Αγορά νέου συστήματος, την βοήθειά σας

Στη κατηγορία τιμής που κινείσαι μάλλον δίδρομα ή δυμισάρια θα κοιτούσα. να μην μπλέκει και πολύ το πράγμα.

Τα polk είναι καναδέζικα ηχεία. καλά. Εδώ είναι λίγο στην απ'έξω, δεν έχουν διαφημιστεί σωστά. Στο εξωτερικό έχουν καλύτερο όνομα.
Τα zensor είναι η πασίγνωστη πλέον σιναματζίδικη νέα σειρά έκπληξη της Dali, που τα καταφέρνει περίφημα και σε δικάναλο. Θέλουν λίγο ρευματάκι παρπάνω για να ελεγχθούν σωστά στα χαμηλά.
Τα ΒΧ και Αegis είναι αρκετά χρόνια στην αγορά. Όμορφα σαλονάτο ηχεία που συμπλήρωναν την γκάμα των εταιρειών στη χαμηλή κατηγορία με αξιώσεις. Συνολικά εύπεπτα και αξιοπρεπή ηχεία χωρίς όμως να είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο (γνώμη μου υποδεέστερα του Zensor)

Σκέψου το καλά, βάλε κάτω όλες τις παραμέτρους και κατέληξε σε ενισχυτή... και μετά ακροάσεις - ακροάσεις - ακροάσεις...
Πάρε τηλέφωνα σε μαγαζιά να δεις διαθεσιμότητα και προοπτική ακρόασης. Όπου βρεις ηχείο τρέχα να το ακούσεις ώστε να καταλάβεις και ο ίδιος τι σου αρέσει περισσότερο.
Προσπάθησε να ελαχιστοποιήσεις το ρίσκο αφού έτσι κι αλλιώς στο χώρο σου ολοκληρωμένο σύστημα ηχείων - ενισχυτή δεν πρόκειται να ακούσεις.

Καλή επιλογή εύχομαι.

Εάν είσαι αθήνα,μπορείς να πάς στο ''Ωδες''.....μπορείς να ακούσεις τον ενισχυτή που σε ενδιαφέρει με τα ηχεία που σου προτάθηκαν,αρκεί φυσικά να τους ενημερώσεις τηλεφωνικά για να το ξέρουν....δεν χάνεις τίποτε.Το λέω απο εμπειρία!

Εάν είσαι αθήνα,μπορείς να πάς στο ''Ωδες''.....μπορείς να ακούσεις τον ενισχυτή που σε ενδιαφέρει με τα ηχεία που σου προτάθηκαν,αρκεί φυσικά να τους ενημερώσεις τηλεφωνικά για να το ξέρουν....δεν χάνεις τίποτε.Το λέω απο εμπειρία!

ναι αθηνα ειμαι κορυδαλλο για την ακριβεια .. θα παω μια βολτα απο κει... απλα πιστευα τα 3 δρομων ηχεια ειναι πολυ πιο ποιοτικα γιατι ξεχωριζουν τις συχνοτητες...το λεω γιατι ο dalanic μου προτεινει 2 η 2 1/2 δρομων... κυριως για μουσικη τα θελω..ασχετα που θα παρω πολυκαναλο....

παντως ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν

Μέχρι 3 δρόμων είσαι εντάξει.Για εμένα,εάν ένα ηχείο έχει πάνω απο 3-4 μεγάφωνα χάνεται η ουσία του πράγματος.....έναντι του εντυπωσιασμού!
Και ένα ηχείο με 1 τουίτερ και 1 mid-bass,μπορεί να παίξει εξαιρετικά!!

Μια χαρά είναι τα τρίδρομα και τα πολλά μεγάφωνα, αλλα σε αυτή τη κατηγορία τιμής αμφιβάλω αν οι εταιρείες διαθέτουν το αντίστοιχο crossover... και το crossover του ηχείου όπως μου είπε φίλος κατασκευαστής και άριστος σε γνώσεις είναι πάνω απο το μισό ηχείο!
Γι' αυτό αναφέρω καλύτερα να μην μπλέξουν τα πράγματα σε αυτή τη κατηγορία τιμής

εξάλλου απο αυτά που πρότεινα, αν θυμάμαι καλά, μόνο το ΒΧ είναι τρίδρομο. Τα υπόλοιπα είναι δυομισάρια (δηλ. το τρίτο γούφερ είναι παθητικό)

Re: Απάντηση: Αγορά νέου συστήματος, την βοήθειά σας

σημερα πηρα σε καποια καταστηματα για να ρωτησω αν υπαρχει ο ενισχυτης η αν μπορω να τον παραγγειλω και στα media ειπαν δεν υπαρχει μετα απο καποιο τηλεφωνο που εκαναν ,στο you μου ειπαν οτι μπορουν τα το φερουν και στο audioshow μου ειπαν οτι καταργηθηκε και οτι απο δευτερα θα στειλουν ενημερωση γιατι ερχετε ο νεος yamaha 775

