω LAN-wifi υλικο απο το pc σου να μου πεις αν εχει θεμα στην κινουμενη εικονα? Δηλαδη σαν να φαινεται το κεφαλι να αφηνει πολυ λιγο ιχνος μετα την κινηση...

Ok... :huh2:

Έχω την εντύπωση ότι το ίχνος που λες έχει να κάνει και με την τηλεόραση αλλά... Δεν νομίζω ότι θα κάνω αυτό με το streamάρισμα έτσι όπως το περιγράφεις. Κανένα ματσάκι από κανένα lemonsport ίσως αλλά εκεί η εικόνα θα είναι χάλια οπότε τι μιλάμε...

Σιγουρα δεν ειναι της tv γιατι με το wd στην ιδια τηλεοραση δεν το κανει...

Ποια η γνώμη σας για τον ASUS O!PLAY TV PRO? Αξίζει? Τον έχει δοκιμάσει κανείς?

Καλησπερα και απο μενα...ειμαι στην αναζητηση media player και θα ηθελα καποια βοηθεια απο τα μελη του φορουμ. Αυτα που χρειαζομαι ειναι τα εξης:
1) θελω οπωσδηποτε το mp να στελνει bitstream τον ηχο στον ενισχυτη (dts hd ma και true hd)
2) να μπορω να συνδεσω εναν εξωτερικο σκληρο πανω και να αναγνωριζει οτι ταινιες-σειρες εχω μεσα (με εξωφυλα περιληψη κτλ)
3) να μπορω να του βαλω ενα μtorrent ωστε να το χρησημοποιησω σαν κατεβαστηρι
4) να ειναι wireless(οχι με ethernet)
5) να παιζει ολα τα γνωστα αρχεια χωρις πολυ κοπο και ψαξιμο( αντε κανενα firmware update)
6) να μπορει να παιξει βαρια αρχεια 20-30gb με σχετικα μεγαλο bitrate
παιχνιδακια, browsing κτλ δεν με ενδιαφερουν...
Για budget ας πουμε οτι υπολογιζω γυρω στο 100ρικο...αν υπαρχει σοβαρος λογος να διαθεσω παραπανω περιμενω προτασεις.
Ευχαριστω πολυ ολους για τις οποιες απαντησεις

Καλησπερα και απο μενα...ειμαι στην αναζητηση media player και θα ηθελα καποια βοηθεια απο τα μελη του φορουμ. Αυτα που χρειαζομαι ειναι τα εξης:
1) θελω οπωσδηποτε το mp να στελνει bitstream τον ηχο στον ενισχυτη (dts hd ma και true hd)
2) να μπορω να συνδεσω εναν εξωτερικο σκληρο πανω και να αναγνωριζει οτι ταινιες-σειρες εχω μεσα (με εξωφυλα περιληψη κτλ)
3) να μπορω να του βαλω ενα μtorrent ωστε να το χρησημοποιησω σαν κατεβαστηρι
4) να ειναι wireless(οχι με ethernet)
5) να παιζει ολα τα γνωστα αρχεια χωρις πολυ κοπο και ψαξιμο( αντε κανενα firmware update)
6) να μπορει να παιξει βαρια αρχεια 20-30gb με σχετικα μεγαλο bitrate
παιχνιδακια, browsing κτλ δεν με ενδιαφερουν...
Για budget ας πουμε οτι υπολογιζω γυρω στο 100ρικο...αν υπαρχει σοβαρος λογος να διαθεσω παραπανω περιμενω προτασεις.
Ευχαριστω πολυ ολους για τις οποιες απαντησεις

*Επισης θελω να μπορω να βαλω και xbmc

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: αν ο "player" θέλετε να κάνει παπάδες πάρε ένα i3, i5 το λιγότερο HTPC.

Οτιδήποτε άλλο (ρασμπέρια, mede8erια, ποπκορνια κλπ) ΔΕΝ τα κάνουν όλα.
Το mede8er 600 που έχω ας πούμε είναι πολύ αξιόλογος player, κάνει πολλά αλλά δεν έχει XBMC. Έχει Transmission BT (Torrent Client) αλλά σου βγάζει την παναγία μέχρι να βάλεις τα torrent και να ξεκινήσει (αργή, πάναργη απόκριση κάποιες φορές).
Τα ραμπέρια σίγουρα θα είναι πιο αργά και από τον Βασίλη Τσιάρτα.
Τα ποπκόρνια κλπ δεν ξέρω αλλά σίγουρα την ευκολία του HTPC δεν την έχουν.

