Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Μετά από 6 και βάλε χρόνια που έχω στην κατοχή μου το EGREAT (το οποίο λειτουργεί άριστα ακόμη και του έχω περάσει popcornhour firmware), σκέφτομαι την αναβάθμιση. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Με το EGREAT δεν μπορώ να βλέπω υπότιτλους σε 3D (SBS) ταινίες. Αν και δεν βλέπω πολλές 3D ταινίες, είναι ένα πρόβλημα το να τις βλέπω χωρίς υπότιτλους. Από όσα έχω διαβάσει εδώ, είμαι ανάμεσα στο MED600X3D και το POPCORNHOUR A-410. Πρόσθετες δυνατότητες (wifi, δικτύωση, smart κλπ) είναι ευπρόσδεκτες αλλά όχι καθοριστικές στην επιλογή μου. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι:

1. Να παίζει 3D SBS ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους (παίζουν και τα δυο νομίζω)
2. Να ρυθμίζεται το μέγεθος και το χρώμα των υποτίτλων (το κάνουν και τα δυο νομίζω)
3. Να έχει άριστη ποιότητα εικόνας χωρίς σπασίματα κλπ.

Το τελευταίο είναι που με προβληματίζει και αναρωτιέμαι αν εκεί οφείλεται η διαφορά τιμής τους αφού το πρώτο έχει 160-180 ενώ το δεύτερο 300 και κάτι (από Ελλάδα), δηλαδή τα διπλάσια χρήματα!!! Το EGREAT έχει εξαιρετική εικόνα και δεν θα ήθελα να πάω σε κάτι υποδεέστερο αλλά ούτε και να δώσω τα διπλάσια χρήματα χωρίς λόγο. Θα ήθελα την άποψή σας.

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Το egreat τι chipset έχει; Sigma, realtek;

Εχω το popcorn a-410 και εχω δουλεψει το medx600x ενος φιλου.Το popcorn απαιτει μετενομασια της ταινιας και των υποτιτλων προκειμενου να τις δει σε 3d.ΤΟ MEDERER τις βλεπει αυτοματα αλλα δημιουργει ενος ειδος σκιας-ειδωλου που ψιλοενοχλει.Επισης το med600x μπερδευει τους υποτιτλους σε ολες τις ταινιες,καθως επιλεγει λαθος κωδικοποιηση και πρεπει να το διορθωσεις απο το μενου.Η αναπαραγωγη ταινιων ειναι αψογη και στα 2 μηχανακια,αλλα επειδη το popcorn βασιζεται σε sigma υποτιθεται οτι εχει καλυτερη εικονα απο το me8erer που βασιζεται σε realtek.
Προσωπικα δεν ειδα καμμια διαφορα σε μια samsung 40αρα full hd και 3d που εχω αγορασει.Φυσικα πιστευω πως η διαφορα τιμης δεν δικαιολογειται σε καμμια περιπτωση.

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Μετά από 6 και βάλε χρόνια που έχω στην κατοχή μου το EGREAT (το οποίο λειτουργεί άριστα ακόμη και του έχω περάσει popcornhour firmware), σκέφτομαι την αναβάθμιση. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Με το EGREAT δεν μπορώ να βλέπω υπότιτλους σε 3D (SBS) ταινίες. Αν και δεν βλέπω πολλές 3D ταινίες, είναι ένα πρόβλημα το να τις βλέπω χωρίς υπότιτλους. Από όσα έχω διαβάσει εδώ, είμαι ανάμεσα στο MED600X3D και το POPCORNHOUR A-410. Πρόσθετες δυνατότητες (wifi, δικτύωση, smart κλπ) είναι ευπρόσδεκτες αλλά όχι καθοριστικές στην επιλογή μου. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι:

1. Να παίζει 3D SBS ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους (παίζουν και τα δυο νομίζω)
2. Να ρυθμίζεται το μέγεθος και το χρώμα των υποτίτλων (το κάνουν και τα δυο νομίζω)
3. Να έχει άριστη ποιότητα εικόνας χωρίς σπασίματα κλπ.

