Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Status
Not open for further replies.
O βραχίωνας της rega είναι καλος που έχει? το μόνο που με φοβίζει για να πάω σε αγορά του είναι το στήσιμο της κεφαλής πάνω στον βραχίωνα καθώς δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο και το αν θα βρίσκω ανταλακτικά για το πλατό όπως ιμάντα. Θα το βάλω και αυτό στην λίστα και θα το ψάξω και άλλο μήπως παώ για αγορά του.
Και κάτι τελευταιο γιατί διαφημίζουν τόσο πολύ ότι τα πλατό φτιάχνονται στην Αγγλία? Είδα και άλλη μια αγγλική εταιρεία που είχε αυτή την πληροφορία με μεγάλα γράμματα στο site της

Θεωρω τους βραχιωνες rega γενικα και υπο ορισμενες προυποθεσεις,πραγματικα εξαιρετικους.
Δεν ξερω η αλλαγη που εκαναν αυτοι στo headshell τι λεει.
Μην αγχωνεσαι για ιμαντες,μοτερ κλπ,υπαρχουν σε αφθονια παντου.
Το "made in UK" εχει και αυτο την αξια του,αλλα οχι παντα,στην προκειμενη περιπτωση,μαλλον θετικο ειναι.

Εχουν και τιμες http://www.inspirehifi.co.uk/assets/pricelistsept13.jpg

Last edited:
Εχώ αποφασίσει αγορά να κάνω τον Δεκέμβριο και να περιμένω κανα μήνα μήπως μπει κανά καλό πικάπ σε ebay. Λέω να κάνω και μια βόλτα σε όποια hifi καταστήματα υπάρχουν εδώ στην Αθήνα η να τους πάρω ένα τηλέφωνο για να δω τι μεταχιρησμένα έχουνε μήπως και εκεί βρω καμία καλή ευκαιρεία.
Αν δεν βρω τπτ πάω για καινούργιο και στην λίστα μου έχω πλέον σε πρώτη θέση το συγκεκριμένο και μετά το clearaudio και το vpi αν και για το τελευταίο είναι τα χρήματα που με κρατάνε καθώς 2000 είναι υψηλό ποσό για μένα.

Από περιέργεια πόσους δίσκους έχεις και τι μουσική ακούς; :o

Αγοράζω συνέχεια δίσκους κάθε μήνα δλδ και έχω από παλιούς rock όπως rush που ακούω ακόμα η genesis και ποιο καινούργιους με αγαπημένους μου καλλιτέχνες να είναι οι boards of canada και cinematic orchestra.

Πρίν να κοιτάξεις στο ebay έχε υπόψιν σου και αυτό http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=707 που στα λεφτά του είναι δωρεάν για αυτό που παίζει. Το ξέρω πολύ καλά αυτό το πικάπ γιατί πέραν του οτι το έχω, το έχω ακούσει και σε πολύ ακριβό σύστημα να αποδίδει πραγματικά HI-END ποιότητα αξιώσεων. Ψάξτο λιγάκι, είναι απροβλημάτιστο, αξιόπιστο, απλό και εκπληκτικά καλοφτιαγμένο και ακριβές και καλύτερο απο πολλά πλατώ βραχίονα στο ενάμισι με δύο χιλιάρικα και παίρνει κεφαλές πανάκριβες επάνω του χωρίς να τις χαραμίζει ενώ με τις ποιό προσιτές ακούγεται υπέροχο..

Last edited:
τι διαφορές έχει από το 15s2 που εχουν και στο site τους? Να ρωτήσω και κάτι άλλο εδώ διαβάζω σε review ότι όταν ξεκινάει χρειάζετε λίγο προώθηση από το χέρι το πλατό για να μην κολήσει το μοτέρ του. Αληθεύει?

Last edited:
Καμία απολύτως διαφορά δεν έχει. Όλα αυτά περι προώθησης δεν είναι παρα ανοησίες, το πικάπ δουλεύει σαν βράχος εντάξει δεν είναι και MK II αλλα αν θέλεις εκκινήσεις αστραπή έτσι κιαλλιώς πρέπει να κοιτάξεις σε άλλη κατηγορία πικάπ.

