vaskag
Established Member
- 24 October 2010
- 233
Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)
Σαν κατοχος του wdtv live (gen3) μπορω να σου πω οτι θα σε καλυψει σε αυτα που ζητας. Προσωπικα το εχω δικτυακα και παιζει βιντεο απο NAS. Τα βιντεο που παιζω ειναι κυριως 720p/1080p Bluray rips, με DTS και bitrate απο 6 εως 8. Εκει που συναντησα προβλημα ειναι σε αρχεια βιντεο με bitrate 35-40 και ηχο dolby truehd. Ειμαι σχεδον σιγουρος ομως οτι φταιει το setup μου. Λογω διαταξης του σπιτιου, η δικτυακη συνδεση γινεται μεσω ενος απλου powerline. Λογικα αν το παιξω απευθειας απο την usb θυρα δεν θα εχει προβλημα.
Καλημέρα σας!
Το WD 1η γενιάς που είχα αγοράσει πριν απο κάμποσα χρόνια παρέδωσε πνεύμα και ψάχνω αντικαταστάτη. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις, γι'αυτό υπάρχει ένα HTPC στο σαλόνι. Αυτό που χρειάζομαι είναι ένα player για το δωμάτιο. Το WD τα έβγαλε τα λεφτά του (δεν είχα δώσει πολλά άλλωστε) αλλά είχε κάποιες "αδυναμίες" απ' τις οποίες θα ήθελα να απαλλαγώ. Σε γενικές γραμμές λοιπόν θέλω:
1. Να παίζει δικτυακά τα αρχεία που βρίσκονται στους δίσκους του Nas (Synology s212j). Για LAN μιλάμε, η ασύρματη σύνδεση δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αν και η αναπαραγωγή θα γίνεται δικτυακά, θα ήθελα να υπάρχει και η επιλογή για σύνδεση εξωτερικού δίσκου usb.
2. Ψηφιακή έξοδος ήχου. Έχω μπει στον πειρασμό να βάλω κάποια στιγμή στο δωμάτιο ένα μικρό ενισχυτή που έχω με ένα σετ μικρά ηχεία. Ίσως δεν το κάνω ποτέ, αν όμως το αποφασίσω θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να στείλω τον ήχο στον ενισχυτή με optical ή S/PDIF. (δεν έχει HDMI).
3. Εννοείται πως θέλω να παίζει απροβλημάτιστα όλα τα αρχεία (κυρίως MKV), να δείχνει σωστά ελληνικούς εξωτερικούς υπότιτλους, να παίζει ήχο DTS (το WD δεν μπορούσε). Αυτό το τελευταίο θα ήταν αδιάφορο στην περίπτωση που θα το είχα μόνιμα συνδεδεμένο με τον ενισχυτή, όπου θα έστελνε εκεί τον ήχο και ο ενισχυτής θα αναλάμβανε την αποκωδικοποίηση. Θέλω όμως να μπορεί να παίζει το DTS και αυτόνομα (με κάποιο σχετικό downmix σε στέρεο σήμα που θα στέλνει στην TV μέσω HDMI; Κάπως έτσι φαντάζομαι θα γίνεται η δουλειά στα σύγχρονα playe, σωστά
4. Μια σχετικά καλή κατασκευή που ούτε φωτιά θα πάρει αν παίξει 2-3 ταινίες συνεχόμενα ούτε θα καταλήξει στα σκουπίδια μετά απο λίγους μήνες.
Αυτά τα βασικά και ολίγα. Ούτε ίντερνετ, ούτε youtube, ούτε torrent client, ούτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλη γκατζετιά κυκλοφορεί. Θέλω κάτι απλό και εύχρηστο για να κάνω απροβλημάτιστα τη δουλειά μου. Θα ήθελα κάτι οικονομικό, αρκεί να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες που περιέγραψα. Αν και έχω χάσει επαφή με τις εξελίξεις στο χώρο τα τελευταίοι χρόνια, εκτιμώ πως αυτά που ζητάω θα θεωρούνται πλέον δεδομένα. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Σαν κατοχος του wdtv live (gen3) μπορω να σου πω οτι θα σε καλυψει σε αυτα που ζητας. Προσωπικα το εχω δικτυακα και παιζει βιντεο απο NAS. Τα βιντεο που παιζω ειναι κυριως 720p/1080p Bluray rips, με DTS και bitrate απο 6 εως 8. Εκει που συναντησα προβλημα ειναι σε αρχεια βιντεο με bitrate 35-40 και ηχο dolby truehd. Ειμαι σχεδον σιγουρος ομως οτι φταιει το setup μου. Λογω διαταξης του σπιτιου, η δικτυακη συνδεση γινεται μεσω ενος απλου powerline. Λογικα αν το παιξω απευθειας απο την usb θυρα δεν θα εχει προβλημα.