Αγορα οικονομικου πικαπ

philip94

New member
4 September 2014
6
Χαίρεται,είμαι νέος στο forum αλλά και στο θέμα του πικάπ και θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με την αγορά ενός οικονομικού πικάπ για οικιακή χρήση και αποκλειστικά για να ακούω μουσική.Έχω παρατηρήσει πως κυκλοφορούν διάφορα πικάπ που ξεκινούν απο 40-50 ευρώ και φτάνουν σε χιλιάδες.Το μικρόβιο του βινυλίου προήλθε από τον μεγαλύτερο αδερφό ο οποίος έχει ένα Technics mk-II αν δεν κάνω λάθος και όλα τα παρελκόμενα(ενισχυτή(denon),ηχεία(klipsch) κτλ),ακούγοντας λοιπόν για πρώτη φορά από τα παραπάνω γλυκάθηκα από την ποιότητα του βινυλίου και θέλω και εγώ να ξεκινήσω να ασχολούμαι ενεργά.
Για αυτό λοιπόν θα ήθελα τη βοήθεια των εμπειρότερων επί του θέματος προκειμένο να ξεκινήσω την ασχολία μου.

Welcome Philip. Αν θες πες μας και ποσα σκέφτεσαι να δώσεις για πικαπ, καθως και αν εχεις ενισχυτή, ηχεια, δισκους κτλ

Καλώς σας βρήκα!Για πικάπ σε πρώτη φάση υπολογίζω 100-200 ευρώ για πικάπ.Σχετικά με ενισχυτή και ηχεία θα ψαχτώ αφού αγοράσω το πικάπ.Δίσκους έχω κάποιους.
Το μόνο που έχω αυτή τη στιγμή που μπορεί να παίξει μουσική είναι ένα hi-fi Sony,άρα και μια βοήθεια σχετικά με τα παρελκόμενα του πικάπ θα ήταν καλοδεχούμενη.

το Sony εχει εισοδο για πικαπ? αλλιως θα χρειαστείς και ενισχυτή κεφαλής.

Έχει audio in που συνδέεται με jack μικρό,άρα εγώ σκέφτηκα πως για αρχή με ένα καλώδιο RCA 2x ---> Jack θα έκανα τη δουλειά μου για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να αγοράσω ενισχυτή κτλ,κτλ..

Εγώ επιμένω στο: αν δεν έχεις ήδη αρκετά βινύλια η αγορά ενός πικάπ είναι πεταμένα λεφτά. Ακόμα περισσότερο αν θες ένα τόσο φτηνό πικάπ για να το συνδέσεις σε ένα κόμπακτ σύστημα.

Εγώ επιμένω στο: αν δεν έχεις ήδη αρκετά βινύλια η αγορά ενός πικάπ είναι πεταμένα λεφτά. Ακόμα περισσότερο αν θες ένα τόσο φτηνό πικάπ για να το συνδέσεις σε ένα κόμπακτ σύστημα.

Συμφωνώ απόλυτα!

Εγω πιστευω οτι απο τη στιγμη που σου αρεσε το πικαπ πρεπει να αγορασεις, δισκοι υπαρχουν και εδω και εξω και πανω απο ολα φτηνοι οποτε γρηγορα θα φτιαξεις καλη δισκοθηκη.

Συμφωνώ απόλυτα!

Δεν έχετε δίκιο.
Τους λόγους για τους οποίους ο καθένας θέλει κάτι δεν μπορούμε να τους ξέρουμε.

Ο φίλος παραπάνω,εξήγησε την κατάσταση και την απόφασή του να προχωρήσει.
Και στο κάτω-κάτω,κάπως πρέπει να κάνει κανείς το πρώτο βήμα.
Και στην αγορά του πικάπ,και στον εμπλουτισμό της συλλογής του,κλπ.

Μπορεί κι απλώς να του αρέσει σαν αντικείμενο και διαδικασία,σε αυτό δεν μπορεί κανείς να αντιταχτεί.

Να το πω και σαν προσωπικό παράδειγμα.
Κι εγώ μικρή δισκοθήκη έχω,καμιά 300αριά δίσκους και εισαγωγικό πικάπ.
Αν το ευχαριστιέμαι;Τελείως!Έχει κι αυτό τις στιγμές του.

Και το ευχαριστιέμαι τόσο που αν αναβαθμιστεί ποτέ,θα είναι τελευταίο και με κάτι που θα μπορώ να ασχοληθώ κι ο ίδιος απλώς και μόνο γιατί μου άρεσε σαν αντικείμενο κάποια κατασκευή που είδα.
(Και τι κατασκευή!Ονόματα δεν λέμε :flipout: )

Edit:
Για όποιον δεν το πρόσεξε,ο φίλος μας είναι 20 χρονών.
Οπότε έχει όλο τον χρόνο να φτιάξει και συλλογή και τα πάντα...

Και αν και 20,έκανε το καλύτερο και εμπιστευτηκε εμάς για καθοδήγηση.
Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε το καλύτερο,έτσι δεν είναι;

Last edited:
Ετσι, θα του προτεινα επισης να βαλει στο προγραμμα και ενα cd player, χρειαζεται.

Αυτη πάντως η διάθεση απο κάποιους του χώρου να αποτρέπουν αλλους που θελουν να ξεκινήσουν μου κανει εντύπωση! Αντι να ενθαρρύνονται οι νέοι του χώρου απο μέλη του χώρου, τους κόβουν την όρεξη!

