Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Τα σπασιματα πως εξηγουνται εφοσον το πρωτοκολλο μεταδοσης που χρησιμοποειται ειναι το 802.11n ?

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

N πρεπει να ειναι ολα και το μοντεμ οχι μονο ο υπολογιστης και το player

PC <=> Router <=> Media Player

ή

PC <=> Media Player

ποιο απο τα παραπανω θα ισχυσει οσον αφορα την συνδεσμολογια?

Τα σπασιματα πως εξηγουνται εφοσον το πρωτοκολλο μεταδοσης που χρησιμοποειται ειναι το 802.11n ?

Για να παίξεις με το μικρότερο ποσοστό σπασιμάτων ( χωρίς σπασίματα - flowless- είναι μάλλον αδύνατο) πρέπει: Και τα 2 σημεία να υποστηρίζουν 802.11n (κατά προτίμηση του ιδίου chipset) , νάναι σεταρισμένο στα 40hz μόνιμα ( γιατί κατεβαίνει αυτόματα στα 20 για να υποστηρίξει συσκευές που αναζητούν σήμα g ) , να μην έχεις WPA ασφάλεια ενεργοποιημένη .

Για να παίξεις με το μικρότερο ποσοστό σπασιμάτων ( χωρίς σπασίματα - flowless- είναι μάλλον αδύνατο) πρέπει: Και τα 2 σημεία να υποστηρίζουν 802.11n (κατά προτίμηση του ιδίου chipset) , νάναι σεταρισμένο στα 40hz μόνιμα ( γιατί κατεβαίνει αυτόματα στα 20 για να υποστηρίξει συσκευές που αναζητούν σήμα g ) , να μην έχεις WPA ασφάλεια ενεργοποιημένη .

Α! και να μην παραμβάλλονται φούρνοι μικροκυμάτων, πολλά τηλέφωνα , τοίχοι , πατώματα, ( τα νεύρα μου !!)
Οπως καταλαβαίνεις εάν είσαι στα 6 μέτρα ....ε! δεν χαλάς τη διάθεσή σου. Βάζεις σύρμα και τελειώνεις

Καταλαβα! Σε 720p παντως δεν θα εχουμε κανενα προβλημα υποθετω καθως το bitrate ειναι σημαντικα χαμηλοτερο σε σχεση με τα 1080p

Οταν λες στα 40hz ναφερεσαι σε refresh rate της εικονας?

Καταλαβα! Σε 720p παντως δεν θα εχουμε κανενα προβλημα υποθετω καθως το bitrate ειναι σημαντικα χαμηλοτερο σε σχεση με τα 1080p

Οταν λες στα 40hz ναφερεσαι σε refresh rate της εικονας?

Ωπςς....Λάθος ! 40mhz έπρεπε να γράψω..και αναφέρομαι στον router.

Στα 720p δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ωπςς....Λάθος ! 40mhz έπρεπε να γράψω..και αναφέρομαι στον router.

Στα 720p δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για εξηγησε λιγο περισσοτερο τι εννοεις στα 40mhz του ρουτερ, ειναι η συχνοτητα μεταδοσης της εικονας? τι πειραζει δηλαδη αν ειναι στα 20?

Σε λίγο καιρό με την προσθήκη ενός Synology NAS θα δικτυώσω όλες τις AV συσκευές μου (Synology, LX83, C8000, Oppo, PS3, Media player) σε gigabit switch. Αυτή τη στιγμή έχω το wd tv live gen 2. Θέλω ένα ακόμα καλύτερο media player που να μου επιτρέπει να αξιοποιήσω το προαναφερθέν setup. Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής: αξίζει να πουλήσω το gen 2 και να πάρω το gen 3? Μήπως κάποιο άλλο με καινούριο sigma;

Για εξηγησε λιγο περισσοτερο τι εννοεις στα 40mhz του ρουτερ, ειναι η συχνοτητα μεταδοσης της εικονας? τι πειραζει δηλαδη αν ειναι στα 20?

Απο wikipedia...

temp.JPG

Λοιπόν, για να σας φτιαξω λίγο.. εάν ο router υποστηρίζει και 5 Ghz και ο player το ίδιο και συνδεθούν σ´ αυτό το κανάλι και δεν έχουν μεγάλη απόσταση.. Γίνεται η αναπαραγωγή στα 1080p.Αλλά.. Ποιος player υποστηρίζει τέτοια ; Εγω το πέτυχα μόνο σε streaming απο δίσκο κουμπωμένο πάνω στην USB του router (readySHARE)με ασύρματη σύνδεση με την LG 760 της οποίας - απίστευτο - το ενσωματωμένο wifi υποστηρίζει σύνδεση στα 5Ghz!!!!

