Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

mediamarkt & you, είναι οι εισαγωγεις

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

δεν εισαγεται γιατι?εχει καταργηθει το μοντελλο?

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Απλα...δεν το εισαγουν, μαλλον λογω τιμης

καλημερα ειχα ρωτησει ποιο παλια για το MEDE8ER 1000 και ειχα απαντησεις οτι δεν εισαγεται πια πηγα στους 2 που εισαγουν και συγκεκριμενα στο mediamarkt βλεπω αυτα τα 2 που δεν εχω καταλαβει ακομα ποιες διαφορες εχουν μηπως καποιος μπορει να βοηθησει?

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/_MEDE8ER-MED800X3D-WP-2000,99452,2120891.html?langId=-18

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/_MEDE8ER-MED800X3D-WP,99452,1783151.html?langId=-18

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

το ακριβό έχει και 2ΤΒ σκληρό.
το φθηνό μάλλον έχει κεραία για wifi.

κατα τα αλλα ειναι τα ιδια ακριβως?εκτος του σκληρου λεω και σαν Media player λεει κατι σε σχεση με το 1000 η δεν αξιζει?

Αν και τα MED είναι εγγύηση μηχανάκια (παίζουν τα πάντα μέχρι 1080p, όχι 4k ή HEVC), αν είναι να δώσεις 200 ή 250 για το μοντέλο με το δίσκο, πάρε καλύτερα ένα απλό NUC, πχ αυτό 164 , βάλε του 2GB RAM (16 ) και ένα OpenELEC σε USB και έχεις ένα σαφέστατα δυνατότερο μηχάνημα. Δεν χρειάζεσαι καν δίσκο δηλαδή εφόσον τρέξεις το OpenELEC, μόνο εξωτερικό με τα Videos.
Αν πάλι δεν είναι θέμα χρημάτων, με 29 (αντί 16 ) έχεις 4GB RAM και με 51 έναν 500άρη εσωτερικό δίσκο για να βάλεις Windows/Linux και να παίξεις με MPC-HC ή φυσικά όλα τα καλούδια των Windows.

Εναλλακτικά υπάρχει και το INTEL COMPUTE STICK (νομίζω το είχαμε ξανασυζητήσει) με ~170 σαν πιο minimal και all-in-one λύση.

Ξέρω πολλοί θα διαφωνήσουν αλλά επειδή είχα MED αν θες απλά να βάζεις Videos και βλέπεις και τίποτε άλλο είναι μια χαρά (αν και τα θεωρώ ακριβά πλέον), αν όμως θες να κάνεις και άλλα πράγματα (πχ browsing, youtube, torrents) είναι από δύσχρηστο μέχρι εκνευριστικό.

για να καταλαβω την προταση παιρνεις το Minipc που αναφερεις και συνδεεις πανω του το openlec(δεν βρηκα σε usb)και μετα τι κανεις?
η δευτερη προταση ειναι να παιξεις με το minipc βαζωντας παραπανω μνημη αλλωστε δισκο εχω πολυ καλο αυτον που τωρα εχω στο χτρεαμερ και μετα το φορμαρεις οπως ολα τα Pc με windows 8.1 px και μετα στελνεις αρχεια για να μπορεις να τα δεις στην tv μεσω δικτιου αλλα τοτε θα χρησιμοποιεις των Media player των windows σωστα ?
αλλα αν ισχιουν αυτα που ειπα ποιο πανω γιατι να μην παρεις ενα openlec και να παιξεις δικτιακα με τον σταθερο υπολογιστη που εχεις τα αρχεια σου η και με το kodi ?

Last edited:

για να καταλαβω την προταση παιρνεις το Minipc που αναφερεις και συνδεεις πανω του το openlec(δεν βρηκα σε usb)και μετα τι κανεις?

Χρησιμοποιείς ένα παλιό USB 8GB ή 16GB ή αν δεν έχεις παίρνεις ένα (φθηνά είναι), κατεβάζεις το OpenELEC εδώ και οδηγίες για την εγκατάσταση έχει εδώ.
Το OpenELEC τι είναι; Ένα linux boot με Kodi για player/scraper κλπ. (και scraper πολύ καλό, όχι σαν του MED). Αφού κάνεις boot με αυτό συνδέεις έναν εξωτερικό USB δίσκο με τα Videos και είσαι έτοιμος (αφού κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις για librady, connections, subtitles κλπ).

η δευτερη προταση ειναι να παιξεις με το minipc βαζωντας παραπανω μνημη αλλωστε δισκο εχω πολυ καλο αυτον που τωρα εχω στο χτρεαμερ και μετα το φορμαρεις οπως ολα τα Pc με windows 8.1 px και μετα στελνεις αρχεια για να μπορεις να τα δεις στην tv μεσω δικτιου αλλα τοτε θα χρησιμοποιεις των Media player των windows σωστα ?
αλλα αν ισχιουν αυτα που ειπα ποιο πανω γιατι να μην παρεις ενα openlec και να παιξεις δικτιακα με τον σταθερο υπολογιστη που εχεις τα αρχεια σου η και με το kodi ?

