Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Για το Mi box 2nd gen : σημερα θα παρω ενα και θα ηθελα να ρωτησω αν εχουμε κανενα θεμα με dolby vision, dolby atmos(μεσω kodi ή σε πλατφορμες), διαβασμα ntfs usb σκληρων?

Ψάχνω ένα box για την τηλεόραση του σαλονιού.
Θα συνδέεται σε ηχομπαρα jbl 13.1.
Θα παίζει max, Disney, netflix και cosmote tv.
Ταινίες δε κατεβάζω.
Τι προτείνετε; Θέλω να στείλω το μποξ του ΟΤΕ στο χωριό οπότε αυτό ψάχνω να αλλάξω.
Mibox 3rd?
Km2 plus?

Ψάχνω ένα box για την τηλεόραση του σαλονιού.
Θα συνδέεται σε ηχομπαρα jbl 13.1.
Θα παίζει max, Disney, netflix και cosmote tv.
Ταινίες δε κατεβάζω.
Τι προτείνετε; Θέλω να στείλω το μποξ του ΟΤΕ στο χωριό οπότε αυτό ψάχνω να αλλάξω.
Mibox 3rd?
Km2 plus?
Εχω και τα 2 (mibox 3rd edition kai mecool km2 plus). Το mibox ειναι πολυ πιο γρηγορο ιδιως στο ανοιγμα του. Δυστηχως ομως στην ποιοτητα εικονας (νομιζω κατι φταει με το android 14) στην cosmotetv μου κανει κατι σαν ghosting στα λευκα σχεδον σε ολα τα καναλια. Το ιδιο μου κανει και το homatics που εχει android 14 σε αντιθεση με το mecool km2 που ειναι μια χαρα αν και πολυ πιο αργο. Μετα εξαρταται ποσα θες να δωσεις.

• Like
Reactions: michkal91
  • Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. Μία βοήθεια! Μετά από μόλις 4,5 χρόνια , το Zappiti μου (One 4K HDR SE) χρίζει αλλαγής. Θες γιατί σαν εταιρία έκλεισε και δεν υπάρχει υποστήριξη ή γιατί θέλει Reset να δουλέψει και άρα Να χάσω το movie wall Που είχα χτίσει Είμαι σε φάση αλλαγής. Επειδή έχουμε μεγάλη συλλογή ταινιών πάνω από έξι δίσκους Πρέπει – θέλω να πάρω ένα καινούργιο media player. Η τηλεόραση ( Sony A80L) αν και έχει media player δικό της Δεν με καλύπτει με όλα τα αρχεία. Από ότι διαβάζω εδώ μέσα αξιοπρεπές και σε λογική τιμή είναι το Zidoo Z9X 8K ή κάποιο Dune Να προχωρήσω;
  • Ταβάνι 300€. Δεν ξανά δίνω πλέον περισσότερα διότι όλα τα Media Players έχουν ημερομηνία λήξης & τα χρήματα δεν είναι πλέον τόσο εύκολο να βρεθούν.
    Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Πριν προβείς στην αγορά ενός media player και αφού έχεις την τηλεόραση, γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις το kodi και να τα παίζεις όλα από εκεί; Από τη στιγμή δε που έχεις και πολλές ταινίες και σειρές σε δίσκους, μπορείς να το ρυθμίσεις να σκαναρει το περιεχόμενο και να σου κατεβάσει αυτόματα εξώφυλλα, υποθέσεις κλπ
Αν ασχοληθείς και διαβάσεις λίγο μπορείς να οργανώσεις τη βιβλιοθήκη σου όπως θέλεις εσύ. Οι δυνατότητές του σε αυτόν τον τομέα είναι πάρα πολλές, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε εξ αρχής. Μπορείς να δημιουργήσεις τη βιβλιοθήκη σου, να κρατήσεις ένα backup και στο μέλλον και να αλλάξεις τηλεόραση ή media player, να τη μεταφέρεις χωρίς να χρειάζεται να τα ξανακάνεις όλα από την αρχή.
Απλά αν τους σκληρούς δίσκους τους έχεις πάνω σε NAS, επειδή το ethernet της τηλεόρασης είναι 100αρι, για να παίξεις μεγάλα βαριά αρχεία με υψηλό bitrate, θέλεις πολύ καλό wi-fi.

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: protrudi
Το Apple TV λόγω του τρόπου που περνάει τον ήχο, από εμένα είναι big no.
Για streaming (που ρώτησε ο Τάσος), δεν έχει θέμα (Dolby digital bitstream περνάει).

Απλά το shield κάνει και αυτό και hd audio bitstream οπότε δεν έχει νόημα να έχεις και τα 2 (ειδικά αν δεν είσαι στο apple ecosystem)

Για streaming (που ρώτησε ο Τάσος), δεν έχει θέμα (Dolby digital bitstream περνάει).

Απλά το shield κάνει και αυτό και hd audio bitstream οπότε δεν έχει νόημα να έχεις και τα 2 (ειδικά αν δεν είσαι στο apple ecosystem)

Χρησιμοποιεί το Dolby MAT, δεν κάνει ακριβώς bitstreaming. Σε παλιούς σχετικά ενισχυτές ενδέχεται να υπάρχει θέμα. Γιατί δεν κάνουν απλώς bitstreaming το E-AC3 μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν. Ήθελαν να διαφοροποιηθούν όπως με το "you're holding it wrong" στο iPhone ? :D

Δεν υποστηρίζει τα lossless formats, σε οποιαδήποτε πηγή, οπότε αυτό είναι ένα ακόμα μείον.

Επίσης το Shield είναι πολύ πιο πιθανό να πάρει update και για Auro-Cx. Το Apple δύσκολα.

Τι να το κάνει το AppleTV αν πάρει το shield (ειδικά αν δεν έχει iPhone κλπ);

Επειδή έχω και τα δύο, είναι πιο γρήγορο και πιο εύχρηστο ως interface. Επίσης αν στήσει media server, μπορεί να χρησιμοποιεί το infuse pro που είναι ότι καλύτερο για τοπικό streaming.

Με του 17 ακόμη δεν έχω κανένα πρόβλημα. Σε αυτά που δουλεύω τουλάχιστον. ΟΤΕ Netflix Disney Apple TV Amazon prime Kodi Ertflix

Same Sh1t... Different Day

Παίζει τόσο καλά ένα μηχάνημα του 2019 με android 9 ; Σε λίγο δεν θα μπαίνουν τα apps γιατί θα θέλουν νεότερη έκδοση.
Μια χαρά παίζει αλλά όντως θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει νέο μοντέλο τόσα χρόνια... Επίσης το Apple TV θα βγαλει νεο μοντελο φετος, το οποιο ευχομαι να εχει bitstream στον ηχο.