Μετά από 6 και βάλε χρόνια που έχω στην κατοχή μου το EGREAT (το οποίο λειτουργεί άριστα ακόμη και του έχω περάσει popcornhour firmware), σκέφτομαι την αναβάθμιση. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Με το EGREAT δεν μπορώ να βλέπω υπότιτλους σε 3D (SBS) ταινίες. Αν και δεν βλέπω πολλές 3D ταινίες, είναι ένα πρόβλημα το να τις βλέπω χωρίς υπότιτλους. Από όσα έχω διαβάσει εδώ, είμαι ανάμεσα στο MED600X3D και το POPCORNHOUR A-410. Πρόσθετες δυνατότητες (wifi, δικτύωση, smart κλπ) είναι ευπρόσδεκτες αλλά όχι καθοριστικές στην επιλογή μου. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι:
1. Να παίζει 3D SBS ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους (παίζουν και τα δυο νομίζω)
2. Να ρυθμίζεται το μέγεθος και το χρώμα των υποτίτλων (το κάνουν και τα δυο νομίζω)
3. Να έχει άριστη ποιότητα εικόνας χωρίς σπασίματα κλπ.
Το τελευταίο είναι που με προβληματίζει και αναρωτιέμαι αν εκεί οφείλεται η διαφορά τιμής τους αφού το πρώτο έχει 160-180 ενώ το δεύτερο 300 και κάτι (από Ελλάδα), δηλαδή τα διπλάσια χρήματα!!! Το EGREAT έχει εξαιρετική εικόνα και δεν θα ήθελα να πάω σε κάτι υποδεέστερο αλλά ούτε και να δώσω τα διπλάσια χρήματα χωρίς λόγο. Θα ήθελα την άποψή σας.
Εχω το popcorn a-410 και εχω δουλεψει το medx600x ενος φιλου.Το popcorn απαιτει μετενομασια της ταινιας και των υποτιτλων προκειμενου να τις δει σε 3d.ΤΟ MEDERER τις βλεπει αυτοματα αλλα δημιουργει ενος ειδος σκιας-ειδωλου που ψιλοενοχλει.Επισης το med600x μπερδευει τους υποτιτλους σε ολες τις ταινιες,καθως επιλεγει λαθος κωδικοποιηση και πρεπει να το διορθωσεις απο το μενου.Η αναπαραγωγη ταινιων ειναι αψογη και στα 2 μηχανακια,αλλα επειδη το popcorn βασιζεται σε sigma υποτιθεται οτι εχει καλυτερη εικονα απο το me8erer που βασιζεται σε realtek.
Προσωπικα δεν ειδα καμμια διαφορα σε μια samsung 40αρα full hd και 3d που εχω αγορασει.Φυσικα πιστευω πως η διαφορα τιμης δεν δικαιολογειται σε καμμια περιπτωση.
Το egreat τι chipset έχει; Sigma, realtek;
Επειδή έχω το med, σπασίματα δε θα δεις... Η εικόνα παίζει σωστά.
Για τα σχόλια για τους υπότιτλους, δεν επιλέγει λάθος κωδικοποίηση, απλά δεν έχει αυτόματη αναγνώριση κωδικοποίηση. Οπότε όταν το σεταρεις για ανσι τότε περιμένει ανσι, όταν γιουτιεφ τότε περιμένει γιουτιεφ.
Βασικά το med το προτείνω ανεπιφύλακτα αλλά επειδή είχες σιγμα θα σου έλεγα να πάρεις το καλαμπόκι για ψυχολογικό λόγο καθαρά.
Όταν κατέβασα το Star Trek the original series ΌΛΟΙ μα Όλοι οι υπότιτλοι είναι σε UTF-8...Από την άλλη σκέφτομαι γιατί έχετε τόσο μεγάλο θέμα με την κωδικοποίηση αφού τα περισσότερα ANSI είναι (ειλικρινά πρέπει να έχω βρει στη ζωή μου 3-4 utf και έχω δει χιλιάδες επεισόδια/ταινίες)..
Κοιτα,ναι μεν ουτε το mederer γυρναει αυτοματα το mkv σε 3d,αλλα εχει μια πολυ πρακτικη επιλογη στα μενου με 3d ρυθμισεις,μεσα απο τις οποιες επιλεγεις αναμεσα σε sidebyside και topdown και μετα γυρναει την ταινια μαζι με τα μενου και τους υποτιτλους σε 3d.
To popcorn δεν εχει τετοια επιλογη και πρεπει αναγκαστικα να κανεις αλλαγες στο ονομα της ταινιας,γεγονος απαραδεκτο-κατα την γνωμη μου-για ενα μηχανακι που κοστιζει τα διπλα χρηματα.
Και εγω αγορασα το popcorn για τον sigma,λογω καλυτερης εικονας χωρις σπασιματα,αλλα φοβαμαι οτι δεν δικαιωθηκα για την επιλογη μου.
Όταν κατέβασα το Star Trek the original series ΌΛΟΙ μα Όλοι οι υπότιτλοι είναι σε UTF-8...
Από το the big bang theory μέχρι και την 6 σεζόν είναι ΟΛΟΙ UTF. Στην σεζόν 7 είναι ansi και η τωρινή (8)... ε... δεν βρίσκω ελληνικούς!
Τελικά είναι τι θα βρεις.
Πάντως για να είσαι αντικειμενικός, πρέπει να βλέπεις την ίδια ταινία, στην ίδια τηλεόραση, στον ίδιο χώρο, με διαφορετικό μηχανηματάκι ώστε να συγκρίνεις εικόνα. Εμένα προσωπικά το να κάνω μερικές ρυθμισούλες, ή να μετονομάσω δυο αρχεία, ή να κάνω μια μικρή επεξεργασία σε ένα αρχείο δεν με χαλάει. Αυτό που με χαλάει είναι να βλέπω μια εικόνα θαμπή, με πιξελιάσματα, με σπασίματα κλπ.
Πάντως για να είσαι αντικειμενικός, πρέπει να βλέπεις την ίδια ταινία, στην ίδια τηλεόραση, στον ίδιο χώρο, με διαφορετικό μηχανηματάκι ώστε να συγκρίνεις εικόνα. Εμένα προσωπικά το να κάνω μερικές ρυθμισούλες, ή να μετονομάσω δυο αρχεία, ή να κάνω μια μικρή επεξεργασία σε ένα αρχείο δεν με χαλάει. Αυτό που με χαλάει είναι να βλέπω μια εικόνα θαμπή, με πιξελιάσματα, με σπασίματα κλπ.
Καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ μαζί σου, τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει να πάρω το med αφού όπως λες αυτά τα έξτρα του καλαμποκιού δεν πρόκειται να τα εκμεταλλευτώ.Για να μην παρεξηγηθω,οταν λεω οτι μετανιωσα γιατι την αγορα του a-410 εννοω οτι με τα μισα λεφτα θα μπορουσα να ειχα παρει το med600x που επισης εχει πολυ καλη εικονα.
Και τα δυο media players εχουν παρα πολυ εικονα,φυσικα χωρις πιξελιασματα και σπασιματα,αυτο θα το ελεγα πρωτο-πρωτο.Και τα δυο μηχανακια τα τεσταρα ταυτοχρονα στην δικη μου τηλεοραση.Το popcorn βεβαια εχει αλλα καλουδια οπως,vxp,ενσωματωμενο navigator,δεχεται σκληρο δισκο,υποστηριζει εξτα φορμα ηχου,χειρισμο απο tablet κ.τ.λ που ισως για μερικους να δικαιολογουν την διπλασια τιμη του.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.