Συνήθως ακούω απάντηση στα σχόλια θελω να δώσω πχ 150 ευρω για πικαπ. Αστο φιλαράκι αν ειναι να δώσεις μονο τόσα καλυτερα μείνει με το cd! Λες και πρεπει ολοι να εχουν πικαπ μερικών χιλιάδων ευρω αλλιώς τίποτα!

Τώρα άκουσα και νέο σχολιο αποτροπής . Δεν εχεις φουλ δισκοθήκη? ας το καλυτερα ! Που πας ρε Καραμήτρο! Λες και πρεπει να εχεις ενα τοίχο δίσκους, και δεν υπαρχουν φτηνοί και second hand για να βρεις να ακούσεις! Οχι ή ολα ή τιποτα....

Last edited:
Έχει audio in που συνδέεται με jack μικρό,άρα εγώ σκέφτηκα πως για αρχή με ένα καλώδιο RCA 2x ---> Jack θα έκανα τη δουλειά μου για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να αγοράσω ενισχυτή κτλ,κτλ..

Το audio in ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν κανει για πικαπ, απο εκει μπορει να δεχτει μονο CD, ραδιο κτλ. Αρα θα χρειαστεις και ενα ενισχυτη κεφαλης για το πικαπ σου.

Γνωμη μου ειναι να κοιταξεις τα μεταχειρισμένα, γιατι τα χρηματα που διαθετεις δεν ειναι πολλα. Ας πουμε τα 150 ευρω >πικαπ (με κεφαλη κομπλε) και τα 50>ενισχυτή phono. Κανε μια βολτα στις αγγελίες εδω, στην χρυσή ευκαιρια και στα μαγαζια hifi και οτι δεις ποσταρε το να το συζητήσουμε.

(αυτες τις μερες φτιάχνω ενα τετοιο συστημα για την ξαδερφούλα μου, φοιτητρια με 0 δισκους που θελει να ασχοληθεί. Θα εχει ενα direct drive Sanyo, και ενα ζευγαρι παλια ηχεια RCF. ενισχυτακι κοιταω για κανενα του 90 που ειχαν ακομα ενσωματωμένο phono stage. Συνολικό κοστος λιγότερο απο 300 ευρω)

Και κατι για τα off topic. Καποιοι δεν θελουν να καταλάβουν οτι οταν ενας ρωτάει για αυτοκίνητο δεν του λες παρε μηχανή και οταν ρωτάει για διαστημόπλοιο δεν προτείνεις υποβρύχιο. Και εγω με πικαπ ακούω (και μονο, τα ψηφιακά δεν βλεπουν τον ηχο μου ουτε με τα κιάλια.) Τι θα γινει, θα μου πείτε και εμενα να αλλαξω?

Στα λεφτά που μπορεί να διαθέσει ο φίλος δύσκολα θα απολαύσει αξιοπρεπώς τους όποιους δίσκους του. Γι' αυτό θα συμφωνήσω με αυτούς που τον αποτρέπουν από την αγορά πικαπ.
Το βινύλιο είναι ακριβό και απαιτητικό σπορ και χρειάζεται επιπλέον φροντίδα και γνώσεις από μέρους του χρήστη για να παίξει αυτό που μπορεί.
Ο μαυρος δίσκος είναι ένα μέσο αποθήκευσης μουσικής πληροφορίας όπως και τα υπόλοιπα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Η κλασική απάντηση "πάρε dac" έχει αργήσει να εμφανιστεί και ανησυχώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με λίγη ακόμα οικονομία, μία στοιχειώδης - όπως λέει και το όνομα - αλλά ικανοποιητική αρχή μπορεί να είναι αυτή:

http://orpheusaudio.gr/content/elemental

http://orpheusaudio.gr/content/tc-4

Μάλιστα,λόγικα θα ψάξω τον παλιό ενισχυτή JVC και θα πορευτώ ανάλογα.Από όσο θυμάμαι ο ενισχυτής ήταν μια χαρά και αρκετά τίμιος για την αξία του.Λογικά τα λεφτά θα πάνε σε ένα ανεκτό πικάπ και για τα υπόλοιπα θα πορευτώ ανάλογα.Θα ψάξω διάφορες αγγελίες,θα με βοηθούσαν κάποιες υποδείξεις σχετικά με μοντέλα και μάρκες πικάπ για να έχω μια σχετική ιδέα.

Όσων αφορά τους "γκουρού" του είδους που τόσα πολλά ξέρουν,έχω στην κατοχή μου μεγάλη συλλογή με cd και καμιά 20αρια δίσκους.Το ότι είμαι "άσχετος" με το σπορ δεν σημαίνει πως δεν έχω επαφή,απλά προτιμώ να ακούω τη μουσική μου σπίτι μου και να ψαχτώ μόνος μου παρά να τρέχω συνεχώς στο σπίτι του αδερφού και να χρησιμοποιώ κάποια άλλα μηχανήματα.

Πάρε ένα project έτσι ξεκίνησα και εγώ και απόλαυσε το βινύλιο. Είναι ανώτερο από κάθε cd που έχει πλέον καταργηθεί. Το βινύλιο και σου μένει για χρόνια και έχει και άλλη αίσθηση η διαδικασία να ακούς μουσική από εκεί.

Δυστυχώς δεν θα κάνεις δουλειά έτσι. Χρειάζεται (phono in) ένα πικάπ για να ακουστεί. Οπότε η αγορά ενισχυτή είναι μαζί με το πικάπ είναι απαραίτητη.
Καλό ψάξιμο και καλώς μας ήρθες.