Αγορα νεου πικαπ

Πριν την επίσκεψη καλό είναι να τσεκάρουμε και ποιος είναι ο ποιητής.. Γιατί το παραπάνω κείμενο πιο πολύ μου κάνει για καταχώρηση σε Lifestyle περιοδικό, παρά για κριτική.

Το παραπάνω το γράφω χωρίς να έχω ακούσει ποτέ κατασκεύασμα της παραπάνω εταιρείας - δεν έχω άποψη για τις επιδόσεις των μηχανημάτων της.

Κατά την πτωχή μου άποψη,τα πικάπια είναι πρωτίστως μηχανολογικές κατασκευές,που απαιτούν υψηλή ακρίβεια στην επεξεργασία των τμημάτων τους και φυσικά γνώση-εμπειρία και τελικά άρτιο συνοπολογισμό όλων των κατασκευαστικών παραμέτρων.

Αν πληρούνται αυτά το πικάπιον θα παίζει και καλά.Εδώ δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.Συμβιβασμοί κόστους μόνο.Γενικά,οι "απόλυτες" μηχανολογικές κατασκευές,έχουν πολύ υψηλό κόστος...

Προσωπικά θεωρώ πολυδιαφημισμένα πικάπ,"φτωχές" κατασκευές με ευθέως αναλόγα μέτριο ήχο.

geia xara exw para poly peira oso den fantazesai kai exw akousei para polla systhmata gia na katalavw pio einai to swsto,twra giati den exei kleisei clear audio tha sou dwsw thn apanthsh einai epeidh exei vrei kati koroida o orfeas kai tous ta poulaei kai meta psaxnoun na vroun na ta poulhsoun

Eγκό παντοσ ντεν το πουλάω με τίποτα το κληατρόντιο περφόρμαντς μου ούτε το αλαζο με τίποτα γκιατι με καλύπτι απόλυτα κε πέζι τελια.Επισις αρέσει υπερβολικά σε όλους τους φίλους μου γκιατί απλά πέζι τέλια κε ίνε κουκλί.Επίσις το επέλεξα ανάμεσα στα μιτσελ τζαιροντέκ κε πρ´τζεκτ ΡΠΜ 10 γκιατι έπαιζεκαλύτερα...
Επίσης μπόρό να γκράφο ελινικά στο πλικτρολόγκιο έστο κε με λαθος ορτογκραφία..
Τέλος είμαι απλά περίεργος ποιά πλατώ εσύ θεωρείς αντάξια σου ...ελπίζω να μην αρχίσουμε πάλι με το Technicks MK2 Έλεος πιά!......:BDBDG54:

Last edited:
Οταν ανώνυμα χαρακτηρίζεις μιά εταιρεία κι έναν αντιπρόσωπο,σαν απευθυνόμενους σε κορόϊδα- και φυσικά δεν χρειάζεται κι άλλος χαρακτηρισμός για να προσβάλεις συλλήβδην κι όλους τους τους ιδιοκτήτες αυτών των μηχανημάτων-τότε μάλλον δεν επιδιώκεις συζήτηση αλλά κάτι άλλο.

Οταν επανέλθεις φίλε prophet,κοίτα ν' ανακαλέσεις τους χαρακτηρισμούς αυτούς και να είσαι πιό προσεκτικός,άν θέλεις να έχεις θετική συνεισφορά στό φόρουμ αυτό.

geia xara egw ayto pistevw oti paizoun san cd ayth einai h gnwmh oso gia ton k.petroulop na stamathsei koroidema peri plhktrologio giati den me kserei kai apo prin kai thn kritikh na thn kanoun se allous einai polloimikrh na thn kanoun se emena apo ta mhxanhmata pou exoun perasei apo ta xeria mou.

και τα κλιπσχορν εχουν 60 χρονια στην αγορα, αξιολογοτατα ηχεια, αλλα δεν μπορεις να τα πεις αχρωματιστα.
Εμενα μειον μου φαινεται η μη εξελιξη και η εμμονη στο ιδιο μοντελο.
Προσεξε ποσο ανωτερα ηταν τα αρχικα Κουαντ οταν πρωτοπαρουσιαστηκαν τα Μαρτιν Λογκαν και ποσο βελτιωθηκαν περισσοτερο απο τα πρωτα χαρις στην περισσοτερη εξελιξη και ενναλαγη μοντελων.
Ειδικα η οποια αναβιωση των αναλογικων, μαλλον σε εταιριες οπως η κλιαροντιο η τρανσροτορ και αλλες γερμανικες εταιριες οφειλεται παρα στις αγγλικες που εχασαν το τραινο της τεχνολογιας και της εξελιξης.
Ακριβως δηλαδη οπως εγινε και με τα αγγλικα αυτοκινητα.

