Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Είχα ένα beelink mini mx I και παρέδωσε πνεύμα μάλλον.
Δεν ανοίγει με τίποτα. Μένει σε κόκκινο το φωτάκι μπροστά.
Ούτε με το ρεσετ ούτε με τίποτα.

Είχα βάλει το LibreELEC όταν τα έπαιξε, δε ξέρω αν έχει σημασία.

Απο επιδόσεις ήμουν ευχαριστημένος στο Kodi. Δεν έκανα τίποτα άλλο.

Να πάρω πάλι κάποιο στα 30-40$ ή να ανέβω στα 60$ που βλέπω τα Zidoo?
Το παλιό έβγαλε 1μιση χρόνο και βαριέμαι απίστευτα το ψάξιμο οπότε προτιμώ κάτι να βγάλει 3 χρόνια (απο θέμα αξιοπιστίας!)

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Ερώτηση για νέο media player. Ως τώρα έπαιζα από Htpc με mpc-hc, lav filters, madvr κλπ. Θα φύγει προς το παρόν το pc από το σαλόνι. Η χρήση που θέλω είναι να βάζω με στικάκια ή εξωτερικό σκληρό υλικό mkv σε 1080p με πολυκάναλο ήχο και να βγάζει ο media player hdmi για τον προβολέα (1080p ο προβολέας) και spdif για τον πολυκάναλο (τα ηχεία είναι 5.1, οπότε pass-through ακόμη και απλού DD ή DTS είναι οκ). Θα μπορέσω από έναν οικονομικό android media player (40-60 euro) να πάρω εφάμιλλη ποιότητα με το Htpc που έχω τώρα ή έστω λίγο χειρότερη; Έχετε να προτείνετε κάποιον;
Δεν θέλω να ανέβω στα 200-300 ευρώ ενός πχ dune γιατί με αυτά φτιάχνω νέο μικρό pc.
Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Ερώτηση για νέο media player. Ως τώρα έπαιζα από Htpc με mpc-hc, lav filters, madvr κλπ. Θα φύγει προς το παρόν το pc από το σαλόνι. Η χρήση που θέλω είναι να βάζω με στικάκια ή εξωτερικό σκληρό υλικό mkv σε 1080p με πολυκάναλο ήχο και να βγάζει ο media player hdmi για τον προβολέα (1080p ο προβολέας) και spdif για τον πολυκάναλο (τα ηχεία είναι 5.1, οπότε pass-through ακόμη και απλού DD ή DTS είναι οκ). Θα μπορέσω από έναν οικονομικό android media player (40-60 euro) να πάρω εφάμιλλη ποιότητα με το Htpc που έχω τώρα ή έστω λίγο χειρότερη; Έχετε να προτείνετε κάποιον;
Δεν θέλω να ανέβω στα 200-300 ευρώ ενός πχ dune γιατί με αυτά φτιάχνω νέο μικρό pc.
Ευχαριστώ!

Δες για Zidoo X8 και Beelink SEA.
Ειναι ελάχιστα επάνω απο το μπάτζετ σου.

που εχει το zidoo το X8 τοσο λιγο;

Πουθενά.Εγραψα για πάνω από το budget.
Νομίζω συχνά πάει κάτω από τα 100ε.

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Δηλαδη πλεον ο αντικαταστατης του alfawise s92 ειναι το zidoo το X8

Καλησπέρα στα παιδιά του forum. Ο εξοπλισμός μου είναι ο εξης.
Έχω έναν PLEX server σε ένα NAS (αναφέρω ότι είναι NAS, γιατί το υλικο που βλέπω δεν γίνεται reencoding αλλα παίζει direct play από το plex) και μια τηλεόραση Samsung smart (4πυρινη) του 2014.
Η τηλεόραση έχει το PLEX app και βλέπει τα αρχεία από το NAS μια χαρα. Ο ήχος περνάει από την οπτική της τηλεόρασης σε έναν pioneer ενισχυτή (5.1) .
Ο ηχος περνάει χωρις πρόβλημα με pass-through από την οπτική με αποτέλεσμα ο ήχος να μην γίνεται downgrade και να περνά ατοφιος στον ενισχυτή.
Το πρόβλημα μου είναι με τα καινούρια Η265 βίντεο… Η τηλεόραση ζορίζεται να τα παίξει και κολλάει.

