Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Status
Not open for further replies.
και μένα μου κάνει πολύ καλό για να έιναι αληθινο. Οπώς έχουμε και εδώ στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση το τυράκι το βλέπουμε σε αυτή την προσφορά αλλά την φάκα δεν μπορώ να δω αλλα ούτε θέλω να την δω. Ασε θα πάω ποιο σίγουρα και δώσω κάτι παραπάνω...

Από την περιγραφή φαίνεται να πρόκειται για κακορυθμισμένη κεφαλή, ή για κεφαλή που δεν ταιριάζει στο βραχίονα. Αν είναι έτσι τότε είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα, είτε ρυθμίζοντας την υπάρχουσα κεφαλή, είτε αγοράζοντας μιά καινούρια. Επίσης επειδή είναι clearaudio και σχετικά καινούριο μοντέλο ότι πρόβλημα και να έχει αντιμετωπίζεται (βέβαια το κόστος μπορεί να είναι σημαντικό). Ακόμη αν το πικάπ έχει κάποια άλλη βλάβη πέρα από αυτή που δήλωσε ο τύπος, μιά και το δήλωσε ως ελαττωματικό δεν έχεις δικαίωμα επιστροφής χρημάτων. Πάντως είναι περίεργη η περίπτωση.

Πάντως για να έχει αλλάξει κεφαλή πάει να πει ότι και με την προηγούμενη θα πρέπει να είχε το ίδιο πρόβλημα και μάλλον επειχήρησε να το διορθώσει με αλλαγής της. Αρά δεν είναι κεφαλή το πρόβλημα του πλατο.

Και μια πληροφορία άσχετη με το νήμα που την διάβασα πριν λίγο. Με τα τελευταία στοιχεία έχουμε πλέον την καλύτερη χρονία στις πωλήσεις βινύλιου της δεκαετίας με μια αύξηση που αγγίζει το 110% με κύριους υπαίτιους γιαυτή την αλματώδη αύξηση του τζίρου αν είναι κάποιες καινούργιες κυκλοφορίες όπως αυτή των daft punk

Πάντως για να έχει αλλάξει κεφαλή πάει να πει ότι και με την προηγούμενη θα πρέπει να είχε το ίδιο πρόβλημα και μάλλον επειχήρησε να το διορθώσει με αλλαγής της. Αρά δεν είναι κεφαλή το πρόβλημα του πλατο.

Μην το λες. Η κεφαλή μπορεί να αλλάχτηκε γιατί είχε φθαρεί, γιατί έσπασε από κακό χειρισμό, γιατί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την κράτησε όταν πούλησε το πικάπ, κλπ. Αν το πρόβλημα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο πικάπ δεν οφείλεται σε λάθος ρύθμιση αλλά σε κατασκευαστικό λάθος, τότε πρέπει να είναι λάθος η γεωμετρία του βραχίονα- να είναι για παράδειγμα πιό μακρύς ή πιό κοντός από όσο πρέπει. Κάτι τέτοιο, δεδομένης της φήμης που απολαμβάνει η clearaudio το θεωρώ απίθανο.

Φαντάζομαι δεν θα έχω πρόβλημα να ταιριάξω την τωρινή μου κεφαλή σε οποιοδήποτε πικάπο πάρω?

Μια sumiko που της έχω βάλει πάνω μια jico stylus βελόνα. Υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός στα ποια πικάπ θα πρέπει να κοιτάξω γιαυτή την κεφαλή? Η αν ξέρετε σε ποια θα πρέπει να προσανατολιστώ.

Στο ebay όπως και πριν ανεβάζουν πάρα πολλά linn sondek. Τι γνώμη έχετε γιαυτά τα πικάπ. Αν και υπάρχουν και φτηνότερα αυτός εδώ το έχει σε πάρα πολύ κατάσταση

http://www.insomnia.gr/topic/302791-adventurers-corner/page-56

σήμερα είδα και αυτό εδώ αλλά ο seller δεν έδινε και πολλές πληροφορίες.

http://www.ebay.co.uk/itm/ARISTON-R..._HomeAudioHiFi_Turntables&hash=item3cd727ac11

τελικά το ερώτημα είναι μεταχιρισμένο η καινούργιο? δλδ λόγο ότι το πικάπ έχει πολλά μηχανικά μέρη δεν είναι καλύτερη η αγορά ενός καινούργιου μηχανήματος. Οσο ναναι τα μηχανικά κομμάτια καταπονούνται με τον καιρό χρήσης. Είναι φυσική δεν μπορείς να το αποφύγεις η λέτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα?