το οτι παιζουν σαν σι ντι πλευερ εχει μια δοση αληθειας με την εννοια της καθαροτητας του ηχου τους και μια μοτσικοαναλυτικη κεφαλη οπως η μπενζ γκλιντερ ισως να τους ταιριαζει απολυτα, αλλα δηστυχως το αντιθετο δεν μπορει να γινει, δηλαδη το γκυροντεκ αξιολογοτατο πλατω μια μικρη μουντοτητα και χαλαροτητα με απολυτα κριτηρια την εχει - εμενα προσωπιλα δεν με ενοχλει και θα μπορουσα ανετα να ζησω μαζι του, αλλα η λυση των διαφορων ορτοφον και καρατ, μαλλον ημιμετρο ειναι γιατι το μεν καθαρο το γλυκαινεις με μια κεφαλη η μια λαμπα στην γραμμη αλλα το μουντο δεν καθαριζεται και η λυση των γκυροντεκ με τις παραπανω ουδετερες κεφαλες τονιζει και τις γρατσουνιες των δισκων μια και ενισχυει τα πριμα, πραγμα που αποδιδει μονο σε ολοκαινουργιους και καθαρους δισκους, γιατι στους πολυπαιγμενους αστο δραμα, μετα τα 3 - 4 κομματια βαζεις σι ντι.

egw ena exw ena pw kai teleiwnw kai den ksanalew tipota o analogikos hxos anhkei stous agglous kai se kapoies etaireies apo alles xwres opws:oracle,verdier kai kapoies alles otan tha perasei o kairos kai kourasteite apo ton katsarole hxo twn germanwn kai akousete kapoia pragmata tote tha peite dikio eixe aytos o malakas alla tote tha einai arga giati tha sas exoun fygei para polla ekatomyria

otan tha perasei o kairos kai kourasteite apo ton katsarole

μεχρι να φτασει αυτος ο καιρος δεν θα κουμε καλα πλεον και δεν θαχουμε δοντια οποτε παλι οι κατσαρολες καλες θα ειναι για να φτιαχνουμε καμμια σουπα

υγ. πετα τις μπατονετες δεν φταινε τ αφτια σου, ο ηχος των αγγλικων πλατω ειναι μουντος.

LINN

linnlp12.jpg

CLEARAUDIO

clearaudio-statement_48.jpg

ουδεν σχολιον

Έλα βρε Θανάση, έχει ακόμα και τώρα πολύ καλά πράγματα η Αγγλία.
Και οι Γερμανοί έχουν τη χάρη τους, φυσικά.

Δύσκολο να διαλέξεις (τουλάχιστον για εμένα)...

τωρα σοβαρα τι δειλημα ειναι αν αξιζει να δωσεις σχεδιν τα διπλα λεφτα για να παρεις ενα πλατω μαζας για να κερδισεις ενα 10 τοις εκατι καλυτερο ηχο απο ενα πλατω αναρτησης με τα μισα λεφτα.
Παρε το ROKSAN RADIUS 5 με πολυ καλο βραχιονα βαλτου και μια BENZ ACE L στεισε το με προσοχη και απολαυσε χωρις να εχεις χαλασει μια περιουσια.
Ειδαλλως παρε ενα CLEARAUDIO SOLUTION και με τα χρονια φτιαχτο μεχρι εκει που παιρνει. Εγω με την τραλα μου αυτο θα εκανα, γιατι βραδυ να ησυχαζω δεν εχω. Αλλα οπως ειπα ειναι η τρελα μου.

Αν ήταν να πάρω ανάρτηση, θα έπαιρνα κάτι σε Avid.
Ανεβαίνοντας σε budget, θα πήγαινα κατευθείαν στο Delphi, που είναι όνειρο...

geia xara exw para poly peira oso den fantazesai kai exw akousei para polla systhmata gia na katalavw pio einai to swsto,twra giati den exei kleisei clear audio tha sou dwsw thn apanthsh einai epeidh exei vrei kati koroida o orfeas kai tous ta poulaei kai meta psaxnoun na vroun na ta poulhsoun

Ευτυχως φιλε μου που υπαρχεις κι εσυ για να ξεβουλωσεις τα αυτια ολων των κουφων κατοχων clearaudio ακομη κι εμου. Μακρια απο τον ορφεα παιδια ξαχνει κοροιδα...για να πουλαει τα σκουπιδια του...:SFGSFGSF:

Δεν θα εμπλακώ στο θέμα ούτε με αφορά.
Απλά η clearaudio είναι μία από τις εταιρείες που δεν... με τίποτα.
Ούτε με απειλή όπλου. Ηχητικά ποτέ δεν με συγκίνησαν.
Αυτά όμως είναι γούστα.