Και φυσικά Windows 7/8, όχι οπενλέκια και λοιποί συγγενείς.

Προσωπική άποψη πάντα.

και τα δυσκολα αρχεια μεσω wifi.
htpc only...
δεν εννοω να κανει streaming αρχεια ασυρματα...εννοω να τα παιζει απο usb η σκληρο...απλα για να γινω πιο κατανοητος ψαχνω κατι οσο το δυνατον περισσοτερο Plug and play...και γι αυτο ακριβως δεν θελω να μπλεξω με htpc...καλο το i3 το openelec κτλ αλλα δυστηχως θελουν πολυ ψαξιμο...

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: αν ο "player" θέλετε να κάνει παπάδες πάρε ένα i3, i5 το λιγότερο HTPC.

Οτιδήποτε άλλο (ρασμπέρια, mede8erια, ποπκορνια κλπ) ΔΕΝ τα κάνουν όλα.
Το mede8er 600 που έχω ας πούμε είναι πολύ αξιόλογος player, κάνει πολλά αλλά δεν έχει XBMC. Έχει Transmission BT (Torrent Client) αλλά σου βγάζει την παναγία μέχρι να βάλεις τα torrent και να ξεκινήσει (αργή, πάναργη απόκριση κάποιες φορές).
Τα ραμπέρια σίγουρα θα είναι πιο αργά και από τον Βασίλη Τσιάρτα.
Τα ποπκόρνια κλπ δεν ξέρω αλλά σίγουρα την ευκολία του HTPC δεν την έχουν.

Και φυσικά Windows 7/8, όχι οπενλέκια και λοιποί συγγενείς.

Προσωπική άποψη πάντα.

Το κριτήριο για ένα media player τελικά είναι το πώς παίζει τα αρχεία πολυμέσων ή το αν έχει γρήγορο μενού με movie sheets, torrent client, internet browser, παιχνίδια και windows 7/8; :p

Το κριτήριο για ένα media player τελικά είναι το πώς παίζει τα αρχεία πολυμέσων ή το αν έχει γρήγορο μενού με movie sheets, torrent client, internet browser, παιχνίδια και windows 7/8; :p

Όλα παίζουν ρόλο φίλε μου. Από τη στιγμή που δεν λες "θέλω έναν media player απλά να βάλω ένα avi/mkv και να παίζει" τότε αρχίζεις και μπαίνεις σε χωράφια πιο σύνθετα.

Το παλιό καλό egreat (m34a) που έχω στο δωμάτιο είναι της άποψης "δώσε μου εμένα έτοιμα mkv/avi/mp4 με υπότιτλους και εγώ στα παίζω νεράκι".
Αν θες κάτι τέτοιο, ναι παίρνεις ένα απλό media player και τελειώνεις. Ένα mede8er ας πούμε (ανάλογα το βαλάντιο του καθενός).
Αν αρχίσεις να λες θέλω και dts hd, torrents, youtube, browsing το ένα το άλλο, ναι τότε ξεφεύγεις.

Είναι μεγάλο θέμα για μένα και η ταχύτητα απόκρισης. Το menu του MED ας πούμε είναι νορμαλ απόκριση σε ταχύτητα (αν και ο media player της tv πάει ακόμη πιο σφαίρα) αλλά μου σπάει τα νεύρα όταν του βάζω torrents. Ο Τσιάρτας πιο γρήγορα θα ολοκληρώσει ανάγνωση βιβλίου από το να βάλω 4-5 torrents.

Για τα android δεν έχω άποψη, αλλά νομίζω είναι ακόμη του στυλ "όπου ακούς πολλά κεράσια". Υπόσχονται πολλά σε χαμηλές τιμές. Γίνεται;

Ακόμη και το XBMC ή Kodi μου φαίνεται αργό σε σχέση με το double click στο αρχείο και παίζει με MPC-HC ή MPC (αφού το έχεις σετάρει).

