ΑΓΟΡΑ Onkyo TX-NR636 ή Yamaha RX-V677;

O 3000 είναι μοντέλο 2013. Το Audyssey MultEQ XT που έχει δεν προσφέρει χειροκίνητη ισοστάθμιση με παραμέτρους. No tweeking δηλαδή. Στον Yamaha χειροκίνητα ξεκινάς από τα 31.3Hz και έχει Qfactor σε 7 περιοχέςx28 σημεία. Του denon ο ισοσταθμιστής είναι γραφικός. Τυπικά μερικές συχνότητες με +/- στην ένταση.

Γι' αυτό μίλησα πριν για "αδύνατο" σημείο. Δεν προσφέρει καθ' εαυτού ισοστάθμιση για το sub, αλλά ούτε και ο Denon.

Πάντως και ο 3000 μου άρεσε :)

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ Onkyo TX-NR636 ή Yamaha RX-V677;

O Χ3000 είναι μοντέλο 2013.

Δεν είναι απαραίτητα κακό. Το καινούργιο στους AVR το πληρώνουμε ασύμμετρα ακριβά σε σχέση με αυτό που προσφέρουν τα νέα χαρακτηριστικά.

Το Audyssey MultEQ XT που έχει δεν προσφέρει χειροκίνητη ισοστάθμιση με παραμέτρους. No tweeking δηλαδή. Στον Yamaha χειροκίνητα ξεκινάς από τα 31.3Hz και έχει Qfactor σε 7 περιοχέςx28 σημεία. Του denon ο ισοσταθμιστής είναι γραφικός. Τυπικά μερικές συχνότητες με +/- στην ένταση.

Δεν το θεωρώ αρνητικό για κάποιον που ανοίγει νήμα αγοράς νέου AVR: onkyo 636 vs yamaha 677.
Aυτό που μας νοιάζει είναι τι κάνει το YPAO σε αυτόν τον ενισχυτή σε σχέση με το XT. (ρωτάω δεν ξέρω)
Ας υπάρχει και αν δεν το θέλει ας μην το χρησιμοποιήσει.

Πάντως και ο 3000 μου άρεσε :)

Τουλάχιστον στο δια ταύτα συμφωνούμε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ Onkyo TX-NR636 ή Yamaha RX-V677;

Δεν είναι απαραίτητα κακό. Το καινούργιο στους AVR το πληρώνουμε ασύμμετρα ακριβά σε σχέση με αυτό που προσφέρουν τα νέα χαρακτηριστικά.

Δεν το θεωρώ αρνητικό για κάποιον που ανοίγει νήμα αγοράς νέου AVR: onkyo 636 vs yamaha 677.
Aυτό που μας νοιάζει είναι τι κάνει το YPAO σε αυτόν τον ενισχυτή σε σχέση με το XT. (ρωτάω δεν ξέρω)
Ας υπάρχει και αν δεν το θέλει ας μην το χρησιμοποιήσει.

Τουλάχιστον στο δια ταύτα συμφωνούμε.

Όπως και στους Pioneer από ένα σημείο και μετά στη γκάμα ξεκινά το MCACC να δίνει παραμετροποιήσιμες ρυθμίσεις, έτσι γίνεται και στη Yamaha. Στο πιο κάτω μοντέλο για παράδειγμα, τον 577, παραμετρικό YPAO γιοκ. Ανάμεσα στους δύο που ρωτάς, οι 8 θέσεις μέτρησης του Denon είναι μια διαφορά σε σχέση με τη μία του Yamaha. Τις δύο HDMI, το 7.2 pre-out και τις πολλές θέσεις μέτρησης τις έχει ο RX-V777.

Το αν είναι μοντέλο 2013 ή 2014 εκτός από το HDMI 2.0 έχει σημασία. Στον Onkyo TX-NR636 το διπλό DSP που έχει σε σχέση με τον προκάτοχο TX-NR626 του δίνει τη δυνατότητα μέσω f/w upgrade να υποστηρίζει Dolby atmos.