Το τελευταίο είναι που με προβληματίζει και αναρωτιέμαι αν εκεί οφείλεται η διαφορά τιμής τους αφού το πρώτο έχει 160-180 ενώ το δεύτερο 300 και κάτι (από Ελλάδα), δηλαδή τα διπλάσια χρήματα!!! Το EGREAT έχει εξαιρετική εικόνα και δεν θα ήθελα να πάω σε κάτι υποδεέστερο αλλά ούτε και να δώσω τα διπλάσια χρήματα χωρίς λόγο. Θα ήθελα την άποψή σας.

Νομιζω πως αν μετατρεψεις τους srt υποτιτλους με το 3Dsubtitler (υποθεση 2-3 λεπτων), θα μπορεις να τους δεις κανονικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω το popcorn a-410 και εχω δουλεψει το medx600x ενος φιλου.Το popcorn απαιτει μετενομασια της ταινιας και των υποτιτλων προκειμενου να τις δει σε 3d.ΤΟ MEDERER τις βλεπει αυτοματα αλλα δημιουργει ενος ειδος σκιας-ειδωλου που ψιλοενοχλει.Επισης το med600x μπερδευει τους υποτιτλους σε ολες τις ταινιες,καθως επιλεγει λαθος κωδικοποιηση και πρεπει να το διορθωσεις απο το μενου.Η αναπαραγωγη ταινιων ειναι αψογη και στα 2 μηχανακια,αλλα επειδη το popcorn βασιζεται σε sigma υποτιθεται οτι εχει καλυτερη εικονα απο το me8erer που βασιζεται σε realtek.
Προσωπικα δεν ειδα καμμια διαφορα σε μια samsung 40αρα full hd και 3d που εχω αγορασει.Φυσικα πιστευω πως η διαφορα τιμης δεν δικαιολογειται σε καμμια περιπτωση.

Αυτο το προβλημα Επισης το med600x μπερδευει τους υποτιτλους σε ολες τις ταινιες,καθως επιλεγει λαθος κωδικοποιηση και πρεπει να το διορθωσεις απο το μενου το ειχε και ενας φιλος μου με το med1000x αλλα μου ειπε οτι με καποιο firmware διορθωθηκε.

Απο οτι διαβαζω στο τοπικ του med600x3d εδω στο avclub,δυστυχως το προβλημα δεν εχει διορθωθει ακομα!!!

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Το egreat τι chipset έχει; Sigma, realtek;

Egreat EG-M31B CPU:SIGMA DESIGNS SMP8635. Απ' ότι θυμάμαι ήταν βασισμένο στο popcornhour-100 γι' αυτό τελευταία του είχαμε βάλει firmware του καλαμποκιού και πλέον όταν ξεκινάει βγάζει το logo του popcorn. Το θεωρώ φοβερό μηχανηματάκι που εδώ και 6 και βάλε χρόνια μου προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς κανένα πρόβλημα και με εικόνα που εμένα τουλάχιστον με ευχαριστεί απόλυτα.

Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω κάτι. Έχω καταλάβει ότι το POPCORNHOUR A-410 υπερτερεί σε ποιότητα εικόνας του MED600X3D, έστω και οριακά. Υπάρχει περίπτωση το MED600X3D να είναι χειρότερο του EGREAT μου; Να έχω δηλαδή σπασίματα κλπ;

Επειδή έχω το med, σπασίματα δε θα δεις... Η εικόνα παίζει σωστά.
Για τα σχόλια για τους υπότιτλους, δεν επιλέγει λάθος κωδικοποίηση, απλά δεν έχει αυτόματη αναγνώριση κωδικοποίηση. Οπότε όταν το σεταρεις για ανσι τότε περιμένει ανσι, όταν γιουτιεφ τότε περιμένει γιουτιεφ.

Βασικά το med το προτείνω ανεπιφύλακτα αλλά επειδή είχες σιγμα θα σου έλεγα να πάρεις το καλαμπόκι για ψυχολογικό λόγο καθαρά.