Αυτή η περίπτωση είναι να έχεις Windows ναι σωστά. Ο δίσκος σου πρέπει να έιναι 2,5άρης αλλιώς δεν θα μπαίνει εσωτερικά. Αν έχεις ήδη έναν τέτοιο τον χρησιμοποιείς, αν όχι αγοράζεις έναν.
Σε αυτή την περίπτωση έχεις 2 δρόμους: ή εγκαθιστάς το Kodi που είναι για Windows οπότε είναι εύκολο μετά
ή
αν θες λίγο παραπάνω να ψαχτείς παίζεις με Media Player Classic, Home Cinema (MPC-HC) και διάφορα φίλτρα (ffdshow, madvr). Εδώ θέλει χρόνο όμως αλλά το συγκεκριμένο NUC που σου πρότεινα, madvr δεν θα σηκώσει (θες πιο καλό μοντέλο) οπότε διαβάζεις εδώ για ffdshow (και madvr).

Αν θες απλά να βάζεις το VIDEO να παίζει χωρίς πολλά πολλά, OpenELEC σε USB ή Windows/Kodi.

μπορω με το openlec να φτιαξω ενα usb και μετα να το βαλψ στο Pc επιλλεγοντας να μπουταρει απο εκει ?και συνδεωντας εναν εξωτερικο σκληρο δισκο να εχω ολα τα αρχειa χρησιμοποωντας σαν μεσο-λειτουργικο το usb?

Ναι μπορείς υπάρχουν σχετικές οδηγίες στο σαιτ τους αλλά θέλει λίγη προσοχή μην κατά λάθος σβησεις τα δεδομένα από τον σκληρό δίσκο.

εγω δεν τα καταφερα παντως εφτιαξα το usb συμφωνα με τις οδηγιες τους αλλα αυτο οταν ξεκιναει παει να βαλει το προγραμμα σε καποιον απο τουσ σκληρους δισκους που εχω στο Pc στις sata θεσεις φοβηθηκα να το κανω γιατι λεει οτι θα σβησει οτι εχει αυτος ο δισκος μεσα δοκιμασα να το βαλω σε ενα εξωτερικο σκληρο δισκο και ενω το εβαλε και παω να ξεκινησω to pc απο αυτον τον δισκο δεν τον εχει στο bios σαν δυνατοτητα να ξεκινησω απο αυτον αν ξεκινησεις απο το usb απλα επαναλαμβανει την διαδικασια

Last edited:

Θέλει 2 usb, στο 1ο θα γράψεις το disk image το οποίο μετά θα κάνει το installation σε ένα 2ο usb ή και σε σκληρό δίσκο (δεν προτείνεται φυσικά).
Κατόπιν το 1ο usb μπορείς να το ξαναφορμάρεις και να το χρησιμοποιήσεις κανονικά σε ότι θες. Το 2ο είναι αυτό που χρειάζεται.

<<σε ένα 2ο usb>> δεν ειχε τετοια επιλογη αναγνωριζε μονο τους σκληρους δισκους ισως εκανα λαθος εδω
ενταξει τα καταφερα αδειαζωντας ενα δισκο σκληρο εσωτερικο και ξεκινηνωντας απο αυτον επαιξε οτι υπηρχε στους υπολοιπους δισκους ενα δεν καταφερα να βρω απο που κατεβαζουμε υποτιτλους
και φυσικα απο οτι καταλαβα το htpc το θελει με ποια ενοια οτι οπως το εκανα εγω επαιξα αρχεια απο τον υπολογιστη μου στην οθονη του υπολογιστη μου με τα δικα του ηχεια αν θελω ομως να χρησιμοποιησω ενισχυτη και αλλα ηχεια οπως κανω πχ με το xtreamer πρεπει να βαλω ενα pc που θα εχει το openlec και θα συνδεεται με τον ενισχυτη μεσω hdmi για να μπορεσω να τον χρησιμοποιησω για αναπαραγωγη του ηχου αλλα και της εικονας στην τηλεοραση πια και οχι στο pc αν θποθεσουμε βεβαιως οτι ολα βρισκονται στο ιδιο δικτυο
επισης χρησιμοποιησα και το kodi remote απο το τηλεφωνο μου

ενταξει το εκανα και με Usb αλλα σε αυτη την περιπτωση οταν ξεκιναει δεν αναγνωριζει τον δευτερο εσωτερικο δισκο που εχω ετσι ωστε να φορτωσει στο Kodi και τα αρχεια που ειναι εκει μεσα τι κανω λαθος?

Τι εννοείς δεν τον αναγνωρίζει; Ούτε από το File Manager; (στα settings)
Αν τον βλέπει εκεί (που πρέπει να τον βλέπει) τότε μπορείς να πας TV Shows και να φτιάξεις librady.

αυτο ειναι το θεμα εχω στο pc 3 δισκους ενα βασικο που εχει το λειτουργικο και 2 αλλους που εχουν τα αρχεια ενω βλεπει τον βασικο δισκο δεν βλεπει τους αλλους 2 και οταν παω να ψαξω εκει που λεει αλλη ιεση δεν ξερω σε ποιο να ψαξω ενω οταν ειχα βαλει το openlec σεναν απο τουσ 2 δισκους που ειπα και πριν εβλεπε κανονικα τους αλλους 2 μηπως οπως μπουταρω απο το usb δεν φορτωνει και τους αλλους δισκους παρα μονο τον βασικο?

οχι βλεπει μονο τον βασικο και μετα απο πολυ κοπο το εναν απο τους 2 πηγα και εκει που εχει τις πληροφοριες συστηματος εκει φιανονται ολοι οι δισκοι κανονικα αλλα μολις παω να κανω broswe-add video sourse-εκει δεν υπαρχουν ολοι οι δισκοι