Αγορά νέου υπολογιστή κομμάτι κομμάτι .

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,470
Γεια σας κύριοι , επειδή λίγο έλειψε να την πατήσω από μεγάλο κατάστημα του είδους , ζήτησα σε έτοιμο υπολογιστή να μου αλλάξουν τον 500hdd με 128ssd και όχι μόνο δεν με ενημέρωσαν πως η μητρική δεν έχει σύνδεση sata iii , αλλά στο τελικό πακέτο μου την άλλαξαν και με μια άλλης μάρκας (από intel σε noname) η οποία πάλι δεν έχει την απαιτούμενη σύνδεση .
To pc το χρειάζομαι για δουλειές γραφείου , ελάχιστη επεξεργασία φωτογραφίας με Lightroom και δοκιμή σε αρχεία .mkv μόνο για να ελέγξω αν είναι εντάξει η όχι αφού η θέαση γίνεται με media player και φυσικά απαραίτητη η usb3 port.
Από το παρακάτω υπάρχει κάτι που δεν δένει η που δεν θα αποδώσει σωστά σύμφωνα με τις δυνατότητές του ? Το όριο που έχω θέσει είναι τα 500 ευρώ .

Attachments

• PC.JPG
    PC.JPG
    83.5 KB · Views: 229
Κώστα,

για τη δουλειά που το θες το σύστημα είναι ικανοποιητικό θα έλεγα. Το v-shop είναι κάτω για συντήρηση (ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως κάνουν μερικά καταστήματα συντήρηση εργάσιμες ώρες) και δεν μπόρεσα να δω λεπτομέρειες αλλά έχω 1-2 ενστάσεις αν μου επιτρέπεις. Καταρχάς στον τίτλο λες κομμάτι-κομμάτι. Αυτό σημαίνει ότι θα το συναρμολογήσεις εσύ ή θα το πάρεις έτοιμο? Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να βρεις καλύτερες τιμές τουλάχιστον σε δύο κομμάτια που είδα τιμές. Στον επεξεργαστή και στην ssd οι τιμές που έχεις εδώ χωρίς ΦΠΑ είναι οι τελικές σε άλλα καταστήματα. Και ο ΦΠΑ είναι περίπου 35-40 ευρώ μόνο για αυτά τα δύο κομμάτια. Αν κάνεις εσύ την συναρμολόγηση κάνοντας λίγο υπομονή μπορείς να μαζέψεις τα κομμάτια που θες σε καλύτερες τιμές από 2-3 διαφορετικά καταστήματα.
Επίσης για τον ssd. Οι Samsung είναι πολύ καλοί αλλά ο συγκεκριμένος είναι ο Basic με πολύ χαμηλή ταχύτητα εγγραφής για αυτή την εποχή στα 130ΜΒ: http://www.samsung.com/us/computer/memory-storage/MZ-7TD120BW. Αφού πας για ssd θα πρότεινα κάτι γρηγορότερο με τουλάχιστον 300+ ταχύτητα εγγραφής, π.χ.: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305134 (το κατάστημα έχει τα θέματα του αλλά οι τιμές του παραμένουν καλές). Και γενικότερα οι τιμές που βλέπω είναι ένα κλικ τσιμπημένες.

Τέλος για το τροφοδοτικό. Μια χαρά θα κάνεις τώρα τη δουλειά σου αλλά μπορεί στο μέλλον να θελήσεις να κάνεις το μηχάνημα π.χ. αποθήκη με 2-3 εσωτερικούς σκληρούς. Το μηχάνημα υποθέτω το αγοράζεις με σκέψη να το κρατήσεις 3+ χρόνια οπότε οι ανάγκες σίγουρα θα μεταβληθούν. Ίσως τότε έρθει στα όρια του στα 400w. θα πρότεινα να πας πάλι σε επώνυμο αλλά στα 550+-W.

Σπύρο ευχαριστώ για τις ως εδώ πληροφορίες , το μηχάνημα δεν ξέρω να το στήσω οπότε πρέπει να ψωνίσω από το ίδιο μαγαζί .
Και ναι θα μπει και δεύτερος σκληρός , οπότε θα βάλω 500w (φοβάμαι να ξεφύγω καθώς έχω ups 750Va) .

Σε δίσκο βλέπω πλέον τον Corsair 128GB Force που εδώ δεν έχουν και διαφορά τιμής .
Τον επεξεργαστή τώρα που κοιτώ τον έχουν στα 112 με το ΦΠΑ , ή έριξαν την τιμή ή ήταν λάθος πριν .