Επειδή έχω το med, σπασίματα δε θα δεις... Η εικόνα παίζει σωστά.
Για τα σχόλια για τους υπότιτλους, δεν επιλέγει λάθος κωδικοποίηση, απλά δεν έχει αυτόματη αναγνώριση κωδικοποίηση. Οπότε όταν το σεταρεις για ανσι τότε περιμένει ανσι, όταν γιουτιεφ τότε περιμένει γιουτιεφ.
Βασικά το med το προτείνω ανεπιφύλακτα αλλά επειδή είχες σιγμα θα σου έλεγα να πάρεις το καλαμπόκι για ψυχολογικό λόγο καθαρά.

Για τους υπότιτλους δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνω επεξεργασία. Έτσι κι αλλιώς και με το EGREAT έπρεπε να ελέγχω ότι είναι UTF, διαφορετικά δεν τους έπαιζε! Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι αυτό που γράφει παραπάνω ο nscovria περί σκιας-ειδωλου στους υπότιτλους. Θα ήταν κρίμα όταν έχω το EGREAR που με καλύπτει σε όλα εκτός από τους υπότιτλους στις 3D ταινίες, να δώσω χρήματα για να αγοράσω ένα άλλο μηχάνημα που τελικά πάλι δεν θα θέλω να βάζω υπότιτλους γιατί θα με ενοχλούν!

Όσο για τους ψυχολογικούς λόγους, όταν κοστίζουν 150 έξτρα, επιβαρύνουν την ψυχολογία μου! Χα χα χα! :guitarist:

Last edited:

Και εγώ από Egreat έρχομαι (το m34a το οποίο είναι στο δωμάτιο) και έχω εδώ και λίγο καιρό το med600x3d.

Στο τελευταίο firmware έχει option να επιλέγει αυτόματα κωδικοποίηση και σε 2-3 βιντεάκια που το δοκίμασα μου δούλεψε κανονικά.
Από την άλλη σκέφτομαι γιατί έχετε τόσο μεγάλο θέμα με την κωδικοποίηση αφού τα περισσότερα ANSI είναι (ειλικρινά πρέπει να έχω βρει στη ζωή μου 3-4 utf και έχω δει χιλιάδες επεισόδια/ταινίες). Υπάρχει και αυτό ansi2utf8 που μετατρέπει εύκολα και απλά από ansi σε utf και το ανάποδο directories ολόκληρα. Τέλος, έβαλαν επιτέλους δυνατότητα να κάνεις browse και να επιλέξεις υπότιτλο just in case που δεν έχει σωστό όνομα (2-3 φορές μου χρειάστηκε).

3D ταινία δεν έχω δει αλλά από εικόνα είναι πολύ πολύ πολύ καλή. Είμαι ευχαριστημένος. Η εικόνα είναι και θέμα τηλεόρασης και ρυθμίσεων ότι μόνο του player.

Το med παίζει και τους υπότιτλους 3d, κάτι που το καλαμπόκι δεν από όσο ξέρω. Αν λέει για αυτό δεν ξέρω, έχω καιρό να παίξω 3d. Σε 2d είδωλο δεν υπάρχει

Οταν μιλαω για ειδωλο εννοω πως οι υποτιτλοι φαινονται σαν ειναι διπλοι.Ενω φαινονται κανονικα σε 3d να αιωρουνται,στο βαθος και πισω τους φαινεται πως υπαρχει κλωνος τους.Δεν ειναι τιποτα το φοβερο,ειμαι και λιγο ψειρας.
Υποψιν πως ο φιλος μου δεν του εχει περασει αλλο firmware.Στο a-410 οι υποτιτλοι δεν αιωρουνται και για να καταλαβει το μηχανημα οτι παιζει 3d περιεχομενο πρεπει να βαλεις στο τελος του ονοματος του αρχειου το sbs3d.
Μεγαλο μειονεκτημα κατα την αποψη μου.
Οσον αφορα τους υποτιτλους στο med600x σιγουρα υπαρχει θεμα και δεν ειναι καθολου σπανιο φαινομενο η λαθος κωδικοποιηση,αλλα αρκει να αλλαξεις απο το μενου των υποτιτλων απο Ελληνικα σε utf και το αντιστροφο.
Η ποιοτητα εικονας στο me8erer παντως ειναι οντως πολυ καλη και χωρις σπασιματα.

