Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

vadergr
gorath
Σεραφείμ

ευχαριστω πολυ

πολυ αγορασα Wd live 3 θα το δοκιμασω κ θα σας πω αν αξιζει
ενος φιλου το Wd live επαιζε κ σκληρους πανω απο 1 ΤΒ

Παιδιά καλησπέρα. Περιμένω να μου έρθει η panasonic 50ut50'' και θέλω να προχωρήσω και στην αγορά media player. Δεν με ενδιαφέρει ασύρματο παίξιμο παρά μόνο αρχεία 2D και 3D, αποθηκευμένα σε σκληρό εξωτερικό δίσκο, τύπου avi, mp4 και mkv 720p και 1080p με ενσωματωμένους αλλά και εξωτερικούς υπότιτλους.
Τι μου προτείνετε? Σας ευχαριστώ.
Υ.Σ. Διαβάζω συνέχεια για ταινίες 3D iso, frame packing... Συγνώμη για την αμάθειά μου αλλά τι ακριβώς είναι? Είναι αρχεία σαν τα παραπάνω ή κάτι άλλο?

Τι διαφορα εχει μια ταινια αν την κατεβασω με τους 2 παρακατω τροπους?

x264 as mkv
x264 as mp4

ιδια AVC βιβλιοθηκη αλλα διαφορετικη προεκταση αρχειου. Tι αλλαζει?

Τι διαφορα εχει μια ταινια αν την κατεβασω με τους 2 παρακατω τροπους?

x264 as mkv
x264 as mp4

ιδια AVC βιβλιοθηκη αλλα διαφορετικη προεκταση αρχειου. Tι αλλαζει?

Εχουν διαφορές. π.χ. στο mp4 δεν θα έχεις DTS audio. Δεν το υποστηρίζει.

Ποιοτητα εικονς γιατι να ειναι διαφορετικη? Αφου ο ιδιος Video Codec (x264/AVC) χρησιμοποιηθηκε απλααποθηκευτηκε σε διαφορετικη προεκταση αρχειου.
Στο .mkv θα δειξει πιο καθαρα δηλαδη?

Εμπειρικως και πρακτικως τα bdrip σε mp4 βγαινουν περιπου 1,5-2GB ενω τα mkv 4-6GB σε 720p.

Εμπειρικως και πρακτικως τα bdrip σε mp4 βγαινουν περιπου 1,5-2GB ενω τα mkv 4-6GB σε 720p.

Εαν και η ποιοτητα εικονας ειναι εξισου το ιδιο καλη με του mkv (αν και δεν το βλεπω λογω της τεραστιας διαφορας μεγεθους) τοτε φυσικα θα το προτιμω σε σχεση με το αδελφακι του(mkv).

Δύσκολο να έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας. Εξ' ου και η μεγάλη διαφορά στο μέγεθος των αρχείων.

Εκτος και αν ο αλγοριθμος συμπιεσης και αποθηκευσης δεδομενων του .mkv ειναι ΤΟΣΟ καλος και lossless.

εξαρτάται και σε τι μέγεθος οθόνης/τηλεόρασης θα δεις το αρχείο και από τι απόσταση.

σε μικρές οθόνες ή από αρκετά μακριά, η διαφορά είναι πολύ μικρή.

από κοντά όμως η διαφορά είναι εμφανής

40" Samsung εκι τις βλεπω στο σαλονι μεσω ασυρματου streaming.

Επιθυμω μια απαντηση σε αυτο και περισσοτερες πληροφοριες

"Εκτος και αν ο αλγοριθμος συμπιεσης και αποθηκευσης δεδομενων του .mkv ειναι ΤΟΣΟ καλος και lossless."

Απο την απαντηση θα εξαρτηθει σε τι extension θα κοιταξω να κατεβαζω HD ταινιες.

Μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό Media Player εως 100 ευρώ το οποίο να παίζει από 3D και υπότιτλους τα πάντα οπως και .iso αρχεία
; ειδικά idx,subs γιατί θέλω να έχω 3D υπότιτλους. Επίσης να μπορώ να συνδέω πάνω του σκληρό δίσκο μέσω usb.

"Εκτος και αν ο αλγοριθμος συμπιεσης και αποθηκευσης δεδομενων του .mkv ειναι ΤΟΣΟ καλος και lossless."

Απο την απαντηση θα εξαρτηθει σε τι extension θα κοιταξω να κατεβαζω HD ταινιες.

εγώ τις βλέπω σε 46' samsung, παρόμοιες συνθήκες λοιπόν.

δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στα δύο format σε μια τέτοια περίπτωση.

δοκίμασε και μόνος σου.
-σε mkv 720p Η ταινία φαίνεται από πάρα πολύ καλά έως άψογα
-σε mp4 η ταινία φαίνεται ότι παίζει από υπολογιστή, έχει τεχνουργήματα, σπασίματα στην κίνηση, θολούρα στις λεπτομέρειες κτλ

Στο παρελθόν έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι αυτά και τις διαφορές τους . Αλλά εδώ εσύ βάζεις έναν παράγοντα σημαντικό. Το ασύρματο streaming. Οπότε περιορίζεσαι. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις που δίνεις το βάρος πρώτα και μετά να αναζητήσεις λύσεις. Ποιότητα εικόνας και ασύρματο ....δεν πάνε μαζί πάντα.

2 ερωτησεις και για τους 2 προλαλησαντες:

α) Πως γινεται η ιδια ταινια στην οποια εχει εφαρμοσθει ο ιδιος Video Codec(x264/AVC) να εχει τοσο μεγαλη διαφορα στην εικονα? αφου ο ιδιος αλγοριθμος κωδικοποιησης εχει χρησιμοποιηθει και στο mkv και στο mp4. Τι σχεση εχει τελοςπνατνω το περιτυλιγμα με το περιεχομενο(Video Track)?

β) Βαρος δινω παντα στην ποιοτητα και στην λεπτομερεια της εικονας. Δεν μπορω να καταλνω γιατι εχει σημασια ο τροπος μεταδοσης της ταινιας, δηλαδη, αν προερχεται μεσω του Windows 8 DLNA Server ή απο το flashακι/εξωτερικο σκληρο δισκο. Παιζει και ο τροπος μεταδοσης ρολο?