Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Decode θα κάνει και ήχο θα ακούσεις.
Τι προδιαγραφών θα είναι αποτελεί άλλη κουβέντα.
Μην ποντάρεις στο lpcm.

Decode θα κάνει και ήχο θα ακούσεις.
Τι προδιαγραφών θα είναι αποτελεί άλλη κουβέντα.
Μην ποντάρεις στο lpcm.

αυτο ναι-αλλα εστω και ετσι περνεις μια ιδεα..

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Όχι δεν μιλάει για sbs. Με το makemkv μπορείς να φτιάξεις mvc mkv lossless. Απείραχτο το frame packed stream της ταινίας δηλαδή απλά σε περιτύλιγμα .mkv.

Και ποιοί players υποστηρίζουν αυτού του τύπου τα mkv; Οι δύο πάντως που έχω, PCH-A200 και HiMedia 900, σίγουρα όχι...

Λάθος. Ο PCH-A200 δεν είναι καν 3D player.

Και ποιοί players υποστηρίζουν αυτού του τύπου τα mkv; Οι δύο πάντως που έχω, PCH-A200 και HiMedia 900, σίγουρα όχι...

Λάθος. Ο PCH-A200 δεν είναι καν 3D player.

Όλοι όσοι αναπαράγουν και 3D ISO.

Όλοι όσοι αναπαράγουν και 3D ISO.

Είμαι περίεργος να το ψάξω. Αν και δεν το συμπαθώ το MakeMKV, κάνει το ίδιο πράγμα και το mkvtoolnix ή είναι αποκλειστικότητα του MakeMKV;

Καλησπέρα συνφορουμίτες, θέλω να αγοράσω έναν media player. Τον θέλω βλέποντας τον ενσωματωμένο player της τωρινής τηλεόρασης του σπιτιού που δεν είναι αρκετός και αυτό διότι δεν αναγνωρίζει τον ήχο σε κάποιες ταινίες, δηλ. αυτές που έχουν Dolby Digital και κάτι άλλα format ήχου, έτσι μένω μόνο με εικόνα. Α, επίσης δεν διαβάζει ούτε τους υπότιτλους, εκτός και αν τους κάνω UTF-8.
Τέλος πάντων, θέλω έναν media player που να διαβάζει τα περισσότερα format ήχου ή και όλα και να διαβάζει υπότιτλους .ass.
Βάση δώστε στο τελευταίο κυρίως, αυτό με τους υπότιτλους .ass. Άμα υπάρχει τέτοιος media player, τους υπότιτλους, θα τους διαβάζει σωστά, δηλ. θα δείχνει και τους διαμορφωμένους υπότιτλους, δηλ. π.χ με κόκκινα γράμματα, μεγάλα γράμματα, κινούμενα γράμματα κτλ;
Οι τιμές εδώ δεν ξέρω πως πάνε, τι τιμές υπάρχουν;

Επειδή ρώτησα και αλλού, μου προτάθηκε στην αρχή κάποιο android box, όμως δεν διάβαζε σκληρούς δίσκους ntfs 1-2ΤΒ και στην συνέχεια το Raspberry Pri 2 Model B, αλλά όσον αφορά αυτό, έχω μια απορία.
Άμα του βάλω το OSMC, μπορούν να διαβαστούν και αρχεία από σκληρό δίσκο; Συγκεκριμένα, θέλω να μάθω, αν μπορεί το hardware του Raspberry να αντεπεξέλθει στις ταινίες blu-ray 50GB και να παίξουν από το OSMC.

Εσείς τι θα προτείνατε;

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλησπέρα συνφορουμίτες, θέλω να αγοράσω έναν media player. Τον θέλω βλέποντας τον ενσωματωμένο player της τωρινής τηλεόρασης του σπιτιού που δεν είναι αρκετός και αυτό διότι δεν αναγνωρίζει τον ήχο σε κάποιες ταινίες, δηλ. αυτές που έχουν Dolby Digital και κάτι άλλα format ήχου, έτσι μένω μόνο με εικόνα. Α, επίσης δεν διαβάζει ούτε τους υπότιτλους, εκτός και αν τους κάνω UTF-8.
Τέλος πάντων, θέλω έναν media player που να διαβάζει τα περισσότερα format ήχου ή και όλα και να διαβάζει υπότιτλους .ass.
Βάση δώστε στο τελευταίο κυρίως, αυτό με τους υπότιτλους .ass. Άμα υπάρχει τέτοιος media player, τους υπότιτλους, θα τους διαβάζει σωστά, δηλ. θα δείχνει και τους διαμορφωμένους υπότιτλους, δηλ. π.χ με κόκκινα γράμματα, μεγάλα γράμματα, κινούμενα γράμματα κτλ;
Οι τιμές εδώ δεν ξέρω πως πάνε, τι τιμές υπάρχουν;

