Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

παιδια τι προτεινεται μεχρι 100 ευρω?ψαχνω για φιλο μου μιας και εγω εχω βολευτει με το c-200.εχω ψιλοκαταληξει στο wd tv live που το βρισκεις γυρω στα 90.

το wd tv live σου προτείνω και εγώ

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Μια και έγινε λόγος για το WD TV Live, λέω να πάρω και εγώ το συγκεκριμένο player. Ομως :

Θέλω να το συνδέω και με προβολέα μέσω component (RGB) καλωδίου και βλέπω οτι το WD έχει μόνο composite έξοδο (η HDMI θα πάει στο ηχοσύστημα)

Μπορεί να γίνει κάτι (χωρίς να χασει σε ποιότητα) με αντάπτορα ; Αλλοιώς έχετε να προτείνετε κάποιο media player με έξοδο component ;

Y.Γ. μέχρι τώρα δούλευα το Turbo-x που έχει και component αλλά για πολλούς λόγους θέλω την αναβάθμιση συσκευής.

μια ερωτησουλα ακομα.υπαρχει καποιο media player μεχρι περιπου 150 ευρω που να υποστιριζει 3d? ευχαριστω

Γιατί να μην υπάρχουν?
Πρόχειρα βρήκα 3, λογικά θα υπάρχουν και άλλα.
Το Fantec 3DXHDS.
http://www.skroutz.gr/s/2719829/Fantec-3DXHDS.html

Το Egreat R6S, πολύ εύχρηστο μηχάνημα.
http://www.kalemisbros.gr/egreat-r6s-media-player-full-hd-3d-android-os-1.4v-hdmi-usb-3.0.html

Και το MED600X3D, το επίσημο media player του φόρουμ.
http://twindigital.gr/main.php?wpage=product&lm_1=3&lm_2=11&lm_3=136&pid=531

ευχαριστω για την αμμεση απαντηση.οποτε απο τα τρια?εχει δοκιμασει καποιος καποιο?το med600x μια κια ειναι το επισημο του φορουμ μαλλον θα ειναι δοκιμασμενο.ευχαριστω και παλι

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Εδω υπαρχουν και πολυ φτηνοτερα media player που υποστηριζουν μια χαρα 3d mkv αρχεια αφου κι αυτα απλα αρχεια mkv ειναι μονο που ειναι χωρισμενα στη μεση δεν εχουν καμια διαφορα απο τα απλα mkv αρχεια.
Οσο για τους 3d υποτιτλους(idx/sub ή idx/sup) τους υποστηριζουν σχεδον ολα τα media players π.χ. wd tv live 2009 gen2 ή το ποιο νεο 2011 gen3 που ανετα μπορεις να τα βρεις με μεχρο 100 ευρω.

Last edited:

Υπάρχουν mkv sbs/td και υπάρχουν τα mkv mvc που είναι full 3d. Τα τελευταία δεν υποστηρίζονται από όλα τα mp.

Το med το έχω και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Υπάρχει και νήμα να διαβάσεις

ευχαριστω για την αμμεση απαντηση.οποτε απο τα τρια?εχει δοκιμασει καποιος καποιο?το med600x μια κια ειναι το επισημο του φορουμ μαλλον θα ειναι δοκιμασμενο.ευχαριστω και παλι

Προτίμησε το med600

Εδω υπαρχουν και πολυ φτηνοτερα media player που υποστηριζουν μια χαρα 3d mkv αρχεια αφου κι αυτα απλα αρχεια mkv ειναι μονο που ειναι χωρισμενα στη μεση δεν εχουν καμια διαφορα απο τα απλα mkv αρχεια.
Οσο για τους 3d υποτιτλους(idx/sub ή idx/sup) τους υποστηριζουν σχεδον ολα τα media players π.χ. wd tv live 2009 gen2 ή το ποιο νεο 2011 gen3 που ανετα μπορεις να τα βρεις με μεχρο 100 ευρω.

Επειδη ειχα και media player που παιζει sbs side by side (Dune MAX) αλλα και media player που παιζουν κανονικο 3D (Himedia 900 a b c τα ειχα και τα τρια συν το Dune 303D) μπορω να σου πω οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το κανονικο 3D με το υποκαταστατο side by side.

Για εξηγειστε ρε παιδια τι ακριβως ειναι αυτο το νεο 3d mkv που λετε?
Πως περιγραφωνται και τι διαφορες εχει με το κλασικο 3d mkv sbs 1080?
Απο τη στιγμη που και αυτα mkv αρχεια ειναι λογικα δεν πρεπει να μπορουν να αναπαραχθουν απο οσα media player μπορουν να αναπαραγουν mkv αρχεια?

Εξηγηστε μου λιγο σας παρακαλω πολυ τι ακριβως ειναι αυτο τα mkv mvc που ειπε ποιο πανω ο papdoux και γενικοτερα ποια νεα Mkv υπαρχουν εκτως των sbs ή up/down.

