Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

έχω την εξής απορία: Διαβάζω σε διάφορα σημεία (και στο δικό μας forum) ότι για την παραγωγή αρχείων mkv 1080p μέσω δικτύου αρκεί το δίκτυο να είναι 10/100 και αναρωτιέμαι πώς γίνεται αυτό. Σε πάρα πολλά τέτοια αρχεία το bitrate είναι πάνω από 15, 20 ή και 30 mb/s. Πώς είναι δυνατόν να παίζουν σε 10/100 δίκτυο χωρίς σπασίματα;

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Θεωρητικα, και το 100αρι αρκει για αναπαραγωγη....Απλα καποια chipset λογω αδυναμου επεξεργαστη δεν φτανουν καν τοσο (πχ αυτα με realtek)

έχω την εξής απορία: Διαβάζω σε διάφορα σημεία (και στο δικό μας forum) ότι για την παραγωγή αρχείων mkv 1080p μέσω δικτύου αρκεί το δίκτυο να είναι 10/100 και αναρωτιέμαι πώς γίνεται αυτό. Σε πάρα πολλά τέτοια αρχεία το bitrate είναι πάνω από 15, 20 ή και 30 mb/s. Πώς είναι δυνατόν να παίζουν σε 10/100 δίκτυο χωρίς σπασίματα;
Μηπως μπλέκεις τα kb(it)ps με τα MB(yte)/S;

1 byte = 8 bits

http://el.wikipedia.org/wiki/Byte

Μηπως μπλέκεις τα kb(it)ps με τα MB(yte)/S;

1 byte = 8 bits

http://el.wikipedia.org/wiki/Byte
Τα 100 mbit του δικτύου πώς μπορούν να είναι αρκετά για διαμεταγωγή 20 mbytes/s όπως λέει ο vadergr παραπάνω? Μπορείς να μου το εξηγήσεις;

Το bitrate δεν παει με mb/sec ..

100 mbit αντιστοιχούν σε 12,5 mbytes.

TO bitrate που μου δείχνουν τα media players π.χ 15 mb/sec σε μία σκηνή δεν είναι 15 mbytes το δευτερόλεπτο; τότε τι είναι;

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

το bitrate είναι bits / χρόνο
το 15 mb/sec είναι 15 megabits/sec
το 15 mpbs είναι 15 mb/sec

αν ένα player έχει πρόβλημα να παίζει δικτυακά τότε δε φταίει το 100 mbits αλλά φταίει είτε το firmware του player είτε το chip.

Last edited:

το bitrate είναι bits / χρόνο
το 15 mb/sec είναι 15 megabits/sec
το 15 mpbs είναι 15 mb/sec

αν ένα player έχει πρόβλημα να παίζει δικτυακά τότε δε φταίει το 100 mbits αλλά φταίει είτε το firmware του player είτε το chip.

μια απαιτητική ταινία δηλαδή πόσα mpbs πιάνει;

μια απαιτητική ταινία δηλαδή πόσα mpbs πιάνει;

Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, οι προδιαγραφές των Blu-Ray επιτρέπουν μέχρι 48Mbit/s για εικόνα και ήχο.
Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι στα 3D Blu-Ray...Νομίζω όμως ότι από 40Mbit/s πήγε στα 60Mbit/s το μέγιστο για εικόνα μόνο.

Last edited:

Μετα το Dune MAX τι;

Σημερα εδωσα το MAX και δεν ξερω τι να παρω; Να παρω κατι απο αυτα που υπαρχουν ηδη στην αγορα η να περιμενω τα νεα Dune η το Popcorn A400

Ακουω προτασεις αρκει να μην εχει την λεξη Realtek μεσα. :HTEHETH63:

Noμιζω οτι κακως το εδωσες.
Αν θες να παρεις κατι φθηνοτερο με τον ιδιο βαθμο αξιοπιστιας, παρε το dune tv 101 ...
Tα υπόλοιπα που αναφέρεις θα αργήσουν λίγο ...

Μου ηταν αχρηστο το optical drive με το ζορι να ειχε παιξει δυο φορες και μιλαμε απλα για να κανω κατι οχι για να δω ολοκληρη ταινια.

Αν δεν βρω κατι μικροτερο σε Dune οπως το D1 σε καμια αγγελια (μην το παρω οσο πουλησα το MAX) θα περιμενω τα νεα μοντελα.

Καλησπέρα, διαθέτω ένα WD media player, από τα πρώτα που βγήκαν, αλλά πλέον μου έχει σπάσει τα νεύρα, άλλα δεν παίζει σε άλλα δεν ακούγεται ο ήχος. Μόνο με τα AVI τα πηγαίνει καλά.

Οπότε ήρθε η ώρα για κάτι καινούργιο, αλλά ψάχνοντας στο internet, τελικά περισσότερο μπερδεύτηκα παρά κατέληξα κάπου.

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο, με τα εξής χαρακτηριστικά:

1. τιμή μέχρι 100
2. να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερα formats χωρίς προβλήματα (το 3D δεν είναι απαραίτητο)
3. να υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλούς.
4. χωρίς ενσωματωμένο σκληρό δίσκο
5. wifi/lan σύνδεση επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη

Μου ηταν αχρηστο το optical drive με το ζορι να ειχε παιξει δυο φορες και μιλαμε απλα για να κανω κατι οχι για να δω ολοκληρη ταινια.

