Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Απάντηση: Re: himedia hd900 vs xtreamer prodigy

λοιπον μαγκες εχω λιωσει στο διαβασμα......ειμαι κατοχος πανασονικ ut3042 μ'ενδιαφερει να βλεπω ταινιες απο avi αρχεια μεχρι και 1080 mkv απο 4 gb ως 40 χωρις κολληματα...επισης οπωσδηποτε dts ηχο.καθως και ολες τις καινουριες κωδικοποιησεις αρχειων εικονας χωρις να χρησημοποιω εργαλεια οπως mkvtoolnix ,επισης να μπορω να συνδεθω δυκτιακα....λοιπον netgear.....v8.....wdlive 3gen.....boxee box....dune 101....mete8er 400*2.....himedia.....xtreamer sidewinder.....???? ποιο απο ολα???να πω την αληθεια εχω συμπαθησει αρκετα το netgear αν και λιγο παλιο αλλα αν κανει αυτα που θελω δε με νοιαζει....και εφοσον ειναι δυνατο ακομα και στο αμεσο μελλον οσο αφορα τις κωδικοποιησεις..διαθετω 100-150 euros ...και αν σε αυτα υπαρξει καποια προταση για media player που θα μπορω να χρησημοποιησω και για 3d ταινιες...αποδεχτη......πρωτα απο ολα ομως τα παραπανω που παρεθεσα......ευχαριστω και συγχαρητηρια για τη δουλεια στο φορουμ.........α ξεχασα να αναφερω οτι εμαι κατοχος ενος wdtv hd πρωτης γενιας νομιζω...αλλα δε τραβαει πλεον το μηχανημα στα 1080 τα φτυνει με το τελευταιο firmware πανω........και παλι ευχαριστω

Οτιδήποτε εκτός από sidewinder 2, πεθαμένο μηχάνημα...

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

να παω λετε σε netgear...παιζει dts? και 1080 mkv εως 35-40gb χωρις κολληματα? εχω θεμα με τις αναλυσεις εχω μπερδευτει hd...full hd...true hd....full blue ray blue ray...οι ταινιες που προτιμω να κατεβαζω ειναι συνηθως στα 1080 απο blue ray rip η στα 720p και θελω εναν player χωρις κολληματα με ισχυρο επεξεργαστη στα λεφτα που ανεφερα...λοιπον προσφερεται το netgear αν και λιγο παλιο?

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλησπέρα. Έχει κανείς να προτείνει ένα φτηνό media player, με βασικές δυνατότητες: avi (divx/xvid) με srt υποστήριξη (έστω και σε unicode) και mkv HD (720+1080) πάλι με srt; Το ενσωματωμένο usb στην TV μου έχει σπάσει τα νεύρα, καθώς δεν δείχνει σωστά τις αναλογίες της εικόνας (κλασικό πρόβλημα philips με usb από όσα βρήκα ψάχνοντας).
Έχω βρει το Iomega ScreenPlay TV Link, Director Edition
http://www.skroutz.gr/s/278730/Iomega-ScreenPlay-TV-Link-Director-Edition.html
γύρω στα 40 και από τα χαρακτηριστικά του φαίνεται να με καλύπτει...

Έχει κανείς άποψη γι' αυτό ή να προτείνει κάτι ανάλογο;
Ευχαριστώ!

Το αγόρασα πριν 2 εβδομάδες. Είναι ένα πολύ βασικό media player περιορισμένων δυνατοτήτων. Δεν αναγνωρίζει ήχο dts, δεν παίζει mpeg4, δε βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους δικτυακά και παρέχει ελάχιστες ρυθμίσεις. Έχει πάντως όλες τις απαραίτητες εισόδους-εξόδους και προσωπικά με καλύπτει στο να βλέπω δικτυακά avi και mkv (δε δοκίμασα κάτι μεγαλύτερο από 5-6 gb). Απλά φροντίζω να σώζω τους υπότιτλους σε UTF-8 και να τους ενσωματώνω στην ταινία. Από usb βλέπει και εξωτερικούς.

