Αγορά Oλοκληρωμένου Ενισχυτή (... και CD). Τι προτείνετε ?

καλα το θεμα ειναι βουτηρο στο ψωμι του κ.κογια!!

και επειδη πηρε το ματι κατι:
brio-apollo, ενταξει δε λεω ειναι καλο το απολλο , αλλα επειδη ακουσ ατο συνδιασμο με sonus faber concerto , τι να οδηγησει ρε παιδια ο κακομοιρος ο μπριος?

μανα μου μη δινεις σημασια στις ευπεπτοτητες/αυστηροτητες/καιδενξερωγωτι , χαλαρωσε ακου και αγορασε.

αμα θελεις να παρεις γευση απο nad εχω τον 370 για δοκιμη...

Re: Απάντηση: Αγορά Oλοκληρωμένου Ενισχυτή (... και CD). Τι προτείνετε ?

Bart καλό Σ/Κ, καλές γιορτές και καλή συνέχεια.:grinning-smiley-043

Αγαπητέ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΕ Καλές Γιορτες και Χρονια Πολλά κα σε σένα.

:music-smiley-004: Και σε όλους τους συνφορουμίτες εύχομαι :

Το νέο έτος να είναι τέρατα Τεστοστερόνης, Ουδέτεροι και ΟΧΙ αυστηροί με τους συναθρώπους τους, να είναι αγαπημένοι με τον συντροφό τους και όχι ετεροκλητοι όπως το CDPlayer και ο Ενισχυτής της Advance Acoustic και το 2007 να είναι εύπεπτο και ουσιαστικό. :music-smiley-004:

Bart
ΥΓ. Πως τα λέω έτσι. Θα πάω να γίνω συντάκτης σε περιοδικό Fi-Fi. ΔΕΝ είναι ορθογραφικό λάθος. Εννοώ Φάϊ-Φάϊ -bye-

αυστηρα Ουδέτερα τέρατα Τεστοστερόνης καταβροχθιζουν ευπεπτα και ουσιαστικα CDPlayer και ενισχυτες της Advance Acoustic
,.....ασχετο

οσο για το ποσο θα εκανε ο cyrus 2 σημερα χριζει συζητησης,ο καινουργιος αναλογος ειναι ο 8 που κανει 800 λιρες .Τωρα λογικα ο δικος σου ειναι καλυτερος βαλε οτι εχει και καλο phono stage,μπορει να εκανε σημερα και 2000 ευρω.!
Τωρα περα απο τα advance που πρεπει να ειναι καλη περιπττωση,ισως και τα
musical fidelity να ειναι καλη περιπτωση ,προσπαθησε παντως να δανειστης τον ενισχυτη ,οι περισσοτεροι αντιπροσωποι τα δινουν τουλαχιστον σαββατοκυριακο για δοκιμη.

Η Musical Fidelity έβγαλε έναν καινούριο υβριδικό, τον X-T100, νομίζω κινείται στα 1000Ε η τιμή του. Είναι το εισαγωγικό μοντέλο μιας νέας σειράς, θα βγουν και μεγαλύτερα στο μέλλον.

Σήμερα το πρωϊ πήγα για ακρόαση του ενισχυτή της Advance Acoustic MAP-305 DA. Για πηγή χρησιμοποίησα το CDPlayer μου Marantz CD-75 II SE και το MC-403 της ΑΑ και για ηχεία Audio Spectrum.

Οι εντυπώσεις μου από τον ενισχυτή ήταν πολυ καλές. Πολλά αποθέματα ισχύος, εντυπωσιακό σώμα, αναλυτικός και με μεγάλη και τρισδιάστατη στερεοφωνική εικόνα. Δυνατό και άριστα ελεγχόμενο χαμηλό και εντυπωσιακά ουδέτερες μεσαίες και υψηλές. Λίγο σκληρός στα ανώτερα μεσαία. (ίσως να φτάει το marantz ή τα ηχεία) Γενικά πολύ ομαλός σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων, χωρίς εξάρσεις και χρωματισμούς (*).
Το ενσωματωμένο DAC δούλεψε αρκετά καλά αναβαθμίζοντας αισθητά την ακουστική επίδοση του Marantz.

Το MC-403 CD player της AA, συγκρινόμενο με το Marantz συνδεδεμένο στο DAC του MAP-305, ήταν σαφώς πιό γλυκό στη μεσαία περιοχή περισότερο και στην υψηλή λιγότερο, αλλά ύστερούσε πολυ ελαφρά σε σώμα, δυναμισμό και χαμηλό. Τελικά οι λυχνίες έχουν αυτό το κάτι όσον αφορά την μεσο-ηψηλή περιοχή. Γενικά παίζει σαφώς καλύτερα από όσο κοστίζει, αλλά μετα όλες αυτές τις κριτικές που είχα διαβάσει περίμενα κάτι καλύτερο.