Αν δεν βρω κατι μικροτερο σε Dune οπως το D1 σε καμια αγγελια (μην το παρω οσο πουλησα το MAX) θα περιμενω τα νεα μοντελα.

Δεν ειχα δει τα 101 και 301 και τελικα δεν μου κανουν γιατι θελω να περνει 3.5 δισκο μεσα να μην μπλεκω με κουτακια κλπ.

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλησπέρα, διαθέτω ένα WD media player, από τα πρώτα που βγήκαν, αλλά πλέον μου έχει σπάσει τα νεύρα, άλλα δεν παίζει σε άλλα δεν ακούγεται ο ήχος. Μόνο με τα AVI τα πηγαίνει καλά.

Οπότε ήρθε η ώρα για κάτι καινούργιο, αλλά ψάχνοντας στο internet, τελικά περισσότερο μπερδεύτηκα παρά κατέληξα κάπου.

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο, με τα εξής χαρακτηριστικά:

1. τιμή μέχρι 100
2. να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερα formats χωρίς προβλήματα (το 3D δεν είναι απαραίτητο)

Καλησπερα παιδια,
και εγω για τα ιδια χαρακτιριστικα ενδιαφερομαι, πως σας φαινετε αυτος
http://public.gr/prod/sound-and-vis...nnect-me-mini1080/prod4300032pp/#.UGYGXpgxr7E

1. τιμή μέχρι 100
Και εγώ παιδιά ενδιαφέρομαι ακρίβως για ένα media player οπώς ο φίλος αλλά με την διαφορά ότι εγώ θέλω ασύρματα να βλέπω τους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή μου κ να μην έχω κολλήματα όταν βάζω να δω μια ταινία(όπως έχω από τον media server του Playstation 3)

προτείνεται κ εμένα κανέναν...

Ευχαριστώ

μια βοηθεια για εναν αρχαριο please...:)
οι απαιτησεις μου ειναι σχετικα χαμηλες (προς το παρον) και ψαχνω εναν player για ταινιες και σειρες , mkv αρχεια και καλη συμβατοτητα με τους "κοινους" υποτιτλους που κυκλοφορουν στην "αγορα"
εδω και 2 χρονια ειχα προσαρμοστει με τον player της TV μου (LG 42LH3000) αλλα δυστυχως δεν παιζει τα παντα....

ψαχνοντας λιγο στο forum (και χωρις να ειμαι ειδικος ή εστω καλα πληροφορημενος) προσανατολιζομαι στις 2 παρακατω επιλογες
1)Dune HD Smart H1 3D Full HD
2)popcorn hour a-300

στην ιδια τιμη ειναι πανω-κατω και τα δυο..
φανταζομαι οτι την απλη χρηση που θελω να κανω (δεν εχω home theater κτλ κτλ) μπορω να την πετυχω και με φτηνοτερες λυσεις..
το σκεπτικο μου ειναι να παρω κατι "καλο" διοτι στο μελλον (αμεσο ή εμμεσο) σιγουρα θα αναβαθμιστω πχ καλυτερη TV...μην ψαχνω παλι τοτε και για καλυτερο player..
εκτος αν κανω λαθος απο την αρχη και πρεπει απλα να καταληξω σε κατι φτηνοτερο και απλουστερο..

thanks προκαταβολικα...)

Last edited:

μια βοηθεια για εναν αρχαριο please...:)
οι απαιτησεις μου ειναι σχετικα χαμηλες (προς το παρον) και ψαχνω εναν player για ταινιες και σειρες , mkv αρχεια και καλη συμβατοτητα με τους "κοινους" υποτιτλους που κυκλοφορουν στην "αγορα"
εδω και 2 χρονια ειχα προσαρμοστει με τον player της TV μου (LG 42LH3000) αλλα δυστυχως δεν παιζει τα παντα....

ψαχνοντας λιγο στο forum (και χωρις να ειμαι ειδικος ή εστω καλα πληροφορημενος) προσανατολιζομαι στις 2 παρακατω επιλογες
1)Dune HD Smart H1 3D Full HD
2)popcorn hour a-300

στην ιδια τιμη ειναι πανω-κατω και τα δυο..
φανταζομαι οτι την απλη χρηση που θελω να κανω (δεν εχω home theater κτλ κτλ) μπορω να την πετυχω και με φτηνοτερες λυσεις..
το σκεπτικο μου ειναι να παρω κατι "καλο" διοτι στο μελλον (αμεσο ή εμμεσο) σιγουρα θα αναβαθμιστω πχ καλυτερη TV...μην ψαχνω παλι τοτε και για καλυτερο player..
εκτος αν κανω λαθος απο την αρχη και πρεπει απλα να καταληξω σε κατι φτηνοτερο και απλουστερο..

thanks προκαταβολικα...)

Από αυτά που έχω διαβάσει νομίζω πως και με τον Dune tv 301 θα πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα στην ποιότητα της εικόνας , στο λέω αυτό γιατί είναι ποιο φτηνός και από τα δύο, οπότε θα σου έρθει ποιο φτηνά μια αναβάθμιση-αγορά νέου media player (έτσι όπως τρέχει η τεχνολογία σίγουρα θα χρειαστείς σε 2-3 χρόνια) . Αν κάνω λάθος διορθώστε με για να μην πάρω στο λαιμό μου κανέναν!!