Το αγόρασα πριν 2 εβδομάδες. Είναι ένα πολύ βασικό media player περιορισμένων δυνατοτήτων. Δεν αναγνωρίζει ήχο dts, δεν παίζει mpeg4, δε βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους δικτυακά και παρέχει ελάχιστες ρυθμίσεις. Έχει πάντως όλες τις απαραίτητες εισόδους-εξόδους και προσωπικά με καλύπτει στο να βλέπω δικτυακά avi και mkv (δε δοκίμασα κάτι μεγαλύτερο από 5-6 gb). Απλά φροντίζω να σώζω τους υπότιτλους σε UTF-8 και να τους ενσωματώνω στην ταινία. Από usb βλέπει και εξωτερικούς.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το δικτυακό κομμάτι δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Για τον ήχο πάλι, με το PopCorn mkv audio conv μετατρέπεται εύκολα.

Θέλω απλά να αντιγράφω μια ταινία και τους πιθανούς υπότιτλους σε έναν εξωτερικό σκληρό και να τα βλέπω. Άρα θέλω σίγουρα υποστήριξη NTFS και να βλέπει avi (SD divx/xvid) και HD mkv (720/1080). Επίσης να βλέπει κανονικά srt έστω σε UTF8 (αν ρυθμίζεται και η θέση και το μέγεθός τους ακόμα καλύτερα). Μάλλον βασικές απαιτήσεις έχω, και γι' αυτό θέλω κάτι φθηνό...

Όταν λες δεν παίζει mpeg4 τι εννοείς; Γιατί εδώ που λέει τα υποστηριζόμενα formats, έχει mpeg4.

Και κάτι ακόμα: αν οι υπότιτλοι είναι ενσωματωμένοι στο mkv τους παίζει από USB; Ή πρέπει να είναι ξεχωριστό αρχείο; Εσύ όταν λες ότι τους ενσωματώνεις στην ταινία, υποθέτω ότι μιλάς για εκ νέου κωδικοποίηση με τους υπότιτλους πάνω στην εικόνα του βίντεο.

Συγνώμη αν σε κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις...

Last edited:

για ποιο μηχανακι μιλας?

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

για ποιο μηχανακι μιλας?

Αν η ερώτηση είναι για μένα, το Iomega ScreenPlay TV Link Director. Το βρήκα σε multirama και public με 40 , και μου φαίνεται καλή περίπτωση για κάτι απλό που θέλω εγώ. Για να μην τρέχω από ebay ;)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το δικτυακό κομμάτι δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Για τον ήχο πάλι, με το PopCorn mkv audio conv μετατρέπεται εύκολα.

Θέλω απλά να αντιγράφω μια ταινία και τους πιθανούς υπότιτλους σε έναν εξωτερικό σκληρό και να τα βλέπω. Άρα θέλω σίγουρα υποστήριξη NTFS και να βλέπει avi (SD divx/xvid) και HD mkv (720/1080). Επίσης να βλέπει κανονικά srt έστω σε UTF8 (αν ρυθμίζεται και η θέση και το μέγεθός τους ακόμα καλύτερα). Μάλλον βασικές απαιτήσεις έχω, και γι' αυτό θέλω κάτι φθηνό...

Όταν λες δεν παίζει mpeg4 τι εννοείς; Γιατί εδώ που λέει τα υποστηριζόμενα formats, έχει mpeg4.

Και κάτι ακόμα: αν οι υπότιτλοι είναι ενσωματωμένοι στο mkv τους παίζει από USB; Ή πρέπει να είναι ξεχωριστό αρχείο; Εσύ όταν λες ότι τους ενσωματώνεις στην ταινία, υποθέτω ότι μιλάς για εκ νέου κωδικοποίηση με τους υπότιτλους πάνω στην εικόνα του βίντεο.

Συγνώμη αν σε κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις...