Μηπως λεγοντας 3d mvc εννοειτε το καθαρο rip ενος bluray 3d χωρις καθολου συμπιεση και απλα περνας το βασικο αρχειο ταινιας στο mkv αρχειο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Last edited:

Αυτο που εγραψες στο τέλος ειναι.
Ειδικο ουσιαστικα container που απαιτεί ειδική υποστηριξη.

mkv mvc είναι το 3d frame packing μέσα σε mkv

Και για να κανεις ενα mkv mvc στην ουσια παιρνεις το αρχειο της 3d ταινιας και το βαζεις στο mkv αρχειο με προγραμματα σαν το mkvtoolnix σωστα?

Και για εξηγειστε μου λιγο για ποιο λογο το 3d frame packing ειναι καλυτερο απο τα side-by-side ή up-down 3d mkv αρχεια?

Και το frame packing που λετε ειναι τοσο ανωτερο απο τα αλλου ειδους 3d mkv για ποιο λογο δεν κυκλοφορουν στη ποιατσα και 3d mkv με frame packing?
Ειναι δηλαδη τοσο δυσκολο να μεταφερουμε το 3d frame pacling του bluray disk στο mkv file ή απλα δεν το κανουν για τον απλουστατο λογο οτι δεν γλητωνεις και τιποτα σε gb.

Η ταινια μεσα σε ενα δισκακι Blu-ray ειναι σε πολλα κομματια με αποτελεσμα πολλα media player την στιγμη που αλλαζει απο ενα κομματι στο αλλο να υπαρχει ενα μικρο κολλημα.

Οταν την κανεις mvc απλα αυτα τα κομματια τα κανεις ενα και ετσι δεν υπαρχει το προβλημα.

Τωρα για την διαφορα του frame packing ειναι οτι σε καθε ματι βλεπεις μια εικονα full hd 1920X1080 ενω στα υπολοιπα σε καθε ματι βλεπεις την μιση αναλυση.

Το προγραμμα mkvtoolnix δεν μπορει να κανει αυτην την ενωσει που λετε?
Επισης για να κανει αυτην την ενωσει το οποιοδηποτε προγραμμα θελει και επεξεργαστικη ισχυς ή ειναι ενα προγραμμα σαν το mkvtoolnix που δεν χρειαζεται και τοσο μεγαλη επεξεργαστικη ισχυς?

μετατροπή από 3D ISO με το makemkv.

Παιδια η δυνατοτητα που εχουν καποια media players οπως το "MED600X3D" που εχει ο padoux να μετατρεπουν on the fly εναν απλο srt υποτιτλο σε 3d υποτιτλο πως λεγεται σαν ορος για να δω ποια αλλα media players εχουν αυτην την δυνατοτητα?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Αυτη την στιγμη οτι καλυτερο υπαρχει σε θεμα αποδοσης τιμης ειναι το 600 και μακρια απο Dune για 3D γιατι οι τυποι εχουν κατσει πανω στις επιτυχιες των προηγουμενων player που εβγαλαν και αντι να φτιαξουν κανενα firmware για τα νεα τους μηχανηματα που παιζουν 3D ειναι ολο like και βλακιες στο Φατσαμπουκ.

Ρε παιδια εγω οπως ΗΔΗ εχετε καταλαβει ολοι ειμαι πολυ υπερ των western digital media players γιατι εχουν περασει απο τα χερια μου το wd hd tv(Το πρωτο που εβγαλε η wd) και μετα τα wd tv live gen2 και πολυ λιγο δουλεψα το wd tv live gen3 ενος φιλου μου και μπορω να πω οτι ειμαι υπερευχαριστημενος απο αυτα τα media players γιατι για την εποχη που τα ειχα παρει δεν ειχαν σκαλωσει σε κανενα μα κανενα αρχειο οποιουδηποτε τυπου και να ητανε.

Τωρα οσο αφορα αλλα media players δεν εχουν περασει πολλα απο τα χερια μου παρα 1 -2 που δεν ειναι και τοσο γνωστα και σκαλωνανε συνεχεια καθοτι ηταν media players με μεχρι 50 ευρω οποτε ηταν λογικο....

Ρε παιδια να σας θεσω και ενα αλλο ερωτημα επειδη τωρα τελευταια βλεπω ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ android media players(Που μπορεις να τα πεις και mini pc's) θα προτεινατε να παρει καποιος ενα τετοιο media player μιας και εχει το μεγα ατου οτι στα περισσοτερα αν οχι σε ολα μπορεις να τους περασεις επισημες και ανεπισημες roms και εκτος αυτου να τους εγκαθιστας εφαρμογες android ωστε να κανουν και πολλα αλλα πραγματα που ισως καποια αλλα media players π.χ. wd tv live ή apple tv δεν μπορουν...

Τελος αν μπορειτε απο την εμπειρια σας και οσα εχετε διαβασει ποια μοντελα θα προτεινατε με το οριο τιμης μεχρι 100 ευρω και ποια με οριο τιμης μεχρι 150 ευρω.