Να το προχωρήσω έτσι ή να μη λάβω υπόψιν τον λίγο γρηγορότερο corsair από τον intel ?

Re: Απάντηση: Αγορά νέου υπολογιστή κομμάτι κομμάτι .

Σπύρο ευχαριστώ για τις ως εδώ πληροφορίες , το μηχάνημα δεν ξέρω να το στήσω οπότε πρέπει να ψωνίσω από το ίδιο μαγαζί .
Και ναι θα μπει και δεύτερος σκληρός , οπότε θα βάλω 500w (φοβάμαι να ξεφύγω καθώς έχω ups 750Va) .

Σε δίσκο βλέπω πλέον τον Corsair 128GB Force που εδώ δεν έχουν και διαφορά τιμής .
Τον επεξεργαστή τώρα που κοιτώ τον έχουν στα 112 με το ΦΠΑ , ή έριξαν την τιμή ή ήταν λάθος πριν .

Να το προχωρήσω έτσι ή να μη λάβω υπόψιν τον λίγο γρηγορότερο corsair από τον intel ?
Και ο corsair αυτός είναι πολύ καλός. Βάλε αυτόν. Ζήτα και τηλεφωνικά λίγο καλύτερη τιμή συνολικά (μερικές φορές πιάνει) και προχωρά. Νομίζω ότι ικανοποιεί τις ανάγκες σου.

Ευχαριστώ φίλε μου , πρωί πρωί τηλέφωνο όπως είπες , μάζεψα και το κοστολόγιο αφαιρώντας το dvd-rom . Θα βάλω από το παλιό pc μιας και δεν πρόκειται να πουληθεί σε σοβαρή τιμή φαντάζομαι .

Ευχαριστώ φίλε μου , πρωί πρωί τηλέφωνο όπως είπες , μάζεψα και το κοστολόγιο αφαιρώντας το dvd-rom . Θα βάλω από το παλιό pc μιας και δεν πρόκειται να πουληθεί σε σοβαρή τιμή φαντάζομαι .
Μια χαρά είναι και το παλιό dvd. Εγώ το έχω πάνω από 6 χρόνια το δικό μου. :smile:

Χωρίς απαιτητική κάρτα γραφικών (πόσο μάλλον μόνο με την ενσωματωμένη), δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με 500αρι τροφοδοτικό. Εχω εναν υπολογιστή που δουλεύει 2 δισκους, 2 dvd, 2 usb δίσκους, και ψιλοχρονισμένα 4 gb ram και C2D 6800 με 420αρι τροφοδοτικό και δεν κάνει κιχ. Βέβαια, είναι βασικό να είναι καλής ποιότητας... Tην παραπάνω σύνθεση την βλέπω να δουλεύει peak στα 250 watt :)

Χωρίς απαιτητική κάρτα γραφικών (πόσο μάλλον μόνο με την ενσωματωμένη), δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με 500αρι τροφοδοτικό. Εχω εναν υπολογιστή που δουλεύει 2 δισκους, 2 dvd, 2 usb δίσκους, και ψιλοχρονισμένα 4 gb ram και C2D 6800 με 420αρι τροφοδοτικό και δεν κάνει κιχ. Βέβαια, είναι βασικό να είναι καλής ποιότητας... Tην παραπάνω σύνθεση την βλέπω να δουλεύει peak στα 250 watt :)

Συμφωνώ. Και ειδικά στο καλής ποιότητας. Γιατί μερικά noname δηλώνουν 500 βατ πχ και κανονικά βγάζουν κάτω από 400. Απλώς επειδή η διαφορά είναι πολύ μικρή για αυτό πρότεινα να ανέβει λίγο. Μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί και κάρτα γραφικών καλή αλλά και να μπουν 4-5 σκληροί. Ας είναι σίγουρος.

Εγώ θα έλεγα να σκεφτεί και αλλαγή πλατφόρμας απο intel σε amd , εφόσον δεν θα πάρει ξεχωριστή κάρτα γραφικών και θα μείνει με την ενσωματώμενη.
Π.χ αυτον http://www.skroutz.gr/s/2395276/AMD-A10-5800K-Box.html
Και υπάρχουν και πιο φτηνοί με πολύ καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά απο τους intel

Να το ψάξω και αυτό , πρέπει όμως να αλλάξω και μητρική που σημαίνει από την αρχή διάβασμα στο τι ταιριάζει με τι ?

