Αγορά πιάτου 1,5μ για SKY UK.

Τι είναι το C/N???

Τότε το ξεχνάμε. Αν είναι να δώσουμε 1000 ευρώ για μια δορυφορική εγκατάσταση για 4 δέκτες, τότε καλύτερα να μην πιάνουμε την fixed. ;)

C/N = Carrier to Noise

http://en.wikipedia.org/wiki/Signal-to-noise_ratio

Με απλα λογια: Αυτο που θα πρεπε να δειχνει ο καθε δεκτης αντι τα μη στανταρτισμενα "%" στην ποιοτητα σηματος. Οσο πιο ψηλα τα dB τοσο πιο καλη η ποιοτητα σηματος που αποτελειται απο χρησιμο σημα ως προς τον παντα υπαρκτο θορυβο ο οποιος φαινεται μολις πεσει στο κρησιμο επιπεδο ξεκινοντας τα μωσαϊκα καταληγοντας πολυ γρηγορα σε μαυρη οθονη.

1000 υπολογιζεις συνολο για κεραια, switch, LNB και δεκτες ?

Οι δεκτες πρεπει οπωσδιποτε να λαμβανουν τα κλειδωμενα του Sky η μονο τα ελευθερα ?

Ταυτοχρονα το καθε ατομο πρεπει να εχει την δυνατοτητα παρακολουθησης και εγγραφης αλλου προγραμματος ?

Μονο για ληψη των 28.2Ε/28.5Ε μιλαμε η σκεφτεστε για επεκταση αργοτερα ?

Ξεκιναμε με σχεδιο για να μην μετανιωνουμε υστερα.

Re: Απάντηση: Αγορά πιάτου 1,5μ για SKY UK.

http://www.energyshop.gr/main.html

Δείτε μερικές φωτογραφίες στην gallery

Ωπα, που ηταν αυτο κρυμμενο τοσο καιρο ?

Βλεπω και κατι τερατα. Σηκωνει επικοινωνια μαζι τους να μαθουμε τι λαμβανουν οι μεγαλες.

Thanks Αλεξη :worshippy:

Οσο για πιο οικονομικες κεραιες μπορειτε να ριξετε μια ματια στα θεματα που ειχα γραψει πριν λιγο καιρο:

http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=7801.0
http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=7899.0

Για ποιοτητα δεν μπορω να μιλησω. Ισως τις ξερει κανεις εδω. Αυτα σαν οικονομικες προτασεις. Δεν γνωριζω ομως σε τι τιμη κυκλοφορουν στην Ελλαδα.

1. Την 2ρη λίστα των συχνοτήτων που πιάνει κοίταξα.
2. Τα 1000 ευρώ τα είπα έτσι για να δείξω ότι θα είναι πολλά τα λεφτά.
3. Εμένα με ενδιαφέρει να πιάνω ελεύθερα Αγγλικά κανάλια με μικρό κόστος. Άρα μένω στο 1μ για να πιάνω την S1.
4. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά τι θέλουμε. Θα δείξει. Το μόνο που είναι 99% σίγουρο, ότι θα χρησιμοποιήσουμε 4 δέκτες με 1 tuner το καθένα.
5. Για επέκταση δεν ξέρω. Θα δείξει στο μέλλον. ;)
6. Έχει μεγάλη σημασία αν σκοπεύσω τα 28.5, αντί για τα 28.2 ή είναι το ίδιο???

Ευχαριστώ.

Τι είναι το C/N???
Είναι Σήμα/Θόρυβο.
Δέν έχει σημασία το επίπεδο σήματος που λαμβάνει το LNB, αλλά το πόσο "καθαρό" είναι αυτό.
Το C/N μας το δίχνει αυτό, μετριέται σε λογάριθμο (db) και ένα σήμα πάνω από 10 είναι συνήθως ικανοποιητικό.
Δέν είναι όμως το μόνο που μετράει ο τεχνικός που βάζει το πιάτο. Σημασία έχει και η ακρίβεια (Quality) η οποία πρέπει να είναι ψηλά.
Ο συνδιασμός μασ δίνει την σωστή λήψη.

Σιγουρα δεν ειναι ο μονος παραγοντας το C/N Γιαννη, απλα τον ανεφερα μιας και χρησημοποιειται απο πολλους ερασιτεχνες και δειχνει μια πρωτη εικονα για το ποσο καλο ειναι το σημα η οχι. Επισης χρησημοποιουνται BER, MER, constellation diagrams κ.α. για μια πληρη εικονα.

Σιγουρα δεν ειναι ο μονος παραγοντας το C/N Γιαννη, απλα τον ανεφερα μιας και χρησημοποιειται απο πολλους ερασιτεχνες και δειχνει μια πρωτη εικονα για το ποσο καλο ειναι το σημα η οχι. Επισης χρησημοποιουνται BER, MER, constellation diagrams κ.α. για μια πληρη εικονα.
Σωστά, το BER ( Bit Error Rate ) είναι το γνωστό QUALITY:ernaehrung004:

Μπορει καποιος που εχει 1,5μ πιατο και πανω , να βαλει τις ενδειξεις σηματος (σε db kai επι τοις εκατο) me ton dm800 και στο Sky uk (πχ στο sky uk one, sky national geographic , discovery klp ) ?
Θελω να δω ποση διαφορα εχει απο το δικο μου 1μ gibertini ... και αν αξιζει η αγορα μεγαλυτερου πιατου.
Εγω σε αυτα εχω απο 16% - 24% (αναλογα το καναλι).
Σε Db δε θυμαμαι αλλα θα το κοιταζω, νομιζψω οτι ειναι περιπου 8-12 db.

Απάντηση: Re: Αγορά πιάτου 1,5μ για SKY UK.

