Αγορα οικονομικου πικαπ

Απάντηση: Re: Αγορα οικονομικου πικαπ

Δυστυχώς δεν θα κάνεις δουλειά έτσι. Χρειάζεται (phono in) ένα πικάπ για να ακουστεί. Οπότε η αγορά ενισχυτή είναι μαζί με το πικάπ είναι απαραίτητη.
Καλό ψάξιμο και καλώς μας ήρθες.

Αν επιλέξει το project με το ενσωματωμένο phono που του πρότεινε άλλος φίλος παραπάνω,δεν είναι απαραίτητο.
Αλλιώς σωστά το λες,είναι αναγκαίο.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα οικονομικου πικαπ

Αν επιλέξει το project με το ενσωματωμένο phono που του πρότεινε άλλος φίλος παραπάνω,δεν είναι απαραίτητο.
Αλλιώς σωστά το λες,είναι αναγκαίο.

Και να φανταστείς ότι πρέπει να το είχα διαβάσει κάπου. Σωστός, όπως πάντα. :grinning-smiley-043Ευχαριστώ για την επισήμανση.

Το project από ότι καταλαβαίνω είναι η καλύτερη επιλογή για αυτά τα χρήματα.Εάν τελικά πάω στην αγορά και ενισχυτή-ηχείων πέρα από πικάπ ποιά θα ήταν μια καλή λύση.

Σημείωση.Δεν με πειράζει εάν είναι μεταχειρισμένο το πικάπ αρκεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας για αυτά τα λεφτά.

Με λίγη υπομονή θα βρείς κάτι αξιόλογο στα μεταχειρισμένα,αν είσαι Αθήνα κάνε και καμιά βόλτα στα μαγαζιά,υπάρχει καλό και φτηνό πικάπ στα 150 ευρά.
Έχει πάρει το μάτι μου και κάτι Thorens!!!
Καλώς ήρθες στον κόσμο του βινυλίου!!!

Καλό θα είναι ότι βρεις να μας το εκθέσεις κι εδώ για μια γνώμη.
Ας ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο όσο είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι μας με την βοήθεια των φίλων που ξέρουν.

Να'στε καλα!Θα ξεκιήσω άμεσα το σαφάρι μου.Θα ενημέρωσω για το οτιδήποτε.

Γι' αυτη την κατηγορια τιμης και λογω οτι δεν εχεις εμπειρια σου προτεινω μονο καινουργια (υπαρχουν), θα εχεις εγγυηση και το κεφαλι σου ησυχο.

Στα λεφτά που μπορεί να διαθέσει ο φίλος δύσκολα θα απολαύσει αξιοπρεπώς τους όποιους δίσκους του. Γι' αυτό θα συμφωνήσω με αυτούς που τον αποτρέπουν από την αγορά πικαπ.
Το βινύλιο είναι ακριβό και απαιτητικό σπορ και χρειάζεται επιπλέον φροντίδα και γνώσεις από μέρους του χρήστη για να παίξει αυτό που μπορεί.
Ο μαυρος δίσκος είναι ένα μέσο αποθήκευσης μουσικής πληροφορίας όπως και τα υπόλοιπα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Κατανοητή η κάθε άποψη και γι αυτό υπάρχει το φορουμ, για να συζητάμε για τις απόψεις μας, όμως δεν καταλαβαίνω: Πρέπει να δώσει κάποιος κατευθείαν κάποιες χιλιάδες ευρώ και να έχει μεγάλη δισκοθήκη για να πάρει το πρώτο του πικάπ? Δηλαδή πως δημιουργήθηκε η δισκοθήκη, χωρίς πικαπ? Πως θα μάθει και πως θα πάρει επιπλέον γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο? Ο καλύτερος δρόμος κατά τη δική μου γνώμη μου είναι ένα εισαγωγικό πικαπ με το οποίο θα μάθει κανεις και θα απολαύσει τα πρώτα του βινύλια. Μάλιστα ο φίλος έχει ήδη κάποια οπότε θα έχει ήδη υλικό προς ακρόαση.