το αρχικό σύστημα, ζήτημα είναι αν θα καταναλώνει συνολικά 100W.... ήδη το 400άρι τροφοδοτικό είναι υπεραρκετό. Εχουμε μάθει στο "watt με το τσουβάλι", στην πραγματικότητα όμως μονο με πραγματικά δυνατές κάρτες γραφικών είναι απαραίτητα αυτά τα τόσο μεγάλα τροφοδοτικά... Επίσης δεν έχει να κάνει με το τι ups έχεις, τα watt του τροφοδοτικού είναι τα μέγιστα που μπορεί να δώσει. Αν ο υπολογιστής τραβάει... 40W, 40W θα δίνει ακόμα και 1KW τροφοδοτικό να πάρεις. Τέλος, εννοείται επώνυμο και ποιοτικό τροφοδοτικό με λιγότερα watt, παρά noname με "άπειρα" watt...
Για ssd δες και τον V300 της Kingston, είναι τίμιος και σε καλή τιμή. Είναι αντίστοιχα γρήγορος με τον 330 της Intel (τους έχω και τους δύο, και έχω κάνει τις δοκιμές μου, δες υπογραφή). Πριν λίγο καιρό είχε 91 , αλλά μετά ακρίβυνε(!). Οπως και ο intel 330 επίσης(!)
ΑΝ τελικά πας σε AMD trinity, ναι θα χρειαστείς και Μ/Β με socket FM2. Αν δεν σκοπεύεις να πας σε αυτόνομη κάρτα γραφικών σύντομα, ούτε και να αναβαθμίσεις επεξεργαστές κλπ για κάποια χρόνια, ίσως ο Α10 που προτάθηκε παραπάνω να είναι καλύτερη επιλογή, γιατί έχει πολύ καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά από τον 3220... Αν θες να μείνεις πάντως σε Ιντελ, δες και τον 3225, έχει πολύ ισχυρότερα ενσωματωμένα γραφικά από τον 3220.

υγ. i3-3225 με 2HD και έναν ssd, μετρησα σε burn test όλων των μερών... 80W μέγιστη συνολική. Και ο 3220 πρέπει να έχει 10-15W λιγότερα... (φυσικά αυτά με πολύ προσεγμένα λοιπά components).

Last edited:
Σε ευχαριστώ , το θέμα είναι πως έχω κάνει κεφάλι δυο μέρες τώρα να διαβάζω τι ταιριάζει με τι , άντε ξανά για να αλλάξω σε amd δεν θα το αντέξω εκτός αν συντρέχει τόσο σοβαρότερος λόγος , αν ναι είμαι πρόθυμος να τον ακούσω .

Με κάποιες συμβουλές εδώ και στο adslgr
έχω καταλήξει μέχρι στιγμής στα παρακάτω :

001-0734 CoolerMaster Elite 370 RC-370-KKN1 Midi Tower no PSU Black

002-1802 Gigabyte Socket 1155 GA-H77-DS3H GLan Audio Raid (αλλαγή λόγω 4 channel , οπότε βάζω δύο μνήμες των 2gb και βλέπουμε , συν το ότι έχει 2 controler sata iii μιας και θα μπει δεύτερος σκληρός 1TB Caviar Blue WD10EZEX SATA III όπου θα μπουν και εφαρμογές)

003-0751 Intel Core i3 3225 3.30 GHz Dual Core Socket 1155 55W Box BX80637I33225 (για hd4000)

007-1421 Kingston 2GB DDR3 Non ECC CL11 1600MHz KVR16N11/2 (όπως ειπώθηκε για εκμετάλλευση 2 channel )

006-2228 Kingston 120GB V300 SV300S37A/120G Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' (μιας και έγινε αναφορά για καλύτερη ποιότητα από τον corsair)

004-0763 Cpu Cooler Coolermaster Blizzard T2 for Intel and AMD Socket 775 / 1155 / 1156 / AM2 / AM3 / AM3+ / FM1 (για καλύτερη ψύξη)

030-0155 Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 DSP 64-bit Greek

029-0506 Corsair Power Supply 430W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-430CXV2EU Active-PFC Retail (λιγότερα των 500watt αλλά καλύτερης ποιότητας)

Μήπως μου ξέφυγε κάτι ?
Μήπως υπάρχει κάποιο λάθος στην σύνθεση ?

