Αγορά νέου τάμπλετ

Nexus 9 ή Xperia Z3 tablet LTE ?

ποια η γνώμη σας?Για γενική χρήση, κυρίως σερφαρισμα στο ίντερνετ και που και που καμια ταινία...

Re: Nexus 9 η Xperia Z3 tablet LTE?

Σε smoothness και τα 2 άψογα.
Σε form factor και διαστάσεις συσκευής υπερέχει το nexus 9.
Αντίθετα το Xperia υπερέχει σε αυτονομία, οθόνη,micro sd υποδοχή και MHL δηλαδή δυνατότητα μέσω USB να συνδεθείς με κατάλληλο adaptor σε TV/monitor μέσω HDMI.
Στα συν του Xperia επίσης ότι το LTE υποστηρίζει και δυνατότητα κλήσεων δηλαδή και κινητό είναι.

Ουσιαστικά δηλαδή το Ν9 υπερέχει απο πλευράς θέασης και είναι στην προτίμηση καθενός τι θα διαλέξει...

"Απίστευτη ταχύτητα ανταπόκρισης σε όλες τις εφαρμογές, όσες και αν είναι ανοιχτές."

"Το touchwiz είναι lag free σε αυτό το tablet όσο κι αν δεν το πιστεύετε."

"Εξαιρετικη οθονη, παρα πολυ γρηγορο, δεν κολλαει πουθενα, τελεια μπαταρία."

"Είναι πάρα πολύ γρήγορο δεν κολάει πουθενά,φοβερή εικόνα,απίστευτο βίντεο."

"Παρα πολυ καλό και απίστευτα γρήγορο Tablet."

Απο τις αξιολογήσεις του skroutz.

Δεν εχει προβλημα με lag?
Όχι μόνο lag μπόλικα έχει αλλά και αυτονομία χειρότερη έχει από το z3 tablet.
Μόνο στο form factor το ότι έχει πιο μικρά bezel.
Και αρκετοί έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με την μπαταρία που κάνει κάτι τρελα πχ δεν εμφανίζει σωστά ποσοστο μπαταρίας η πέφτει ανεξήγητα και περίεργη αυξομείωση που θέλει συνεχεια επανεκκινήσεις κάθε φορά.
Άμα θες απροβλημάτιστη,full smooth λειτουργία μόνο z3 η nexus 9
Ο επεξεργαστής ο 5420 είναι μαύρο χαλι στην διαχείριση της 2k οθόνη, να ήταν ο 5433 που φοράει το note 4 τότε θα αξιζε το συγκεκριμένο tablet.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ουσιαστικά δηλαδή το Ν9 υπερέχει απο πλευράς θέασης και είναι στην προτίμηση καθενός τι θα διαλέξει...
Το n9 υπερέχει στο form factor που είναι στα πρότυπα των ipad και βολεύει καλύτερα για διάβασμα και σερφαριμα και σε οριζόντια και κάθετη θεαση.
Επίσης υπερέχει στα γραφικά αν παίζεις παιχνίδια.
Σε smoothness είναι ίδια με το z3.
Αλλά το z3 όπως είπα έχει καλύτερη αυτονομία,micro sd και πιο ζωντανά χρώματα και φωτεινότητα.

Άρα διαλέγεις που δίνεις περισσότερη βαρύτητα.

Επειδη ακριβως την ιδια ασκηση την εκανα πριν 2 μηνες, κατέληξα με σχετικά μεγάλη ευκολία στο z3 compact ! Για το N9 διάβασα τα χειρότερα οπως και για τον tegra που κουβαλάει, αν και το 4:3 το ηθελα. Μεινε μακρυά απο το samsung, ειναι πολύ το lag μετα απο λιγο καιρό χρήσης (1)

ps. δεν το μετάνιωσα καθόλου, ειναι εκπληκτικό tablet.

(1)
http://mashable.com/2014/06/24/samsung-galaxy-tab-s-review/
Tap on a photo in the Flickr app, for example, and you could wait as long as 20 seconds before it appears in its full-res glory. And it wasn't just apps: The mere act of swiping to the next Home screen occasionally causes the tablet to stop and think for a second. I've seen this kind of lag on Android tablets before, but in 2014 we should be past it, and it's disappointing to see them in a supposedly "flagship" tablet.

http://www.technobuffalo.com/reviews/galaxy-tab-s-review-best-samsung-tablet-ever-seen/
Even working with the most optimized version of Android, Samsung has somehow managed to inflict the Tab S with some stutter and lag, though it certainly isn’t a deal breakerβ€”most people won’t even really notice, to be honest.

http://www.androidpolice.com/2014/0...eview-the-best-tablets-you-can-buy-right-now/
Update: After a few more weeks of use, I started to notice a lot more lag on the Tab S. It became more hesitant to wake, and slowed to a crawl while background tasks were running. After a while it perked back up to its normal spunky little self, but it's still worth mentioning. Pretty typical of Exynos processors past, something I thought Samsung had fixed. Guess I was wrong.