Όπως ειπώθηκε πιο πριν ο ενισχυτής πρέπει να έχει είσοδο phono in. Η απλή είσοδος line δεν αρκεί, μιας και το πικαπ χρειάζεται άλλο gain, αλλά και μια ειδική ισοστάθμιση για να παίξει σωστά. Στην ουσία η είσοδος phono του ενισχυτή υποδηλώνει ότι ο ενισχυτής έχει μέσα ένα στάδιο ενίσχυσης πικαπ (phono stage). Εάν ο ενισχυτής σου δεν έχει, μην ανησυχείς γιατί υπάρχουν και εξωτερικά οικονομικά όπως το Pro-Ject Phono Box. Στην οικονομική κατηγορία πικαπ παίζουν οι pro-ject, dual και κάποια εισαγωγικά της Rega (π.χ RP1).

Πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά θα πρέπει να ακούσεις και να συγκρίνεις τα πικαπ προκειμένου να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. (Μην ξεχνάμε βέβαια και τη σημασία της κεφαλής)

Ο άλλος δρόμος είναι η αγορά κάποιου vintage πικαπ, αλλά είναι βέβαια αρκετά πιο παρακινδυνευμένος και χρειάζεται περισσότερη εμπειρία.

Επίσης κάποια εισαγωγικά μοντέλα έχουν ενσωματωμένο phono stage. π.χ αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω

Σαν να λέμε σε ενα που δεν εχει αμάξι για να πηγαίνει καμια βόλτα και τα λεφτα του φτάνουν για zastava να μην πάρει αλλα να πηγαίνει με το πόδι γιατι το αμάξι ειναι ακριβό σπορ και αν δεν πάρεις ενα premium μοντέλο δεν εχει νοημα, πεταμένα λεφτα!

Κάπως ετσι μου ακούγονται τα μην πάρεις πικαπ αν δεν μπορείς να δώσεις 3 τουλαχιστον βασικούς μισθούς, και τι να το κανεις αν δεν εχεις μερικές εκατοντάδες δίσκους πρωτα κάβα!

Κατανοητή η κάθε άποψη και γι αυτό υπάρχει το φορουμ, για να συζητάμε για τις απόψεις μας, όμως δεν καταλαβαίνω: Πρέπει να δώσει κάποιος κατευθείαν κάποιες χιλιάδες ευρώ και να έχει μεγάλη δισκοθήκη για να πάρει το πρώτο του πικάπ? Δηλαδή πως δημιουργήθηκε η δισκοθήκη, χωρίς πικαπ? Πως θα μάθει και πως θα πάρει επιπλέον γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο? Ο καλύτερος δρόμος κατά τη δική μου γνώμη μου είναι ένα εισαγωγικό πικαπ με το οποίο θα μάθει κανεις και θα απολαύσει τα πρώτα του βινύλια. Μάλιστα ο φίλος έχει ήδη κάποια οπότε θα έχει ήδη υλικό προς ακρόαση.

Το πικαπ δεν είναι παιχνίδι, ούτε gadget όπως το βλέπουν οι σημερινοί νέοι. Το να αγοράσεις ένα πικαπ για να βλέπεις το δίσκο να γυρίζει δεν το θεωρώ σοφή επιλογή. Ο φίλος όμως που αναζητά πικαπ είναι ελεύθερος να ξοδέψει τα δικά του χρήματα όπως αυτός κρίνει σωστό.
Αν όμως θέλει να μάθει και να αποκτήσει εμπειρία πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσεπη για να ακουσει όπως πρέπει τα βινύλιά του. Το να αγοράζει ακριβά τα ψηφιακά βινύλια και να νομίζει ότι ακούει αναλογικό ήχο είναι τουλάχιστον αφελές, ή να πληρώνει 50άρικα για επανεκδόσεις περιορισμένου ρεπερτορίου. Οι περιορισμοί του βινυλίου σαν μέσου αποθήκευσης και η παρωχημένη τεχνολογία κατασκευής του κι αναπαραγωγής του πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σαν να λέμε σε ενα που δεν εχει αμάξι για να πηγαίνει καμια βόλτα και τα λεφτα του φτάνουν για zastava να μην πάρει αλλα να πηγαίνει με το πόδι γιατι το αμάξι ειναι ακριβό σπορ και αν δεν πάρεις ενα premium μοντέλο δεν εχει νοημα, πεταμένα λεφτα!