διάβασα και το θέμα του adslgr, συμφωνώ με αυτά που έχουν γραφεί, και συμπληρώνω / σχολιάζω:
οι amd σε idle είναι αντίστοιχα οικονομικοί (αν όχι πιο οικονομικοί) από τους Intel. Σε load αλλάζουν τα πράγματα, υπέρ της intel κατά πολύ... αν όπως έγραψες, είναι ανοιχτός μεν, αλλά χωρίς φόρτο δε, στο 99% του χρόνου του, δεν θα σου κάνει διαφορά ότι και αν πάρεις από τους σύγχρονους επεξεργαστές.
Θα προτιμούσα και εγώ 1χ4GB με μελλοντική πιθανότητα για +1χ4GB ακόμα. Το 1-2% που υπό συνθήκες έχει καλύτερη απόδοση το dual channel... δεν το καταλαβαίνουν ούτε τα μετροπρογράμματα!! Πόσο μάλλον εμείς οι μέσοι χρήστες.
τροφοδοτικό και κουτί που έβαλες τώρα, είχα δοκιμάσει προηγούμενα/αδελφά μοντέλα τους, και τα είχα βρει πολύ αξιοπρεπή (το λιγότερο που μπορώ να πω).

οσο για τον AMD, όπως ο 3225 έχει περίπου 3 φορές ισχυρότερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών από τον 3220, έτσι περίπου και ο Α10 έχει αντίστοιχα 2-3 φορές ισχυρότερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών από τον 3225... Ουσιαστικά μπορεί να παίξει και παιχνίδια (ο Α10) αξιοπρεπώς. Και καλύτερη ποιότητα απεικόνισης για θέματα ΗΤPC. Aν βέβαια αυτά δεν σε απασχολούν, πας σε 3225 και ξενοιάζεις.

Eγώ δεν θα έπερνα διπλό κιτ, δεν έχει νόημα το dual channel.
Στην πράξη δεν κερδίζεις τίποτα και χάνεις 1 slot.
Καλύτερα να πάρεις ένα kit των 4, έτσι ώστε αύριο μεθαύριο να μπορείς πιο εύκολα πας σε 4 x 4 - 16GB .

Κατά τα άλλα μια χαρά σε έχουν συμβουλέψει τα παιδιά εδώ.

Last edited:
Θα προτιμούσα και εγώ 1χ4GB με μελλοντική πιθανότητα για +1χ4GB ακόμα.

Mιας και η μητρική έχει 4 slot με παίρνει να βάλω τώρα 2Χ2GB και αργότερα άλλα τόσα αν χρειαστεί .
Κάνω λάθος ?

έτσι περίπου και ο Α10 έχει αντίστοιχα 2-3 φορές ισχυρότερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών από τον 3225...

Δεδομένης της ίδιας τιμής αυτό που έγραψες είναι σημαντικό , τι άλλο πρέπει να αλλάξω (εκτός από μητρική και ποια προτείνεις) αν επιλέξω αυτόν ?

4GB εν ετη 2013 φαντάζουν απελπιστικά λίγα σε νέο μηχανημα, εστω που θέλει ελάχιστα να τρέχει lightroom για επεξεργασια φωτο.
Μονο και μόνο οι απαιτήσεις του λειτουργικου συν μερικές μικρο-εφαρμογες ταυτόχρονα τη κάλυψε.
Συνιστώ να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Portioli για μια 4GB να μη πώ τουλάχιστων 8αρα, κοστιζει 35 -45ευρω δηλ 10-15 παραπάνω απο την ήδη configured.
https://www.skroutz.gr/s/407154/Kingston-KVR1333D3S9-8G-8GB-1333MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-SODIMM.html
https://www.skroutz.gr/s/395767/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600.html

δυστυχως δεν παρακολουθώ την αγορά (πλην m-itx :Banane0: ) οπότε δεν μπορώ να προτείνω κάποια αντίστοιχη FM2 Μ/Β....

Βαλε και εμένα πάντως να προτιμώ 1x4GB ( +1x4GB μελλοντικά αν δεν θες άμεσα)... ξέχνα τα 2άρια, είναι άλλων εποχών...

δυστυχως δεν παρακολουθώ την αγορά (πλην m-itx :Banane0: ) οπότε δεν μπορώ να προτείνω κάποια αντίστοιχη FM2 Μ/Β....

Ναι αλλά εμένα με κόλλησες τώρα , βλέπω ίδιας μάρκας (gigabyte) μητρική για Α10 που έχει στα ίδια χρήματα περισσότερα χαρακτηριστικά , πχ 4 controller sata iii .

Η μνήμη θα γίνει 4αρα .

Προσωπικά δέ θα περιόριζα το μηχάνημα με τσιπάκια RAM κάτω απο 8αρια modules.
Απο πλέυράς τιμής/απόδοσης δέν αξίζει καν λιγότερη άσε που εχουν ελάχιστες διαφορες στις τιμές οι 4αρες με τις 8αρες πια.