Last edited:

Να συμπληρώσω ότι για σερφαρισμα,διάβασμα,κατανάλωση περιεχομένου το λευκο στο z3 είναι εξαιρετικό,πολυ ξεκούραστο για άνετη θεαση και πολύ πιο natural.
Όχι ίκτερος(κιτρινιλα) άλα amoled που ενδείκνυται κυρίως αν θες να βλέπεις ταινίες συνεχεια από το tablet που εκεί μόνο υπερέχει.

...but it's a shame that it has seen fit to cram the Z3 Tablet Compact with bloatware. This and the price – £300 – are the downsides...

http://www.3g.co.uk/PR/Feb2015/sony-xperia-z3-tablet-compact-review.html

Extraordinary amount of bloatware, Expensive.

http://www.mobilechoiceuk.com/phone-review/Sony/Xperia-Z3-Tablet-Compact/1052

The Xperia Z3 Tablet Compact isn't as powerful as the Nexus 9 and has a smaller, lower resolution screen.

http://www.mobilechoiceuk.com/

With so many widgets littering the screen, you'll have to do some housekeeping to keep things looking uncluttered while you're loading up your own apps - and with only a 1080p display, there's not a whole lot of real estate to play with.

http://gadgetshow.channel5.com/review/sony-xperia-z3-tablet-compact-review#sthash.5kIGdnW7.dpuf

Price is too high, bezels make it feel longer than it needs to be, display resolution could be higher.

http://www.pocket-lint.com/review/1...ablet-compact-review-powerful-portable-pricey

Sony has filled the interface up with so much preloaded software that it looks cluttered before you've even downloaded your first app. Opting for a higher resolution display would help it compete against many of its rivals.

http://www.cnet.com/uk/products/sony-xperia-z3-tablet-compact/

Άουτς , δεν έχει πάρει και πολύ καλές κριτικές το Z3 tablet τελικά. Ειδικά για την χαμηλή ανάλυση οθόνης και το ξεπερασμένο και γεμάτο bloatware UI της Sony.

Ευτυχώς βγαίνουν όλα με ενα απλό uninstall η disable!

..
Άουτς , δεν έχει πάρει και πολύ καλές κριτικές το Z3 tablet τελικά. Ειδικά για την χαμηλή ανάλυση οθόνης και το ξεπερασμένο και γεμάτο bloatware UI της Sony.
Χαρα στο κουραγιο σου να μαζεψεις τοσες πληροφοριες!
Haters gone hate just simple!
Μου θυμιζει ειπε ο γαιδαρος(Samsung-king of bloatware-king of lag- king των κλειδωματων copy-paste company)το πετεινο κεφαλα:flipout:
Αντε να αφαιρεσει και το bt να δουμε αλλη μια κολοτουμπα(στην αρχη ειμαστε)

Last edited:

Γάιδαρος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Sony με το μακράν χειρότερο UI που υπάρχει στο Android.

Τελικά είχε δίκιο ο Vader , μεταξύ των δύο του τίτλου λόγω χαμηλής ανάλυσης οθόνης του Z3 και το pure Android του Nexus (χωρίς τις Bravia και Playstation μπαρούφες της Sony) η επιλογή είναι ξεκάθαρα το Nexus.

Το UI της sony, ειναι οτι πιο κοντά υπάρχει σε pure android. Ολα τα απαραίτητα, χωρις σαβούρα τυπου Samsung TouchWiz.

Το Z3 στην πράξη εχει μεγαλύτερη "ανάλυση" απο το N9 (283 vs 281 ppi). Αυτό που βλέπεις τελικά είναι το ίδιο και στα δυο tablet.

Ολα τα additions που εχει βαλει η sony, ειναι χρήσιμα, δουλεύουν σωστα και το σημαντικότερο δεν γονατίζουν το μηχάνημα (windows shares χωρις την αναγκη για root, pairing του ps3-ps4 controller με ενα κλικ και παιζεις τα παιχνίδια στο Z3 με το dualshock, bravia enging, stamin κτλ)

3gb μνήμη, sd card slot, τρομερή διαχείριση ενέργειας, σχεδόν το μισό βάρος του N9, καλύτερες κάμερες, σαφώς καλύτερη οθόνη από το N9, αδιάβροχο - shockproof, ραδιο, MHL, Ant+ ειναι καποια features που δεν περνάνε αδιάφορα.

Στο nexus 9 θα πήγαινα μονο αν πραγματικά καιγόμουν για 9" και 4:3 οθόνη. Σε διαφορετική περίπτωση ειναι ενα εντελώς αδιάφορο tablet και απο μια εταιρία χωρίς καμιά εμπειρία στο κομμάτι αυτό (φάνηκε εξάλλου πεντακάθαρα.).

ps. Yperion, θα ελεγα την τελική επιλογή, άσε καλύτερα να την κάνει ο υποψήφιος αγοραστής. Εμεις εδώ σαν κάτοχοι του ενός η του άλλου λέμε απλά την γνώμη μας.