Τέλος πραγματικά όποιος συμφορουμίτης ρωτάει για media player ας παραλείπει τη φράση "να παίζε απροβλημάτιστια". Προφανώς δεν θα του προτείνει κανείς player που να κολλάει ή να έχει προβλήματα στην αναπαραγωγή.

Ειδικός δεν είμαι ούτε το παίζω σε αυτό το θέμα. Την εμπειρία μου καταθέτω.

Για τα android δεν έχω άποψη, αλλά νομίζω είναι ακόμη του στυλ "όπου ακούς πολλά κεράσια". Υπόσχονται πολλά σε χαμηλές τιμές. Γίνεται;

Βασικά ναι γίνεται. Έχω το med και ένα android που πήρα με 60 και πραγματικά το android με το xbmc με έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό... μπράβο ο κινέζος! Υποστηρίζει και 4Κ που δεν έχω ακόμα!

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Παιδιά Καλημέρα και χρόνια πολλά...Θα ήθελα την γνώμη σας για το WD media player με τα 85 http://www.digideli.gr/FullHD-WD-TV-34280#product_spec ενδιαφέρομαι να βλέπω ταινίες που έχω κατεβάσει στο pc μου ή και μουσική ακόμα,αυτό που με απασχολεί είναι αν θα παίζει όλες τις μορφές βίντεο με υπότιτλους χωρίς να κάθομαι να κάνω ενσωμάτωση,μέχρι τώρα έβλεπα τις ταινίες που κατέβαζα από ένα netbook hp που το κούμπωνα μέσω hdmi στην τηλεόραση και ήχο έπαιρνα από την έξοδο για ακουστικά και το έβαζα στο 5.1 home cinema που έχω....το πρόβλημα είναι ότι το netbook τελευταία έχει αρχίσει και κλατάρει και δεν μπορώ να παίξω τις ταινίες καλά ειδικά στα mp4 κολλάει το σύμπαν ήχος αλλού εικόνα αλλού....σπασίματα στην εικόνα και γενικά δεν μπορείς να παρακολουθήσεις,έκανα μια προσπάθεια να τα παίξω από ένα τάμπλετ που έχω με έξοδο hdmi αλλά......δεν υπάρχει αυτό το smoothness που θέλεις στην ταινία άσε που βαρέθηκα όλο αυτό το πανηγύρι με τα καλώδια....λοιπόν με το WD θα κάνω δουλειά τι λέτε?
Υ.Γ:σε αυτά τα λεφτα μπορώ να παίξω αυτή την περίοδο δεν παίζει παραπάνω budget....

Όλα παίζουν ρόλο φίλε μου. Από τη στιγμή που δεν λες "θέλω έναν media player απλά να βάλω ένα avi/mkv και να παίζει" τότε αρχίζεις και μπαίνεις σε χωράφια πιο σύνθετα.

Το παλιό καλό egreat (m34a) που έχω στο δωμάτιο είναι της άποψης "δώσε μου εμένα έτοιμα mkv/avi/mp4 με υπότιτλους και εγώ στα παίζω νεράκι".
Αν θες κάτι τέτοιο, ναι παίρνεις ένα απλό media player και τελειώνεις. Ένα mede8er ας πούμε (ανάλογα το βαλάντιο του καθενός).
Αν αρχίσεις να λες θέλω και dts hd, torrents, youtube, browsing το ένα το άλλο, ναι τότε ξεφεύγεις.

Είναι μεγάλο θέμα για μένα και η ταχύτητα απόκρισης. Το menu του MED ας πούμε είναι νορμαλ απόκριση σε ταχύτητα (αν και ο media player της tv πάει ακόμη πιο σφαίρα) αλλά μου σπάει τα νεύρα όταν του βάζω torrents. Ο Τσιάρτας πιο γρήγορα θα ολοκληρώσει ανάγνωση βιβλίου από το να βάλω 4-5 torrents.

Ακόμη και το XBMC ή Kodi μου φαίνεται αργό σε σχέση με το double click στο αρχείο και παίζει με MPC-HC ή MPC (αφού το έχεις σετάρει).

Τέλος πραγματικά όποιος συμφορουμίτης ρωτάει για media player ας παραλείπει τη φράση "να παίζε απροβλημάτιστια". Προφανώς δεν θα του προτείνει κανείς player που να κολλάει ή να έχει προβλήματα στην αναπαραγωγή.