Μπορει καποιος που εχει 1,5μ πιατο και πανω , να βαλει τις ενδειξεις σηματος (σε db kai επι τοις εκατο) me ton dm800 και στο Sky uk (πχ στο sky uk one, sky national geographic , discovery klp ) ?
Θελω να δω ποση διαφορα εχει απο το δικο μου 1μ gibertini ... και αν αξιζει η αγορα μεγαλυτερου πιατου.
Εγω σε αυτα εχω απο 16% - 24% (αναλογα το καναλι).
Σε Db δε θυμαμαι αλλα θα το κοιταζω, νομιζψω οτι ειναι περιπου 8-12 db.

Είμαι διακοπές τώρα, αλλά αν κάνεις υπομονή όταν γυρίσω (1η Σεπτέμβρη) θα σου βάλω ότι μου δείχνει ο 800άρης.
Υπενθυμίζω πως έχω 1.25 gibetrini

Σχετικά με το αλουμινένιο Gibertini 125x135:

1. Το βρήκα 110 ευρώ, χωρίς βάση. Είναι καλή η τιμή;

2. Θέλω να το στήσω μόνος μου και μου είπαν ότι θέλει ειδική βάση και θα πρέπει να πάω σε σιδερά να μου την φτιάξει. Αλλιώς πρέπει να αγοράσω τη δική του βάση για περίπου 80 ευρώ. Ισχύει αυτό; Πολλά μου φαίνονται για μια βάση!...

3. Αν κάποια στιγμή το κάνω κινητό, και όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο, τι θα χρειαστώ;

Σ' εμένα στοίχισε 130 ευρώ με τη βάση.
Δε ν ομίζω ότι θέλει κάποια ιδιαίτερη βάση.
Αν μπεις στο site της msg και κοιτάξεις τις φωτογραφίες θα δεις δύο στημένα και τις βάσεις τους. νομίζω πως είναι στη δεύτερη φωτογραφία.
http://www.msg-shop.gr/viewgal.asp?id=122

Για το θέμα του κινητού πιάτου δεν ξέρω να σου πω.

Re: Απάντηση: Αγορά πιάτου 1,5μ για SKY UK.

http://www.energyshop.gr/main.html

Δείτε μερικές φωτογραφίες στην gallery

Δεν ηθελα να το αναφερω εξ αρχης αφου δεν ημουν 100% σιγουρος αλλα σε περιπτωση που σκεφτεται κανεις για την 320εκ που δειχνουν στην gallery τους πρεπει να γνωριζετε οτι η κεραια που φαινεται ειναι η Laminas AS-2700. Μου το βεβαιωσε το εργοστασιο στην Πολωνια οπως και ο μοναδικος εισαγωγεας της Γερμανιας. Ουσιαστηκα μιλαμε για 270εκ Offset κεραια για την οποια ακουγονται καλα λογια αφου χρησημοποιειται πολυ εντος Πολωνιας για την ληψη του Astra 2D.

Δειτε τι μου απαντησε η Laminas:
"AS2700 has got 2.7 x 3.0 m effective dimension and 2.85 x 3.15 m
entire dim.( because of strengthening ring around )."

Τελειωνω με τα χαρακτηρηστικα της κεραιας:
http://www.laminas.com.pl/english/as-2700en.htm

Ρε παιδιία, αν μπορέι κάποιος, να μου θυμήσει πως λέγεται ενα μαγαζί κοντά στην Εθνική, νομίζω προς κολοκυνθους... είχα πάρει ρε γμτ απο κει το gibertini μου αλλά δεν θυμάμαι πως λεγόταν (είχε το όνομα του ιδιοκτήτη, όχι όνομα εταιρικό).

Το είχα πάρει 115 ευρώ (gibertini 1.25*1.35) και θέλω να δω πόσο έχει ενα 1.5 μέτρο για να βάλω κι εγώ sky...

Όποιο βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη!!!

Αυτη η τιμη δεν παιζει φιλε, το αλουμινιου ουτε χονδρικη δεν εχει τοσο

Λοιπόν μετά απο λίγο ψάξιμο βρήκα απο που το είχα πάρει... Πατησίων ήταν τελικά. (όνομα δε λέω για λόγους διαφήμισης).

@harvester, ναι φίλε μου κι εμένα μου είχε κάνει εντύπωση αλλα τόσο το είχα πάρει, και φυσικά το μαγαζί είνια ΑΠΟΛΥΤΟΥ εμπιστοσύνης. Τεσπα...

πήρα και ρώτησα τιμές για 1.50+ και μου είπε 290 το gibertini και 340 το Mabo. Βέβαια οι τιμές αν πας απο κει πέφτουν σε επίπεδα 250 για το gibertini (για to Mabo δε ρώτησα αλλα θεωρώ οτι και σ'αυτό κανα 15-20% θα κάνει).

Θεωρείτε φυσιολογική την τιμή του gibertini, ακριβή ή "φθηνή"? Αν και για 50 ευρώ διαφορα, θα προτιμήσω το Mabo μαλλον...

Αν επικοινωνήσεις με τη gibertini θα εξακρυβώσεις πως ο επίσημος διανομέας τους στην Ελλάδα είναι το μαγαζί που λες στη πατησίων. Το 135 το πήρα στην ίδια τιμή με εσένα και μάλιστα μου το φέραν και σπίτι χωρίς χρέωση. Είναι η καλύτερη τιμή για gibertini που μπορείς να βρεις. Το κακό είναι πως η αμέσως μεγαλύτερη διάσταση είναι πολύ ακριβότερη αλλά για sky uk από Αθήνα ίσως να χρειάζεσαι το 1.50. Εγώ ήδη είμαι έτοιμος να το αγοράσω, καθώς με το 135 χάνω 2-3 κανάλια που τα θέλω.