Δεν εχω λογια...σας ευχαριστω ολους και θα ενημερωσω για την τελικη επιλογη μου

Επειδη μαλλον θα το παρω και εγω το Z3 και για να μην ανοιγω αλλο θεμα θελω να ρωτησω σχετικα με το gps του( επειδη με ενδιαφερει για την δουλεια μου)Μπορω να βρισκω την διαδρομη μου χωρις ιντερνετ και με φωνητικες οδηγιες?(σαν κανονικο gps?).εχω μπερδευτει με το gps και το ΑGPS.

Επειδη μαλλον θα το παρω και εγω το Z3 και για να μην ανοιγω αλλο θεμα θελω να ρωτησω σχετικα με το gps του( επειδη με ενδιαφερει για την δουλεια μου)Μπορω να βρισκω την διαδρομη μου χωρις ιντερνετ και με φωνητικες οδηγιες?(σαν κανονικο gps?).εχω μπερδευτει με το gps και το ΑGPS.

Μην σε μπερδευει, το AGPS ειναι μια πατεντούλα που κανουν για να βελτιώνουν τον χρόνο που θα κλειδώσει το GPS την πρώτη φορά αν δεν το χρησιμοποιείς συχνά (first time to fix). Αν δεν εχεις data συνδεση θα κλειδωσει κανονικότατα, απλά θα παρει καποια δευτερόλεπτα παραπάνω. Απλά θα πρέπει να εγκαταστήσεις καποια εφαρμογή navigation οπως το route66, copilot κτλ.

Το UI της sony, ειναι οτι πιο κοντά υπάρχει σε pure android. Ολα τα απαραίτητα, χωρις σαβούρα τυπου Samsung TouchWiz.

Το Z3 στην πράξη εχει μεγαλύτερη "ανάλυση" απο το N9 (283 vs 281 ppi). Αυτό που βλέπεις τελικά είναι το ίδιο και στα δυο tablet.

Ολα τα additions που εχει βαλει η sony, ειναι χρήσιμα, δουλεύουν σωστα και το σημαντικότερο δεν γονατίζουν το μηχάνημα (windows shares χωρις την αναγκη για root, pairing του ps3-ps4 controller με ενα κλικ και παιζεις τα παιχνίδια στο Z3 με το dualshock, bravia enging, stamin κτλ)

3gb μνήμη, sd card slot, τρομερή διαχείριση ενέργειας, σχεδόν το μισό βάρος του N9, καλύτερες κάμερες, σαφώς καλύτερη οθόνη από το N9, αδιάβροχο - shockproof, ραδιο, MHL, Ant+ ειναι καποια features που δεν περνάνε αδιάφορα.

Στο nexus 9 θα πήγαινα μονο αν πραγματικά καιγόμουν για 9" και 4:3 οθόνη. Σε διαφορετική περίπτωση ειναι ενα εντελώς αδιάφορο tablet και απο μια εταιρία χωρίς καμιά εμπειρία στο κομμάτι αυτό (φάνηκε εξάλλου πεντακάθαρα.).

ps. Yperion, θα ελεγα την τελική επιλογή, άσε καλύτερα να την κάνει ο υποψήφιος αγοραστής. Εμεις εδώ σαν κάτοχοι του ενός η του άλλου λέμε απλά την γνώμη μας.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα.
Ήμουν και εγώ στο ίδιο δίλημμα ανάμεσα στα 2 αλλά τελικά επέλεξα το z3 διότι πολύ απλά η έλλειψη micro sd,η πιο κακή αυτονομία και η χειρότερη οθόνη του nexus 9 ήταν deal breaker για εμένα.
Βαλε και πολλά κατασκευαστικά θέματα που είχε το διάστημα που ήμουν στο δίλημμα(volume/power button να παίζουν,πλατη πίσω να τρίζει και ανομοιομορφίες στην οθόνη)
Αν δεν είχε αυτά τα μείον θα επέλεγα το nexus 9 διότι και οι ίντσες του και το form factor άλα iPad με βολευαν αφάνταστα και το προτιμώ.
Έτσι κι αλλιώς ταινίες πολύ σπάνια βλέπω με tablet παρά σερφαρισμα,πσιχνιδια κατανάλωση περιεχόμενου άρα το 4:3 ήταν μανούλα,αλλαμε τόσο αρνητικά.....απλα δεν.

ΥΓ:Ειπαμε να έχουμε συμπάθειες οι αντιπάθειας αλλά με το ζόρι να βγάλουμε άχρηστη μια συσκευή που είναι ανώτερη ξεκάθαρα είναι το λιγότερο τραγικό.

Αρέσει δεν αρέσει η Sony στα android tablet προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη και άψογη πρόταση σήμερα.
Και αν κρίνω και από τις κινήσεις του ανταγωνισμού πάλι στην κορυφή θα είναι με το z4 tablet στις 10 ίντσες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και όλα αυτά ενώ το android δεν το έχω και πολύ σε εκτίμηση στα tablet και κυρίως τα iPad τα θεωρώ ανώτερη πρόταση στα mobile os και το βασικο μου tablet iPad είναι και το z3 το έχω πιο πολύ για backup.