Ειδικός δεν είμαι ούτε το παίζω σε αυτό το θέμα. Την εμπειρία μου καταθέτω.

Ωραία αφορμή το θέμα ...για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά :

1) Το media player το αγοράζουμε γι αυτό που λέει η ονομασία του. Αναπαράγει media files.
2) Ποτέ μα ποτέ δεν κατάλαβα την ανάγκη σας αλλά και την κριτική που κάνετε σε έναν player που δεν έχει torrent client.
3) Είναι κριτήριο επιλογής το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να αναπαράγει hd formats γιατί είναι μέρος της ταυτότητάς του.
4) Είναι κριτήριο η υψηλή υποστήριξη σε όλα τα video codecs και formats.
5) H απόκριση στις εντολές είναι θέμα συνεργασίας chipset και firmware.

Υ.Γ. Και το Kodi ακαριαίο είναι σε απόκριση εάν δεν έχεις 300 πηγές αποθήκευσης που ακούν στην εντολή "movies" και ο επεξεργαστής σου δεν σέρνεται.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Παιδιά Καλημέρα και χρόνια πολλά...Θα ήθελα την γνώμη σας για το WD media player με τα 85 http://www.digideli.gr/FullHD-WD-TV-34280#product_spec ενδιαφέρομαι να βλέπω ταινίες που έχω κατεβάσει στο pc μου ή και μουσική ακόμα,αυτό που με απασχολεί είναι αν θα παίζει όλες τις μορφές βίντεο με υπότιτλους χωρίς να κάθομαι να κάνω ενσωμάτωση,μέχρι τώρα έβλεπα τις ταινίες που κατέβαζα από ένα netbook hp που το κούμπωνα μέσω hdmi στην τηλεόραση και ήχο έπαιρνα από την έξοδο για ακουστικά και το έβαζα στο 5.1 home cinema που έχω....το πρόβλημα είναι ότι το netbook τελευταία έχει αρχίσει και κλατάρει και δεν μπορώ να παίξω τις ταινίες καλά ειδικά στα mp4 κολλάει το σύμπαν ήχος αλλού εικόνα αλλού....σπασίματα στην εικόνα και γενικά δεν μπορείς να παρακολουθήσεις,έκανα μια προσπάθεια να τα παίξω από ένα τάμπλετ που έχω με έξοδο hdmi αλλά......δεν υπάρχει αυτό το smoothness που θέλεις στην ταινία άσε που βαρέθηκα όλο αυτό το πανηγύρι με τα καλώδια....λοιπόν με το WD θα κάνω δουλειά τι λέτε?
Υ.Γ:σε αυτά τα λεφτα μπορώ να παίξω αυτή την περίοδο δεν παίζει παραπάνω budget....

Κι εγω ψαχνομουνα για media player κι απ' οσα ειχα ακουσει ειχα ψηθει (τι ψηθει.. καημο το ειχα) να παρω το MEDE8ER MED600X3D.
Τελικα επειδη δεν μου εβγαιναν τα κουκια.. πηρα αυτο που λες http://www.digideli.gr/FullHD-WD-TV-34280#product_spec και μπορω να πω πως, αν και καποια πραγματα θα τα ηθελα αλλιως, δεν το εχω μετανιωσει.

Εγώ πάντως που πήρα το wd,μεταχειρισμένο 50 , για το δωμάτιο είμαι υπερευχαριστημενος σε σχέση με τα χρήματα που έδωσα.Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και με εξαίρεση κάτι .flv τα παιζει όλα.

Μια θεωρητική ερώτηση, που ισχύει, υποθέτω, για οποιονδήποτε player:
αν για κάποιο λόγο δεν θέλουμε να συνδέσουμε το USB Stick απευθείας στη θύρα του player αλλά σε καλώδιο USB (συνδεδεμένο στη θύρα του player), έχει σημασία αν το καλώδιο θα είναι USB 2.0 ή USB 3.0;

Last edited:
Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Λογικα θα εχει μονο αν το media player εχει θυρα usb3 και του συνδεσεις εξωτερικο σκληρο δισκο usb3 με καλωδιο usb2 τοτε θα εχεις απλα την ταχυτητα του usb2 καλωδιου.