Αγορά οθόνης υπολογιστή

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά οθόνης υπολογιστή

Αμα ειναι να πουλησω το σπιτι μου για ν'αλλαξω οθονη...:twoguns:

υπερβολές.....με ένα δανειάκι είσαι κομπλέ :flipout:

(και σου έβαλα ότι πιο φθηνό υπάρχει για τέτοιες επιδόσεις...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά οθόνης υπολογιστή

.....με ένα δανειάκι είσαι κομπλέ :flipout:.....

Και δεν μου λες :icon15: ... αν δεν μπορεσει ο Λακης να αποπληρωσει το δανειακι :angry:
ποιος θα το πληρωσει ? :violent-smiley-008: ...... παλι τα ιδια ? :furious3:

Καποια στιγμη <<ΜΟΙΡΑΙΑ>> θα κληθεις να κανεις τον συμβιβασμο.
Πιο γρηγορο refresh rate ... η πιο βαθυ μαυρο ... η περισσοτερες ιντσες (και/η μεγαλυτερη αναλυση).
Τα γραφω για να τα διαβαζω ΚΑΙ ΕΓΩ.

Re: Απάντηση: Αγορά οθόνης υπολογιστή

Καποια στιγμη <<ΜΟΙΡΑΙΑ>> θα κληθεις να κανεις τον συμβιβασμο.
Πιο γρηγορο refresh rate ... η πιο βαθυ μαυρο ... η περισσοτερες ιντσες (και/η μεγαλυτερη αναλυση).
Τα γραφω για να τα διαβαζω ΚΑΙ ΕΓΩ.

Mε μια Samsung G7 (ή G9) μπορείς να τα έχεις ολα αυτα :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά οθόνης υπολογιστή

Mε μια Samsung G7 (ή G9) μπορείς να τα έχεις ολα αυτα :)

Nαι αλλα .... VA panels και τα δυο ! Αρα κυριως για παιχνιδια (και ταινιες).
Προς τιμην του το Skroutz, γραφει κατω-κατω ... gaming monitor !
Για στατικη εικονα (και επεξεργασια) ? Που απαιτει IPS panel ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά οθόνης υπολογιστή

Nαι αλλα .... VA panels και τα δυο ! Αρα κυριως για παιχνιδια (και ταινιες).
Για στατικη εικονα (και επεξεργασια) ? Που απαιτει IPS panel ?

Δεν υπάρχει πλέον διαχωρισμός. Παίρνεις VA το καλιμπράρεις και τελειώνεις...αν θες βέβαια...

Ασε ... περασε ο JL_? πριν κατι χρονια και μου καλιμπραριζε 5μισυ ωρες την LG !!!!!!
Λεω να μην (ξανα)καλιμπραρω πια τιποτα. Οτι ερθει, οπως ερθει, απο το εργοστασιο.
Η ζωη ειναι πoλυ μικρη για να εισαι calibrator :proud: ... ΑΝ μπορεις να γινεις :nounder: ...

Τελικά, κοιτάω την LG

https://www.skroutz.gr/s/18078582/LG-27UL500-W.html

Νομίζω κάτι μεγαλύτερο ίσως κουράσει σε πολύ ώρα θέαση στην οθόνη

Θα σου έλεγα να πεταχτείς όπου την βρεις να δεις μία 34αρα wide,επαναλαμβάνω, είναι μία 27αρα με περισσότερο φάρδος.Η κούραση προέρχερται από το ύψος της οθόνης (32αρα π.χ), στα πλάγια έχουμε διευρυμένη περιφεριακή όραση. Στάσου να παραλάβω (αυριο μάλλον) την 34αρα και σου λέω ακριβώς. Προέρχομαι από 24αρα, και δεν μασάω τα λόγια μου ακόμα και αν είναι κάτι δικό μου που το πλήρωσα σήμερα.

Διαφωνώ, καλιμπράρεις μια φορά, 10 λεπτά υπόθεση είναι, και έχεις για τα επόμενα χρόνια εικόνα αναφοράς. Εγώ το θεωρώ απαραίτητο. Αν δεν θέλεις να ασχοληθείς, θα σου πρότεινα IPS πάνελ.