Επειδή ρώτησα και αλλού, μου προτάθηκε στην αρχή κάποιο android box, όμως δεν διάβαζε σκληρούς δίσκους ntfs 1-2ΤΒ και στην συνέχεια το Raspberry Pri 2 Model B, αλλά όσον αφορά αυτό, έχω μια απορία.
Άμα του βάλω το OSMC, μπορούν να διαβαστούν και αρχεία από σκληρό δίσκο; Συγκεκριμένα, θέλω να μάθω, αν μπορεί το hardware του Raspberry να αντεπεξέλθει στις ταινίες blu-ray 50GB και να παίξουν από το OSMC.

Εσείς τι θα προτείνατε;

Ποιο android tv box σου είπανε!? Γιατί ακόμα και ένα φθηνό που έχω ubox, το έχω συνδέσει μ' ένα σκληρό στο 1Τ ntfs και τον βλέπει μια χαρά!

Μου προτάθηκε αυτό MXIII - G TV Box Android 5.1 1000M LAN - EU (2GB+8GB) BLACK.
Άμα πατήσεις το link και δεις το τι έχει, θα διασταλούν οι κόρες των ματιών σου ή τουλάχιστον έτσι έγινε με εμένα. Βεβαία, μετά είδα τα κάτωθι της περιγραφής σχόλια και ο υπάλληλος του site έλεγε ότι δεν υποστηρίζει 1TB ntfs δίσκους

Υπάλληλος said:
Question:
support this product 1tb external ntfs discs ?

Reply:
Hi Ozkankamat28, this product is not support 1tb external ntfs discs. Thank you for your inquiry.

Τώρα, κοίτα και τα χαρακτηριστικά

System: Android 5.1
GPU: 8-Core ARM Mali-450 up to 600MHz
CPU: Amlogic S812 4-Core up to 2.0 GHz
RAM: 2GB
ROM: 8GB
Max. Extended Capacity: 32GB
Support XBMC: Yes
Support 5G WiFi: Yes
WiFi: 802.11 a/b/g/n
Bluetooth: Bluetooth4.0
Power Supply: Charge Adapter
Interface: SPDIF, USB2.0, OTG, HDMI, AV, RJ45, TF Card

Έχει και άλλα πράγματα, άμα scrollάρεις προς τα κάτω.

Όλα αυτά, μόνο 63.99$

Αυτό σκεφτόμουν να πάρω, αλλά μόλις είδα το σχόλιο, λέω «Έλα ρε γαμ@το!»

Μου προτάθηκε αυτό MXIII - G TV Box Android 5.1 1000M LAN - EU (2GB+8GB) BLACK.
Άμα πατήσεις το link και δεις το τι έχει, θα διασταλούν οι κόρες των ματιών σου ή τουλάχιστον έτσι έγινε με εμένα. Βεβαία, μετά είδα τα κάτωθι της περιγραφής σχόλια και ο υπάλληλος του site έλεγε ότι δεν υποστηρίζει 1TB ntfs δίσκους

Τώρα, κοίτα και τα χαρακτηριστικά

System: Android 5.1
GPU: 8-Core ARM Mali-450 up to 600MHz
CPU: Amlogic S812 4-Core up to 2.0 GHz
RAM: 2GB
ROM: 8GB
Max. Extended Capacity: 32GB
Support XBMC: Yes
Support 5G WiFi: Yes
WiFi: 802.11 a/b/g/n
Bluetooth: Bluetooth4.0
Power Supply: Charge Adapter
Interface: SPDIF, USB2.0, OTG, HDMI, AV, RJ45, TF Card

Έχει και άλλα πράγματα, άμα scrollάρεις προς τα κάτω.

Όλα αυτά, μόνο 63.99$

Αυτό σκεφτόμουν να πάρω, αλλά μόλις είδα το σχόλιο, λέω «Έλα ρε γαμ@το!»

Εγώ έχω αυτό ->
Http://www.coolicool.com/ubox-amlog...hardware-decode-wifi-bluetooth-40-dln-g-40114
Μάλιστα έχω κάνει παρουσίαση μεσα στο φόρουμ. Δεν είναι δυνατόν να το υποστηρίζει το δικό μου που είναι υποδιέστερο και όχι αυτό που σου πρότειναν.

