Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλημέρα σας!

Το WD 1η γενιάς που είχα αγοράσει πριν απο κάμποσα χρόνια παρέδωσε πνεύμα και ψάχνω αντικαταστάτη. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις, γι'αυτό υπάρχει ένα HTPC στο σαλόνι. Αυτό που χρειάζομαι είναι ένα player για το δωμάτιο. Το WD τα έβγαλε τα λεφτά του (δεν είχα δώσει πολλά άλλωστε) αλλά είχε κάποιες "αδυναμίες" απ' τις οποίες θα ήθελα να απαλλαγώ. Σε γενικές γραμμές λοιπόν θέλω:

1. Να παίζει δικτυακά τα αρχεία που βρίσκονται στους δίσκους του Nas (Synology s212j). Για LAN μιλάμε, η ασύρματη σύνδεση δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αν και η αναπαραγωγή θα γίνεται δικτυακά, θα ήθελα να υπάρχει και η επιλογή για σύνδεση εξωτερικού δίσκου usb.

2. Ψηφιακή έξοδος ήχου. Έχω μπει στον πειρασμό να βάλω κάποια στιγμή στο δωμάτιο ένα μικρό ενισχυτή που έχω με ένα σετ μικρά ηχεία. Ίσως δεν το κάνω ποτέ, αν όμως το αποφασίσω θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να στείλω τον ήχο στον ενισχυτή με optical ή S/PDIF. (δεν έχει HDMI).

3. Εννοείται πως θέλω να παίζει απροβλημάτιστα όλα τα αρχεία (κυρίως MKV), να δείχνει σωστά ελληνικούς εξωτερικούς υπότιτλους, να παίζει ήχο DTS (το WD δεν μπορούσε). Αυτό το τελευταίο θα ήταν αδιάφορο στην περίπτωση που θα το είχα μόνιμα συνδεδεμένο με τον ενισχυτή, όπου θα έστελνε εκεί τον ήχο και ο ενισχυτής θα αναλάμβανε την αποκωδικοποίηση. Θέλω όμως να μπορεί να παίζει το DTS και αυτόνομα (με κάποιο σχετικό downmix σε στέρεο σήμα που θα στέλνει στην TV μέσω HDMI; Κάπως έτσι φαντάζομαι θα γίνεται η δουλειά στα σύγχρονα playe, σωστά;)

4. Μια σχετικά καλή κατασκευή που ούτε φωτιά θα πάρει αν παίξει 2-3 ταινίες συνεχόμενα ούτε θα καταλήξει στα σκουπίδια μετά απο λίγους μήνες.

Αυτά τα βασικά και ολίγα. Ούτε ίντερνετ, ούτε youtube, ούτε torrent client, ούτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλη γκατζετιά κυκλοφορεί. Θέλω κάτι απλό και εύχρηστο για να κάνω απροβλημάτιστα τη δουλειά μου. Θα ήθελα κάτι οικονομικό, αρκεί να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες που περιέγραψα. Αν και έχω χάσει επαφή με τις εξελίξεις στο χώρο τα τελευταίοι χρόνια, εκτιμώ πως αυτά που ζητάω θα θεωρούνται πλέον δεδομένα. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σαν κατοχος του wdtv live (gen3) μπορω να σου πω οτι θα σε καλυψει σε αυτα που ζητας. Προσωπικα το εχω δικτυακα και παιζει βιντεο απο NAS. Τα βιντεο που παιζω ειναι κυριως 720p/1080p Bluray rips, με DTS και bitrate απο 6 εως 8. Εκει που συναντησα προβλημα ειναι σε αρχεια βιντεο με bitrate 35-40 και ηχο dolby truehd. Ειμαι σχεδον σιγουρος ομως οτι φταιει το setup μου. Λογω διαταξης του σπιτιου, η δικτυακη συνδεση γινεται μεσω ενος απλου powerline. Λογικα αν το παιξω απευθειας απο την usb θυρα δεν θα εχει προβλημα.