Ok, υπάρχει κάποιος οδηγός; Και μισάωρο να θέλει κανένα πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι ο χρόνος, το θέμα είναι να μπορεί να το κάνει και κάποιος που δεν έχει σχετική εμπειρία. Γιατί αν θέλει 10λεπτο για τον έμπειρο αλλά μια μέρα διάβασμα/ψάξιμο για τους υπόλοιπους αλλάζει το πράγμα.

Επίσης αν είναι τόσο εύκολο το καλιμπράρισμα αναρωτιέμαι γιατί δεν έρχονται ρυθμισμένες απ' το εργοστάσιο. Αυτό βέβαια είναι άλλη κουβέντα, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι.

Ok, υπάρχει κάποιος οδηγός; Και μισάωρο να θέλει κανένα πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι ο χρόνος, το θέμα είναι να μπορεί να το κάνει και κάποιος που δεν έχει σχετική εμπειρία. Γιατί αν θέλει 10λεπτο για τον έμπειρο αλλά μια μέρα διάβασμα/ψάξιμο για τους υπόλοιπους αλλάζει το πράγμα.

Επίσης αν είναι τόσο εύκολο το καλιμπράρισμα αναρωτιέμαι γιατί δεν έρχονται ρυθμισμένες απ' το εργοστάσιο. Αυτό βέβαια είναι άλλη κουβέντα, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι.

Ερχονται καλιμραρισμένες από το εργοστάσιο. Αλλα το εργοστάσιο δεν μπορεί να ξέρει ποια κάρτα γραφικών χρησιμοποιείς και ποιο λειτουργικό?Αυτά τα δυο και μόνο έχουν συγκεκριμένη χρωματική συμπεριφορά. Οπότε το καλιμπράρισμα το κάνει ο χρήστης με το δικό του συνδυασμό hardware και software για να πάρει σωστό αποτέλεσμα
Τώρα οδηγός, ψάξτο λίγο, είμαι σίγουρος ότι θα βρεις στο youtube αρκετό υλικό...

https://m.banggood.com/Original-XIA...logy-Display-p-1582948.html?rmmds=orderdetail

Unbeatable price με κουπόνι BGREUCURVED

Και μια live

044d500925155036e33731b289d147b0.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Χωρίς να είμαι γνωστής αλλά η Xiaomi στα 375 ευρώ από αποθήκη Τσεχίας νομίζω ότι δεν έχει αντίπαλο.

οθόνες από αποθήκες Τσεχίας, Σερβίας, κ.τ.λ δεν αγοράζεις. Η Gigabyte που πήρα έχει τα ίδια χαρτακτηριστικά και κοστίζει 440, ποιο το νόημα? Στις οθόνες απαιτείται αγορά από ελληνικό και μάλιστα σοβαρό μαγαζί ωστε να είναι εύκολη η αλλαγή σε περίπτωση που το πάνελ σου δεν βγει καλό και για εύκολη χρήση της υπαναχώρησης (ήδη γύρισα μία 32αρα που αγόρασα πίσω την πρώτη μέρα, φαντάζεσαι να την είχα πάρει από bangood?) . Οπότε πλην amazon που δέχεται επιστροφή no question ask και Ελλάδα, δεν αγοράζεις από πουθενά αλλού.

Λόγω φτώχειας και αγάπης προς το vfm έχω ταΐσει πάρα πολύ το bangood, grey market φωτογραφικών κ.α. και ευτυχώς δεν είχα κάποιο θέμα.

Λόγω φτώχειας και αγάπης προς το vfm έχω ταΐσει πάρα πολύ το bangood, grey market φωτογραφικών κ.α. και ευτυχώς δεν είχα κάποιο θέμα.

Συμφωνώ σε όλα, πλην οθόνης. Οι πιθανότητες να την γυρίσεις πίσω γιατί το πάνελ της δεν σου αρέσει (έχει φωτεινές γωνίες, έχει κανα καμένο πίξελ, δεν σου κάνει σαν μέγεθος, κ.τ.λ) είναι ΠΟΛΥ μεγάλες. Οπότε αγορά οθόνη από bangood κ.τ.λ απαγορεύεται δια ροπάλου, γιατί έμπλεξες.