Θελει προσοχη απο που αγοραζεις μεταχειρισμενο,αλλα οταν ο πωλητης ειναι αξιοπιστος δεν εχει προβλημα.
Χιλιαδες μεταχειρισμενα πικαπ πωλουνται και οι πιθανοτητες το μεταχειρισμενο να ειναι ακουστικα καλυτερο απο αντιστοιχης τιμης καινουργιο ειναι σχεδον 100%.
Το Τhorens που συο εδωσα λινκ πριν 1-2 μερες πουληθηκε για 250 λιρες. Με εναν καλο βραχιωνα αλλα 150-200 δεν υπαρχει τιποτα να το πλησιασει απο τα καινουργια.
Για να μην πουμε και για τις βελτιωσεις που σηκωνει σαν πικαπ.

Last edited:
Τελικά είμαι ανάμεσα στο clearaudio concept και στο michelle gyro dec se αν και το δεύτερο με κρατάει η πολύ ακριβή του τιμή που το βρίσκεις. Θα το ψάξω μήπως βρεθεί ποιο φτηνά από το εξωτερικό αλλά προτιμώ να το πάρω από κάποιο κατάστημα εδώ στην Ελλάδα για την τεχνική υποστήριξη. Τώρα αν δω κάτι σε μεταχειρισμένο που αξίζει θα ενημερώσω να μου πείτε και την γνώμη σας.
Τώρα ασε αυτά τα δύο θα μπορέσω να βάλω την sumiko κεφαλή πάνω τους. Με τι κριτήρια βλέπεις ποιές κεφαλές ταιριάζουν στο κάθε πικαπ?

Η γενικότερη νοοτροπία, εδώ στο φόρουμ αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα είναι ότι πικάπ είναι τα εξής δύο... Project και Clearaudio... ο λόγος είναι ότι έχουν πολύ ισχυρές αντιπροσπωπείες (μάρκετινγκ, σέρβις και βομβαρδισμός διαφημίσεων/εκθέσεις κλπ), τα έχει πολύς κόσμος και έχουν σχετικά καλή μεταπωλητική αξία... ηχητικά είναι καλά, και ανάλογα με το μοντέλο εξαιρετικά, αλλά αυτά ξεπερνούν το μπάτζετ που έχεις καθορίσει...

Η λογική μου λέει ότι ένα από τα δύο μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο εγχώρια και να μπορέσεις να του κάνεις έλεγχο δοκιμή κλπ...

Όμως υπάρχουν πολλά πικάπ παλαιότερα και μεταχειρισμένα που παίζουν πολύ καλά όπως αυτά που σου συστήνει ο AUDIOLYTIC, αλλά χρειάζεται αφενός να αγοράσεις από dealer ή να έχεις ψάξει και να γνωρίζεις πολλές λεπτομέρειες για αυτό που σε ενδιαφέρει... επίσης πρέπει να πιάνει το χέρι σου, και για ρυθμίσεις αλλά και αλλαγές ανταλακτικών κλπ...

Το θέμα με τα Linn είναι ότι δεν έχει αντιπρόσωπο εδώ (έτσι αντιλαμβάνομαι, διορθώστε με αν κάνω λάθος) και ότι πρέπει να σου αρέσει ο παλαιότερος αυτός ήχος (διότι στο μπάτζετ σου δεν θα μπορέσει να πάρεις ένα με Circus/Lingo που είναι η αρχή του να πλησιάσει αυτό το πικάπ προς το ουδέτερο μέρος της φύσης του... φυσικά το φουλ εξτρά τοπ μοντέλο είναι πάρα πολύ καλό αλλά και πολύ ακριβό)... επίσης υπάρχει και πάλι γενικά αντιLinnική νοοτροπία...

Έχοντας για πολλά χρόνια Linn Sondek LP12, μάλλον θα σε απέτρεπα από την αγορά του, εκτός και αν πας σε Circus/LingoII/Ekos I/II το οποίο παίζει εξαιρετικά... αλλά πολλά τα χρήματα στα διπλά του μπάτζετ σου...