Οπότε μιλάμε για 3d και εκεί φτιάχνεται με το βάθος που ορίζεις το 3d στην ταινία. Αυτό γίνεται επειδή το med κάνεις και τους υπότιτλους 3d αυτόματα. Εκεί παίζεις με το βάθος να δεις που σου αρέσει.

Mkv και 3d, δε γυρνάει αυτόματα σε 3d από τον player. Θεωρώ ότι είναι θέμα mkv.
Το καλαμπόκι και το μεντ, για να τα παίξουν σε 3ντι χρειάζονται την αλλαγή στο όνομα του αρχείου. Ξανά λέω, είναι θέμα mkv λογικά, σαν container δεν λέει τι περιέχει μάλλον. Από την άλλη με iso γίνεται αυτόματα το 3ντι.

Κοιτα,ναι μεν ουτε το mederer γυρναει αυτοματα το mkv σε 3d,αλλα εχει μια πολυ πρακτικη επιλογη στα μενου με 3d ρυθμισεις,μεσα απο τις οποιες επιλεγεις αναμεσα σε sidebyside και topdown και μετα γυρναει την ταινια μαζι με τα μενου και τους υποτιτλους σε 3d.
To popcorn δεν εχει τετοια επιλογη και πρεπει αναγκαστικα να κανεις αλλαγες στο ονομα της ταινιας,γεγονος απαραδεκτο-κατα την γνωμη μου-για ενα μηχανακι που κοστιζει τα διπλα χρηματα.
Και εγω αγορασα το popcorn για τον sigma,λογω καλυτερης εικονας χωρις σπασιματα,αλλα φοβαμαι οτι δεν δικαιωθηκα για την επιλογη μου.

Από την άλλη σκέφτομαι γιατί έχετε τόσο μεγάλο θέμα με την κωδικοποίηση αφού τα περισσότερα ANSI είναι (ειλικρινά πρέπει να έχω βρει στη ζωή μου 3-4 utf και έχω δει χιλιάδες επεισόδια/ταινίες)..
Όταν κατέβασα το Star Trek the original series ΌΛΟΙ μα Όλοι οι υπότιτλοι είναι σε UTF-8...

Από το the big bang theory μέχρι και την 6 σεζόν είναι ΟΛΟΙ UTF. Στην σεζόν 7 είναι ansi και η τωρινή (8)... ε... δεν βρίσκω ελληνικούς! ;)

Τελικά είναι τι θα βρεις.

Κοιτα,ναι μεν ουτε το mederer γυρναει αυτοματα το mkv σε 3d,αλλα εχει μια πολυ πρακτικη επιλογη στα μενου με 3d ρυθμισεις,μεσα απο τις οποιες επιλεγεις αναμεσα σε sidebyside και topdown και μετα γυρναει την ταινια μαζι με τα μενου και τους υποτιτλους σε 3d.
To popcorn δεν εχει τετοια επιλογη και πρεπει αναγκαστικα να κανεις αλλαγες στο ονομα της ταινιας,γεγονος απαραδεκτο-κατα την γνωμη μου-για ενα μηχανακι που κοστιζει τα διπλα χρηματα.
Και εγω αγορασα το popcorn για τον sigma,λογω καλυτερης εικονας χωρις σπασιματα,αλλα φοβαμαι οτι δεν δικαιωθηκα για την επιλογη μου.

Πάντως για να είσαι αντικειμενικός, πρέπει να βλέπεις την ίδια ταινία, στην ίδια τηλεόραση, στον ίδιο χώρο, με διαφορετικό μηχανηματάκι ώστε να συγκρίνεις εικόνα. Εμένα προσωπικά το να κάνω μερικές ρυθμισούλες, ή να μετονομάσω δυο αρχεία, ή να κάνω μια μικρή επεξεργασία σε ένα αρχείο δεν με χαλάει. Αυτό που με χαλάει είναι να βλέπω μια εικόνα θαμπή, με πιξελιάσματα, με σπασίματα κλπ.

Όταν κατέβασα το Star Trek the original series ΌΛΟΙ μα Όλοι οι υπότιτλοι είναι σε UTF-8...

Από το the big bang theory μέχρι και την 6 σεζόν είναι ΟΛΟΙ UTF. Στην σεζόν 7 είναι ansi και η τωρινή (8)... ε... δεν βρίσκω ελληνικούς! ;)

Τελικά είναι τι θα βρεις.

