Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Καλησπέρα και από εδώ!

Κάνοντας μία αναφορά στο σχετικό thread του xiaomi θέλοντας να αγοράσω ένα tv box, μάλλον απογοητεύτηκα από το feedback που πήρα από φίλο που είχε την ευγενή καλοσύνη να μου απαντήσει.

Παραθέτω το κείμενο και εδώ, ελπίζοντας σε εναλλακτικές σας προτάσεις ή αν διαφωνείτε με τη γνώμη του φίλου τη γνώμη σας για το μηχανάκι αυτό της xiaomi.

Μετά από πολύυυ πολύ καιρό ξαναγράφω κι εγώ...
Σκέφτομαι να αγοράσω το συγκεκριμένο tv box για ηλικιωμένους που ο ένας εκ των δύο έχει μία μικρή εξοικείωση με ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, laptop κλπ.)
Επειδή όμως δεν είναι και σε θέση να κάνουν παπάδες, και επειδή έως τώρα το μόνο που βλέπουν από ταινίες πλην της ελεύθερης τηλεόρασης και κανενός dvd ενίοτε (δηλαδή τίποτα!), σκεφτόμουν να τους πάρω ελέω black Friday το συγκεκριμένο, βάζοντάς του πάνω kodi και να συνδέσω και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (500gb-1tb) που θα του φορτώνω ταινίες όχι υψηλών απαιτήσεων.
Δεν σκοπεύουν να παίξουν με Netflix (προς το παρών τουλάχιστον), οπότε θα ήθελα να μου πείτε παρακαλώ θερμά τη γνώμη σας:
1) Θα με καλύψει σε αυτά που ζητάω μία τέτοια αγορά;
2) Παίζει εξωτερικός σκληρός μέσω USB ή μόνο στικάκι;
3) Αν ναι για τον σκληρό, θα χρειάζεται και εξωτερική τροφοδοσία;
4) ΟΤΕ TV και Nova Go παίζουν;
5) Κάτι άλλο που πρέπει να έχω στο νου μου;

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μία σύντομη απάντηση προκειμένου ως αύριο λόγω τυχόν προσφορών της αυριανής ημέρας να προχωρήσω σε αγορά.

Ευχαριστώ θερμά προκαταβολικώς!!

Και η απάντηση του φίλου που πήρα:

Το έχω το μποξάκι κανα 2 μηνες τώρα. ειμαι τρελα απογοητευμένος.
Για το να παίζεις τανιες θα απαντήσω, πάντα απο δικη μου εμπειρια.
Έχω δοκιμάσει με USB sticks, τα αναγνωρίζει κανονικά κανένα πρόβλημα αλλα έχω video stuttering!!
Έχω δοκιμάσει διαφορετικά στικάκια και διαφορετικά αρχεία video και διαφορετικές ρυθμίσεις σε τηλεόραση και μποξ και σε kodi και σε vlc και τπτ.
Ναι έκανα τη μλκα όταν το έβγαλα απο το κουτι του να τρεξω την αναβάθμιση. Δεν ξέρω αν θα έπαιζε καλά όμως και αν δε το είχα κάνει.
Το χω όλη μέρα ανοιχτό μην μπει σε sleep και μετά σέρνεται.
Νετφλιξ ταινιες video stuttering και τώρα τελευταία το κάνει και σε σειρές...
Γενικά δεν νομίζω ότι έχω κάνει χειρότερη αγορά ever.
Προσωπική μου γνώμη αν θες ενα μποξάκι για media player πήγαινε αλλού και ας μην υποστηρίζει full hd Netflix, τουλάχιστον να παίζει απροβλημάτιστα αρχεία video.

Σας ευχαριστώ και από τούτο εδώ το βήμα!

Καλημέρα!Θέλω να πάρω ένα tv box.Με ενδιαφέρει η καλή αναπαραγωγή αρχείων και kodi.Netflix δε καίγομαι γιατί το βλέπω και από PS4.Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα καταλήξει στο ZIDOO X9S, αλλά έχει εξαντληθεί παντού εδώ και καιρό!
Έχει να προτείνει κάνείς κάποιο άλλο (ίσως και πιο οικονομικό)?Σκέφτομαι για ΧΙΑΟΜΙ ΜΙ ΒΟΧ ή BEELINK GT1 ULTIMATE.Έχω την εντύπωση ότι στην περίπτωση μου κάνει το δεύτερο.

Ευχαριστώ πολύ!

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Όλοι Ποστάρετε εδώ!)

Καλημέρα!Θέλω να πάρω ένα tv box.Με ενδιαφέρει η καλή αναπαραγωγή αρχείων και kodi.Netflix δε καίγομαι γιατί το βλέπω και από PS4.Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα καταλήξει στο ZIDOO X9S, αλλά έχει εξαντληθεί παντού εδώ και καιρό!
Έχει να προτείνει κάνείς κάποιο άλλο (ίσως και πιο οικονομικό)?Σκέφτομαι για ΧΙΑΟΜΙ ΜΙ ΒΟΧ ή BEELINK GT1 ULTIMATE.Έχω την εντύπωση ότι στην περίπτωση μου κάνει το δεύτερο.

Ευχαριστώ πολύ!
Τo beelink που εχω παιζει αψογα μονο με συνδεση ethernet ομως.Με wifi δεν το εχω δοκιμασει καθολου...

Τo beelink που εχω παιζει αψογα μονο με συνδεση ethernet ομως.Με wifi δεν το εχω δοκιμασει καθολου...

Με σύνδεση wifi μόνο στο ίδιο δωμάτιο με το router. Ένας τοίχος αν παρεμβάλλεται σου κάνει την ζωή δύσκολη.