Εχω ένα λάπτοπ με intel sky lake 6th generation και GTX960m . αυτά τα CPU/GPU νομίζω υποστηρίζουν HW H265. Είναι δυνατό να περάσω με HDMI ήχο ατόφιο από το λαπτοπ στη τηλεόραση και μετά στον ενισχυτή . έκανα μια δοκιμή και ο ήχος περνάει στερεο! Έχει λογική η ιδέα μου ; ή να πάω σε κάποιο android box με HW H265? Και αν ναι ποιο;

Kανενα m/p δεν εχει καλυτερες καρτες απο nvidia και ατι, αρα ειναι πλεον πεταμενα λεφτα.Eνα φτηνο pc ειναι πλεον καλυτερο απο ενα καλο media player.Οπως καταλαβαινετε εκφραζω την αποψη οτι αυτα τα πλευερ ανοικουν πλεον στο παρελθον.

Kανενα m/p δεν εχει καλυτερες καρτες απο nvidia και ατι, αρα ειναι πλεον πεταμενα λεφτα.Eνα φτηνο pc ειναι πλεον καλυτερο απο ενα καλο media player.Οπως καταλαβαινετε εκφραζω την αποψη οτι αυτα τα πλευερ ανοικουν πλεον στο παρελθον.

Για πες μας ενα φθηνο pc που να παιζει 4Κ με acceleration...

Δηλαδή το μέλλον είναι pc towers δίπλα στην tv στο σαλόνι?

Δηλαδή το μέλλον είναι pc towers δίπλα στην tv στο σαλόνι?

Δεν ειναι μονο πύργοι. Υπάρχουν και τα NUC και παρεμφερή κινέζικα (εστω και με 2GB RAM) τα οποία ομως σε τοσο χαμηλή τιμη ουτε 4Κ acceleration κανουν, ουτε HD Audio περνάνε και φυσικά είναι και πιο δυσχρηστα σε καναπέ (windows , mini k/b combos κλπ).

Παρουσίαση του νεου KI Pro της Videostrong θα βρείτε στο www.mediaplayers.gr στα αγγλικά.
Θα ανεβει και παρουσίαση σχετικά σύντομα και απο τον Κωστα μας (δορυφορικά) με μεγαλύτερη εμφαση στα των πιάτων ! :grandpa:

Ειναι πολυεργαλείο και εξαιρετικο για τα λεφτά του (ειναι αρκετα φθηνοτερο απο το KIII Pro και παιζει το ιδιο καλα σχεδον παντού)

Δεν ειναι μονο πύργοι. Υπάρχουν και τα NUC και παρεμφερή κινέζικα (εστω και με 2GB RAM) τα οποία ομως σε τοσο χαμηλή τιμη ουτε 4Κ acceleration κανουν, ουτε HD Audio περνάνε και φυσικά είναι και πιο δυσχρηστα σε καναπέ (windows , mini k/b combos κλπ).
Τα nuc και τα tv box με windows δεν τα λες pc όμως. :)

Τα nuc και τα tv box με windows δεν τα λες pc όμως. :)

Μια χαρα pc ειναι!
Ειδικα στα NUC, αν εχεις i5/i7 με 8/16GB RAM και δύο εσωτερικούς δισκους τι το λες?

Εγώ που έχω NUC, i3, κανονικότατο PC είναι. Δεν το λες και mini με 16GB RAM και 128αρι SSD. Πιο γρήγορο και από το PC της δουλειάς μου που είναι desktop i3 σε πολλές περιπτώσεις.