Eνδεικτικά θα σου πώ οτι μόνο ο Satisfy Direct Wired βραχλιονας που φοράει κοστολογείται στα 1250 ευρώ και είναι τουλάχιστον το ίδιο καλός με έναν αντίστοιχου κόστους rega ενώ το πικάπ αυτό είναι φτιαγμένο απο την Clearaudio για λογαριασμό της Marranz ενώ δεν αποτελεί παρα μια παραλλαγή αυτού http://orpheusaudio.gr/content/emotion-se με καλύτερο σασί και βραχίονα αλλα χωρίς το μαγνητικό πηγάδι.
Εγώ το έχω σε δεύτερο σύστημα τρία χρόνια αλλα και έχω και άλλο ένα Clearaudio έξι χρόνια τα έχω σετάρει τουλάχιστον έξι φορές χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν κάνω τον πλασιέ του Ορφέα που έξάλου έχει και άλλα καλά πικάπ στα μτχ αλλα κανένα τόσο Value, Όσο για την φήμη των Clearaudio οτι δήθεν ακούγονται ψηφιακά αυτά ανήκουν στην παλιά εποχή που λέγαμε και πολλά άλλα...

Last edited:
κατά την γνώμη σου ποια είναι καλύτερα τα rega η τα clearaudio tonearm? Γιατί γενικά στην αγορά και στο ψάξιμο που έχω κάνει βλέπω μια σαφώς μεγαλύτερη τάση προς τα rega

Γνώμη μου είναι οτι είναι το ίδιο καλά (στην αντίστοιχη κατηγορία τιμής) απλά οι Rega φοριούνται σε πάρα πολλά πικάπ λόγω του φτηνού RΒ-250 που φοράει και η "κουτσή μαρία" έχουν περισσότερο θετικό Hype.

Σε ένα clearaudio σαφώς και ταιριάζει περισσότρο και ένας ομογάλακτος, δεν είναι αδύνατον όμως να του φορέσουν έναν οικονομικό Rega για λόγους οικονομίας.

Το πικάπ αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο προορισμένο για απροβλημάτιστη λειτουργία αξιώσεων χωρίς να πολυ ασχολείσαι. Αν σε ενδιαφέρουν τα πειράγματα και τα πειράματα περισσότερο ίσως θα ήταν καλύτερα να κοιτούσες αλλού.

Last edited:
Μια χαρά είναι στην τιμή που το έχει ο orpheas αλλά να σου πω τη αλήθεια είμαι αρκετά διστακτικός γιατί διαβάζω ανάμικτα σχόλια στο internet για το συγκεκριμένο και μιλάω για ανθρώπους σε διάφορα forum που το έχουν χρησιμοποιήσει και γράφουν τις εντυπώσεις τους. Σίγουρα είναι αναβάθμιση από το project που έχω τώρα αλλά έχω αποφασίσει να κοιτάξω κάτι ποιο ποιοτικό μια και σκοπεύω να το κρατήσω και αυτό για χρόνια.

Καλοι οι rega αλλα με μεγαλο μειονεκτημα το οτι θελουν δακτυλιους για το vta και δεν ρυθμιζουν αζιμουθιο. Βεβαια αν σκεφτει κανεις οτι ειναι σχεδιασεις του 80 τοτε οκ!

Καλοι οι rega αλλα με μεγαλο μειονεκτημα το οτι θελουν δακτυλιους για το vta και δεν ρυθμιζουν αζιμουθιο. Βεβαια αν σκεφτει κανεις οτι ειναι σχεδιασεις του 80 τοτε οκ!

Υπαρχουν ενα σορο VTA adjusters πολυ φθηνα.Ακομη και μερικα επιτρεπουν ρυθμιση vta on the fly.......

Το αζιμουθιο τι να το κανει καποιος αν το κελυφος και η κεφαλη ειναι ευθεια ????

