Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Με απλά λόγια η ψευδαίσθηση της 3ης διάστασης σε μια δισδιάστατη εικόνα συμβαίνει με την ταυτόχρονη προβολή δύο πλήρους μεγέθους, αλλά ελαφρώς διαφορετικών εικόνων της ίδιας σκηνής - μίας για το αριστερό μάτι και άλλη μίας για το δεξί.Οι διαφορές στις δύο εικόνες προορίζονται στο να δημιουργηθεί μία απομίμηση του τρόπου, με τον οποίο το σύστημα της ανθρώπινης όρασης βλέπει ένα αντικείμενο. Η απόσταση που χωρίζει τα μάτια ενός ανθρώπου κάνει το κάθε μάτι να βλέπει τα αντικείμενα από μία ελαφρώς διαφορετική γωνία, με αποτέλεσμα δύο ελαφρώς διαφορετικές παραλλαγές της ίδιας εικόνας. Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις διαφορές αυτές ως πληροφορίες για τις 3 διαστάσεις του αντικειμένου που κοιτάμε και δημιουργεί την αντίληψη του βάθους που λείπει από τις δισδιάστατες εικόνες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο χαρτί ή στην οθόνη

πολυ καλη εξηγηση σε ευχαριστω πολυ για την αναλυση.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

(Αν για παράδειγμα κλείσεις το ένα μάτι, δεν βλέπεις δισδιάστατο κόσμο).
Λάθος! Αν κλείσουμε το ένα μάτι γιά αρκετή ώρα και κρατήσουμε ακίνητο το κεφάλι μας βλέπουμε μόνο 2D. Το βάθος εξαφανίζεται!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Λάθος! Αν κλείσουμε το ένα μάτι γιά αρκετή ώρα και κρατήσουμε ακίνητο το κεφάλι μας βλέπουμε μόνο 2D. Το βάθος εξαφανίζεται!

Πολύ σωστά! Και η φύση έχει φροντίσει επιμελώς γι' αυτό. Ο άνθρωπος, ο σκύλος, τα αιλουροειδή και άλλα ζώα που κυνηγούν έχουν τα μάτια τους δίπλα-δίπλα στο μπροστινό μέρος του προσώπου ώστε να έχουν την αίσθηση του βάθους. Αυτό όμως τους μειώνει αισθητά το εύρος του πεδίου όρασης σε αντίθεση με τα ζώα-θηράματα όπως τα πουλιά, οι λαγοί κτλ. τα οποία έχοντας τα μάτια στα δύο άκρα του προσώπου έχουν μεγάλο πεδίο όρασης ώστε να αποφεύγουν τους εχθρούς τους, αλλά δεν έχουν τρισδιάστατη όραση.
Όποιος θέλει να πειραματιστεί με το βάθος του 3D αρκεί να βρει ένα παλιό view-master με τους δίσκους με τις διπλές φωτογραφίες, οι οποίες είχαν μια ελαφρώς διαφορετική γωνία, δημιουργώντας την αίσθηση του βάθους (3D). Αν όμως κλείσετε το ένα μάτι, η εικόνα γίνεται ξαφνικά δισδιάστατη.

Δηλαδή εσείς αν κλείσετε το ένα μάτι, βλέπετε τα πάντα δισδιάστατα; Μάλιστα...
Εγώ πάλι όχι.

Δηλαδή εσείς αν κλείσετε το ένα μάτι, βλέπετε τα πάντα δισδιάστατα; Μάλιστα...
Εγώ πάλι όχι.

Νομίζεις ..η εμπειρία και η συνείδηση έχουν αποτυπωμένες πληροφορίες που όση ώρα κι αν κλείσεις το ένα σου μάτι τώρα δεν θα κατανοήσεις αμέσως την διαφορά.
Για να σε δώ όμως στο κασσικό πείραμα: κάλυψε το μάτι σου, κι άστο λίγη ώρα να προσαρμοστεί...και μετά θα σου πετάξω ένα μπαλάκι κι άμα το πιάσεις....σφύρα μου :D
Any way , έχει πολλή συζήτηση το θέμα για να χαλάμε το νήμα εδώ. Εάν θέλετε ν'ανοίξουμε άλλο στην σωστή κατηγορία.