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v775_black_u/?mode=model

Απάντηση: Re: Αγορά νέου συστήματος, την βοήθειά σας

ναι αθηνα ειμαι κορυδαλλο για την ακριβεια .. θα παω μια βολτα απο κει... απλα πιστευα τα 3 δρομων ηχεια ειναι πολυ πιο ποιοτικα γιατι ξεχωριζουν τις συχνοτητες...το λεω γιατι ο dalanic μου προτεινει 2 η 2 1/2 δρομων... κυριως για μουσικη τα θελω..ασχετα που θα παρω πολυκαναλο....

παντως ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν

Δεν αποτελεί μέτρο ποιότητας το νούμερο των μεγαφώνων!
Λάθος αντίληψη.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέου συστήματος, την βοήθειά σας

Να πω κι εγω την γνωμη μου?

Μεταχειρισμενα :

Προτιμω τα μεταχειρισμενα γιατι με τα ιδια λ7 περνεις μια κλαση πανω μηχανημα.
Επισης σε περιπτωση πωλησης δεν χανεις πολλα.

Πολυκαναλος ηχος:

Στο παλιο μου σπιτι και οταν ο πολυκαναλος ηχος ηταν στα ντουζενια του ειχα συνδεση την tv με το stereo.

H tv στην μεση και τα ηχεια εκατερωθεν.

Δεν μπορω να πω οτι ενιωσα καποια ελλειψη.

Οι διαλογοι στο κεντρο , απλομενη ηχητικη εικονα , επαρκες χαμηλο

Η θεση μου ειναι καργα υποκειμενικη μιας και ποτε ο πολυκαναλος ηχος δεν με ενθουσιασε , οπως και οι ταινιες που επενδυε.

τελικα 99% εχω καταληξει στον denon 3313 στα ηχεια ειμαι στο ψαξιμο εχω ακουσει μεχρι στιγμης dali zensor 7 jbl es 80,90 kef q500 klisch 52 και καποιο monitor audio να πω την αληθεια δεν τρελαθηκα με καποιο.. να μου πεις δε θα δωσω μια περιουσια αλλα δεν με γεμιζουν..να πω ναι τα αξιζουν δεν ξερω τι περιμενω να ακουσω και ειμαι προς αναζητηση ακομα..

Re: Απάντηση: Αγορά νέου συστήματος, την βοήθειά σας

εχω ακουσει τα Τ2 αλλα οχι σε σωστο περιβαλλον με σωστες αποστασεις ειχαν καπως δυνατες ψιλες αλλα ηταν πολυ καθαρος ο ηχος και μου αρεσε μπασα δεν ειδα πολλα αλλα ηταν και ο χωρος καπως..θα πω να ακουσω τα Τ3 να δω τι γινετε... στην αντιπροσωπεια η τιμη ειναι στον θεο..τα βρηκα και καπου αλλου με διαφορα φθηνοτερα αλλα ακομα δεν ειναι σιγουρο οτι τα φερνει.. απο εβδομαδα παντως θα τα ακουσω

Πάντως η αρχική εντύπωση είναι ...το ήμισυ του παντός...Προχώρα προσεχτικά στις επιλογές σου,όχι εν βρασμώ!
Η περίοδος της αναζήτησης είναι όλα τα λεφτά

Πολυ σωστα συμφωνω....
Εχουν θεμα με τις ψηλές και λιγο μπάσο ειναι σωστό αυτο.αν σου αρέσουν ομως μην σε πειράζει.ακουσε οσο πιο πολλα μπορείς...

το καταστημα οπου τα χα βρει πηραν στην αντιπροσωπεια και τους λενε δεν πουλαμε ας ερθει οποιος θελει να τα παρει απο μας γιατι ειναι στοκ...και δεν υπαρχουν πολλα κομματια..απλα ελεος.. μετα σου λενε στηριξε την ελληνικη αγορα .. ας περιμενουν να τα πουλησουν του χρονου

να διευκρινισω οτι εκει τα πουλανε 200+ απο τιν τιμη που τα βρηκα αλλου

Προτίμησε το πιο φθηνό..... καλό είναι να επιβραβεύουμε αυτούς που έχουν καλύτερες τιμές

το θεμα ειναι οτι αυτος που τα εχει φθηνα πηρε στο αντιπροσωπο να ρωτησει για να του φερει και του ειπαν του καταστηματαρχη δεν δινουμε τα συγκεκριμενα αν τα θελει καποιος να ερθει να τα παρει απευθειας απο εμας..και στην αντιπροσωπεια τα εχουν 200 ευρω ακριβοτερα και απορριπτουν την καλυτερη τιμη λογω στοκ