Εξαρτάται λοιπόν τι προτεραιότητες έχει κάποιος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ Onkyo TX-NR636 ή Yamaha RX-V677;

Όπως και στους Pioneer από ένα σημείο και μετά στη γκάμα ξεκινά το MCACC να δίνει παραμετροποιήσιμες ρυθμίσεις, έτσι γίνεται και στη Yamaha. Στο πιο κάτω μοντέλο για παράδειγμα, τον 577, παραμετρικό YPAO γιοκ. Ανάμεσα στους δύο που ρωτάς, οι 8 θέσεις μέτρησης του Denon είναι μια διαφορά σε σχέση με τη μία του Yamaha.

Στα χαμηλά τι κάνει το YPAO του 677? Στα μπάσα οι μικροί yamaha πειράζουν τίποτα;

Τις δύο HDMI, το 7.2 pre-out και τις πολλές θέσεις μέτρησης τις έχει ο RX-V777.

Πόσο πάει αυτός? Η Ηχοέκφραση (ενδεικτικά το λέω επειδή έχει τιμή και για τους δυο).τον έχει 190 ευρώ παραπάνω.
Και πάλι θεωρώ οτι ο Χ3000 πέρσι ήταν κάπου ανάμεσα από τους V775/Α830 και τον Α1030 παρά με τον V675.

Το αν είναι μοντέλο 2013 ή 2014 εκτός από το HDMI 2.0 έχει σημασία. Στον Onkyo TX-NR636 το διπλό DSP που έχει σε σχέση με τον προκάτοχο TX-NR626 του δίνει τη δυνατότητα μέσω f/w upgrade να υποστηρίζει Dolby atmos.

Mπερδεύτηκα λίγο για τον yamaha μιλούσα όχι για τον onkyo.

Το Hdmi 2.0 κομσί κομσά... Είναι λίγο νωρίς για να με νοιάζει.

Για το Dolby Atmos? 7.2 δεν είναι ο οnkyo 636? Οτι θα υποστηρίζει σε δισκάκι με dolby atmos (και καλά) με καλύτερη αναπαράσταση του 3D ήχου του Dobly Atmos :P?
Από την στιγμή που μιλάμε για *προς τα πισω* συμβατότητα, είμαστε σίγουροι για το πόσο και αν θα ειναι καλύτερο το downmix του DAtmos από το 7.2 όπως το ξέρουμε?
Είναι πιο σημαντικό από οσα λέμε? Και αν όντως είναι, τότε ο onkyo θα ήταν μονόδρομος, κάτι που δεν νομίζω να ισχύει.

Τέσπα ας ρίξει μια ματιά ο φίλος και στον Denon X3000. Νομίζω είναι καλή περίπτωση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ Onkyo TX-NR636 ή Yamaha RX-V677;

Στα χαμηλά τι κάνει το YPAO του 677? Στα μπάσα οι μικροί yamaha πειράζουν τίποτα;

Πόσο πάει αυτός? Η Ηχοέκφραση (ενδεικτικά το λέω επειδή έχει τιμή και για τους δυο).τον έχει 190 ευρώ παραπάνω.
Και πάλι θεωρώ οτι ο Χ3000 πέρσι ήταν κάπου ανάμεσα από τους V775/Α830 και τον Α1030 παρά με τον V675.

Mπερδεύτηκα λίγο για τον yamaha μιλούσα όχι για τον onkyo.

Το Hdmi 2.0 κομσί κομσά... Είναι λίγο νωρίς για να με νοιάζει.

Για το Dolby Atmos? 7.2 δεν είναι ο οnkyo 636? Οτι θα υποστηρίζει σε δισκάκι με dolby atmos (και καλά) με καλύτερη αναπαράσταση του 3D ήχου του Dobly Atmos :P?
Από την στιγμή που μιλάμε για *προς τα πισω* συμβατότητα, είμαστε σίγουροι για το πόσο και αν θα ειναι καλύτερο το downmix του DAtmos από το 7.2 όπως το ξέρουμε?
Είναι πιο σημαντικό από οσα λέμε? Και αν όντως είναι, τότε ο onkyo θα ήταν μονόδρομος, κάτι που δεν νομίζω να ισχύει.

Τέσπα ας ρίξει μια ματιά ο φίλος και στον Denon X3000. Νομίζω είναι καλή περίπτωση.