Καλά σίγουρα, έτσι είναι. Δεν έχω δει καμία από τις 2 σειρές οπότε δεν έπεσα εκεί. Όπως ανέφερα πιο πριν, το ansi2utf8 θα σου κάνει στο πι και φι την μετατροπή. Πάντως η επιλογή του MED για αυτόματη αναγνώριση έπαιξε σε κάτι βιντεάκια που δοκίμασα.

Πάντως για να είσαι αντικειμενικός, πρέπει να βλέπεις την ίδια ταινία, στην ίδια τηλεόραση, στον ίδιο χώρο, με διαφορετικό μηχανηματάκι ώστε να συγκρίνεις εικόνα. Εμένα προσωπικά το να κάνω μερικές ρυθμισούλες, ή να μετονομάσω δυο αρχεία, ή να κάνω μια μικρή επεξεργασία σε ένα αρχείο δεν με χαλάει. Αυτό που με χαλάει είναι να βλέπω μια εικόνα θαμπή, με πιξελιάσματα, με σπασίματα κλπ.

Νομίζω πως το Mede8erάκι έχει καλή εικόνα. Τώρα τελευταία που σχεδόν όλα τα βλέπω 1080p έχει πραγματικά άψογη.
Το egreat έχει επίσης καταπληκτική εικόνα και στις 32 ίντσες που είναι τώρα.
Πιστεύω όμως πως είναι και θέμα ρυθμίσεων. Σπασίματα δεν έχω δει (εκτός από μια φορά αλλά ευθυνόταν τελικά το Motion Plus).

Για να μην παρεξηγηθω,οταν λεω οτι μετανιωσα γιατι την αγορα του a-410 εννοω οτι με τα μισα λεφτα θα μπορουσα να ειχα παρει το med600x που επισης εχει πολυ καλη εικονα.
Και τα δυο media players εχουν παρα πολυ εικονα,φυσικα χωρις πιξελιασματα και σπασιματα,αυτο θα το ελεγα πρωτο-πρωτο.Και τα δυο μηχανακια τα τεσταρα ταυτοχρονα στην δικη μου τηλεοραση.Το popcorn βεβαια εχει αλλα καλουδια οπως,vxp,ενσωματωμενο navigator,δεχεται σκληρο δισκο,υποστηριζει εξτα φορμα ηχου,χειρισμο απο tablet κ.τ.λ που ισως για μερικους να δικαιολογουν την διπλασια τιμη του.

Για να μην παρεξηγηθω,οταν λεω οτι μετανιωσα γιατι την αγορα του a-410 εννοω οτι με τα μισα λεφτα θα μπορουσα να ειχα παρει το med600x που επισης εχει πολυ καλη εικονα.
Και τα δυο media players εχουν παρα πολυ εικονα,φυσικα χωρις πιξελιασματα και σπασιματα,αυτο θα το ελεγα πρωτο-πρωτο.Και τα δυο μηχανακια τα τεσταρα ταυτοχρονα στην δικη μου τηλεοραση.Το popcorn βεβαια εχει αλλα καλουδια οπως,vxp,ενσωματωμενο navigator,δεχεται σκληρο δισκο,υποστηριζει εξτα φορμα ηχου,χειρισμο απο tablet κ.τ.λ που ισως για μερικους να δικαιολογουν την διπλασια τιμη του.
Καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ μαζί σου, τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει να πάρω το med αφού όπως λες αυτά τα έξτρα του καλαμποκιού δεν πρόκειται να τα εκμεταλλευτώ.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όσους μου απάντησαν και προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν στην επιλογή μου. :2thumb22sup:

Καλησπέρα,κοίταζα για media player και είδα κάτι android media players στο ebay στα 40 ευρώ πάνω κάτω.Τι διαφορά έχουν με τα κανονικά media player?Μόνο το λειτουργικό αλλάζει?Είναι καλά τα android?Εννοώ από λειτουργικότητα,να μην κολλάει σε ταινίες και internet κλπ?

http://i.ebayimg.com/00/s/MTAwMFgxMDAw/z/kBoAAOSw6EhUOl-f/$_57.JPG