Σαν κατοχος του wdtv live (gen3) μπορω να σου πω οτι θα σε καλυψει σε αυτα που ζητας. Προσωπικα το εχω δικτυακα και παιζει βιντεο απο NAS. Τα βιντεο που παιζω ειναι κυριως 720p/1080p Bluray rips, με DTS και bitrate απο 6 εως 8. Εκει που συναντησα προβλημα ειναι σε αρχεια βιντεο με bitrate 35-40 και ηχο dolby truehd. Ειμαι σχεδον σιγουρος ομως οτι φταιει το setup μου. Λογω διαταξης του σπιτιου, η δικτυακη συνδεση γινεται μεσω ενος απλου powerline. Λογικα αν το παιξω απευθειας απο την usb θυρα δεν θα εχει προβλημα.
Τον live δεν το βρίσκω. Αυτο που βρίσκω λέγεται απλά wd tv. Δεν αναφέρει δηλαδή το live ούτε αν ειναι 3gen.
http://www.skroutz.gr/s/5089566/Western-Digital-TV.html
Αν δεν κάνω λάθος ειναι αυτο που εχει και στην επίσημη ιστοσελίδα. Τι διάφορες εχει με το live;

Οκ φιλε, ευχαριστώ. Εχει τις εισόδους-εξόδους που θέλω, παίζει τα πάντα, εχει δίκτυο... Καλά και η τιμή του. Κομπλέ μου φαίνεται. Το ψήνω... Μη ελληνικούς υπότιτλους πως τα παει; Το 1gen που είχα τους έπαιζε αλλα είχε κάποια θέματα. (Πχ με τι "Α")

Δεν εχω συναντησει μεχρι στιγμης καποιο θεμα με ελληνικους υποτιτλους.

Καλημέρα σε όλους.

Εξετάζω το ενδεχόμενο αγοράς ενός media player και σκέφτηκα να απευθυνθώ εδώ! Προαπαιτούμενο το media player να υποστηρίζει BD 3D ISO files. Είναι τα Mede8er μονόδρομος ή υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές;

Και μια απορία ακόμα (δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος εδώ, αν δεν είναι διορθώστε με!): ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να στείλουμε τον ήχο από το media player σε ένα ηχοσύστημα; Μέσω οπτικού καλωδίου κατευθείαν στο ηχοσύστημα από το media player; Μέσω οπτικού καλωδίου από την τηλεόραση θεωρώντας ότι ο ήχος πάει πακέτο εκεί με την εικόνα μέσω HDMI; Κάτι άλλο ίσως που μου διαφεύγει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

εκτός το medεe8er υπάρχει και popcornhour και το dune.

ο καλύτερος τρόπος είναι με HDMI στο AVR ώστε να περνάει και HD audio γιατί με οπτική HD audio δεν.
τώρα αν το σύστημα δεν υποστηρίζει HDMI τότε πιστεύω ότι καλύτερα με HDMI στην τηλεόραση και οπτική στο σύστημα

Δυστυχως ή ευτυχως δυο μεγαλο μειον που εχουν σχεδον ολα τα media players εκτος ισως των windows based media players ειναι το οτι:

01. Δεν υποστηριζουν την αναπαραγωγη των bd-iso & 3d bd-iso με πληρες μενου λες και εχεις βαλει το δισκακι bluray σε καποιo bluray player deck
02. Δεν υποστηριζουν τα νεοτερα codecs π.χ. h265 και δεν εχουν τα τοσα προγραμματα τα οποια να μπορεις να αναπαραγεις τα παντα απλα εγκαθιστωντας αυτα τα προγραμματα στο π.χ. android media player οπως στα windows based media players.

Μια ερώτηση. Υπάρχει κάποιο player που να δέχεται και δίσκο blu ray 3d, να υποστηρίζει αρχεία από usb: 3d side by side, ttb κλπ, και να έχει 3d υπότιτλους μέχρι 150 ευρώ?

Μια ερώτηση. Υπάρχει κάποιο player που να δέχεται και δίσκο blu ray 3d, να υποστηρίζει αρχεία από usb: 3d side by side, ttb κλπ, και να έχει 3d υπότιτλους μέχρι 150 ευρώ?

Κανένα, ανεξαρτήτου κόστους...
Μόνο το oppo 103 με hacked fw.

Καλησπέρα και πάλι.
Παρέλαβα σήμερα το WD TV. Ενώ παίζει κανονικά τα αρχεία απο τον δίσκο, όταν τρέχω ένα βίντεο απο το Nas (Synology DS212j) δεν παίζει τους υπότιτλους (εξωτερικό srt)
Καμιά ιδέα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικά τους παίζει αν συνδεθώ στο Nas με "Network Share". Απο "Media Server" δεν τους καταλαβαίνει.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείς upnp/dlna (ο media server τρόπος που λες) σε μια συσκευή που υποστηρίζει... οτιδήποτε άλλο εκτός από upnp/dlna (smb πχ, το network share).