Κομσί κομσά μπορείς να πεις για όλα τα χαρακτηριστικά και λειτουργίες ενός ενισχυτή.
Πως τα εννοείς τα μπάσα; Εάν μιλάς για το κανάλι LFE και ισοστάθμιση χειροκίνητη για αυτό, δεν θα το βρεις. Νομίζω κάποιοι φετινοί Pioneer έχουν κάτι, αλλά δεν τον έχω ακόμα στα χέρια μου.
Το YPAO στον 677 σου δίνει ρύθμιση για κάθε κανάλι (πλην LFE) να επέμβεις στο Qfactor. Tα 31.3Ηz είναι μπάσο. Ο Denon δεν έχει τίποτε τέτοιο. Στον Denon απλά υπάρχει ένας γραφικός ισοσταθμιστής όπως σε όλους που έχουν XT.

Καλά για το Dolby Atmos όπως και για το HDMI 2.0 συμφωνώ ότι είναι νωρίς αλλά να ξέρεις ότι μιλάμε για προϊόντα που βασίζονται στις εξελίξεις. Αν δεν τις ακολουθούν πέθαναν. Δεν είναι δικάναλος ήχος, είναι πολυκάναλος. Τα ίδια λέγαμε και για τα ηχεία ύψους ή πλάτους εμπρός, τα ίδια και για τα πίσω presence, έλα όμως που τα DSP πλέον δουλεύουν καλά και υπάρχει διαφορά.

Last edited:
Γεια σας και απο μενα.

Ειμαι και εγω στο διλημμα για αγορα πολυκαναλου αναμεσα σε αυτα τα μοντελα: 1) Pioneer 924, 2) Yamaha RX-V677 , 3) Sony STR- DN1050..και 4) o Denon X3000 (αν και παλαιοτερος)

θα οδηγησουν ενα σετ Klipsch RF-82II και το κεντρικο και surround ειναι παλι σειρα reference της Klipsch.

Η ερωτηση εχει δυο σκελη...ποιος πιστευεται ειναι ο καλυτερος ενισχυτης για αυτη τη δουλεια και δευτερον στη περιπτωση του Yamaha, αξιζει τη χρηματικη διαφορα (+ 150 ευρω ) εναντι του RX-V675???

1) Θέλει χέριασμα (EQ) αλλά κατόπιν χεριάσματος παίζει καλά. Ευτυχώς έχει MCACC advanced.
2) Παίζει και χωρίς χέριασμα, αλλά χεριάζεται και εύκολα, κάτι που δεν κάνει ο από πάνω (δύσκολο EQ).
3)ΔΞ/ΔΑ
4)Ωραίος, λίγο σκοτεινός στα λίγα, λίγο τσιριχτός στα πολλά, δεν παίρνει χέριασμα.
5)Στο άμεσο μέλλον ο 636 θα έχει Dolby Atmos που δεν έχουν οι άλλοι.

Αρα ειμαστε αναμεσα σε Pioneer και Yamaha...κατα τη γνωμη σου, αξιζει ο 677 τη χρηματικη διαφορα σε σχεση με το μοντελο που αντικαθιστα??
Για καποιο λογο ο Marantz δεν μου κανει κλικ παντως..

Αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι, 1) αν χρειαζεται να ανεβω κατηγορια ή οι συγκεκριμενοι θα με καλύψουν απο αποψης οδηγησης - ελεγχου των ηχειων και 2) απο αποψη χροιας ποιος θα ταιριαξει περισσοτερο με τα Klipsch...

Ποια χροια; Αφού είπαμε χεριάζονται ηχητικώς. Πάρε τον Pioneer που έχει pre-out για τα εμπρός για μελλοντική σύνδεση τελικού. Είναι και φτηνότερος.

Άμα βαριέσαι το χέριασμα, πάρε τον Yamaha, από το κουτί του είναι πιο "μαλακός".