-Όντως παίζει mpeg4, ίσως το πρώτο που έπαιξα να ήταν προβληματικό

-Το manual λέει ότι αναγνωρίζει ntfs και fat32, απλά δεν έχω εξωτερικό σκληρό για να το δοκιμάσω

-Παίζει avi και mkv hd. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι 720 η 1080 (γενικά δεν έχω "βαριά" αρχεία, δε βλέπω πολύ hollywood)

-Υπότιτλους βλέπει όπως και να'χει από usb, εγώ τους ενσωματώνω με το mkvmerge γιατί το χρησιμοποιώ αποκλειστικά δικτυακά. Ειδικές ρυθμίσεις για υπότιτλους δεν έχει, δεν αντιμετώπισα πάντως πρόβλημα ούτε με το μέγεθος ούτε με τη θέση (σε 42'' και 95'')

ελπίζω να σε βοήθησα

α σορρυ εγω ρωτησα πιο πανω για το netgear

-Όντως παίζει mpeg4, ίσως το πρώτο που έπαιξα να ήταν προβληματικό

-Το manual λέει ότι αναγνωρίζει ntfs και fat32, απλά δεν έχω εξωτερικό σκληρό για να το δοκιμάσω

-Παίζει avi και mkv hd. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι 720 η 1080 (γενικά δεν έχω "βαριά" αρχεία, δε βλέπω πολύ hollywood)

-Υπότιτλους βλέπει όπως και να'χει από usb, εγώ τους ενσωματώνω με το mkvmerge γιατί το χρησιμοποιώ αποκλειστικά δικτυακά. Ειδικές ρυθμίσεις για υπότιτλους δεν έχει, δεν αντιμετώπισα πάντως πρόβλημα ούτε με το μέγεθος ούτε με τη θέση (σε 42'' και 95'')

ελπίζω να σε βοήθησα

Άρα το μόνο μειονέκτημα για αυτά που θέλω είναι η υποστήριξη DTS. Αλλά μικρό το κακό, διορθώνεται εύκολα.
Σίγουρα βοήθησες, ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα, για πρώτη φορά κι εγώ στο Forum σας.
Κατ αρχήν, χρειάζομαι έτσι κι αλλιώς ένα εξωτερικό σκληρό και (… μιας και τα 2 DVD players που είχα παρέδωσαν πνεύμα σχεδόν ταυτόχρονα) σκέπτομαι να αγοράσω ένα media player με σκληρό, όπου να μεταφέρω ταινίες απ το PC και μετά να τις παίζω σε μια απ τις τηλεοράσεις.

Άρα το Dmix είναι σημαντικό.

Οι ακριβότερες επιλογές με networking δυνατότητες δεν βλέπω να με εξυπηρετούν, αφού σπίτι δεν υπάρχει ιντερνέτ και το κατέβασμα το κάνω απ τον υπολογιστή του γραφείου.

Τι θα προτείνατε σε hdd media player σε τιμή 100 με 150 euro;!

Ευχαριστώ

Άρα το μόνο μειονέκτημα για αυτά που θέλω είναι η υποστήριξη DTS. Αλλά μικρό το κακό, διορθώνεται εύκολα.
Σίγουρα βοήθησες, ευχαριστώ πολύ!

Τίποτα, θα κατεβάσω για δοκιμή καμιά ξεγυρισμένη ματρόσκα στα 1080 να δω αν την παίξει σωστά :-)

Τίποτα, θα κατεβάσω για δοκιμή καμιά ξεγυρισμένη ματρόσκα στα 1080 να δω αν την παίξει σωστά :-)

Αν δεν σου είναι κόπος ;)
Μην κάνει κολλήματα κλπ...
:grinning-smiley-043

τι σημαινει ματροσκα???μπορω να κανω το wd tv hd να μου παιζει 1080 mkv και dts ηχο....δοκιμασα με mkvtoolnix αλλα τιποτα εκτος αν δεν εκανα κατι καλα....εκανα add τα αρχεια και μετα start muxing.....αλλα δεν.......αν υπαρχει λοιπον τροπος θα'θελα τη βοηθεια σας αλλιως κατεληξα σε Α-300....NETGEAR NTV 550......V8 με πιο κοντα το netgear λογω χρηματων.....''τα φωτα σας''