Έτσι λόγω
1ον της μεγάλης του ισχύος, που χρειάζομαι για να οδηγήσω τα πολύ δυσκολο-οδήγητα ηχεία μου,
2ον της αισθητής αναβάθμισης που προσφέρει το DAC στο CD μου και
3ον τη τρέλλα που έχω με το βαθύ και ελεγχόμενο χαμηλό,
πιστεύω ότι η αγορά του Advance Acoustic :award: αποτελεί μονόδρομο για μένα.

Βέβαια θα ακούσω και τους Audiolab & Musical Fidelity πριν προχωρήσω αλλά θα πρέπει να ακούσω πολύ μεγάλη διαφορά για να αλλάξω γνώμη.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Bart.
(*) :grandpa: Η ουδετερότητα και η απουσία χρωματισμών σε ένα Hi-Fi συγκρότημα μερικές φορές είναι κάτι που δεν αρέσει σε κάποιους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία είναι επιβεβλημένο να ακούσετε οι ιδιοι τον ενισχυτή για να σχηματίσετε προσωπική γνώμη.

προφανώς θα εννοείς το CD player MCD-203 της Advance Acoustic, γιατί το MCD-403 απ' ότι ξέρω, 1ον δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και 2ον είναι μόνο transport και όχι ολοκlηρωμένο CD, δεν έχει ενσωματωμένο DAC, δεν έχει λάμπες.

Εάν όντως άκουσες το MCD-203 (που αυτό θα άκουσες προφανώς) εάν το συνέδεσες ψηφιακά με τον ολοκληρωμένο ενισχυτή παρέκαμψες τις λάμπες και στην ουσία άκουσες το DAC του ενισχυτή. Για να επιβεβαιωθούν τα καλά λόγια που διάβασες για το MCD-203 (τα οποία τα επιβαιβεώνω 100% ύστερα από ένα μήνα λειτουργίας του που το έχω αγοράσει) πρέπει να το συνδέσεις αναλογικά έτσι ώστε να αξιοποιήσεις το πολύ καλό αναλογικό στάδιό του με τις λυχνίες.
Εγώ δεν διανοούμαι να το συνδέσω ψηφιακά αυτό το player.

Oπως και νάχει όμως για κάποιο άλλο τρανζιστοράτο player (σαν το Marantz που προανέφερες) η ψηφιακή σύνδεσή του με τον ενισχυτή της Advance είναι σίγουρα αναβάθμιση του ήχου του.

Και εμφανισιακά ο MAP-305DA με τις τεράστιες μπλέ βελόνες του είναι μακράν ο πιο ωραίος ενισχυτής που υπάρχει!!! Ειδικά για εμάς τους πιο παλιούς που είχαμε συνηθήσει τις βελόνες σε κασετόφωνα, μαγνητόφωνα, δέκτες, ενισχυτές....

Re: Απάντηση: Αγορά Oλοκληρωμένου Ενισχυτή (... και CD). Τι προτείνετε ?

προφανώς θα εννοείς το CD player MCD-203 της Advance Acoustic, γιατί το MCD-403 απ' ότι ξέρω, 1ον δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και 2ον είναι μόνο transport και όχι ολοκlηρωμένο CD, δεν έχει ενσωματωμένο DAC, δεν έχει λάμπες.

Εάν όντως άκουσες το MCD-203 (που αυτό θα άκουσες προφανώς) εάν το συνέδεσες ψηφιακά με τον ολοκληρωμένο ενισχυτή παρέκαμψες τις λάμπες και στην ουσία άκουσες το DAC του ενισχυτή. Για να επιβεβαιωθούν τα καλά λόγια που διάβασες για το MCD-203 (τα οποία τα επιβαιβεώνω 100% ύστερα από ένα μήνα λειτουργίας του που το έχω αγοράσει) πρέπει να το συνδέσεις αναλογικά έτσι ώστε να αξιοποιήσεις το πολύ καλό αναλογικό στάδιό του με τις λυχνίες.
Εγώ δεν διανοούμαι να το συνδέσω ψηφιακά αυτό το player.

Oπως και νάχει όμως για κάποιο άλλο τρανζιστοράτο player (σαν το Marantz που προανέφερες) η ψηφιακή σύνδεσή του με τον ενισχυτή της Advance είναι σίγουρα αναβάθμιση του ήχου του.

1. Έχεις δικιο. το MCD-203 ακουσα.
2. Η σύνδεση του MCD-203 με τον ενισχυτή ήταν αναλογική και όχι ψηφιακή.
3. Μάλλον δεν έγινα απόλυτα κατανοητός. Το MCD-203 μου άρεσε πολύ. Ιδιαίτερα τα μεσαία και ηψηλα είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει. Δεν έχω αποκλείσει την αγορά του. Απλώς κάποια άρθρα του τύπου´"..είναι εφάμιλο ή και καλύτερο από άλλα πολλαπλασιας τιμής..." μου φάνηκαν υπερβολικά. Σίγουρα ανήκει στα καλύτερα της κατηγορίας του.