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Αν υποστηριζει το 802.11n πρωτοκολλο και ο υπολογιστης και ο media player που θα αγορασεις δεν θα κολλαει καθολου ουτε και σε 1080p video.

το ασύρματο δεν είναι σταθερό. Οι παράγοντες πολλοί:
-παρεμβολές από άλλα ασύρματα
-εμπόδια
-μη σταθερή απόδοση
-κλπ

έχω φάει κόλλημα σε 720p, έχω φάει κόλλημα με 1080p, όταν προσπαθούσα ασύρματα. Και φυσικά όλα Ν.

Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει Access Point στα 5GHz για να συνδέσει το MP ασύρματα.
Το 5GHz απλά επειδή δεν υπάρχουν πολλά δίκτυα που να λειτουργούν σε αυτή τη συχνότητα.

Ολα τα παραπνω μου δημιουργουν το ερωτημα σε ποιο απο τα 13 channels που υποστηριζει το ρουτερ μου πρεπει να το βαλω να δουευει?

Στο Auto ή στο 11 ? Εσεις παιδια σε ποιο κανλαι λετε πρπει να το βαλω το ρουτερακι να εκμπεμπει?
Τι διαφορα εχουν τα καναλια μεταξυ τους? Καθε καναλι ειναι διαφορετικη συχνοτητα στην ουσια?

Το μονο κακο ρε γμτ στην περτιπτωση μου ειναι οτι ενω το ρουτερ και ο ασυρματος usb samsung δεκτης στην τηλεοραση υποστηριζουν Ν, ο υπολοηιστη υποστηριζει μονο b/g
οποτε δεν μπορω να θεσω στο ρουτερ να εκπεμει σε Ν τυπε και τον εχω αναγκαστικα σε g :-(

Ολα τα παραπνω μου δημιουργουν το ερωτημα σε ποιο απο τα 13 channels που υποστηριζει το ρουτερ μου πρεπει να το βαλω να δουευει?

Στο Auto ή στο 11 ? Εσεις παιδια σε ποιο κανλαι λετε πρπει να το βαλω το ρουτερακι να εκμπεμπει?
Τι διαφορα εχουν τα καναλια μεταξυ τους? Καθε καναλι ειναι διαφορετικη συχνοτητα στην ουσια?

Το μονο κακο ρε γμτ στην περτιπτωση μου ειναι οτι ενω το ρουτερ και ο ασυρματος usb samsung δεκτης στην τηλεοραση υποστηριζουν Ν, ο υπολοηιστη υποστηριζει μονο b/g
οποτε δεν μπορω να θεσω στο ρουτερ να εκπεμει σε Ν τυπε και τον εχω αναγκαστικα σε g :-(

Ethernet καλώδιο Cat6 φίλε μου....Εάν υπάρχει η δυνατότητα....μην παιδεύεσαι.

σε όποιο δεν εκπέμπουν γειτονικά δίκτυα...

Ethernet καλώδιο Cat6 φίλε μου....Εάν υπάρχει η δυνατότητα....μην παιδεύεσαι.

Δεν υπαρχει δυχτυχως, σε αλλο δςματιο το ρουτερ, σε αλλο η τηλεοραση.

Samsung 40C6000 εχω με samsung wireless usb(WIS09ABGNX και το ρουτερ ειναι ΗUAWEi (HG530) υποσηριζοουν και τα δυο Ν?

παιζει ρολο που η καρτα τοιυ φορητου δεν ειναι Ν και αυτη?(ρουτερ και φορητο διπλα διπλα ειναι. Σε ποιο καναλι να βαλω το ροοτερ να δουλευει καλυτερα?

αφού router και laptop είναι δίπλα - δίπλα ένωσέ τα με καλώδιο δικτύου.

το HG530 δεν είναι N σύμφωνα με το link

αν το αφήσεις στο auto το router θα βρει μόνο του σε πιο κανάλι να εκπέμπει.
αν θες manually και έχεις android κινητό τότε κατέβασε το wifi analyzer από το market και θα βρεις από εκεί το καλύτερο κανάλι.

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

αν θες manually και έχεις android κινητό τότε κατέβασε το wifi analyzer από το market και θα βρεις από εκεί το καλύτερο κανάλι.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αντίστοιχο πρόγραμμα για PC, π.χ. το inSSIDer http://www.metageek.net/products/inssider/