Για την KODAK δείτε
http://www.megapixel.net/reviews/kodak-p880/p880-gen.php
Αν κάποιος (βλ. SEND, ILIAS?) θέλει να δει τί κάνει το 24 σε σχέση με το 25,5 ή το 27,2 ας με πάρει τηλ. να του δώσω για μια μέρα την SONY R1.
Χμ... το πιο ευρυγώνιο που έχω είναι ένας 20-35 (όχι ο L). Να τον πιάσω να τραβώ φιλμ και να τα σκανάρω? Έχω ξεμάθει...
Θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
Όταν μιλούμε για προσούμερ μηχανές φθηνές, πρέπει να γίνουν περικοπές κόστους. Έτσι αυτές θα γίνουν είτε από το φακό και τον αισθητήρα, είτε από τις δυνατότητες, το Interface και το AF, και τη φωτομέτρηση.
Για τον αρχάριο είναι πιο εύκολο το δεύτερο. Όμως για έμπειρους χρήστες, πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να έχει κάποιος μια δύσκολη και αργή μηχανή με καλό φακό, με χρώματα και χωρίς παραμορφώσεις, παρά το δεύτερο.
Επίσης μια κόμπακτ είναι πιο δύσκολο να εστιάσει στο ευρυγώνιο, παρά στο τηλε όταν μιλούμε για την ίδια φωτεινότητα, αφού στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να ψάξει να βρει το σημείο της εστίασης σε μεγαλύτερο κάδρο σε σχέση με το τηλε.
Γράψτε λάθος, η S6000/6500 έχει super macro στο 1εκ. (καλύτερη) Αυτό που δε μου αρέσει τόσο είναι ότι ο τύπος μνήμης που παίρνει είναι XD, σε πολύ μεγαλύτερη τιμή από τις SD που παίρνει η Panasonic, η οποία δέχεται και SDHC.
Εσείς τί λέτε, FZ8 ή S6000/6500;
Μόλις έφερε ένας συνάδελφος της 6500 (πήγε και την πήρε το πρωί από Adorama), ύστερα από δικό μου ψήσιμο. Είναι πάρα πολύ όμορφη και τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Το μηχανικό zoom είναι πάρα πολύ λειτουργικό και όσες φωτο samples είδα στο internet και μάλιστα με blind test μεταξύ Fuji 6500, Panasonic FZ8, Sony H5 και Canon S3IS, αυτές της Fuji ήταν οι καλύτερες. Δεύτερη ερχόταν η Sony. (πηγή το Dpreview)
Πέρασα κι εγώ το πρωί από Adorama και άλλα μαγαζιά στο κέντρο (της Αθήνας). Δεν αγόρασα μηχανή, αλλά έπιασα στα χέρια μου την Fuji S6500, την Canon S3IS και την Panasonic FZ8. Η 6500 μου άρεσε πολύ, αν και σχεδόν διπλάσια απ' τις άλλες ήταν ελαφριά και είχε το καλύτερο κράτημα απ' τις άλλες... Στο χέρι μου άρεσε έπειτα η Canon και τελευταία απ' τις τρεις η FZ8. Είμαι ακόμα μπερδεμένος όμως, και πιό πολύ επειδή σε 3-4 μαγαζιά που πέρασα πουλούσαν την Sony H5 280 ευρώ (50-75 ευρώ φτηνότερα απ' τις προαναφερθείσες), οπότε μου ξαναφαίνεται ελκυστική (οικονομικός παράγοντας) αν και έχει κι αυτή μνήμες ακριβές (ProDuo, περίπου όσο οι XD (Fuji) που κάπου διάβασα κι ότι δεν είναι και τόσο καλές) σε σχέση με τις SD (FZ8). Η τελευταία παίρνει και SDHC μνήμες, και τραβάει και RAW. Απ' τις υπόλοιπες RAW μπορεί να τραβήξει μόνο η Fuji... Χμμμ... Ίσως αυτήν πάρω τελικά... Δυο πωλητές στο Adorama μου τη συνιστούσαν... Πείτε μου κι άλλα αν θέλετε για την νεο-αγορασθείσα 6500 (ή για ότι άλλο θέλετε) και εύχομαι σ' όποιον την πήρε καλές φωτογραφίες.
Και συγνώμη αν σας ζάλισα...:violent-smiley-030: SHOOOOOOT!!!
Ηρεμήστε λίγο. Με 400 ευρώ παίρνει πλέον κανείς ένα σώμα Pentax K110D, οπότε φεύγει από την κατηγορία των γκάτζετ. Για πάνω από 500 ευρώ δεν θα συζητούσα για μηχανή κόμπακτ παρά μόνο εάν ήθελα ακριβώς αυτό, δηλαδή να είναι κόμπακτ. Εν ολίγοις 300 γραμμάρια το πολύ, οπωσδήποτε.
Ηρεμήστε λίγο. Με 400 ευρώ παίρνει πλέον κανείς ένα σώμα Pentax K110D, οπότε φεύγει από την κατηγορία των γκάτζετ. Για πάνω από 500 ευρώ δεν θα συζητούσα για μηχανή κόμπακτ παρά μόνο εάν ήθελα ακριβώς αυτό, δηλαδή να είναι κόμπακτ. Εν ολίγοις 300 γραμμάρια το πολύ, οπωσδήποτε.
Σε νοιώθω...!
Έχω κι εγώ κάτι φιλμ στο ψυγείο και όλο "για αργότερα" τα αφήνω...
Έπεσε κι όλας η Κ110D στα 400?!![]()
Κοίτα να δείς που θα με βάλεις σε έξοδα Πασχαλιάτικα...![]()
Ναι, δεν ανέφερα ότι σε ένα μαγαζί μου πουλούσαν την Olympus Ε-500 μαζί μ' έναν ευρυγώνιο φακό με λίγο zoom (28-60mm?) στα 450 ευρώ...
Πάντως μάλλον έβαλα λάθος τίτλο στο thread...
με περίπου 600 παίρνει κανείς κιτ K100D με φακό... με σταθεροποίηση στο σώμα. Η οποία παίρνει όλους τους φακούς που έχει βγάλει ποτέ η Pentax (και Μ42 και 6x7 με αντάπτορα ακόμη!). Φαντάζεσαι τον εξαιρετικό SMC Takumar 1.4/50 (πάνω-κάτω 80-90 ευρώ στο ebay) με σταθεροποίηση?
η ΡΕΝΤΑΧ σε αυτον τον τομεα σκιζει καθως παιρνει και παλια παλια μοντελα φακων της .....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.