Εγω παλι κοιταω τον denon 3000 κ pioneer 924 (μου χε προτεινει ο pleo).
Μια κ ο denon 2000 που ηθελα ειδα οτι εχει pre out μονο στο sub.Ενω ο 924 εχει pre out 2.1
Aλλα με φοβιζει λιγο το γεγονος οτι ο pionner ειναι δυσκολος στις ρυθμισεις του κ στο μενου κ
λογο οτι δεν θα κατσω να τον ξεψαχνισω λογο αποιριας κιολας, με φοβιζει κατα ποσο δυσκολο ειναι
μεχρι να τον ρυθμισεις.

Για φέτος η Pioneer αποφάσισε ο 924 να είναι ο μοναδικός VSX που να αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματά του. Τα έλεγα από πέρυσι με τον 923, φέτος έβαλε και pre-out και sub EQ, έστω γραφικό και όχι ξεχωριστό για τα δύο sub. Τόσο ο 677 όσο και ο 924 είναι τα μοντέλα εκείνα που ξεκινάνε να δίνουν ισοστάθμιση σοβαρή.
Για φέτος ο Yamaha έχει wifi και wifi direct, o pioneer Bluetooth και παίζει 5.0 και 5.1 από δίκτυο.

Σε direct λειτουργία (μουσική 2.0 χωρίς ισοστάθμιση) ο Yamaha υπερέχει. Για να παίξει ο Pioneer θέλει και το phase control που σου δίνει και την αίσθηση καλύτερης οδήγησης.

κοιτουσα τον 924 για τα pre out τα 2.1.
Ο 923 εχει pre outs μονο για sub δυστηχως .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλ pleo μεχρι τα 600 ευρω (maximum) για av, ο 924 θεωρεις ειναι μονοδρομος? (ποιοτηκα - ακουστικα)
Τα πολλα καλουδια δεν με ενδιαφερουν, απλα ανεβηκα στα 600 ευρω (απο τα 400 ευρω)
μονο κ μονο για να χει pre out (λογο μουσικης).
Ειδα για λιγο τωρα 3000 vs 924 κ ο denon ειναι κατα 50 watt πιο μεγαλος, κ κατα 1 κιλο πιο βαρης.
Για 2 channel ηχεια στα 8 ohm ειναι ιδιοι 105 watt κ οι δυο.

Τα λίγα παραπάνω ευρώ του 677 μεταφράζονται και σε περισσότερα και εντυπωσιακότερα DSP.

Ο 924 δεν είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στο Home Cinema :grandpa:
Είναι το καλύτερο VFM στην κατηγορία. Πως να ξέρω εγώ τις ανάγκες σας ακριβώς όμως; Αν για κάποιον η παραμετροποίηση των DSP είναι σημαντικότερη από το sub EQ πως μπορεί να το γνωρίζει κάποιος; Ή πως μπορεί να γνωρίζει κάποιος αν ο Denon που παίζει εντυπωσιακά από το κουτί του, δεν είναι το ζητούμενο για έναν υποψήφιο αγοραστή;
Ή αν το DSD μέσω δικτύου είναι προτιμότερο από το wifi κ.ο.κ;

Ιδανικός θα ήταν ένας που έχει τα DSP του Yamaha με την παραμετροποίησή τους, το wifi του, το Sub EQ και το MCACC του Pioneer μαζί με τις δικτυακές ικανότητές του. Να είχε το MCACC το interface του YPAO και όλα αυτά να τα ελέγχεις από μία μίξη των δύο application που συνοδεύουν τους ενισχυτές.

Δύσκολα τα πράγματα.