Με τοίχο ή χωρίς το mi box σε ac router δουλεύει υποδειγματικά..
Υ.Γ: Σε μένα..

Same Sh1t... Different Day

Με τοίχο ή χωρίς το mi box σε ac router δουλεύει υποδειγματικά..
Υ.Γ: Σε μένα..

σωστά και εγω πηρα της xiaomi το ac router και καμία σχέση με το ρούτερ του οτε ολα δουλεύουν μια χαρά

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μήπως τελικά τσάμπα το θαβουμε το μηχανάκι ρε παιδιά? Εμένα από την πρώτη μέρα που το πήρα πάει τρένο κι έχω κάνει και αναβάθμιση ( χωρίς να το θέλω όμως και πραγματικά αυτό είναι fail για μένα ).Μήπως αυτοί που έχουν παράπονα έχουν τα ρούτερ που τους έχουν δώσει οι πάροχοι? Δεν φτιάχνει κάποιος ένα πολ να δούμε το γίνεται? (Δεν ξέρω να το κάνω μόνος μου γι'αυτό το λέω)

Αν έφταιγε το router θα είχαν πρόβλημα και όλες οι υπόλοιπες συσκευές. Δεν γίνεται το πρόβλημα να το έχει μόνο το beelink.
Γενικά υπάρχει ένα θεματάκι με το συγκεκριμένο player στο θέμα αυτό το οποίο λύνεται βέβαια με αλλαγή η πρόσθετο εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Με την επιβάρυνση αυτή ίσως και με την έκπτωση που υπάρχει αυτές τις μέρες λογω blackfriday καλύτερη επιλογή θα ήταν το nvidia shield.κατευθειαν.

Καλησπέρα,

Έχω ενα NAS Synology στο οποίο έχω πολλές ταινίες για τα παιδιά και δικές μου. Αγόρασα χθες μια 65" Samsung 4K (Q6 σειρά) και μετα λύπης είδα οτι ενω με την παλιά Samsung ο ενσωματωμένος media player έπαιζε όλες τις ταινίες δικτυακά (ethernet συνδεση), η καινούρια δεν παίζει ό,τι είναι με ήχο DTS ή DivX γιατί στις τηλεοράσεις του 2018 η Samsung δεν το υποστηρίζει!

Συνεπώς, ποιά είναι η λύση; Να πάρω εναν media player υποθέτω. Αλλά, ποιον να επιλέξω για να παίζει ταινίες 1080 και 4Κ μεσω ethernet?
Να σημειώσω οτι δεν με ενδιαφέρει να έχει ενσωματωμένο Netflix, μιας και έχει η ίδια η τηλεόραση. Απλά με νοιάζει να παίζει δικτυακά τις ταινίες μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπει στον κόπο να με συμβουλέψει.

Γιάννης

Καλησπέρα,

Έχω ενα NAS Synology στο οποίο έχω πολλές ταινίες για τα παιδιά και δικές μου. Αγόρασα χθες μια 65" Samsung 4K (Q6 σειρά) και μετα λύπης είδα οτι ενω με την παλιά Samsung ο ενσωματωμένος media player έπαιζε όλες τις ταινίες δικτυακά (ethernet συνδεση), η καινούρια δεν παίζει ό,τι είναι με ήχο DTS ή DivX γιατί στις τηλεοράσεις του 2018 η Samsung δεν το υποστηρίζει!

Συνεπώς, ποιά είναι η λύση; Να πάρω εναν media player υποθέτω. Αλλά, ποιον να επιλέξω για να παίζει ταινίες 1080 και 4Κ μεσω ethernet?
Να σημειώσω οτι δεν με ενδιαφέρει να έχει ενσωματωμένο Netflix, μιας και έχει η ίδια η τηλεόραση. Απλά με νοιάζει να παίζει δικτυακά τις ταινίες μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπει στον κόπο να με συμβουλέψει.

Γιάννης
Δες αν η tv έχει plex client.

Αν έχει λιγο καλο επεξεργαστή το Nas θα μπορεί να κάνει transcode τον ήχο.

Ποιο synology εχεις

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δες αν η tv έχει plex client.

Αν έχει λιγο καλο επεξεργαστή το Nas θα μπορεί να κάνει transcode τον ήχο.

Ποιο synology εχεις

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχει plex client η τηλεόραση. To Synology είναι το DS216j.

Ευχαριστώ πολύ!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!Τελικά πήρα το XIAOMI και ο θεός βοηθός!

Καλημέρα σας!μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας για το MECOOL KM9;το έχει κάποιος;το θέλω αποκλειστίκα και μονο για Kodi και iptv εφαρμογες . να μην εχω και προβλήματα με το wifi . σας ευχαριστω .
https://www.youtube.com/watch?v=JxDsseKtc60

Καλημέρα σας!μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας για το MECOOL KM9;το έχει κάποιος;το θέλω αποκλειστίκα και μονο για Kodi και iptv εφαρμογες . να μην εχω και προβλήματα με το wifi . σας ευχαριστω .
https://www.youtube.com/watch?v=JxDsseKtc60
Φαίνεται σοβαρό μηχάνημα με μόνο μείον ότι μάλλον δεν έχει L1 που σημαίνει για Netflix όχι ΗD θέαση, κατά τα άλλα οκ !¡!!!
Αααααα και κάρτα 100αρα

sent from my 1+3T

Ψήνομαι και εγώ για το Mecool KM9 ,φαίνεται τρομερό μηχάνημα , έχει ακριβώς οτι λείπει από το Mi Box ....
Το 4K Netflix λύνεται πιστεύω με λίγο ψάξιμο ....