Κάπως ετσι μου ακούγονται τα μην πάρεις πικαπ αν δεν μπορείς να δώσεις 3 τουλαχιστον βασικούς μισθούς, και τι να το κανεις αν δεν εχεις μερικές εκατοντάδες δίσκους πρωτα κάβα!

Η παρομοίωσή σου είναι άστοχη ΙΜΗΟ, και δεν ταιριάζει στην περίπτωσή μας.

Στο προκείμενο τώρα. Όταν μπορεί με λιγότερα χρήματα, χρόνο και κόπο να έχει αποδεδειγμένα καλύτερο αποτέλεσμα και την ψυχική του ηρεμία, τότε καλά του προτείνουμε να μην αγοράσει πικαπ. Αν όπως ανέφερε ήδη έχει δισκοθήκη αρκετών CD τότε τι το θέλει το πικαπ? Για να βλέπει το δίσκο να γυρίζει? Η εποχή που το πικαπ ήταν το μόνο μέσο αναπαραγωγής της μουσικής έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Παιδιά κρατήθηκα αλλα ο φίλος quevedo μου έδωσε το κίνητρο να γράψω με αφορμή τα σοφά του quotes. To μόνο που θα καταφέρει ο φίλος μας με τόσα λίγα χρήμματα είναι να ταλαιπωρηθεί..
Αν βέβαια επιμένει φυσικά και υπάρχουν λύσεις γύρω στα 300 που είναι αξιοπρεπείς αλλα κακά τα ψέμματα ηχητικά είναι εκτός συναγωνισμού απο ένα αντίστοιχης τιμής ψηφιακό που θα παίξει πολύ καλύτερα!

Καλή αρχή και απο εμένα αλλα με σωστή καθοδήγηση και χωρίς αυταπάτες..

Κύριοι,μάλλον δεν έχετε καταλάβει ποιο είναι το θέμα.

Το θέμα του νήματος και η ερώτηση,δεν είναι το ΑΝ πρέπει να αγοράσει πικάπ,αλλά ΠΟΙΟ πικάπ να αγοράσει.
Και δεν νομίζω να υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος από εδώ για να ρωτήσει.

Το αν συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος με το μέσο,το οικονομικό αντίκρυσμα ή οτιδήποτε άλλο,δεν ενδιαφέρει το νήμα.
Το οτιδήποτε άλλο είναι off topic.

Όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει κάποιο άλλο νήμα και να εκθέσει τους προβληματισμούς και απόψεις του όπως νομίζει.

Δηλαδη να μην ενημερωθει ο ανθρωπος οτι ενα εισαγωγικο πικαπ της προτζεκτ στα 250 ευρω θα παίξει μακράν κατωτερα απο πχ το ifi nano dac?
Ευχαριστως να του προταθουν αρκετα πικαπ αλλά εν γνώσει των αποδοσεων στα συγκεκριμένα επιπεδα της επένδυσης.

Με ενα προτζεκτ παντως θα πάρεις μια γευση του βινυλίου και βλέπεις αν θα σε κρατησει το χομπι χωρις να ξοδεψεις μια περιουσια

Φυσικά. Σωστά τα λές!

Αλλα να μην ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση αφου γράφτηκαν πράγματα που στην πράξη δεν ισχύουν; Oπως οτι τα πολύ φτηνα πικάπ "παιζουν εξαιρετικά και καλύτερα απο τα αντίστοιχης τιμής ψηφιακά";..