Καλημερα, θελω μια βοηθεια. Ποια ειναι τα media players που μπορουν να κανουν search subtitles στο internet ή μέσα απο το δικτυο χωρις να απαιτειται το ιδιο ονομα με το video αρχειο; Με ενδιαφερουν οι οικονομικοτερες λυσεις. Ευχαριστω

Καλησπερα παιδια.Θελω να παρω εναν media player να βλεπω ταινιουλες απο usb κλπ.Τι λετε γι αυτο : http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Media-Players/Turbo-X-Media-Player-Oscar-3-5-Sata-HDMI-USB2-0-Host-BT3548HL-R.htm αξιζει απο stock house ? Βλεπω οτι εχει και ενα fanακι πισω...θα κανει θορυβο ? Ευχαριστω πολυ !

Καλησπερα παιδια.Θελω να παρω εναν media player να βλεπω ταινιουλες απο usb κλπ.Τι λετε γι αυτο : http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...scar-3-5-Sata-HDMI-USB2-0-Host-BT3548HL-R.htm αξιζει απο stock house ? Βλεπω οτι εχει και ενα fanακι πισω...θα κανει θορυβο ? Ευχαριστω πολυ !

Τόσα και τόσα εδώ μέσα......WDTV Live gen3 , Netgear NTV550 , HiMedia 600 kai 900 , PopBox V8 , Mede8ter 500x2 .......ας είναι οι πρώτες επιλογές σου ....κι αν δεν σε ικανοποιήσουν τότε το συζητάμε...:D.....

Ναι τελικα υπαρχουν πολλα χαχα :Ρ Δεν εχω ψαχτει πολυ...Για πες μου να παρω το WDTV Live gen3 ή το LG DP1W και για ποιον λογο ειναι καλυτερο το ενα απ'το αλλο ? Ευχαριστω !

Σε συνέχεια του #610

Τι διαφορές στην απόδοση έχουν τα Realtek 1073+ και 1055?
Ρωτάω, γιατί βρήκα τα δυο παρακάτω παραδείγματα

http://www.emtec-international.com/el-eu/node/2996
με 1073+ και 1TB HDD

http://www.acryan.com/product/playonhdessential/specifications/
με 1055 ( διορθώστε παρακαλώ αν κάνω λάθος) και 500αρι HDD μόνο όμως

σχεδόν στην ίδια τιμή (περίπου 110euro) και τα δυο.

… και σκέπτομαι, να πάω για το πιο καινούργιο κι ας έχει μόνο το μισό σκληρό (και ανεμιστηρακι που δεν ξέρω πόσο θόρυβο μπορεί να κάνει…) η καλύτερα για το διπλάσιο HDD αν η απόδοση του emtec δεν υστερεί κατά πολύ το AC Ryan;

Από Firmware updates πως είναι οι 2 εταιρίες;

Σημειώνω ξανά ότι Dmix και passthrough HD Audio ικανότητες είναι σημαντικές μιας και θα είναι συνδεδεμένο μερικές φορές σε home theater και πολλές φορές απευθείας σε άλλες TV.