Για να θελει ρυθμιση αζιμουθιου μια κεφαλη, παει να πει οτι εχει προβλημα

Μια και βλέπω ότι έχουν μπει στο νήμα αρκετοί ανθρώποι που κατά την γνώμη μου ο καθένας τους είναι ακρετά σεβαστός στον χώρο και μετράει η γνώμη του θα ανοίξω λίγο την κουβέντα και θα ρωτήσω clearaudio, rega η vpi tornearm? και μιλάω για την κατηγορία τιμής που αναφέρομαι.

Μια χαρά είναι στην τιμή που το έχει ο orpheas αλλά να σου πω τη αλήθεια είμαι αρκετά διστακτικός γιατί διαβάζω ανάμικτα σχόλια στο internet για το συγκεκριμένο και μιλάω για ανθρώπους σε διάφορα forum που το έχουν χρησιμοποιήσει και γράφουν τις εντυπώσεις τους. Σίγουρα είναι αναβάθμιση από το project που έχω τώρα αλλά έχω αποφασίσει να κοιτάξω κάτι ποιο ποιοτικό μια και σκοπεύω να το κρατήσω και αυτό για χρόνια.

Κάτι ποιό ποιοτικό;
To πικάπ αυτό είναι το ίδιο με αντίστοιχα που έχουν δυό χιλιάρικα και δεν παθαίνει τίποτα εκτός και αν σου πέσει απο το μπαλκόνι. Δηλαδή που κολλάς στην τιμή; To clearaudio που σου έδωσα σαν σύγκριση και έχει τόσα είναι ποιό ποιοτικo; Mήπως γιατι είναι πιό ακριβό;

Kοίτα.. δεν θα βγάλεις άκρη απο κανένα forum ούτε απο αυτό εδώ γιατί απλούστατα δεν ξέρεις με ποιούς μιλάς και τις εμπειρίες τους. Ακόμα και εγώ που το έχω σπίτι μου μπορώ να σου δώσω "εγγύηση" οτι είναι αστέρι και οτι θα σε ευχαριστήσει και όμως όπως βλέπεις διατηρείς τις αμφιβολίες σου παρά την ελκυστικότατη τιμή, τί σε κάνει να νομίζεις οτι κάποιος άλλος άγνωστος θα το αλλάξει αυτό;

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάς να το δείς απο κοντά και να συζητήσεις με το προσωπικό του καταστήματος. Τουλάχιστον έχεις αυτό το πλεονέκτημα με αυτόν τον τρόπο αγοράς απο το να πάρεις γουρούνι στο σακί απο το ebay*. Η αγορά που θές να κάνεις δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη για να το ρισκάρεις ή να την διασκορπίσεις σε διάφορα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας επιμέρους τμήματα για την δημιουργία ενος υποθετικά value for money συνόλου.

Ευκαιρίες υπάρχουν εκεί έξω, απο εκεί και πέρα απλά διάλεξε αυτήν που κρίνεις ως πιό κατάλληλη για εσένα. Όπως και να έχει η τελική απόφαση και ευθύνη για την επιλογή σου είναι δική σου και απορρέει απο την δική σου κρίση και όχι των άλλων, μην κάνεις αυτό το λάθος..

Προσοχή λοιπόν.

Σου εύχομαι καλές επιλογές

*(Είμαι χρόνια αγοραστής απο το ebay αλλα αγορά τόσο ευαίσθητου, ακριβού και πολύπλοκου εξοπλισμου θα αγόραζα μόνο σε κατάσταση σαν καινούριο στο κουτί του. Οι αλχημείες και τα πικάπ φραγκεστάιν ενδεχομένω να αποδώσουν τα αναμενόμενα αλλα απαιτουν μεγάλη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο και φυσικά περιέχουν το ρίσκο μιας δαπανηρής αποτυχίας.)

Last edited:
Μια και βλέπω ότι έχουν μπει στο νήμα αρκετοί ανθρώποι που κατά την γνώμη μου ο καθένας τους είναι ακρετά σεβαστός στον χώρο και μετράει η γνώμη του θα ανοίξω λίγο την κουβέντα και θα ρωτήσω clearaudio, rega η vpi tornearm? και μιλάω για την κατηγορία τιμής που αναφέρομαι.