Αν θεωρείς τα posts περιττα ή εκτός θέματος έχεις την "άδεια" μου να τα διαγράψεις αλλα προσωπικά νομίζω οτι το νήμα εμπλουτίζεται με την κατάθεση μιας αποψης διαφορετικής. Εξάλου δεν του είπε κανείς να πάρει κάτι άλλο (ξέρεις τι..) απλά είπαμε να τον προσγειώσουμε λίγο τον άνθρωπο γιατι με αυτά που διάβασα ένιωσα οτι δεν πληροφορείται σωστα..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλαδη να μην ενημερωθει ο ανθρωπος οτι ενα εισαγωγικο πικαπ της προτζεκτ στα 250 ευρω θα παίξει μακράν κατωτερα απο πχ το ifi nano dac?
Ευχαριστως να του προταθουν αρκετα πικαπ αλλά εν γνώσει των αποδοσεων στα συγκεκριμένα επιπεδα της επένδυσης.

Με ενα προτζεκτ παντως θα πάρεις μια γευση του βινυλίου και βλέπεις αν θα σε κρατησει το χομπι χωρις να ξοδεψεις μια περιουσια

O Φίλος Πελοπίδας πρόσφατα διαπίστωσε ο ίδιος με τα αυτιά του αυτά που γράφει. Ήμασταν μαζί στο σπίτι του..

Παίδες μια χαρά τα λέει ο sokmav
Αν θέλετε καταθέστε τις προτάσεις σας επι του θέματος
Τα υπόλοιπα εκτός του ότι είδη αναφέρθηκαν πολλά, μπορείτε να τα γράψετε σε ένα σορό αλλά θέματα.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό του mod να μην ξεφυγει το νήμα, αλλά έτσι όπως το θέτει δεν έχει καμμιά διαφορά από το να πάει ό ενδιαφερόμενος και να ρωτά στα σχετικά μαγαζιά για το τι υπάρχει στα συγκεκριμένα χρήματα.
Αλλο πράγμα ο πωλητής στο κατάστημα κι άλλο ο χομπίστας όμως.

Απάντηση: Re: Αγορα οικονομικου πικαπ

Παιδιά κρατήθηκα αλλα ο φίλος quevedo μου έδωσε το κίνητρο να γράψω με αφορμή τα σοφά του quotes. To μόνο που θα καταφέρει ο φίλος μας με τόσα λίγα χρήμματα είναι να ταλαιπωρηθεί..
Αν βέβαια επιμένει φυσικά και υπάρχουν λύσεις γύρω στα 300 που είναι αξιοπρεπείς αλλα κακά τα ψέμματα ηχητικά είναι εκτός συναγωνισμού απο ένα αντίστοιχης τιμής ψηφιακό που θα παίξει πολύ καλύτερα!

Και αν ο φίλος καλύπτεται;Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις,άλλωστε πρέπει να κάνει την διαδρομή του!!

Καταλαβαίνω το σκεπτικό του mod να μην ξεφυγει το νήμα, αλλά έτσι όπως το θέτει δεν έχει καμμιά διαφορά από το να πάει ό ενδιαφερόμενος και να ρωτά στα σχετικά μαγαζιά για το τι υπάρχει στα συγκεκριμένα χρήματα.
Αλλο πράγμα ο πωλητής στο κατάστημα κι άλλο ο χομπίστας όμως.

Η διαφορά είναι ότι εδω δίπλα παίζουν κάτι χιλιάδες ακόμα θέματα.
Όποτε σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ο παραλληλισμός ενός forum με εμπορικά μαγαζιά.

Επί του θέματος παρακαλώ :-)

Ας κάνει ο φίλος ότι θέλει ούτε στο μυαλό του είμαι ούτε στο πορτοφόλι του.
Εγώ μια φορά το "χρέος" μου να πώ την αλήθεια το έκανα.

ΟΝ topic λοιπόν.

Τα είσαγωγικά pro-ject είναι μια χαρά για αρχή. γώ σαν αρχάριος μεταχειρισμένο πικάπ δεν θα έπαιρνα ούτε θα έμπλεκα με στησίματα κεφαλής κλπ. Αυτά αργότερα με την πείρα και το χρήμμα.. Προς το παρόν μια όσο το δυνατόν πιο all inclusive λύση είναι το ιδανικο για να αρχίσει κανείς χωρίς πονοκεφάλους..