Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Καλησπερα σε ολους.

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε ενα android box με δυνατοτητα netflix, kodi, ote tv εφαρμογη, καλο wifi, usb θυρα για αναπαραγωγή mkv & avi απο δισκο με ή χωρις τροφοδοσια;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Nvidia shield και xiaomi box

Παιδιά σε οικονομικό media player (με ram 2gb) απλά για kodi και καμιά ταινία από στικάκι τι προτάσεις υπάρχουν;
Επίσης υπάρχει δυνατότητα σε αυτά να προστεθεί dvb-t στικάκι για λήψη επίγειων καναλιών;

Kαλησπέρα!

Αν και διαβαζω κατα καιρους το φορουμ, σημερα είναι η πρώτη μου δημοσίευση..

Λοιπόν, ψάχνω ένα tv box με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έχω διαβάσει ουκ ολίγες σελίδες εδω και στο ιντερνετ αλλα ακόμα δεν εχω βγάλει άκρη εντελώς..τα χαρακτηριστικά που θέλω είναι τα εξής:

-Νetflix HD τουλάχιστον, δεν καίγομαι προς το παρόν για 4κ αφου το θέλω για το εξοχικό που δεν εχω 4κ tv, βέβαια ίσως την αλλάξω οπότε και το 4κ καλό θα ήταν να υπάρχει
-cosmote tv go
- οπτική έξοδο ήχου, αφού πρεπει να συνδεθεί με home cinema Που δεν έχει hdmi
-kodi δεν μου είναι απαραίτητο αλλά καλοδεχούμενο
- ethernet, όχι απαραίτητα

Αρχικά είχα ψιλοκαταλήξει σε xiaomi mi box 4, που φαίνεται ότι ώντας unrooted και L1 drm , παιζει και netflix 4k αλλα και cosmote tv, αλλά δυστυχώς δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου.

Άλλα που έχω δει είναι το Minix u9-H, το οποίο φάινεται Unrooted και L1 απο όσα διαβάζω αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το έχει δοκιμάσει καποιος?

Επίσης έχω διαβάσει για mecool m8s pro και beelink gt1 ultimate. Το ultimate θελει σίγουρα γαργαλημα για cosmote tv , σωστά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Θάνος
Bump

Κανείς?

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

https://www.youtube.com/watch?v=rPaFX-kc40s

Εδώ ειναι μια καλή παρουσιαση του minix.kodi paizei καλά, νετφλιχ παιζει μέχρι 1080 αλλα...... λέει ότι εχει μια δυσκολία σε συνδιασμό με σαμσθνγ τηλεοράσεις. Σαν player επίσης πολύ καλό. Τιμή ελαφρώς τσιμπημένη. Επίσης πρόσφατα έχει ανοικτeί νήμα για το μινιχ. Μπορείς να κάνεις και εκεί ερωτήσεις.Ta zidoo είναι εξαιρετικά player kai vfm αλλά παίζουν μέχρι 480p netflix. Με το xiaomi λογικά θα έχεις προβλήματα με τον ήχο οπότε δεν βλέπω το λόγο να ασχοληθείς

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Όλοι Ποστάρετε εδώ!)

https://www.youtube.com/watch?v=rPaFX-kc40s

Εδώ ειναι μια καλή παρουσιαση του minix.kodi paizei καλά, νετφλιχ παιζει μέχρι 1080 αλλα...... λέει ότι εχει μια δυσκολία σε συνδιασμό με σαμσθνγ τηλεοράσεις. Σαν player επίσης πολύ καλό. Τιμή ελαφρώς τσιμπημένη. Επίσης πρόσφατα έχει ανοικτeί νήμα για το μινιχ. Μπορείς να κάνεις και εκεί ερωτήσεις.Ta zidoo είναι εξαιρετικά player kai vfm αλλά παίζουν μέχρι 480p netflix. Με το xiaomi λογικά θα έχεις προβλήματα με τον ήχο οπότε δεν βλέπω το λόγο να ασχοληθείς

Σε ευχαριστώ πολύ, θα ψάξω και στο ανάλογο τόπικ που ανέφερες.

Σχετικά με το mecool L? Αξίζει να το κοιτάξω? αν έχω καταλάβει καλά δουλεύει καλά και με νετφλιξ hd και με kodi, όπως επίσης έχει και σωστή έξοδο ήχου (οπτική). Το θέμα είναι, πως δουλεύει με cosmote tv?συνεργάζεται ή δε τρέχει?

Ευχαριστώ,
Θ

Αν θέλεις να συνδέσεις το Mibox με οπτική θα πρέπει να αγοράσεις ένα τέτοιο καλώδιο 3.5mm-toslink optical adapter

https://www.jaycar.com.au/toslink-to-3-5mm-fibre-optic-audio-lead-1-0m/p/WQ7298
Βέβαια το θέμα είναι ότι αμφιβάλλω αν θα περνάει ψηφιακός ήχος από το av out του mibox, αλλά στερεο. Το home cinema που έχω έχει και rca υποδοχές ήχου, αλλά η ουσία είναι να περνάει ψηφιακός ήχος 5.1 γι αυτό και θέλω να χρησιμοποιηθεί η οπτική είσοδος.

Το έψαξα λίγο παραπάνω χτες και είδα ότι το mi box έχει το av out που στην ουσία δεν είναι μόνο καρφί 3.5μμ αλλά έχει και ενσωματωμένη οπτική έξοδο απλά το θέμα είναι ότι δεν είναι κανονικό οπτικό βύσμα αλλά toslink mini, δηλαδή σχήμα mini Jack. Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει βλέποντας αν βγάζει φως από την έξοδο?

Το άλλο πρόβλημα όμως που εντοπίζω είναι ότι λένε πως το νετφλιξ βγάζει μόνο DD+ επομένως αν έχεις ένα home cinema που υποστηρίζει DD, το mi box δεν κάνει convert DD+ σε DD, άρα αν του βάλεις την επιλογή always που αναφέρει ο φίλος παραπάνω το μετατρέπει σε στερεο και χάνεις το 5.1.

Ισχύει?

Άλλη ερωτηση: έστω ότι ισχύει το παραπάνω και χρησιμοποιώ το hdmi για pass through του ήχου από mibox netflix σε tv, μπορώ άραγε μετά να βάλω οπτική ίνα από την έξοδο της tv στο home cinema για να περάσει dd? Αυτό έχει σχέση με το αν μπορεί η τηλεόραση να κάνει μετατροπή του ήχου?

Από ότι διαβάζω περνάει Dolby Digital και DTS αν βάλεις στα audio settings την επιλογή Always. Πρόβλημα υπάρχει με το Dolby Digital Plus.

https://emby.media/community/index.php?/topic/60278-"always"-audio-setting-in-new-oreo-update-for-xiaomi-mi-box/

https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comments/9epmm8/mi_box_mdz16ab_updated_to_2303/
Ναι, με το ορεο παίζει όπως λένε dd kai dts, όμως αν το νετφλιξ παίζει μόνο dd+ τότε τι γίνεται?

Υπαρχει ουσιαστικη διαφορα μεταξυ mi και mi s;

Σε hardware όχι. Η έκδοση του λειτουργικού είναι επίσης ίδια αλλά ελπίζουμε πιο σταθερή, και το S Θα πάρει σίγουρα και την επόμενη έκδοση Android TV.