Eπειδή απο τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω οτι εισαι σχετικά άπειρος θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά απο unipivot βραχίονες, θα με θυμηθείς που θα το μετανώσεις πολύ σύντομα αν το κάνεις...

thx πολύτιμη η συμβουλή σου και είναι και ο βασικός λόγος που δεν κυνήγησα το vpi στο ebay μέχρι το τέλος της δημοπρασίας. Και εγώ πιστεύω ότι σε πικάπ ιδίως με τόσα πολλά μηχανικά μέρη τα χρόνια χρήσης του δημιουργούν και φθορές. Είναι νόμος της φύσης τα μηχανικά μέρη να έχουν φθορές με την πάροδο των χρόνων γιατό ο βασικός μου προσανατολισμός είναι σε κάτι καινούργιο και όπως είπα είμαι μεταξύ clearaudio, vpi και αυτού του αγγλικού μοντέλου με τον rega βραχίωνα.
Από την άλλη δεν θα έλεγα με τπτ όχι σε ένα vpi scout για 800-1000 ευρώ ακόμα και μεταχειρισμένο να είναι συν την εγγύηση αγοράς που σου δίνει το ebay την δυνατότητα να γυρίσεις το προιόν μέσα σε 7 μέρες και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Αυτό μην το ξεχνάμε γιατί μιλάμε για αγορά μεταχηρισμένων αλλά παραβλέπουμε την εγγύηση αγοράς που σου δίνει το ebay. Αλήθεια ένα ελληνικό κατάστημα θα σου έδινε μια τέτοια εγγύηση αγοράς μεταχειρισμένου. Πολύ αμφιβάλω.
Όσο για το marrantz που λες σίγουρα θα το έβλεπα και από κοντά αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω και για τα πλαστικά μέρη που έχει στο μοτέρ του η ακόμα και για τα παραπονα που είδα να αναφέρονται για το μοτέρ του και το πόσο σταθερό είναι στο πλατό. Ακόμα και για λάθος σεταρίσματα σε βελόνες διάβασα και ότι παίζει καλύτερα με αυτήν που έρχετε default.Αν θέλεις σου παραθέτω και τα link με τα διάφορα παράπονα πoυ διάβασα πάντα από χρήστες και όχι από reviewer.
Και η ερώτηση είναι βασική. Αν είναι να πάω για clearaudio γιατί να μην παω σε ένα concept και να πάω σε ένα φασον προιόν με την ετικέτα της marantz πάνω του? Τα λεφτά σίγουρα αλλά μερικές φορές το ακριβό είναι και φτηνό που λένε.

Eπειδή απο τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω οτι εισαι σχετικά άπειρος θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά απο unipivot βραχίονες, θα με θυμηθείς που θα το μετανώσεις πολύ σύντομα αν το κάνεις...

Σεβαστη η αποψη σου αλλα μερικοι unipivot εχουν γραψει ιστορια.

Για να μαθαίνουμε και εμείς τι είναι οι unipivot βραχίονες και ποιος τους έχει από τους τρεις που ανέφερα και γιατί να μείνει κάποιος που δεν έχει γνώσεις μακριά από αυτούς? Το προηγούμενο reply πήγανε στο νήμα που σου απαντούσα γενικά για τα μεταχειρισμένα.