Εγώ έχω αυτό ->
Http://www.coolicool.com/ubox-amlog...hardware-decode-wifi-bluetooth-40-dln-g-40114
Μάλιστα έχω κάνει παρουσίαση μεσα στο φόρουμ. Δεν είναι δυνατόν να το υποστηρίζει το δικό μου που είναι υποδιέστερο και όχι αυτό που σου πρότειναν.

Ώστε έτσι λες. Άμα είναι να ρωτήσω και αλλού, μήπως ο υπάλληλος στο site κάνει κάποιο λάθος.
Για Raspberry τι λες;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α, επίσης, το δικό σου, παίζει Full Blu-ray 50GB τανία;

Ώστε έτσι λες. Άμα είναι να ρωτήσω και αλλού, μήπως ο υπάλληλος στο site κάνει κάποιο λάθος.
Για Raspberry τι λες;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α, επίσης, το δικό σου, παίζει Full Blu-ray 50GB τανία;

Κοίτα στον σκληρό που έχω, έχω περάσει στην καλύτερη δυνατή ανάλυση τον άρχοντα. Ειναι κάπου στα 30GB εάν θυμάμαι καλά η κάθε ταινία. Πάντως για δευτερο μηχάνημα εγώ κοιτάω αυτό ->
Beelink R68 TV Box RK3368 Android 5.1

Αναγκαστικά θα δοκιμάσω αυτή την δυνατότητα του MakeMKV και θα αναφέρω το αποτέλεσμα...

Τελικά το δοκίμασα με την ταινία MAD MAX 2015, με DTS MA 7.1. Η μετατροπή έγινε από ένα iso μεγέθους 36 GB που είχε γίνει remux η κυρίως ταινία, ενώ το mkv είχε τελικό μέγεθος 33,4 GB. Δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη αυτή η μείωση.

Η δοκιμή έγινε με το αρχείο σε SATA δίσκο, γιατί δικτυακά υπήρχε χοντρό πρόβλημα, όπως έχω εξ’ άλλου και με τα iso. Στο PCH-A200 είχε θέματα ο ήχος. Που και που τον έχανε. Κατά τα’ άλλα σε 2D η εικόνα δεν είχε προβλήματα. Το HiMedia 900 δεν μπορεί να το δει σαν 3D και το ξεκινάει σαν 2D, ακόμα και όταν του έβαλα σαν όνομα title.3D.SBS.mkv όπως συνιστούν για το Kodi και για τα Mede8er. Ο μόνος τρόπος ήταν είναι να πάω από το menu του και να επιλέξω από 2D σε 3D εξομοίωση και τότε το έδειχνε κανονικό 3D. Για 5 λεπτά που του έβαλα να παίξει δεν είχε πρόβλημα. Ούτε η εικόνα ούτε ο ήχος. Το επόμενο βήμα είναι να ξανακάνω το πείραμα με το San Adreas βλέποντας όμως ολόκληρη την ταινία.

Όμως δεν έκατσα ακόμα να δοκιμάσω το αντίστροφο. Αν μπορώ με την βοήθεια του tsmuxer να το ξανακάνω iso, γιατί αλλιώς δεν λέει μιας και ο τρόπος αυτός που δουλεύει το MakeMKV δεν είναι official του Matroska, οπότε στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν ασυμβατότητες με τους μελλοντικούς 3D players και οι ταινίες αυτές να πάνε άχρηστες.

Καλησπέρες....

Μετά από πολύ καιρό η πατέντα μου πλέον δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου (KAIBOER -> M34 -> A110) και επειδή πέρασε η εποχή των πειραματισμών και της μόντας θα ήθελα να μου προτείνετε (αν είμαι στο σωστό μέρος) κάτι αξιοπρεπές για την εποχή μας.

Το μόνο που θέλω είναι να παίζει τα πάντα, αν είναι δυνατόν να παίρνει δίσκο μέσα, και να είναι αναβαθμίσημο και όχι παραιτήσιμο όπως τα κουτιά που είχα μέχρι τώρα. Είδα ενδεικτικά τις τελευταίες αναρτήσεις και πως παει το πράγμα αλλά μια ιδιαίτερη γνώμη πάντα βοηθά.