Ολα αυτα που ειπες τα μισα μου ειναι αγνωστα κ πιστευω με τα αλλα μισα δεν θα ασχοληθω ποτε.
Ειναι το πρωτο μου HC κ λογο αποιριας αυτο που με ενδιαφερει (τωρα) ειναι σε ενα budget 800-1000 ευρω
(av + 2 μπροστινα ηχεια L-R) να παρω οσο το δυνατον στα λεφτα αυτα το πιο
αποδοτικο για καλη μουσικη (ποιοτικη, αλλα κ να μη κρεμαει οταν
θελω να ακουσω κατι δυνατα), κ αποδοτικο home cinema σε φυσιολογικα πλαισια για εναν πρωταρη.
Oυτε με wifi, ουτε με το pc, ουτε internet κτλ.Oχι πολλα πολλα.Απλα να παιζει καλη μουσικη κ ταινιες.
Θα ασχοληθω τις πρωτες μερες μεχρι να τον ρυθμισω αλλα μεχρι εκει. Μετα θα βλεπω μονο ταινιες κ θα ακουω
μουσικη, τιποτα αλλο με συνδεσεις-πειραματα-update τιποτα...Δεν ξερω αν ειμαι κατανοητος.
Απλα αν ειχα τα ''φραγκα'' θα κοιτουσα σιγουρα κατι πιο ακριβο που σιγουρα θα ηταν κ πιο καλο.
Απλα δεν εχω τις γνωσεις κ την εμπειρια {ασε το χρημα, αυτο μας παιδευει :) } για να μπορω να κρινω
απο πριν πιο θα με καλυπτει προσωπικα στα χρηματα αυτα η σε κατι πιο οικονομικο ακομη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eπειδη διαβαζω οτι οι AV μουσικα δεν ειναι καλοι, κ δεν ξερω αν θα με καλυψει στη μουσικη,
κ ειναι δυσκολο για μενα να παω να τους ακουσω απο κοντα ωστε να επιλεξω τι θα αγορασω, προσπαθω να βγαλω συμπερασμα
απο τις γνωμες των υπολοιπων. Γι αυτο μπηκα στο τρυπακι να παρω το πιο φθηνο ΑV με pre out σε περιπτωση
που δεν με ικανοποιησει μουσικα οποιον AV κ να διαλεξω, να χω τουλαχιστον τη δυνατοτητα να του προσθεσω κ ενα δικαναλο.
Αν τωρα μεινω ικανοποιημενος μουσικα με τον AV εννοειται οτι δεν θα παρω δικαναλο.
Αν ειχα τα λεφτα οπως ειπα, θα αγοραζα τα παντα χωρις υπολογισμους.

Κανένας A/V δεν είναι το ίδιο καλός στη μουσική όσο είναι ένας αντίστοιχος δικάναλος στα ίδια χρήματα. Όμως δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Επίσης δύσκολα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καταναλωτικό προϊόν σε καταστάσεις party. Θέλεις PA για τα γκάζια σε πολύ ώρα.

Τι έχουμε λοιπόν; Ό,τι καλύτερο μπορούμε με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Άντε τώρα εγώ να εξηγήσω γιατί το ESS Sabre DAC του Pioneer για όλα τα κανάλια, ίσως δεν είναι καλύτερο από τα διακριτά Burr-Brown του Yamaha, αλλά έχει ένα κλικ περισσότερο προβάδισμα στη δικάναλη λειτουργία. Έλα όμως που ο Yamaha έχει καλύτερους πυκνωτές από τον Pioneer. Οπότε τι κάνουμε; Λοιπόν, κάνουμε το εξής. Θέτουμε σε μια σειρά τις προτεραιότητές μας. Και λέμε ότι πάμε σε A/V γιατί έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι θέλουμε πολυκάναλο ήχο. Εάν δεν πρόκειται να έχουμε πολυκάναλο ήχο τότε κακώς ψάχνουμε για A/V.

Αφού αποφασίσουμε ότι θέλουμε πολυκάναλο ήχο, βάζουμε ως προτεραιότητα -στάνταρ- την καλή ισοστάθμιση. Γιατί είναι το A και το Ω στον πολυκάναλο ήχο. Θεωρούμε δεδομένο ότι έχουμε ηχεία που ματσάρουν με την επιλογή μας, δηλαδή οδηγούνται ικανοποιητικά από τον A/V. Το Pre-out κανονικά θα το χρησιμοποιήσουμε όταν αλλάξουμε ηχεία, ή στην ατυχή εκείνη περίπτωση που έχουμε κάνει λάθος επιλογή στα ηχεία και δεν θέλουμε να τα αλλάξουμε (όπως πρέπει) γιατί τα αγαπάμε, τα θέλουμε μας αρέσουν τα έχουμε ερωτευτεί-παντρευτεί-έχουμεκανειμαζιτουσοικογένεια κλπ.