Το μεγάλο Rega RP9 αν βρεις μεταχειρισμένο είναι άπαιχτο, αλλά θα πρέπει να το βάλεις σε επιτοίχια βάση, ή κάποια πολύ καλή βάση τέλος πάντων για να σου αποδώσει τα μέγιστα.

Michel Gyrodeck πολύ καλό επίσης και ας λένε για τις ρυθμίσεις κλπ... (και για τα Linn ακούγονται πολλά) μην δίνεις και τόσο σημασία... εξαιρετικό πηγάδι ίσως το καλύτερο από όλα τα πικάπ για τα οποία μιλάμε...

Το θέμα είναι ότι σε μια περίπτωση σαν την δικιά μου που έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο για ψάξιμο σε πικάπ και απλά θέλει κάτι αξιόπιστο με καλό ηχο ώστε να το κρατήσω αρκετά χρόνια το clearaudio δεν είναι μια καλή περίπτωση? Και το θέμα με την κεφαλή που έχω θα ταιριάξει η θα πρέπει να το ακούσω για να το δώ μόνος μου?

Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Το θέμα είναι ότι σε μια περίπτωση σαν την δικιά μου που έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο για ψάξιμο σε πικάπ και απλά θέλει κάτι αξιόπιστο με καλό ηχο ώστε να το κρατήσω αρκετά χρόνια το clearaudio δεν είναι μια καλή περίπτωση? Και το θέμα με την κεφαλή που έχω θα ταιριάξει η θα πρέπει να το ακούσω για να το δώ μόνος μου?

Ενας πολυ καλος πωλητής ειναι αυτος ,απο κει αγορασα και το δικό μου vpi,ηταν ολα οπως τα περιεγραφε

http://stores.ebay.de/analogueseduction

Δες σε μεταχειρισμένα και Audiomeca Piere Lurne, τα μικρότερα μοντέλα. Η υποστήριξη που έχουν από την εδώ αντιπροσωπεία είναι εξαιρετική...

Και το θέμα με την κεφαλή που έχω θα ταιριάξει η θα πρέπει να το ακούσω για να το δώ μόνος μου?

Το ταιριασμα της κεφαλης αφορα αποκλειστικα τον βραχιωνα και οχι το πικαπ .
Η sumiko/SAS που εχεις θα ταιριαξει με το 95% των βραχιωνων που ενδεχομενως θα εχει το πικαπ που θα επιλεξεις,πλην ελαχιστων περιπτωσεων.

Αν εχεις προβλημα με τον χρονο, θα βοηθησουμε οσο μπορουμε , και συ αν εχεις κατι υπόψιν θα σου πουμε την γνωμη μας......χωρις φοβο και παθος :ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
Το θέμα είναι ότι σε μια περίπτωση σαν την δικιά μου που έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο για ψάξιμο σε πικάπ και απλά θέλει κάτι αξιόπιστο με καλό ηχο

H αξιοπιστια ειναι κατι που φαινεται σε βαθος χρονου και τα πικαπ που σου εχουμε ως τωρα συστησει εχουν αποδειξει την αξιοπιστια τους περαν πασης αμφιβολιας.
Ανταλλακτικα υπαρχουν ακομη και καινουργια εφ'οσον πολλα απ'αυτα χρησιμοποιουνται απο καινουργια/ "μοντερνα" πικαπ,κατι που δεν ειναι τυχαιο.

Τις αγγελίες στο forum τις παρακολουθώ συνέχεια καθώς τις έχω βάλει και αυτές σε rss και μου έρχετε email με ότι καινούργιο έρχεται. Είδα και ένα project πριν κανα δύο μέρες που ανέβασε κάποιος. Θα δω και αυτά που προτείνετε. Αυτό το vpi πολύ καλό φαίνεται αν και δεν έχει ανεβάσει φώτο από το πικάπ του αλλά τις διαφημιστικές του. Για τα vpi από τι κατάλαβα αυτό που έχουν είναι δικούς τους πολύ καλούς βραχιώνες που τα κάνουν και ξεχωρίζουν.
Για audiomeca δεν βρίσκω το official site τους να δω ποια μοντέλα έχουν.
Πάντως thx για το ενδιαφέρων γιατί όσο ποιο πολές επιλογές έχω τόσο σε κάτι καλύτερο θα καταλήξω.

Last edited:
Status
Not open for further replies.