thx πολύτιμη η συμβουλή σου και είναι και ο βασικός λόγος που δεν κυνήγησα το vpi στο ebay μέχρι το τέλος της δημοπρασίας. Και εγώ πιστεύω ότι σε πικάπ ιδίως με τόσα πολλά μηχανικά μέρη τα χρόνια χρήσης του δημιουργούν και φθορές. Είναι νόμος της φύσης τα μηχανικά μέρη να έχουν φθορές με την πάροδο των χρόνων γιατό ο βασικός μου προσανατολισμός είναι σε κάτι καινούργιο και όπως είπα είμαι μεταξύ clearaudio, vpi και αυτού του αγγλικού μοντέλου με τον rega βραχίωνα.
Από την άλλη δεν θα έλεγα με τπτ όχι σε ένα vpi scout για 800-1000 ευρώ ακόμα και μεταχειρισμένο να είναι συν την εγγύηση αγοράς που σου δίνει το ebay την δυνατότητα να γυρίσεις το προιόν μέσα σε 7 μέρες και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Αυτό μην το ξεχνάμε γιατί μιλάμε για αγορά μεταχηρισμένων αλλά παραβλέπουμε την εγγύηση αγοράς που σου δίνει το ebay. Αλήθεια ένα ελληνικό κατάστημα θα σου έδινε μια τέτοια εγγύηση αγοράς μεταχειρισμένου. Πολύ αμφιβάλω.
Όσο για το marrantz που λες σίγουρα θα το έβλεπα και από κοντά αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω και για τα πλαστικά μέρη που έχει στο μοτέρ του η ακόμα και για τα παραπονα που είδα να αναφέρονται για το μοτέρ του και το πόσο σταθερό είναι στο πλατό. Ακόμα και για λάθος σεταρίσματα σε βελόνες διάβασα και ότι παίζει καλύτερα με αυτήν που έρχετε default.Αν θέλεις σου παραθέτω και τα link με τα διάφορα παράπονα πoυ διάβασα πάντα από χρήστες και όχι από reviewer.
Και η ερώτηση είναι βασική. Αν είναι να πάω για clearaudio γιατί να μην παω σε ένα concept και να πάω σε ένα φασον προιόν με την ετικέτα της marantz πάνω του? Τα λεφτά σίγουρα αλλά μερικές φορές το ακριβό είναι και φτηνό που λένε.
Λοιπόν πάμε πάλι.
Πρώτον
δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι ακριβώς το ίδιο με ένα Clearaudio πήγαινε δες το, ρώτα και σύγκρινε με τα ίδια σου τα μάτια αν υπάρχουν διαφορές.
Δεύτερον Το μηχάνημα δεν είναι φασόν, έρχεται στο κουτίτου απο το εργοστάσιο της clearaudio απλά γράφει marranz επάνω, τώρα αν αυτό είναι που σε χαλάει και είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα διπλάσια και τριπλάσια για να μην βλέπεις το Marranz ρώτα την τσέπη σου και τα κέφια σου..
Τρίτον δεν έχει πλαστικά μέρη, το πικάπ είναι όλο ακρυλικό και ο άξονας του μοτέρ απο κεραμεικό υλικό, για τον βραχίονα μην λέμε πάλι τα ίδια..
Το Clearaudio Concept Eίναι ένα πολύ καλό αλλα σαφώς υποδεέστερο πικάπ απο το Marranz..
Άποψη μου το VPI είναι στην καλύτερη περίπτωση το ιδιο καλό με το Marranz αλλα δεν μπορώ να σε κάνω να το πιστέψεις αν δεν το θές ότι και να κάνω..
Κανείς δεν μπορεί να σε πείσει να αγοράσεις κάτι αντί για κάτι άλλο, άν δεν σου αρέσει ή φάτσα του ή σε χαλάει κάτι απλά πάρε κάτι άλλο αλλα μην μυ ζητάς να σε πείσω να αγοράσεις το συγκεκριμένο δεν είναι αυτός ο ρόλλος μου και ούτε κάν το πουλάω στην τελική.
Και πάλι πρώτα πήγαινε να δείς απο κοντά και να ρωτήσεις, ποιός ξέρει μπορεί τελικά να βρείς κάτι άλλο που να σου ταιριάζει πιό πολύ αλλα αυτό σίγουρα δεν θα το πετύχεις μόνο διαβάζοντας στον ιστό..
Φίλε μου αν συνεχίσω με το συγκεκριμένο μπορεί και να παρεξηγηθώ, το μπαλάκι σε εσένα..