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλησπερα. Ενδιαφερομαι για αγορα ενος media player με ενσωματομενο αποκωδικοποιητη και θυρα δικτυου ωστε να παιζω κατευθειαν ταινιες απο το δικτυο. Υπαρχει τετοιο φτηνο προιον;

Τελικά το δοκίμασα με την ταινία MAD MAX 2015, με DTS MA 7.1. Η μετατροπή έγινε από ένα iso μεγέθους 36 GB που είχε γίνει remux η κυρίως ταινία, ενώ το mkv είχε τελικό μέγεθος 33,4 GB. Δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη αυτή η μείωση.

Η δοκιμή έγινε με το αρχείο σε SATA δίσκο, γιατί δικτυακά υπήρχε χοντρό πρόβλημα, όπως έχω εξ’ άλλου και με τα iso. Στο PCH-A200 είχε θέματα ο ήχος. Που και που τον έχανε. Κατά τα’ άλλα σε 2D η εικόνα δεν είχε προβλήματα. Το HiMedia 900 δεν μπορεί να το δει σαν 3D και το ξεκινάει σαν 2D, ακόμα και όταν του έβαλα σαν όνομα title.3D.SBS.mkv όπως συνιστούν για το Kodi και για τα Mede8er. Ο μόνος τρόπος ήταν είναι να πάω από το menu του και να επιλέξω από 2D σε 3D εξομοίωση και τότε το έδειχνε κανονικό 3D. Για 5 λεπτά που του έβαλα να παίξει δεν είχε πρόβλημα. Ούτε η εικόνα ούτε ο ήχος. Το επόμενο βήμα είναι να ξανακάνω το πείραμα με το San Adreas βλέποντας όμως ολόκληρη την ταινία.

Όμως δεν έκατσα ακόμα να δοκιμάσω το αντίστροφο. Αν μπορώ με την βοήθεια του tsmuxer να το ξανακάνω iso, γιατί αλλιώς δεν λέει μιας και ο τρόπος αυτός που δουλεύει το MakeMKV δεν είναι official του Matroska, οπότε στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν ασυμβατότητες με τους μελλοντικούς 3D players και οι ταινίες αυτές να πάνε άχρηστες.

Στο Mede8er Name.3D.TB.mkv.

Στο Mede8er Name.3D.TB.mkv.

Αυτό ισχύει μόνο στο Mede8er. Στο HiMedia που έχω δεν ισχύει.

Τελικά είδα το San Andreas ολόκληρο σε MVC MKV. Το μόνο πρόβλημα ήταν για 3 δευτερόλεπτα κάποια παγώματα σε εικόνα και ήχο, 5 λεπτά πριν το τέλος. Φυσικά ο Pioneer που δεν σηκώνει και πολλά με το HiMedia, έχασε τελείως τον ήχο και η επαναφορά του έγινε με τον γνωστό τρόπο. Αλλαγή εισόδου και επιστροφή στην σωστή είσοδο. Ίσως όμως να υπήρξε πρόβλημα από το tsmuxer, αφού με αυτό είχα κάνει το αρχικό remux της κυρίως ταινίας. Υπάρχει δυστυχώς έλλειψη στο να προσθέτεις στο MakeMKV εξωτερικούς υπότιτλους και το UI του δεν είναι και ότι καλύτερο.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν ότι αν ξαναμετατρέψω την ταινία από MVC MKV σε ISO και έχει Dolby THD 7.1 μέσω του tsmuxer, δεν αναγνωρίζει αυτό το HD audio track παρά μόνο το core, οπότε χάνω σε ποιότητα ήχου.

Τελικά παραμένω σε ISO που είναι συμβατό με τους περισσότερους players.

Θέλω να πάρω στην κουνιάδα μου media player καθαρά για προβολή ταινιών-σειρών χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, με σύνηθη ανάλυση 480p και στο τσακίρ κέφι 720p. Από ότι καταλαβαίνετε κοινοί τύποι αρχείων (avi, mkv κλπ) και ήχου (AC3) και για σπάνια χρήση εξωτερικών υπότιτλων.

Επειδή μιλάμε για άνθρωπο εντελώς άσχετο με την τεχνολογία, το μόνο που θέλει είναι να πατάει το play, κοίταξα στο skroutz και αναρωτιέμαι αν οι φθηνοί players π.χ αυτός ή αυτός μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά. Ο λόγος που δεν ρωτάω για περισσότερα χρήματα είναι πως θα πάνε τσάμπα για κάτι που δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί.

απο οσο βλεπω ισως κανω λαθος και τα 2 δεν εχουν εσωτερικο σκληρο δισκο οπου θα βαζεις τις ταινειες οποτε αυτο δεν ειναι κακο αλλα δεν κανει και για ανθρωπο χωρις καμμια σχεση με την τεχνολογια