Η καλή ισοστάθμιση, δεν είναι η αυτόματη ισοστάθμιση αλλά η ισοστάθμιση εκείνη που μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε ας πούμε για κάθε κανάλι σε ποια συχνότητα θα επέμβουμε συμπεριλαμβάνοντας και τις υποσυχνότητες εκείνες πέριξ της κεντρικής. Αυτό μπορεί να γίνει με παραμετρικό ισοσταθμιστή. Τέτοιο ισοσταθμιστή προσφέρει και ο Pioneer και ο Yamaha.

Εάν για κάποιο λόγο δεν μας αρέσει αυτό (κακώς) τότε η αμέσως επόμενη επιλογή είναι να επιλέξουμε εκείνο που μας δίνει την όσο δυνατόν καλύτερη ισοστάθμιση με αυτόματο τρόπο. Εκεί προτιμούμε τις πολλές θέσεις μέτρησης. Δηλαδή, εάν ένας ενισχυτής προσφέρει πολλές θέσεις μέτρησης σε σχέση με κάποιον άλλον, τότε προτιμούμε αυτόν.

Αυτά σε γενικές γραμμές, πολύ γενικές θα έλεγα γιατί τονίζω ότι μία δυνατότητα ενός μηχανήματος αρκεί για να γείρει την πλάστιγγα όταν προσφέρονται οριακά τα ανωτέρω, χωρίς να εμπίπτει η ευκολία αυτή απαραίτητα σε όλα τα ανωτέρω.

Τhanks για την καθαρη σου απαντηση, σε μερικα σημεια με εκανες κ γελασα :grinning-smiley-043 :SFGSFGSF:
To καταλαβαινω για παρτυ δεν τα προοριζω.
Κ συμφωνω στο "Ό,τι καλύτερο μπορούμε με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα" .

Οντως παω σε ΑV για πιθανο μελλοντικο update 5.1 (maximum)

Aρα οσο για τα pre out απο οτι καταλαβα πρεπει μεθαυριο να αλλαξω παλι ηχεια?
Εγω ελεγα να κρατησω τα ιδια κ απλα αν χρειαστω να προσθεσω εναν δικαναλο με τα ιδια ηχεια κ απλα υπολογιζα οτι θα παιζουν καλυτερα. Δεν ειχα σκοπο να αλλαξω παλι ηχεια. θα τα παρω μια κ καλη καλα ηχεια βασης απο τωρα σιγα σιγα. (σκεφτομουν για dali zenzor 3 διαβασα απο δω καλες κριτικες) σε 15 τετραγωνικα χωρο.

Οσο για ισοσταθμισεις δεν κατεχω τιποτα.Τωρα μαθαινω που λες οτι καλυτερο ειναι η χειροκινητη ρυθμιση ασ πουμε.
Θα προσπαθησω για τις ρυθμισεις απλα δεν ξερω στις ρυθμισεις αν χρειαζονται γνωσεις του αντικειμενου
ή απλα με τα συνεχως πειραματα στις ρυθμισεις που θα κανω συνεχωσ μεχρι να αποκτησω ικανοποιητικο αποτελεσμα.

Εντάξει δεν είναι τίποτε τα Zensor για αυτούς τους ενισχυτές. Ένα μικρό μειονέκτημα στο bass management έχουν και οι δύο με κοινό σημείο cross για τα small (κάτι που οι Denon το διαχειρίζονται καλύτερα) αλλά ΟΚ, δεν λέει κάτι από τη στιγμή που η ισοστάθμιση δίνει τέτοιες δυνατότητες.

Enough, τα υπόλοιπα στο review.

Εντάξει δεν είναι τίποτε τα Zensor για αυτούς τους ενισχυτές. Ένα μικρό μειονέκτημα στο bass management έχουν και οι δύο με κοινό σημείο cross για τα small (κάτι που οι Denon το διαχειρίζονται καλύτερα) αλλά ΟΚ, δεν λέει κάτι από τη στιγμή που η ισοστάθμιση δίνει τέτοιες δυνατότητες.

Enough, τα υπόλοιπα στο review.

Ποτε βγαινει το review?!