Bart.

Σήμερα το πρωϊ πήγα για ακρόαση του ενισχυτή της Advance Acoustic MAP-305 DA. Για πηγή χρησιμοποίησα το CDPlayer μου Marantz CD-75 II SE και το MC-403 της ΑΑ και για ηχεία Audio Spectrum.

Το CD της Advance Acoustic ήταν το MCD-203 και ΟΧΙ MC-403 όπως εκ παραδρομής :damnyou: γράφω παραπάνω.

Bart

Γεία σε όλους.
Είχα την ευκαιρία να ακούσω ταυτόχρονα τους 2 ενισχυτές τον Audiolab 8000s και τον MF Xt-100.
Πρίν σας αναφέρω τις εντυπώσεις μου νίωθω πολύ τυχερός που άκουσα και τους δύο με τα ίδια ηχεία σε αντιπαράθεση.(Μία φορά στον έναν μία στον άλλον.)
Βασικά μιλάμε για καθαρότητα και καταπληκτική αναπαραγωγή και απο τους δύο.
Τα αυτία μου και την καρδία μου κέρδισε ο MF. Κατάλαβα τι είναι αυτό που λένε αναλυτηκότητα ενός ενισχητή. Όταν δίαβαζα για εικόνα στον ήχο μου φαινόντουσαν ακαταλαβίστικες έννοιες. Ε Ε Ε Ε τώρα κατάλαβα. Παιδία ο MF είναι απλά καταπληκτικός (και για τα λεφτά του)... Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου για αυτό που άκουσα... Ίσως να είμαι κοινός με τον χαρακτηρισμό "καταπληκτικός" αλλά αυτός μου έρχεται πρώτος. Στην αρχή στο κομάτι των Dead Can Dance ο MF ήταν ακρετά πιο .... φωτεινός (δεν είναι και παράθυρο) μπορούσε να βγάλει τα φωνητικά μπροστά απο τα όργανα. Όσον μεγάλωνε η ένταση τόσο αυτό γινοταν όλο και πίο ωραίο. Η μουσική σε αγκάλιαζε και τα φωνητικά "ξεκούμπωναν" και έβγαιναν μπροστά σου... Βέβαια και ο Audiolab ισχυρός αντίπαλος αλλά μερικές φορές τέλειωνε τον ήχο του πίο γρήγορα. Έμοιαζε πίο αδύναμος. Όταν μετά άκουσα το επόμενο κομμάτι άρχησε να γίνεται πίο αισθητή η αδυναμία του Audiolab.
Έπαθα σόκ...
Sorry για τους χαρακτηρισμούς αλλά....

Ο MF είναι και υβριδικός, οπότε μάλλον η λάμπα έκανε τη διαφορά. Φαντάζομαι θα κάνει φοβερό σετ με το ΑΑ MCD-203...

Γεία σε όλους.
Είχα την ευκαιρία να ακούσω ταυτόχρονα τους 2 ενισχυτές τον Audiolab 8000s και τον MF Xt-100.
Πρίν σας αναφέρω τις εντυπώσεις μου νίωθω πολύ τυχερός που άκουσα και τους δύο με τα ίδια ηχεία σε αντιπαράθεση.(Μία φορά στον έναν μία στον άλλον.).....................

Μεγάλε που τους βρήκες και τους δύο μαζί ?
Επειδή με ενδιαφέρουν και οι δύο θα ήθελα πολύ να τους ακούσω και εγώ.
Δώσε μου περισσότερες πληροφορίες.
Με ποιά πηγή και τι ηχεία τους ακουσες ?
Σε ποιό μαγαζί ?

Αν δεν θέλεις να τα αναφέρεις στο φόρουμ στείλε μου pm.
Περιμένω την απαντησή σου γιατί πρέπει να αγοράσουμε πριν τις γιορτές.

Ευχαριστώ,

Bart.

ΥΓ Έχεις ακούσει τον Advance Acoustic Map-305 ? Αν ναι πως τον συγκρίνεις με τους ανωτέρω ?

Τους πέτυχα στο Exclusive Audio...Τον audiolab τον είχε μάλλον κατα τύχη...
Εγω τον αγόρασα σήμερα... Είναι κ****α... Έχω ακούσει όλη μου την δισκοθήκη ξανά... Φαντάσου τοι το cd player που έχω είναι ένα technics class AA τίποτα το ιδαιέτερο νομίζω. Φίλε απίστευτος........ Την ανωτερότητα του απο τον Audiolab την κατάλαβα και εγώ που είμαι τελείως άπειρος ....Το cd της ΑΑ πόσο έχει ?

Last edited: