Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ SOFTWARE ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ.

Εδώ και λίγες μέρες χρησιμοποιώ το Nuvio πάντα σε προβολέα. Εχω μονίμως την αίσθηση ότι έχει σκοτεινιάσει η εικόνα. Λέω έπεσε ξαφνικά η λάμπα;;; Δεν είναι δυνατόν.
Λοιπόν δείτε διαφορά stremio με Nuvio. Για να μην μου πείτε ότι κλέβει η φωτογραφία, έβγαλα στο επαγγελματικό mode, που σημαίνει ότι είναι καρφωμένες οι ρυθμίσεις και στις δύο φωτογραφίες.
Αρα η διαφορά που βλέπετε δεν είναι θέμα φωτογραφίας. Σας παραθέτω και τις ρυθμίσεις.
Προσέξτε στα ρούχα. Στο Nuvio δεν υπάρχει καμία διαβάθμιση. Ολα μαύρα. Αποκλείεται να είναι αυτό σωστό.
Θέλει άλλη ρυθμιση η εικόνα στο Nuvio. Δεν ξέρω αν στην τηλεόραση βλέπετε τέτοιες διαφορές. Περίεργο που δεν το έχει αναφέρει κανένας.
Μιλάω για την Android TV έκδοση.
Εννοείται το αρχείο είναι ακριβώς το ίδιο και στο stremio και στο nuvio.

Υ.Γ. Το HDR το έχω μονίμως κλειστό από τις ρυθμίσεις του Firestick, Η διαφορά δεν οφείλεται σε HDR. Εχει καμιά ρύθμιση περίεργη το Nuvio στην εικόνα;

20260719_123959.jpg

20260719_123850.jpg

Screenshot_20260719_124133_Gallery.jpg

Screenshot_20260719_124121_Gallery.jpg

Last edited:
Λοιπόν το βρήκα. Το Dolby Vision κάνει την ζημια. Επειδή ο προβολέας δεν υποστηρίζει DV, πρέπει να μπει τελείως στο OFF. Σε όλες τις άλλες ρυθμίσεις είναι σκοτεινή η εικόνα. Α ρε με τις μαρκετιστικες βλακείες, σκοτείνιασαν όλον το κόσμο για να πουλάνε φωτεινότητες.
Το stremio δεν έχει πουθενά τέτοιες ρυθμίσεις και το χειρίζεται μια χαρά όμως.

Attachments

• 20260719_132645.jpg
    20260719_132645.jpg
    1.4 MB · Views: 23
Πάντως η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη με 1.3ev ενώ η δεύτερη με 0.7 που σημαίνει ότι η πρώτη είναι εμφανώς πιο φωτεινή με αποτέλεσμα να δείχνει πιο φωτεινές τις σκιές (άρα και λεπτομέρειες στα ρούχα και αποχρώσεις του μαυρου) και περισσότερες καμμένες φωτεινές περιοχές όπως πράγματι βλέπουμε

Πάντως η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη με 1.3ev ενώ η δεύτερη με 0.7 που σημαίνει ότι η πρώτη είναι εμφανώς πιο φωτεινή με αποτέλεσμα να δείχνει πιο φωτεινές τις σκιές (άρα και λεπτομέρειες στα ρούχα και αποχρώσεις του μαυρου) και περισσότερες καμμένες φωτεινές περιοχές όπως πράγματι βλέπουμε
Μηδενικη επίπτωση. Στην πραγματικότητα η διαφορά είναι όπως τις βλέπετε στις φωτογραφίες. Για να κάτσω να ψάχνω τι φταίει έκανε μπαμ ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Last edited: