Αγορα Πικαπ

Ζητα να τα ακούσεις μόλις παραλάβεις το πικάπ σου.Κανεις δεν μπορεί να σου απαντησει εμπεριστατωμένα εκτος και εαν έχει ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό με εσένα.
Θεωρητικά μια χαρά θα είναι όμως στη πράξη το αποτέλεσμα του ματασαρίσματος μπορεί να είναι αηδία η απλά να μην είναι του γούστου σου..
Εαν νομίζεις οτι μπορείς να το ρισκάρεις όσο απίθανο κιαν είναι να μήν παίξει ο εκάστοτε συνδυασμός κάνε κίνηση στα τυφλά έχοντας όμως επίγνωση..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

Ωπ; Για πες φίλε μου, σε τι κόστος σου βγήκε το outer limit;
Όχι τίποτα άλλο αλλά όπου ρώτησα αποφάσισαν να γίνουν πλούσιοι και μου ζητάνε 500 - 700 ευρώ!
Και δυστυχώς ακόμη και καινούργιοι δίσκοι χορεύουν καρτσιλαμά πάνω στο πικάπ μου... :BDGBGDB55:
Κατ' αρχήν με 750 το βρίσκεις από www.ebay.de
Αλλά , μου το σχεδίασε ενας φίλος σε solid works, και τό 'χω αφήσει πάνω του, αν και δε νομίζω σε καμμία περίπτωση να φτάσει τόσο ψηλά, περιμένω να μου πει.
Δε θα γίνει από ατσάλι, επειδή φθείρει πολύ το κοπτικό του τόρνου - φρέζας, αλλά από κράμα αλουμινίου, που κατεργάζεται πιο εύκολα,και κρατάει το κόστος χαμηλότερα...
Όταν μάθω θα πω κι εδώ...
Για την ώρα , περιμένω, κι εσείς μαζί μου...-bye-

Μήπως για phono ενισχυτή να κοίταζες κ το καινούργιο της clearaudio, το nano phono ;

pv_nanophono.jpg

Ρώτα σε κάνα Ορφέα να δεις πόσο κοστίζει κ αν μπορείς να το ακούσεις.

Ειπα να μην ανοιξω καινουριο thread γιατι η απορια μου μπορει να λυθει αμεσα και γρηγορα. Εχω Project Xpression III turntable και μολις η πλευρα του δισκου φτανει στο τελος ο βραχιονας δεν επιστρεφει αυτοματα στη θεση του αλλα σταματα λιγο πριν απο το label(κυκλικο χαρτι στη μεση). Καταλαβαινω οτι το πικαπ ειναι full manual αλλα μηπως υπαρχει κινδυνος να χαλασει η κεφαλη ετσι;Ηδη δυο φορες 'διαβασε' το label και πηγα να παθω καρδιακη προσβολη.

Άμα σου το κάνει σ' ένα μόνο δίσκο, φταίει ο δίσκος (label κολλημένο λάθος).

Άμα σου το κάνει σε όλους, τότε το πικάπ σου είναι ρυθμισμένο να διαβάζει... στο γάμο του Καραγκιόζη! :D

Άμα σου το κάνει σε όλους, τότε το πικάπ σου είναι ρυθμισμένο να διαβάζει... στο γάμο του Καραγκιόζη! :D

Ψιλοχλωμο, μου το ρυθμισαν στον Ορφεα. Θα το κατεβασω απο το ρακ(σε περιπτωση που εχει ελαφρα κλιση) να παιξω λιγο απο το πατωμα να δω αν το κανει και εκει...

Γιατι θα πρεπε να επιστρεφει ο βραχίονας οταν τελειώνει η πλευρά; Ειδικα οταν το πικαπ ειναι full manual... Δεν ξέρω τι γινεται με τους καινουριους βραχιονες, ο μονος αυτοματισμος που εχω δει ομως ειναι το auto shut-off που ειχαν τα Thorens. Eκει, στο τελος της πλευρας ο βραχιονας σηκωνόταν απο τον δισκο, αλλα έμενε στην θεση του.

Ειναι η πρωτη φορα που ερχομαι σε επαφη με manual turntable... πριν ειχα ενα thorens και ενα sony που και τα 2 ηταν auto. Ηχητικα το project ειναι μακραν καλυτερο.

Απλως περασε κανα 2 φορες το φραγμα προς το label και νομιζα οτι κουρευτηκε η βελονα! Μαλλον τελικα φταιει το ρακ αφου το κατεβασα στο πλακακι και εχω δοκιμασει 20-30 δισκους και ολα ειναι ok.

Από ότι κατάλαβα, πάνω στο ρακ σου έχει μεγάλη κλίση εξού κ διαβάζει κ τις ετικέτες....κάτι που σημαίνει κ λανθασμένη ακρόαση των δίσκων σου επίσης !
Αν τελικά το βάλεις ξανά εκεί, προσπάθησε να ρυθμίσεις τα ποδαράκια του πλατό με ένα αλφάδι.