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

πάντως από ότι διαβάζω δε χάνεται το τρισδιάστατο με το ένα μάτι, απλά υπάρχει διαφορά στο βάθος

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

πάντως από ότι διαβάζω δε χάνεται το τρισδιάστατο με το ένα μάτι, απλά υπάρχει διαφορά στο βάθος

Δεν βαριέσαι .....εγώ πάντως εξακολουθώ, ακόμα και τώρα που έχω 3D , να μην τρελλαίνομαι γι αυτό. Τα παιδιά χοροπηδάνε. Τα player που παίζουν 3D είναι απαραίτητο να έχουν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ , για μπορούν τόσο να επεξεργάζονται την μεγάλη πληροφορία αλλά και να ανταποκρίνονται και σε δικτυακές υποχρεώσεις. Τώρα μην μου πείτε 3D κάτι SBS που κυκλοφορούν σε mkv....μόνο για παιδικά κάνουν. Φουλ frame packing !! To κακό είναι πως χρειάζεται κανείς 40 γίγα για το καθένα....

Κάπου διάβαζα ότι το mkv έχει αρχίσει να υποστηρίζει frame packing. Δεν ξέρω όμως αν αυτό όμως θα γίνει εις βάρος του μεγέθους, δηλαδή να κρατάει ξεχωριστές πληροφορίες για κάθε μάτι. Άραγε οι νέοι sigma 8910/8911 θα έχουν προβλέψει την αντίστοιχη υποστήριξη;

Το καλό με το mkv είναι ότι μπορείς πανεύκολα να ενσωματώσεις τους υπότιτλους, εν αντιθέσει με το 3d iso που δεν μπορείς να επέμβεις.

Το Sony BDP-S790 εχω ακουσει οτι ειναι καλο : http://www.sony.gr/product/syskevi-anaparagogis-blu-ray/bdp-s790
Ειναι και bd και media player και παιζει σχεδον τα παντα αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν παιζει mkv 3d και mkv με 24p,το εχει καποιος? για να μου πει εντυπωσεις,να παρω αυτο η να περιμενω τα νεα media players.Θα ηθελα ομως ενα ολοκληρομενο player με bd και να παιζει και απο εξωτερικες πηγες.

καλησπερα παιδια
μπορειτε να μου προτεινετε εναν media player που να παιζει mkv files γενικα να παιζει HD 1080p δεν με νοιαζει 3d κ να εχει κοστος μεχρι 85 μαξ ??

Dune smart D1 και θα αγορασεις και το dvb-t στικακι και θα εισαι οκ.
Το D1 εχει και display ικανο για browsing και αν θυμαμαι καλα απενεργοποιείται κιολας.

Το dune max κάνει τις ίδιες δουλειές με το Smart d1 που μου είχες προτείνει καλέ μου φίλε;

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Το dune max κάνει τις ίδιες δουλειές με το Smart d1 που μου είχες προτείνει καλέ μου φίλε;

Το MAX ειναι καλυτερο ειναι στην ουσια τα τρια Smart σε ενα.

Εγω πηρα και ενα oppo 95 απο φιλο που φευγει αυριο μονιμα Γερμανια και λογω οτι μου χρωστουσε κατι λεφτα μου το εδωσε και τωρα δεν ξερω αν θα κρατησω το oppo λογω χαλιας γραμματοσειρας η το MAX

Oλα θα σε καλυψουν σχεδον.
Δες το wd live 3 (wifi).Καπου εκει εχει.

Μακριά από WD ... θα βγάζει ενημερώσεις για σύντομο χρονικό διάστημα και μετά σταματάει χωρίς κανένα ουσιώδες αποτέλεσμα.

Μια χαρά μηχανάκι είναι το Live 3 για τα λεφτά του. Τακτικές ενημερώσεις και παίζει τα πάντα.