thx πολύτιμη η συμβουλή σου και είναι και ο βασικός λόγος που δεν κυνήγησα το vpi στο ebay μέχρι το τέλος της δημοπρασίας. Και εγώ πιστεύω ότι σε πικάπ ιδίως με τόσα πολλά μηχανικά μέρη τα χρόνια χρήσης του δημιουργούν και φθορές. Είναι νόμος της φύσης τα μηχανικά μέρη να έχουν φθορές με την πάροδο των χρόνων γιατό ο βασικός μου προσανατολισμός είναι σε κάτι καινούργιο και όπως είπα είμαι μεταξύ clearaudio, vpi και αυτού του αγγλικού μοντέλου με τον rega βραχίωνα.
Από την άλλη δεν θα έλεγα με τπτ όχι σε ένα vpi scout για 800-1000 ευρώ ακόμα και μεταχειρισμένο να είναι συν την εγγύηση αγοράς που σου δίνει το ebay την δυνατότητα να γυρίσεις το προιόν μέσα σε 7 μέρες και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Αυτό μην το ξεχνάμε γιατί μιλάμε για αγορά μεταχηρισμένων αλλά παραβλέπουμε την εγγύηση αγοράς που σου δίνει το ebay. Αλήθεια ένα ελληνικό κατάστημα θα σου έδινε μια τέτοια εγγύηση αγοράς μεταχειρισμένου. Πολύ αμφιβάλω.
Όσο για το marrantz που λες σίγουρα θα το έβλεπα και από κοντά αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω και για τα πλαστικά μέρη που έχει στο μοτέρ του η ακόμα και για τα παραπονα που είδα να αναφέρονται για το μοτέρ του και το πόσο σταθερό είναι στο πλατό. Ακόμα και για λάθος σεταρίσματα σε βελόνες διάβασα και ότι παίζει καλύτερα με αυτήν που έρχετε default.Αν θέλεις σου παραθέτω και τα link με τα διάφορα παράπονα πoυ διάβασα πάντα από χρήστες και όχι από reviewer.
Και η ερώτηση είναι βασική. Αν είναι να πάω για clearaudio γιατί να μην παω σε ένα concept και να πάω σε ένα φασον προιόν με την ετικέτα της marantz πάνω του? Τα λεφτά σίγουρα αλλά μερικές φορές το ακριβό είναι και φτηνό που λένε.

Λοιπόν πάμε πάλι.
Πρώτον δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι ακριβώς το ίδιο με ένα Clearaudio πήγαινε δες το, ρώτα και σύγκρινε με τα ίδια σου τα μάτια αν υπάρχουν διαφορές.

Δεύτερον Το μηχάνημα δεν είναι φασόν, έρχεται στο κουτίτου απο το εργοστάσιο της clearaudio απλά γράφει marranz επάνω, τώρα αν αυτό είναι που σε χαλάει και είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα διπλάσια και τριπλάσια για να μην βλέπεις το Marranz ρώτα την τσέπη σου και τα κέφια σου..

Τρίτον δεν έχει πλαστικά μέρη, το πικάπ είναι όλο ακρυλικό και ο άξονας του μοτέρ απο κεραμεικό υλικό, για τον βραχίονα μην λέμε πάλι τα ίδια..

Το Clearaudio Concept Eίναι ένα πολύ καλό αλλα σαφώς υποδεέστερο πικάπ απο το Marranz..

Άποψη μου το VPI είναι στην καλύτερη περίπτωση το ιδιο καλό με το Marranz αλλα δεν μπορώ να σε κάνω να το πιστέψεις αν δεν το θές ότι και να κάνω..

Κανείς δεν μπορεί να σε πείσει να αγοράσεις κάτι αντί για κάτι άλλο, άν δεν σου αρέσει ή φάτσα του ή σε χαλάει κάτι απλά πάρε κάτι άλλο αλλα μην μυ ζητάς να σε πείσω να αγοράσεις το συγκεκριμένο δεν είναι αυτός ο ρόλλος μου και ούτε κάν το πουλάω στην τελική.

Και πάλι πρώτα πήγαινε να δείς απο κοντά και να ρωτήσεις, ποιός ξέρει μπορεί τελικά να βρείς κάτι άλλο που να σου ταιριάζει πιό πολύ αλλα αυτό σίγουρα δεν θα το πετύχεις μόνο διαβάζοντας στον ιστό..

Φίλε μου αν συνεχίσω με το συγκεκριμένο μπορεί και να παρεξηγηθώ, το μπαλάκι σε εσένα..

Last edited:
Status
Not open for further replies.