Υπάρχει κάποιος που να εχει το fantec s3600 με 1,3hdmi 3d? Θέλω να το δοκιμάσω στον προβολέα μου optoma hd67 3d με hdmi 1,3 για να δω 3d τενειες και 3d υπότιτλους στον προβολέα, απο το pc παίζω 3d nvidia vision & dlp αλλά δεν παίζει 3d subtitles. Αν υπάρχει κανεις να το δοκιμάσουμε αν γίνετε.

Για 3d υπότιτλους πρέπει να κάνεις μετατροπή. Υπάρχει κάποιος οδηγός πως γίνεται
Βρες το νήμα 3d υπότιτλοι για όλα τα mp

Πριν φτασω σε αυτην την επιλογη τα εχω δοκιμασει ολα , και με το 3d subtitler, βλεπω 3d οχι ομως τους υποτιτλους 3d τα προγραματα δεν υποστιριζουν idx/ sub , sup

Επι την ευκαιρια οσοι ξερουν εχουν να προτεινουν καποια μηχανηματα που να εχουν τον Intel Celeron 2957U και να ειναι οσο το δυνατον φτηνοτερα?

Ειχα ξαναγραψει αλλα σε αλλο θεμα παλιοτερα. Θελω να παρω για τους γονεις ενα media player, το οποιο να παιζει τα παντα κτλ κτλ απλα με ενα εξτρα: Να μπορω να παιξω kodi και popcorntime... και να μην ειναι πολυ δυσκολα σε χρηση (αρα μαλλον ακυρα τα στυλ pipo x7, nuc κτλ γιατι εχουν windows και δεν θα ειναι τα πιο ευκολα σε χειρισμο εστω και με airmouse)Τιμη μεχρι 100 ευρω (αν ειναι android μαλλον παμε μεχρι 80 γιατι θα χρειαστει και airmouse+keyb). Στην αρχη ειχα ψιλοκαταληξει στο MiniX x6 (την οποια γενικα εχω σε εκτιμηση) αλλα εχει 1gb Ram και δεν ξερω κατα ποσο θα ανταποκρινεται καλα σε 1080 ας πουμε. Κατι αλλα που βρηκα ειναι tronsmart + measy πανω κατω στα ιδια λεφτα αλλα με ανωτερο cpu + περισσοτερη μνημη. Τι λετε?

Ειχα ξαναγραψει αλλα σε αλλο θεμα παλιοτερα. Θελω να παρω για τους γονεις ενα media player, το οποιο να παιζει τα παντα κτλ κτλ απλα με ενα εξτρα: Να μπορω να παιξω kodi και popcorntime... και να μην ειναι πολυ δυσκολα σε χρηση (αρα μαλλον ακυρα τα στυλ pipo x7, nuc κτλ γιατι εχουν windows και δεν θα ειναι τα πιο ευκολα σε χειρισμο εστω και με airmouse)Τιμη μεχρι 100 ευρω (αν ειναι android μαλλον παμε μεχρι 80 γιατι θα χρειαστει και airmouse+keyb). Στην αρχη ειχα ψιλοκαταληξει στο MiniX x6 (την οποια γενικα εχω σε εκτιμηση) αλλα εχει 1gb Ram και δεν ξερω κατα ποσο θα ανταποκρινεται καλα σε 1080 ας πουμε. Κατι αλλα που βρηκα ειναι tronsmart + measy πανω κατω στα ιδια λεφτα αλλα με ανωτερο cpu + περισσοτερη μνημη. Τι λετε?

http://avclub.gr/forum/showthread.php/122015-Pipo-X7

Δεν ξερω λιγο δυσκολο να χειριστει καποιος windows αν δεν ειναι μαθημενος. Εγω με το nuc καποιες φορες μου σπαει τα νευρα (οταν θελω να παιξω popcorn η MPC-HC). To εγραψα αλλωστε και στο παραπανω ποστ...

Δεν ξερω λιγο δυσκολο να χειριστει καποιος windows αν δεν ειναι μαθημενος. Εγω με το nuc καποιες φορες μου σπαει τα νευρα (οταν θελω να παιξω popcorn η MPC-HC). To εγραψα αλλωστε και στο παραπανω ποστ...

θεωρείς ποιο εύκολο το android για αυτήν την δουλειά?κάτι άλλο που να τρέχει kodi δεν ξέρω εκτός απο το rasberry pi,pi2