Πάντα έχω την αίσθηση ,ότι ένα ξύλινο πικαπάκι της δεκαετίας του 1970, παίζει πολύ περισσότερη μουσική, από τα 30 κιλά αλουμίνια.
Αλλά σαν γνωστός νεκρόφιλος, μην πάρετε στα πολύ σοβαρά την προσωπική μου προτίμηση.

Απάντηση: Re: Αγορα νεου πικαπ

Δεν θα εμπλακώ στο θέμα ούτε με αφορά.
Απλά η clearaudio είναι μία από τις εταιρείες που δεν... με τίποτα.
Ούτε με απειλή όπλου. Ηχητικά ποτέ δεν με συγκίνησαν.
Αυτά όμως είναι γούστα.

Πάντα έχω την αίσθηση ,ότι ένα ξύλινο πικαπάκι της δεκαετίας του 1970, παίζει πολύ περισσότερη μουσική, από τα 30 κιλά αλουμίνια.
Αλλά σαν γνωστός νεκρόφιλος, μην πάρετε στα πολύ σοβαρά την προσωπική μου προτίμηση.

Ωραίος! Θα συμφωνήσω κι εγώ...

Χωρίς να παίρνω θέση επί της ουσίας στη συγκεκριμένη συζήτηση, θα παρακαλούσα τον Thanasis k να σχολιάσει αναλυτικότερα τις δύο φωτογραφίες.

καθαρα θεμα εμφανισης και κοστους κατασκευης που δεν αφορα τα ηχητικα χαρακτηρηστικα των συσκευων, αλλωστε τα γραφομμενα μου εχουν την εννοια του χαιεντικου πειραγματος - καζουρας ως απαντηση στην μαλλον επιθετικη γραφη του συμφορουμιτη μας και δεν αφορουν πραγματικα την αξιολογοτατη αγγλικη σχολη των πλατω,
Τελος αν και εχω κλιαροντιο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος τοσο απο το πλατω μου οσο και απο την συμπεριφορα των ανθρωπων του Ορφεα Πατρας - αλλα και με οσους χρειαστηκε να επικοινωνησω απο Αθηνα, οπως θα δειτε δεν δισταζω να συστησω και αλλα πλατω, ακομη και σημερα σε αλλο θρεντ, αν δειτε συνιστω σε συμφορουμιτη το γκυροντεκ μιας και δεν πιστευω οτι στον χωρο μας υπαρχει μηχανημα πανακεια, αλλα στον καθενα απο μας ταιριαζει κατι διαφορετικο τοσο απο πλευρας ακουστικων προτιμησεων, οσο και απο πλευρας υπολοιπου συστηματος.

υγ. γνωριζοντας το ηθος σας απο πολλους συνφορουμιτες που σας ξερουν ζητω συγνωμη αν σας προσβαλα αθελα μου στα πλαισια των φιλικων χαιφιντελιστικων πειραγματων που συνηθιζω να κανω.

Το γελιο με τα clearaudio ειναι πως πολλοι τα κατηγορουν για λαμπρο ηχο (αραγε ποσοι εχουν ακουσει καποιο καλοστημενο να παιζει) και μαλιστα καποιοι συμφορουμιτες που τα "εφτυναν" μολις ακουσαν τουλαχιστον στο δικο μου καταστημα καποιο να παιζει εφυγαν μαζι με αυτο. Τωρα το να συγκρινουμε αυτην την εταιρια που εχει πικαπ για ολα τα γουστα (ξυλινα, μεταλικα, ακρυλικα, corian,) τοσες διαφορετικες ηχητικες υπογραφες αναλογα με τον συνδυασμο πλατο βραχιονα κεφαλης και σε μια τεραστια γκαμα τιμων ειναι κατεμε προσβολη. Προσωπικα δε υποστηριζω πως οι κεφαλες της ειναι με διαφορα οι καλυτερες που εχω την τυχη να ακουσω.