Ευχαριστώ

Το μηχάνημα που αναφέρεις το αγόρασα για να το κάνω δώρο τα Χριστούγεννα πακέτο μ' έναν σκληρό που φρόντισα να φορτώσω με ταινίες. Ήθελα να κάνω πρώτα τυχόν ρυθμίσεις που χρειαζόταν γιατί το δώρο θα γινόταν προς ηλικιωμένο άτομο που δεν θα μπορούσε να τις κάνει. Δυστυχώς απογοητεύτηκα. Κάποιες από τις ταινίες που του φόρτωσα δεν μπορούσε να τις παίξει, ρώτησα φίλο σχετικά που είναι αρκετά ενημερωμένος και μου έφερε στο φλασάκι του 6 διαφορετικά αρχεία για να δοκιμάσουμε. Το αποτέλεσμα ήταν ότι έπαιζε τα μισά. Με τα πιο απαιτητικά δεν τα κατάφερνε. Κρίσιμο επίσης ήταν για μένα ότι δεν μπορούσε να διατηρήσει τις ρυθμίσεις για τους υπότιτλους. Κάθε φορά έπρεπε να επιλέγω "Ελληνικά" και αν θυμάμαι καλά και μέγεθος. Αυτό ήταν πολύ αποτρεπτικός παράγοντας για την χρήση από ηλικιωμένο άτομο που προανέφερα. Το πακετάρισα και το πήγα πίσω με την δικαιολογία ότι δεν έπαιζε τα αρχεία που υπόσχονταν. Το πήραν πίσω κι έδωσα τελικά άλλα τόσα για να το αντικαταστήσω με ένα μηχανάκι της PHILIPS HMP5000. Αυτό μάλιστα. Δεν είμαι ειδικός, ούτε το σύγκρινα με άλλα μηχανήματα στα λεφτά του, όμως καμία σχέση με το Ιomega. Κανένας προβληματισμός με τα αρχεία που έπαιζε, ούτε με τους υπότιτλους. Το μόνο που μετάνιωσα είναι που γύρνωντας πίσω το Iomega έβαλα στο πακέτο του το καλώδιο hdmi που περιείχε, πράγμα στο οποίο ο πωλητής δεν έδωσε καμία σημασία :))

Το μηχάνημα που αναφέρεις το αγόρασα για να το κάνω δώρο τα Χριστούγεννα πακέτο μ' έναν σκληρό που φρόντισα να φορτώσω με ταινίες. Ήθελα να κάνω πρώτα τυχόν ρυθμίσεις που χρειαζόταν γιατί το δώρο θα γινόταν προς ηλικιωμένο άτομο που δεν θα μπορούσε να τις κάνει. Δυστυχώς απογοητεύτηκα. Κάποιες από τις ταινίες που του φόρτωσα δεν μπορούσε να τις παίξει, ρώτησα φίλο σχετικά που είναι αρκετά ενημερωμένος και μου έφερε στο φλασάκι του 6 διαφορετικά αρχεία για να δοκιμάσουμε. Το αποτέλεσμα ήταν ότι έπαιζε τα μισά. Με τα πιο απαιτητικά δεν τα κατάφερνε. Κρίσιμο επίσης ήταν για μένα ότι δεν μπορούσε να διατηρήσει τις ρυθμίσεις για τους υπότιτλους. Κάθε φορά έπρεπε να επιλέγω "Ελληνικά" και αν θυμάμαι καλά και μέγεθος. Αυτό ήταν πολύ αποτρεπτικός παράγοντας για την χρήση από ηλικιωμένο άτομο που προανέφερα. Το πακετάρισα και το πήγα πίσω με την δικαιολογία ότι δεν έπαιζε τα αρχεία που υπόσχονταν. Το πήραν πίσω κι έδωσα τελικά άλλα τόσα για να το αντικαταστήσω με ένα μηχανάκι της PHILIPS HMP5000. Αυτό μάλιστα. Δεν είμαι ειδικός, ούτε το σύγκρινα με άλλα μηχανήματα στα λεφτά του, όμως καμία σχέση με το Ιomega. Κανένας προβληματισμός με τα αρχεία που έπαιζε, ούτε με τους υπότιτλους. Το μόνο που μετάνιωσα είναι που γύρνωντας πίσω το Iomega έβαλα στο πακέτο του το καλώδιο hdmi που περιείχε, πράγμα στο οποίο ο πωλητής δεν έδωσε καμία σημασία :))

Η παραπανω απάντηση απευθυνόταν στον φίλο yyyy για το φθηνό μηχανάκι της ΙOmega